k0zik 123 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Podobno dalej są problemy z Nietoperkiem ? http://www.ppe.pl/news/39656/rekomendujemy-12gb-ram-patch-do-pecetowej-wersji-batman-arkham-knight-nadal-z-problemami.html Kupiłbym, tym bardziej, że nie grałem w żadnego poprzedniego Batmana więc... Cytuj Link to post Share on other sites
VectroV 3584 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 posiadam tego nowego batka na steamie i pytanie kiedy dostane reszte batmanów? coś musze zrobić czy po prostu czekać? Z tego co wiem to każdy kto kupi Gacka do bodaj 16 listopada to je dostanie, czyli zapewne reszta gier będzie się zapisywać po tej dacie. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Coś przebąkiwali, że do Grudnia powinny się pojawić w bibliotece Steam i trzeba być cierpliwym. I jak wyżej, jestem zdania, że to du*a nie rekompensata. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Ogólnie gra wymaga sporo. Według mnie bardzo ładnie wygląda. Na win 10 wymaga 12 gb ramu. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 http://gry.onet.pl/batman-arkham-knight-po-miesiacach-pracy-wciaz-nie-nadaje-sie-do-gry/fk618j- no i znowu "w pizdu".... Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Nie wiem jak u reszty, ale u mnie na dzień dobry pożera 2GB VRAM, nie mogę podnieść absolutnie nic, bo wszystko przekracza limity. Na dodatek, też odczuwam spadki w płynności - generalnie gdybym nie wiedział, że jest ten patch to bym nie zauważył. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Ta gra jest chyba jakaś przeklęta. Najpierw na premierę wypuścili takiego crapa gdzie na pc mapowanie klawiszy było z ps4, o optymalizacji nie wspominając bo takie coś nawet nie istniało Potem wycofali ze sprzedaży tłumacząc się tym że chcą dopracować grę. Teraz gra powoli wraca na półki sklepowe a tu się okazuje że nadal jest niegrywalna. To ja się pytam co oni robili przez ten czas? 3 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 A słyszeliście o jajcach z THPS 5? Ci wypuścili wczesną wersję alfa albo i gorzej... Co to się robi ostatnio to ja nie wiem, ale strach gry kupować przed/w okolicach premiery. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 THPS 5 to chyba największy crap dekady. Ja się zastanawiam jak to w ogóle przeszło przez certyfikację, przecież na konsolach jest to dużo bardziej rygorystyczne niż choćby na pc. Ale jak widać wszystko można... Teraz czekam tylko na FO4 jak to już się okaże niedopracowane to stracę całkowicie wiarę w ludzi i koniec z pre-orderami. Nie dość że teraz gry są w chorych cenach podchodzących pod 200zł to jeszcze są wydawane w tak tragicznym stanie, że bez masy łatek nie da się grać. http://www.cdaction.pl/news-43197/batman-arkham-knight--do-konca-roku-odzyskamy-pieniadze-niektore-bledy-nie-zostana-naprawione.html Do końca 2015 roku będziemy oferować pełny zwrot kasy za Batman: Arkham Knight na PC, niezależnie od tego, jak długo graliście w ten produkt. Możecie również zwrócić Season Pass razem z grą (ale nie osobno). Dla tych, którzy pozostaną przy grze, będziemy nadal naprawiać błędy, które możemy naprawić i mówić o błędach, których naprawić nie możemy. Taa... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Denerwuje mnie to kulawe wsparcie dla rynku PC. Konsole pod tym względem błyszczą. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Konsole nie zawsze błyszczą. Całkiem możliwe że ktoś sypnal groszem i jest co jest. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Ja już widziałem dużo w grach ale to co się dzieje w przypadku nietoperza na PC to jakaś kpina i niesmaczny żart. Ludzie płacą za grę ( jakby nie patrzeć wysoką kwotę bo obecnie ~200zł jest standardem na pre-order) i otrzymują jakby early access. Co z tego że umożliwiają zwrot kasy jak praktycznie każda gra po premierze jest niedopracowana i wymaga niesamowitej ilości łatek żeby można było w to normalnie grać. Liczy się zawsze pierwsze wrażenie, jeśli to już na starcie zostaje zniszczone później przekonanie potencjalnego nabywcy do ponownego kupna jest trudne lub wręcz niemożliwe. Także poniższe hasło, jeśli nic się nie zmieni pewnie na stałe zagości głównie na PC. Bo ta platforma ostatnio jest traktowana po macoszemu przez wydawców. http://i.imgur.com/WGkuXpY.png Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Konsole pod tym względem błyszczą. Choć oczywiście jest to prawda w przypadku wielu multiplatformówek to jednak warto zauważyć że ostatnimi