Sieku 65 Napisano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 coś Ty O_O ! hahahaa jeszcze mnie nie poje*ało te dolne będę PRZYKLEJAŁ do radiatora (pod wentyle) a te górne pod BP, tak że żadna nie będzie nawet dotykała PCB (tak liczę)i za chwile biorę się do roboty więc niebawem kolejne foty Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Jutro jeszcze będę lutował LED'y, na spód GPU Tak troszkę mnie to zmyliło. Czekam na foty jak to będzie wyglądało. A jaki kolo tych LED'ów masz zamiar zastosować?? Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 na chwile obecna będa białe by w koncu nadac odrobiny jasności mojej budzie + spód budy podswietlic bo tam najciemniej a PSU ładnie wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 A nie myślałeś o niebieskich lub ewentualnie multi-kolorowych jakie ja będę montował?? Naprawdę fajna sprawa mam w nich niebieski, pomarańczowy, biały, zielony, różowy i chyba jeszcze jakieś ale z tych korzystam. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 nie chce z kompa robić choinki Che by był ładny, DELIKATNIE "wypasiony" jednoczenie nie przesadnie by to wyglądało normalnie, a nie naje*ane wszystkiego tony, kolorowo ze wieś hula i tańczy ;DLedy zamontowane na spód GPU:1. https://lh4.googleusercontent.com/-dg0PUcRKDOE/U3T-pP4hwLI/AAAAAAAAFwI/3juaAjxGC1g/w1115-h836-no/SSA42442.JPG2. https://lh3.googleusercontent.com/-oQtU7jFCPdg/U3T-m7vPijI/AAAAAAAAFv4/WNHwqc-mnA8/w1115-h836-no/SSA42444.JPG3. https://lh6.googleusercontent.com/-lnU8R-ld_TM/U3T-ooEbA1I/AAAAAAAAFwE/tu7C_J5x_1U/w1115-h836-no/SSA42445.JPG4. https://lh5.googleusercontent.com/-r5jjr7jMYfM/U3T-qsa-f3I/AAAAAAAAFwQ/4-zc8sl152c/w1115-h836-no/SSA42446.JPG P.S. NIEWIEM dlaczego Benchmark blokuje moje fotki -.-" co mam zrobić bym mógł jak inni na worklogach dodać ich z 8-10 z rzędu, jedna po drugiej?????Teraz biorę się za podklejanie czymś BP. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Test Mi nic nie blokuje Btw, ledy nie za mocne? Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Te kolory mogę zmieniać, nie wszystkie na raz, to by wyglądało co najmniej dziwnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 no to mi wyskakiwał komunikat ze niemoge wrzucić tak dużej grafiki na forum -.-" Grrr @Arekabat ja jednak wolę tak bardziej "przyziemnie" Poza tym pokój mam na na wszystkie kolory podświetlany a stosuje i tak głównie na niebiesko, ze względu na właśnie kompa i resztę.Kumpel grający w BF4: Btw, ledy nie za mocne? Niee tak tylko wygląda to na fot, bez obaw, w budzie nie bedzie aż tak jasno jak na fot tutaj (tak mi się wydaje ) budę już mam TAK zawaloną ze czekam aż poprawi się pogoda i dam jej wziąć prysznic Jakieś rady ? KUR*A MAĆ ZNÓW !!!!!CZEMU TAK SIE DZIEJE, ciuram cały Boży dzień nad kompem żeby gdy publikuje posta dostać TAKI oto komunikat:Kto wie co jest powodem ???????I nie róbcie testów ze wam działa, powiedzcie mi czemu JA nie mogę udostępniać każdego fot jak leci ????????Kumpel ma to samo, łączy nas "picasa" wrzucamy tam fotki a dopiero stamtąd linki i tutaj.KURDE MAC -.-" ! dziś już ostatnie prace nad BP (v. Beta) zakończone:jeszcze raz przejechany papierem ściernym i ostateczne malowanie:No i w miedzy czasie prace nad budą:najpierw segregowanie co jest do mycia a co tylko do odkurzenia:I mycie:Po myciu:Suszenie większości ale nie wszystkiego:Buda miała przejść jeszcze drobne renowacje wiec do piwnicy a potem na balkon i tniemy:Wycięte:Pora na wykończenie tego co wycięte:Potem było malowanie tego co zostało "podrapane" i ponownie mycie budy. Ostatecznie dołączyła i ona do reszty na druty:Czyszczenia ciąg dalszy:A na chwile obecna komp w wersji pajączka:+ standardowo rozpier*ol w pokoju podczas takich prac -.-"Jutro składanie wszystkiego z powrotem i kolejne fot z już zainstalowanym BP (beta), Bądźcie czujni, Stay Calm 2 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Plusik za M4A1, elektryk? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 hahaha Yup ;D tez "modowany" a w tym przypadku to raczej tuningowany P.S. M4 JESZCZE ale stylizowane na Mk18 + niebawem pełnoprawne Mk18 ;P Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 No to powodzonka w obydwu projektach Na kompa też oczywiście spoglądam Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 cieszy mnie to Jutro fotki w złożonej budzie, z podłączonym oświetleniem budy jak i GPU i z założonym BP.3 fotki BP więcej na moim FB:https://www.facebook.com/mariusz.motyka.9/posts/631571020268160+ zapraszam do (mojej) grupy komputerowej:https://www.facebook.com/groups/707293522630254/ Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Spoko eMka Trawnik skoś Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) mieszkam w bloku wiec nie muszę, od tego mam służby komunalne Ale jak będę miał trochę zbędnych wentyli to obiecuje test wentyli na mocnej batce z ASG albo czymś mocniejszym i koszenie nimi trawy Możecie dodawać Haki na workloga za eMke ;D nie obrażę się hahahaha klej pod LED'ami juz zasycha, efekt jak dla mnie ZAJEB*STY ! a więc z delikatnym poślizgiem ale oto i "końcowy" wygląd moda na dzień 21 maja 2014.Na najbliższe co najmniej 2-3 tygodnie 0 moddowania bo jestem zmęczony tym na razie, co najmniej ostatnie 2 tygodnie dzień w dzień coś przy kompie robiłem, pora najprościej w świecie użyć tego kompa o którego się tak zadbało 1.Oświetlenie z ciemno niebieskiego wymienione na jasno "morski" (przyznaje wygląda tu troszkę jak białe ale uwierzcie, jest jasno błękitne)2. BP na GPU:A tak to prezentuje się w pełne okazałości:NIEWIEM dlaczego LED'y na GPU odmówiły współpracy, sprawdze to na dniach ale narazie jestem po prostu zmęczony pracom przy kompach Następna w planach jest piwnica, wodowanie CEP'a oraz wymiana dysków ze względu na wolny przesył (bo oba są SATA II :C) oraz chrobotanie jak i mało miejsca, a potem MOŻE SSD i I7 ale zanim i7 to chyba wymienię platformę na 2011-3.Czekam na wasze opinie P.S. oczywiście to nie koniec workloga Będzie więcej i ciekawiej oraz z czasem coraz lepiej. Edytowane 19 Maja 2014 przez Sieku 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Halny 793 Napisano 25 Maja 2014 Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Czekam bardzo na kolejne prace. Mi się właśnie najbardziej podobają Worklogi typu "Tanio i w domu". Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 to zapraszam do obserwowania a niebawem będzie więcej.1. Oploty na kable 24, 8 i 6pin2. W końcu Piwnica ale to jeszcze nie wiem jak to 'rozegrać" 3. zwodować Cep'a 4. 3-monitory (eyefinity)5. wymiana wentyli6. malowanie kilku elementówOraz PRAWDOPODOBNIE kilka modyfikacji samej obudowy bo troche bym w niej zmienił, tak wiec jak na początku napsiałm zapraszam do obserwowania bo to jest moim głównym motywatorem do dalszych prac Pozdrawiam malutki update:Uporządkowałem kable za biurkiem, takiego porządku DAWNO tam nie miałem, wszystko ładnie pięknie, i 2-gi monitor w stronę EyE-Finity już niebawem, czekam aż przyjdzie przejściówka, dziś zamówiona liczę ze do środy będzie, potem tylko ostatni monitor i jedziemy dalej z budą kolejny monitor już aktywny: 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 2. W końcu Piwnica ale to jeszcze nie wiem jak to 'rozegrać" Jakieś wstępne pomysły już masz? Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 narazie jak już zacząłem z EyE-Finity to chce to skończyć, wiec jeszcze jeden monitor, potem wymiana tego pierwszego, montaże na ściane, ledy za nie itd itd, a co do piwnicy to tylko narazie takie tam gdybania Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) a wiec pomysł nad piwnicą powstawał w mojej głowie od co najmniej kilku miesięcy, i wstępnie wyglądał on tak żeby zrobić piwnice jak to przystało w obecnej obudowie, jednak ze "prosta" linia piwnicy stykała by się z dolnym wentylem na froncie i albo do góry by dolny wentyl pompowała powietrze do piwnicy ale poco mi to? Wiec w dół ale to wyglądało by gorzej. I wymyśliłem ze zrobię piwnice jako osobny moduł tak jak opracował to Cooler Master:http://cdn.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/news/2013-08-31/Cooler%20Master%20HAF%20Stacker%20Series.jpgTylko teraz się zastanawiam poco mi to ? zasilacza tam nie wpakuje bo mam na dole w obecnej budzie, chłodnicy od liquid coolingu też nie bo Nie mam wiec poco ? A piwnica w obecnej obudowie to co najmniej średni oraz dziwny pomysł, no bo kto widział piwnice w M40 Gladiusie Jednak że jeśli była by piwnica taka jak na powyższym obrazku to byłbym w stanie podać czystsze powietrze do PSU oraz sama buda wyglądała by "poważniej" bo wyższa i dowalił bym tam trochę bajerów, no ale na co mi ona ? Co bym w niej miał mieć ?? I teraz pytanie do was, chce dalej pracować przy kompie i zrobić w końcu te piwnice ale CO ? JAK ? GDZIE ? KIEDY ? WTF wgl. ?? jakieś pomysły ?? Czekam na propozycje, jestem otwarty na pomysły.[EDIT] - Jedyne co przyszło mi do głowy to żeby ją zapełnić jakoś to na droncie tej dodatkowej piwnicy wstawic zatoki 5.25 i wrzucić tam jakiś regulator wentylatorów (z czasem bym zakupił go na pewno) albo z boku a na froncie wentyl pompujący powietrze, z boku tez jakiś wentyl by był obok tego regulatora (oczywiście oba podświetlane) na środku mógłbym dać wymontowaną z Gladiuska klatkę na dyski by wypełnić wolną przestrzeń i tam dać dyski z wyciszeniem, bo ich chrobotanie mnie dobija albo dołożyć tam kolejne bo jednak klatki na dyski nie mam wiec gdzieś je muszę pomieścić, zrobił bym jakiś otwór na kable i poprowadził dołem budy do piwnicy. Jakiś wentyl pompujący powietrze prosto z piwnicy do PSU, i co dalej ? Jakiś schowek na reszte kabli tych które mogę dołożyć do PSU ale nie używam ich (te odpięte zamiast w półce w pokoju to od razu przy kompie) :?: Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) ja planowałem zrobienie u siebie takiej osobnej piwnicy w pierwszej ver elity miał do niej trafić psu i kosz na dyski Edytowane 25 Czerwca 2014 przez ProrokK Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 No wlasnie po co Ci ta piwnica za bardzo sie chyba rozpedziles Gdybys mial nadmiar dyskow, chodzenie wodne, czy cokolwiek co ulatwilo by Ci znacznie schowanie tego w tej piwnicy to mialo by sens, ale ze nie nie bardzo masz tam co wsadzic pomysl z piwnica odloz na bok No chyba ze bedziesz trzymal narzedzia w tej piwnicy albo sloiki z ogorkami Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) z racji tego że projekt przeszedł w fazę 2 do piwnicy trafiły dżemy i mermolady W przypadku tej cm taka piwnica miała rację bytu bo nie należała do największych i psu miała u góry. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez ProrokK Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jak już myślisz o takiej piwnicy to może i lc w nią upakuj Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 o LC myślę ale to za jakiś czas, może już po wakacjach ale to stoi pod JEDNYM WIELKIM ZNAKIEM ZAPYTANIA Dodatkowo wyszedłem z założenia ze piwnica nawiewała by do kompa chłodnego czystego powietrza od spodu + była dla niej większa podstawą i usztywnieniem bo buda po moich kilku ingerencjach w jej strukturę zrobiła się nieco "miękka" i jest dość podatna na wyginanie na boki itd . Dziś przysiąde i pomyśle nad nią trochę więcej bo tamte poprzednie pomysły były stricte na szybko w stylu "co by wpakować do środka żeby jakoś wyglądało?" Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Pod pojęciem piwnica powinieneś mieć na myśli coś, co ładnie zakryje zasilacz i (nieistniejącą) klatkę na dyski Do m40 nie ma sensu bawić się w coś większego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts