Skocz do zawartości

Czy warto kupować nowe konsole? - z matematyką nie wygrasz

Recommended Posts

Gwyn przypomnij mi... to my się jaramy renderami? 

Btw. jestem tak znany, że mnie tam z ksywy wymieniają :)

Zadanie dla konsolowej gimbery, policz "peestrójki" :D

http://s24.postimg.org/q6mydurl1/CAM00063.jpg

Wow jestem w szoku to twoje konsole? ładnie musisz je katować jak tak padają. Nie obrażaj ludzi grających na czymś innym, nie wszystkim podoba się granie na pececie i ty tego nie zmienisz

Gwyn przypomnij mi... to my się jaramy renderami?

Tonego Soprano w to nie mieszaj! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

@up

No więcej jest gimberii na PCtach, ale z tego powodu, że niemal każdy ma PCta w domu (i PCtów jest po prostu więcej niż konsol), więc debile się uzewnętrzniają po szkole w Internecie.

A co do majngówna, to czytałem, że bił jakieś tam wysokie liczby na konsoli i to kilka razy, więc to przekleństwo, to teraz nie tylko domena PCtów :P

Edytowane przez Gwynbleidd

Ale działa to też w drugą stronę "mamo kup mi kompa do gier" - "wiesz no komputer jest drogi, ale kupimy Ci z tatusiem Plejstejszyn" i taki obdarowany synek zaczyna szukać 100 powodów dla których "Plejstejszyn" jest lepsze od "kompa do gier". Generalnie typowa Polska mentalność czyli "to moje, więc tego bronię". 

To tak samo jak wielu posiadaczy kart AMD uważa je za jedyne słuszne (i na odwrót). 

Wiedziałem , że chłoposzki z bloga nie zrozumieją mojego wpisu :facepalm: .

GTXxor, ładnie im zalazłeś za skórę /pierwszy "nius" na blogu/ %-)

Dla Ciebie też jest akapit, jest też dla effendiego ale zostały mi przypisane jego zasługi. Tak samo nie mogłem go zbanować, bo nie mam praw w tym dziale :) 

Dla Ciebie też jest akapit

No zdecydowanie nie zrozumiał mego wpisu, jeszcze trochę podkoloryzowal :x Myślę , że do gościa dochodzą wszystkie argumenty i dawno się z nimu pogodził ale narzędziami manipulacji itp. Próbuje sprowokować wojnę w internecie i stać się jego hitem

Przecież oni mają po 15 lat maks i chęć zwojowania "internetów" na klapkach. Tam wiedza absolutnie leży, jeśli oni porównują Crysis'a 3 i TLOU po downscalingu do jakiegoś zabójczego 480p i wyciągają z tego wniosek że "oprawa AV jest identyczna", to coś jest niekoniecznie. Albo ta słynna "woda w TLOU", wiadomo że ja w tą grę grałem i z całym szacunkiem ale ta cała "super woda" to pic. Bo wygląda nawet nawet, ale tylko z pewnej perspektywy. W ogólnym odczuciu wszystko jest takie "plastikowe" i nie umywa się to graficznie nawet do TR2013. Już nie będę beształ ich za brak odróżniania 720p od 1080p, bo tego nie będę wymagał od ludzi którzy całe życie lecą na upscalingu.

Nie kumam też motywu dlaczego tak się uparli na moją osobę (chociaż to śmieszne)

-listy do PE pisał effendi i nie dotyczyły opłacalności a problemu framerate i rozdziałki

-rozpiskę opłacalności wykonał Gwyn i nie wyszła poza benchmarka

-bana dał Biafra z Sidem (bo to zależy na które multi) #nie mam praw w tym dziale, nie chodziło tu o dyskusję ale o nachalne reklamowanie się i potem kolejne multi-konta

-nigdy nie napisałem zdania o Cellu, które jest mi wciskane

Bez obrazy, ale pisanie o tym, że jakiś idiota trolluje weźcie przenieście na temat o konsoli, albo zróbcie temat PC vs debile, czy coś takiego, a nie spamujecie w temacie o rzekomej opłacalności (tfu!) konsol. Ten temat cztery dni temu miał jeszcze 3 strony, od tamtego czasu poza odpowiadaniem na "argumenty" konsolowców nic wartego uwagi nie doszło i zamienił się w bardziej PC vs Konsole. Chociaż byłbym wdzięczny, jakby ktoś jeszcze raz umieścił link do tego "artykułu", albo o tym tutaj napisał, albo na PW, bo mam ochotę się pośmiać.

Gwyn ale przedstawiłeś takie argumenty że jakakolwiek dyskusja już w kwestii opłacalności jest bezsensowna. Dobrze wiadomo jak to wygląda, dobrze wiadomo też że technicznie PC zawsze będą lata świetlne przed konsolami. Wszyscy którzy próbują cokolwiek tutaj obalić biją głową o mur, lub "naciągają" fakty.

Z jednej strony "jaranko" The Last of Us, z drugiej utrzymywanie że grają tylko w gry z plusa i w używki za kilkadziesiąt złotych. Śmiech na sali :) 

Nie zamykamy, bo chcę go odświeżyć przed premierą konsol. Dlaczego? Bo zestaw, który złożyłem za 3,5k jest już za 3,3k, wiec będę chciał jeszcze bardziej zgasić konsolowców i wsadzić do zestawu 770 3x windforce. ;)

Ewentualnie można zamknąć, ale bym potem mógł go otworzyć przed premierą nowych (tfu!) konsol w Polsce.

Jaka manipulacja Raczej kalkulacja... i całkowicie logiczna. Po prostu "kąsolowcy" upatrzyli sobie w opłacalności swój koronny argument, jak widać nie jest on trudny do obalenia. Pomijam "dewiantów" dla których 720p w The Last of Us wygląda lepiej niż "wymaksowany" Crysis 3. Jeżeli ten technologiczny paździerz alias maszynka do upscalingu może jakkolwiek konkurować z PC, to tylko większą opłacalnością ... a ta jak widać jest wątpliwa.