czasy ten konkretny rak staje się bardziej generalny. Nowy tony hawk to śmiech na sali również na konsolach. Problemem tutaj są moim zdaniem EA i ubisoft które rynek pecetowy zaczęły traktować po macoszemu. Całe szczęście mamy jeszcze całą masę doskonałych wydawców i twórców którzy swoje gry dopieszczają w starym stylu. Moim zdaniem to właśnie ogromny kontrast między wyczynami ubi i EA a naszymi redami zagwarantował tym ostatnim nagrodę najlepszego studia roku. Ostatni okres upłynął mi bez większych wtop wydawniczych bo i dawno przestałem się ekscytować produkowanymi co roku iteracjami tego samego, serwowanymi nam przez wielkich graczy. Osobiście zaliczam go raczej do bardzo udanych z godzinami utopionymi w takie perełki jak divinity original sin, pillars of eternity, od lat niezmiennie starcrafta 2, heroes of the storm, wieśka 3, project cars czy zniknięcie edka. Jeśli zaś chodzi o baćmana to ukończyłem go dość szczęśliwie bez wielkich problemów przy "pierwszej premierze". Było chrupanie przy wzywaniu batmobila, były dziwne zacięcia ale ogólnie dało się grać bez krwawienia z oczu. Generalnie jednak WB powinno dostać za ten cyrk po tyłku. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 No to trzeba dołożyć do tego Activision, które jest wydawcą Tonego Hawka. Które wiadomo jak właśnie traktuje rynek PC przy okazji takich COD'ów. Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) No to po Batmanie na PC. Kto kupił, może grę oddać a pieniążki zostaną mu zwrócone. Za Steam'emUntil the end of 2015, we will be offering a full refund on Batman: Arkham Knight PC, regardless of how long you have played the product. Edytowane 2 Listopada 2015 przez k0zik Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 jak można odzyskać kasę za batmana? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dzejC 217 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Podbijam pytanie kolegi wyżej.Po prostu przez steam czy trzeba zrobić coś więcej ? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Mi się wydaje że dotyczy to wyłącznie osób które zakupiły grę bezpośrednio na steamie Cytuj Link to post Share on other sites
darasz89 190 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) uzywanie google i steam nie boli: http://www.pcgamer.com/warner-bros-is-offering-refunds-to-all-batman-arkham-knight-pc-owners/?ns_campaign=article-feed&ns_mchannel=ref&ns_source=steam&ns_linkname=0&ns_fee=0 wygląda na to, że tylko cyfrowe kopie zakupione na steam tutaj macie info jak zwrócić grę: ja swojej kopii nie zwracam Edytowane 2 Listopada 2015 przez darasz89 Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 lipa nie mam tej opcji, tylko przy cs i flight simulator reszta nic Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Arkham Knight bez wsparcia dla PC z wieloma kartami graficznymi. Twórcy rezygnują z dalszej walki. http://www.eurogamer.pl/articles/2015-11-20-arkham-knight-bez-wsparcia-dla-pc-z-wieloma-kartami-graficznymi Cytuj Link to post Share on other sites
qwertaj 37 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 (edytowane) Olewając optymalizację (na 970 czasami śmiga jak na integrze) z każdą godziną bardziej się wkręcam, choć to nadal marny surogat wieśka, którego koniec opłakuję do tej pory. Miejscami jednak mocno przewidywalna, jak np. tutaj: http://i.imgur.com/EVnvIVe.jpg Edytowane 20 Listopada 2015 przez qwertaj Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Mnie się batek całkiem bardzo podobał, szczególnie końcówka super i graficznie również całkiem fajnie, szczególnie modele głównych postach w przerywnikach. Co do optymalizacji, cóż szkoda gadać, przebolałem i grałem z lockiem na 30fps ale przynajmniej rozdzielczość podbiłem co dało super efekt. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Ja po ukończeniu Mordora klikam w Nietoperza. Widzę mnóstwo podobieństw w mechanikach rozgrywki, więc jadę jeszcze na dobrym wrażeniu po Shadow of Mordor przeniesionym na Batmana. I jak wyżej, gra się nieźle, choć głównie dlatego, żeby mieć ten tytuł "z głowy". Choć jakby nie patrzeć, jeśli ktoś pragnie wieczorami zamienić się w batmana i ratować gotham city, to jest to bardzo dobry symulator superbohatera. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Dostał już ktoś kto ma Arkham Knight poprzednie części Batka? Obowiązywało to chyba do 16 listopada, więc po tej dacie raczej już powinni rozdawać, a ja dalej nic nie mam... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts