marik81 1211 Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 "Jest duże ryzyko, że w przyszłym sezonie kibice nie zobaczą ścigających się kierowców ulicami Monako"Ja tam nigdy nie widziałem ścigających się kierowców Coś jest na rzeczy, ostatnio w relacji już była o tym mowa, a pierwszy raz czytałem na ten temat chyba już w kwietniu. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2022 Oj jak mi (nie) przykro. Jeszcze duże prawdopodobieństwo, że Francja wypadnie (trzymamy kciuki). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 Ostatnie GP Francji takie złe nie było... Dla mnie w kalendarzu muszą zostać SPA, Monza i Suzuka. Resztą mogą sobie manipulować ile chcą. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 11 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2022 No nie wiem, w sumie poza 2 czy 3 akcjami to nic się nie działo (poza pójściem w szyki Leclerca i grande strategia dla Sainza). To raczej GP z tych, w których dojechali wyżej ci co lepiej zadbali o opony. A do listy, to dodałbym Silverstone, Sao Paulo i Texas. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 GP Belgii za nami: 1) Widok bolidów zasuwających po eau rouge nigdy mi sie nie znudzi - zdecydowanie mój ulubiony tor w kalendarzu - chciałbym kiedyś zobaczyć na żywo. 2) Podobnie podobał mi się widok księżniczki wracającej do pit lane przez Ardeński Las . Fajnie go Alonso podsumował przez radio XD 3) Kolejny wyścig z grande strategią Nie ma to jak po pit stopie po świeże opony w walce o najszybsze obciążenie stracić pozycję, z trudem ją odzyskać i dostać karę 5s za speeding w pit lane Biedny Leclerc tytułu nie uświadczy nawet jak Ferrari przygotuje bolid szybszy o 3s na okrążeniu. Chociaż w sumie i tak brakowało im tempa do RB. Dobrze że chociaż Sainz dowiózł z biedą P3. 4)Verstappen jechał w innej lidze - start z 14 pola nie zrobił na nim najmniejszego wrażenia. Perez w tym samym samochodzie był jego cieniem... Można go nie lubić bo charakter ma jako człowiek paskudny, ale po takich występach szacunek mu się mimo wszystko należy. 5)W głosowaniu na kierowcę dnia głosowałem na Albona - bardzo fajnie że dowiózł punkcik. W porównaniu z niezmiennie "trzymającym poziom" kolegą z drużyny jechał jak mistrz świata. 6) Serce się kraje jak patrzy się na Ricciardo po wyrzuceniu go z drużyny Mam nadzieję że zostanie w F1 i to nie w Hassie czy Wiliamsie. Jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś kto rywalizował jak równy z równym z Verstappenem w RB nagle stracił wszystko czym błyszczał. Mclaren widać wybitnie mu nie pasuje w prowadzeniu. Ciekawe jak sie rozwiąże ten kontraktowy cyrk... 7)Tytuł już praktycznie rozstrzygnięty - zarówno konstruktorów jak i kierowców. Musiała by się stać jakaś katastrofa. 8) Alonso i jego prztyczki w nos w stronę Alpine w wywiadach - ten facet wszędzie zostawia za soba spalone mosty... 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 3 godziny temu, joker5513 napisał: Kolejny wyścig z grande strategią To już powoli tradycja 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Sprzedam pneumata do kół - nosi ślady użytkowania, używany przez amatorów, stan 4,5/5 kontakt na priv 5 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 15 Września 2022 Udostępnij Napisano 15 Września 2022 Niestety GP Monaco zostaje w kalendarzu: https://sportowefakty.wp.pl/formula-1/1020801/legendarny-wyscig-f1-uratowany-umowa-na-kilka-lat 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 20 Września 2022 Udostępnij Napisano 20 Września 2022 . Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 19 Października 2022 Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Williams na GP USA Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Wszyscy komentatorzy z Eleven przeszli do Viaplay? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 6 minut temu, drVanSteiner napisał: Wszyscy Kapicy nie ma. To cała ekipa Via 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 1 Marca 2023 Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 No to w weekend zaczynamyJa w oczekiwaniu przypominam sobie sezon 22 oglądając Jazdę o życie Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 5 Marca 2023 Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 6 Marca 2023 Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 . Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 15 Marca 2023 Udostępnij Napisano 15 Marca 2023 Zbliża się kolejny wyścig Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Mercedes nie potrafi wygrać, to szuka dziury w całym i dopatrzyli się błędu przy odbębnianiu kary przez Alonso. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 8 godzin temu, drVanSteiner napisał: dopatrzyli się błędu przy odbębnianiu kary przez Alonso. Lecz po kilku godzinach wycofali się z tej decyzji a Alonso zachował podium https://powrotroberta.pl/2023/03/doniosl-rywal-ale-ostatecznie-alonso-ma-odzyskac-podium-fia-powinna-byc-dyskwalifikacja.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Ale cyrkI to już ostateczna decyzja, czy dziś znowu zmienią zdanie? Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Weź chłopie wytnij teraz tego gekona i wklej prawilnego chada xD 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Mówisz i masz 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 No i takie podium to od razu inaczej wygląda niż to kilka postów wyżej A tak na poważnie to cyrk na kółkach, ja nie rozumiem jak w ogóle mogli dopuścić do takiej sytuacji. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 20 Marca 2023 Udostępnij Napisano 20 Marca 2023 Jos Verstappen cieszy się ze zwycięstwa Pereza 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 20 godzin temu, drVanSteiner napisał: Jos Verstappen Nie ma co się dziwić. Jaki ojciec, taki syn. Rodzina buców. Niestety zapowiada się na kolejny sezon do 1 bramki. Będę mocno zdziwiony gdy RBR nie wygra min 20 wyścigów w tym sezonie (biore możliwość jakichś awarii). *ekhem* ha tfu w puszki! *ekhem* 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 21 Marca 2023 Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Co za cyrki z tymi karami... Zawsze grupa jajogłowych krawaciarzy musi psuć wyścig. Ja rozumiem jakby w polu startowym był za bardzo z PRZODU (potężna przewaga 5 cm na starcie) ale w bok? Co to robi za różnicę? Już by dali spokój. Nie mówię tylko o sytuacji z Alonso ale i z Occonem sprzed 2 tygodni. 10 godzin temu, kubbak napisał: Nie ma co się dziwić. Jaki ojciec, taki syn. Rodzina buców. True. Chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa już nie. Cieszy mnie za to niezmiernie dalsza dobra forma czornego ksiemcia Leje z wywiadów których udziela, prawie taki sam z niego buc jak maksiu z tatusiem. Nawet masażystka go porzuciła Ferrari ............... Mclaren ............... szkoda tego Lando. IMHO ma potencjał prawie tak wielki jak bucowaty Maksiu a przy tym jest normalnym człowiekiem. Alpha Tauri, Alfa Romeo, Williams, Haas są tłem, Alpine też bardzo słaby ma początek. BTW Vettel pewnie pluje sobie w brodę na emeryturze Miałby samochód do regularnych walk o podium. 10 godzin temu, kubbak napisał: Niestety zapowiada się na kolejny sezon do 1 bramki. Będę mocno zdziwiony gdy RBR nie wygra min 20 wyścigów w tym sezonie (biore możliwość jakichś awarii). Z takim tempem jak mają mogą sobie pozwolić na wymianę silników, skrzyń i wuj wie czego jeszcze - kary gridowe nadrobią na dystansie - patrz zeszłoroczne SPA.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts