chudy131080 14114 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Zresetuj bo masz kontakty,sms,zdjęcia itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Zacznij od : Ustawienia -> Kopiia Awaryjna Najlepiej zrobić to przy właczonym WiFi. Przegraj reszte po USB - muza, filmy itp - wejdź na swoje konto MS (www.outlook.com, live.com, hotmail.com itp. ) i sprawdź czy Masz zsynchronizowane Kontakty, Kalendarz. Zrób Fabryczny Reset i odeślij. Jak dostaniesz spowrotem to z Kopii odzyskasz wszystkie Aplikacje, Muzę czy Filmy wrzucisz via USB, a Kontakty i Kalendarz automagicznie Ci się zsynchronizują. Cytuj Link to post Share on other sites
xsemi 2 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Siemanko, mam problem z facebookiem od Microsoft a mianowicie pokazuje on 2x mniej informacji niz na np PC typu zmiana profilowego, dodanie zdjecia, komentarza itp. Moze ktos cos poradzic? Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Wiesz chyba można, przeciągnij palcem w prawo na aktualnościach. Później masz nagłówek "aktualności" a obok niego odnośnik do ustawień aktualności i masz tam "najciekawsze" i "najnowsze" wydarzenia. Ustaw na najnowsze, powinno zadziałać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xsemi 2 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Dziękuję Edytowane 23 Marca 2014 przez xsemi Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Takie pytanie na temat WP 8.1, nie wiecie może czy w przyszłej aktualizacji będzie możliwość zmiany blokady ekranu, teraz jeśli ustawimy blokadę to musimy wpisywać kod, nie jest to poręczne, w androidzie podoba mi się ta "wykreślanka?" która działa jako hasło. Jest gdzieś wspomniane o tym ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Widzieliscie moze dokładne zdjecia Lumi 930.Bo na poaczatku kwietnia niby ma byc premiera a jesli wygladem by przypominala 925 to moze skusil bym sie wymienic moja 920 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Lumia 930 ma wyglada bardzo podobnie, w zasadzie identycznie - sam czekam na L930 - najprawdopodobniej zamienie na nią moja L720. Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 http://www.concept-phones.com/wp-content/uploads/2013/03/Nokia-Catwalk-Lumia-930-1.png Wyglad by był fajny jesli ma tak wygladac,ale niestety duzo informacji jest na temat wyswietlacza ze ma byc 4,5 szkoda bo wedlug mnie powinno byc 4,8-5 cala Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Panowie, zauważyłem w mojej l820, że z tyłu obiektyw jest dosłownie pęknięty. Znaczy, może nie tyle co obiektyw, a ta okrągła szybka jest pęknięta do takiego stopnia, że się nieco zapadła. Jednak na aparacie nic nie widać, jednak pytam, czy wpłynie to na jakość wykonywanych zdjęć? I czy gdyby mi ta szybka teoretycznie wypadła, czy obiektyw byłby w znacznym stopniu bardziej narażony na uszkodzeniu? Czy może po prostu się tym nie przejmować? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Mam pytanie jak zablokować natrętny numer który ciągle do mnie wydzwania ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Wchodzisz w historię połączeń i przytrzymujesz palcem na danym numerze i powinno wyskoczyć: usuń element zablokuj numer Jeżeli nie ma takiej opcji sprawdź czy masz aktualne oprogramowanie i "Filtr połączeń + SMS" w ustawieniach telefonu. Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Dostałem wreszcie L920 z serwisu i teraz po wgraniu jej nowego oprogramowania (szkoda że nie wymiana baterii) czas pracy po pełnym naładowaniu wynosi 1d 15h czyli ponad 10 godzin lepiej niż przed oddaniem. A teraz pytanie, trzeba formować baterię ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Jeśli nie wymienili baterii to co chcesz formować? Ciężko powiedzieć czy formowanie zadziała a nie zaszkodzi? Myślę, że jeśli trzyma lepiej to możesz normalnie korzystać. Dla 920 taki czas to przyzwoity wynik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krecik88 3 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Panowie, zauważyłem w mojej l820, że z tyłu obiektyw jest dosłownie pęknięty. Znaczy, może nie tyle co obiektyw, a ta okrągła szybka jest pęknięta do takiego stopnia, że się nieco zapadła. Jednak na aparacie nic nie widać, jednak pytam, czy wpłynie to na jakość wykonywanych zdjęć? I czy gdyby mi ta szybka teoretycznie wypadła, czy obiektyw byłby w znacznym stopniu bardziej narażony na uszkodzeniu? Czy może po prostu się tym nie przejmować? Brak tej szybki umożliwi dostanie się piasku i innych pierdół bezpośrednio na obiektyw, a to już nie porządany efekt. Cały taki element idzie dokupić okolo 50zł kojarzę, "camera deco" się to zwie. Demontowane/używane (dość tanio oO): http://allegro.pl/s279-oryginalne-szkielko-aparatu-nokia-lumia-820-i4026319101.html Oryginał: http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-OEM-Camera-Lens-Deco-Metal-Rear-Frame-Cover-Repair-For-Nokia-Lumia-820-/141144856323?pt=US_Other_Cell_Phone_Accessories&hash=item20dce39703 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Dostałem wreszcie L920 z serwisu i teraz po wgraniu jej nowego oprogramowania (szkoda że nie wymiana baterii) czas pracy po pełnym naładowaniu wynosi 1d 15h czyli ponad 10 godzin lepiej niż przed oddaniem. A teraz pytanie, trzeba formować baterię ? Ja bym zrobił kalibrację : ładowanie całą noc, VOL- i Power, włączenie, Tryb Samolotowy na 30 minut i już. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Lumia 930 pupy nie urywa. Słaba bateria i brak slotu pod micro sd. Mogli by dać chociaż 64 GB. Mój wybór Note 3. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Może jeszcze coś się pojawi w stylu 830. Jakby była mniejsza i troche lepsza bateria to też byłbym zainteresowany. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Fakt, bateria słaba, ale nowy HTC One na baterii 2600 trzyma bardzo dobrze. To po prostu Nokia daje du*y raz po raz jeżeli chodzi o poprawne ustawienia. Wystarczy porównać Lumię 920 i 1020. Ta druga ma inny wyświetlacz o podobnej jasności (wielkość i rozdziałka bez zmian), 2 GB ram zamiast 1 i lepszy aparat, a trzyma na identycznej baterii o połowę dłużej. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Fakt, bateria słaba, ale nowy HTC One na baterii 2600 trzyma bardzo dobrze. To po prostu Nokia daje du*y raz po raz jeżeli chodzi o poprawne ustawienia. czas pokaże. Pisanie o tym że coś jest takie a nie inne na podstawie danych a nie testów jest bez sensu. Snapdragon'y 800 nie są takie prądożerne. Nie wiadomo też nic co do tego ile prądu będzie WP8.1 brał. Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Podobno poprawili zarządzanie energią w WP8.1 - tak podobno wynika z "przeglądu" SDK I najlepsza wiadomość : każdy telefon nie zależnie od ekranu dostanie trzeci rząd kafli :) dla mnie super sprawa - choć niektórzy posiadacze Lumi 620 moga miec inne zdanie - na szczęście można wyłączyć trzeci rząd - jak nam się nie spodoba. Ja czekam na Preview for Developers moja Lumia 720 jest już gotowa na przyjęcie softu L920 niestety musi czekac na soft od Orange - Orange Cash musi mi działać. Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 @ArioX Przecież są już testy Lumii 930, sprawdź chociażby gsmarena. @Ravir Większość Lumii zżera sporo baterii nawet na bezczynności, podczas gdy Ativ S nie ma takiego problemu. To jest raczej wina Nokii, chociaż M$ też częściowo ponosi winę za taki stan rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Kielek44 114 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Mnie to najbardziej smuci brak polskiej Cortany Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Tabalan moja 625 w czasie czuwania potrafi 20-24 godziny działać bez straty nawet jednego procenta baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Mnie to najbardziej smuci brak polskiej Cortany 3 świat, w Ugandzie też nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts