Klikacz 1462 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Silnik: 2,6 V6 z audi a4 Gazownik: nie cieszący się dobrą opinią, instalacja za ok. 2,5k z robocizną oczywiście Grzech takie auto gazować Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Czy ja wiem czy grzech? Rozumiem jakiś samochód z rzadkim silnikiem albo typowo sportowy ale nie a4 z silnikiem który był w co drugiej 100/a6 których jeździ masa po naszych polskich drogach. Jeszcze rs4 to bym zrozumiał oburzenie. Edytowane 7 Listopada 2013 przez sfistn Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Grzech takie auto gazować Grzechem jest wypowiadanie się na temat o którym nie ma się pojęcia ! LPG pod każdym praktycznie względem jest dużo lepszym paliwem (do tego bardziej ekologicznym ) niż PB ! Jednie posiada dwie zasadnicze wady, ma ciężką butlę i jest dość łatwo wybuchowy (pomijam fakt że wadą też jest brak ludzi w Polsce co potrafią go wystroić). Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 W takim razie gdzie trzeba się udać żeby instalacja była profesjonalne wykonana i ile trzeba za taką zapłacić? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Jeszcze jedna wada LPG : wysoka temperatura spalania , na dłuższą metę szkodząca silnikowi. Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Do dobrego specjalisty ;> Grzechem było by nie zagazować. Brat wciągu 1 tygodnia wydał 600zł na benzynę Szkoda tylko, że cena LPG idzie cały czas w górę. W wakacje tankowałem po 2.40 a ostatnio już 2.65 i podobno ma jeszcze trochę wzrosnąć Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Jeszcze jedna wada LPG : wysoka temperatura spalania , na dłuższą metę szkodząca silnikowi. Jak jest zamontowany w silniku, który nie był projektowany żeby tylko przetrwać gwarancję to znacząco nie szkodzi. Jedyna opcja w starym silniku żeby zaszkodził to wtedy gdy ktoś zuboży mieszankę tak, że samochód spala 8 l gazu podczas gdy normą jest 10l pb. Edytowane 8 Listopada 2013 przez sfistn Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Wyższa temp spalania jest niwelowana ciut bogatszą mieszanką, wiec jak to ma szkodzić ? Co do LPGa, znam jeden warsztat w Krakowie gdzie stroiłem i mogę polecić bo nie włączą tylko trybu auto, ale strojenie to ze 2-3h wychodzi. I jestem z Warszawy, i tak, opłaca się tyle jechać na strojenie z AFR i EGT na rolkach.... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 zajmują się tylko LPG czy tuningiem/modyfikacjami też? Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Strojenie, generalnie Mają też hamownię, i ceny w sumie całkiem normalne jak za takie usługi Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 daj kontakt na PM, nie zaszkodzi Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Wrócę z pracy to dam Mam zapisane dane w pliczku w domu Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Do warszawy 215km, ale tak z ciekawości ile taka usługa? Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 350zł Ale jest to jednorazowa usługa, do czasu aż czegoś nie zmienisz w silniku. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) A założenie u nich całej instalacji? Również poproszę kontakt na pw. Edytowane 8 Listopada 2013 przez Salem Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Tego nie wiem, ale chyba nie zajmują się zakładaniem w ogóle. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Szkoda - jeśli ktoś miałby kogoś sprawdzonego to proszę o podanie kontaktu, nawet jeśli byłoby to np w Niemczech Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 W Niemczech? W Holandii bodajże gaz jest bardzo popularny - tam bym szukał specjalistów ;x Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 W sumie mi rybka, mogę te 2-3 dni zmarnować jeśli warto. Chcę żeby samochód cykał jak na benzynie, ale się na tym za bardzo nie znam Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Salem, nie możesz odbierać nowych wiadmości PW Cóż sam montaż to głównie dobór wtryskiwaczy, dysz, by przewody od wtrysku do dyszy był możliwie mały i koniecznie równy oraz dobry komputer a nie najtańszy syf Reszta to już kosmetyka, reduktor może być słaby, po prostu ustawisz by odcinał LPG powyżej pewnej mocy i załączał benzynę, albo kupić dobry reduktor i mieć to gdzieś Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Już powinno być ok. Wiesz, jeśli miałbym zainwestować ze 4tys pln to trzeba by to już zrobić porządnie Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 http://lpg-forum.pl/ Napisz tu temat, dobiorą Ci wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
Benny5 1 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Nie szukaj za daleko, na reklamacje, regulacje gdzie bedziesz jeżdził. zapytaj taksówkarzy ze swojego miasta i polecą ci dobrego fachowca. Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Gazu się nie reguluje ! Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Z racji tego, że poprosiłem administracje o skasowanie konta macie demota. Z dedykacja dla Bulysjaja, Drachenfelesa i ignoranta Michaela Dalej będę jeździł po swojemu Zamiast "lepszych aut" zmieniamy na "innych aut", bo moje jest najlepsze i mam takie jakie chciałem mieć http://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201311/1384535117_elypug_600.jpg Sajonara Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts