dodo 20732 Napisano 16 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Zżera wydajność jak każdy program nagrywający. ShadowPlay jest tu pionierem, spadek jest minimalny (czasem zerowy) Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Panowie jak ogarnąć żeby battlefield instalował patche tylko do pełnej wersji a nie też do próbnej? przecież nie mam wersji próbnej a gdy był jakikolwiek patch to instalował się i tu i tu Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Nie wspominałeś, że BF Ci się już znudził i obecnie grasz w CODa? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Chyba wtopiłem 300zł w tego BFa Po ukończeniu 10h z origin access miałem ochotę na więcej, na dużo więcej... Kupiłem więc za jednym zamachem podstawkę i premium, myśląc, że szybko się nie znudzi (BF4 wciągnął na dość długo) Ale po ~ 30h mam już dość tej gry. Mam dziwne wrażenie, że po szumnych tytułach recenzji "BF1 najlepsza odsłona serii..." i po miesiącu od premiery zapał graczy do tego tytułu dość mocno opadł. Z tego co pamiętam, to w BF4 było o wiele więcej serwerów, graczy... Wszystkiego było więcej a BF1, cóż... Straszna lipa na dłuższa metę. Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Może brakuje Ci ekipy do grania? Ja mam ograne 100h i gram dalej, dzięki znajomym. Solo bym pewnie po 20h odpuścił. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Zawsze grałem solo (BF3, BF4...) nie lubię grywać w ekipie. Lubię robić to co chcę, kiedy chcę Tutaj bardziej chodzi brak motywacji w postaci odblokowania coraz to nowego sprzętu... Co tu dużo pisać, BF1 pod względem ilości, różnorodności sprzętu i możliwości odblokowywania jakichś fajnych dodatków, to kaszana. Może się starzeję, ale bezsensowne bieganie i strzelanie do wszystkiego co się rusza jest bez sensu. Co innego jak sobie wyznaczałeś jakieś cele, zabijesz daną bronią tylu i tylu a odblokujesz i przetestujesz jakiś nowy dodatek do tej broni... Pod tym względem czwórka była świetna. Mam wrażenie, że jedynka jest trochę zrobiona na odpierd... jak większość obecnie wydawanych gier. Gracz i tak kupi, bo jest przyzwyczajony do danej serii, więc można go dymać aż do bólu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Nie wspominałeś, że BF Ci się już znudził i obecnie grasz w CODa? Tak pisałem, po prostu chciałem coś tam odblokować ze względu na te święto bf no i instaluje mi dwa razy patch Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Zawsze grałem solo IMO taki model grania w jedynkę się nie sprawdza, gram czasem z chłopakami i bardzo dobrze się bawię, solo nie chce mi się grać (czasem dominacja ale jak mam mało czasu odpalam Black Ops 3) Grając drużyną z komunikacją głosową jest sporo zabawy i fajnych momentów, serio, spróbuj bo gra wygląda zupełnie inaczej drużynowo, bez "ekipy do grania" również bym już odpuścił. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Grając drużyną z komunikacją głosową jest sporo zabawy i fajnych momentów, serio, spróbuj bo gra wygląda zupełnie inaczej drużynowo, bez "ekipy do grania" również bym już odpuścił. Źle się wyraziłem w poprzedniej wypowiedzi. Zawsze dołączam do jakiejś drużyny przed rozpoczęciem gry, ale mam gdzieś bieganie za innymi i wykonywanie rozkazów jakiegoś ciołka o ile w ogóle ktoś te rozkazy wydaje, bo zazwyczaj ludzie to olewają. Lubię grać po swojemu i robić to, co mi pasuje w danym momencie. Czasem jak się trafi jakiś ogarnięty zespół, to można na trzaskać sporo dodatkowych punktów, ale co z tego, jak to nadal bezsensowne bieganie i strzelanie do wszystkiego co się rusza, bez jakiegoś wyznaczonego z góry celu do osiągnięcia. Zdobywanie samych punków i podbijanie rangi jest nudne. Nawet nie można sobie wybrać z pośród wszystkich medali do odblokowania, tylko gra z góry ustala co można w danym tygodniu odblokować, to jest jakaś kpina! Nie dość, że wszystko poobcinane do granic możliwości, to jeszcze to musieli upierdzielić przy samej du**e Piszesz o wesołym popierdywaniu na TS, jakoś mało to przekonywujące dla mnie. Po za tym jak jeszcze czasem usiądę do BFa, to ze znajomych zazwyczaj nikt nie gra a w znajomych mam ludzi od groma jeszcze z czasów czwórki. Jak już gram, to wolę się skupić na graniu a nie na pogaduszkach... Dla mnie ten BF okazał się gó*****y i bardzo rozczarowujący. Zapewne jak wyjdą DLC, to włączę, żeby ograć nowe mapy, ale bez wielkiego entuzjazmu. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Ja to przygodę z Battlefieldem zakończyłem w zasadzie na Bad Company 2.Kolejne części nie są złe ale nie trafia do mnie ten kompletnie produkt ze względu na; -słabe albo przeciętne mapy, ze wskazaniem na te pierwsze. -przeważenie chaos. -kampiące wiadomo co. -tryby gry.-długie wczytywanie map. -słaby naliczany system hitboxów. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Piszesz o wesołym popierdywaniu na TS Piszę o komunikacji podczas gry zespołowej wykonywanie rozkazów jakiegoś ciołka Stąd, mam na myśli granie ze znajomymi np z forum. Nie jesteśmy ciołkami (przynajmniej tak mi się wydaje) Jacku, odpuszczam temat, przyzwyczaiłem się, że gdy jesteś "na nie" żaden argument Cię nie przekona, nie graj i tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cryptone 19 Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Też jestem Solo graczem jednak.. bf1 i wspólna gra na tsie to całkiem inny świat. Dużo śmiechu i zarazem tyle samo wku... nia na bugi w grze . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 nie graj i tyle. Praktycznie w nic już nie grywam. Patrząc na to, jak niedopracowany chłam ostatnio wypuszczają odechciewa się grać. Ostatnia gra jaką ukończyłem, to Wiesiu 3 z wszystkimi DLC. Od tamtej pory tylko te ~ 30h w BF1. Wszystkie gry zaczynają mnie bardzo szybko nudzić, wszędzie oklepane schematy bez żadnego powiewu świeżości, be czegoś nowego, wciągającego. Gdyby się pojawił Portal 3, kolejny TES, to pewnie grałbym, ale obecne gry to jakiś ponury żart Nie jesteśmy ciołkami (przynajmniej tak mi się wydaje) Nie pisałem o Was, tylko o jakichś przypadkowych kolesiach. Po za tym zazwyczaj grywam snajperem, więc ciężko byłoby przejmować flagi, nie ta klasa. Od zawsze grałem snajperem albo medykiem. W czwórce medyk miał broń, która pozwalała na bezpośrednie starcia, ale w jedynce obie klasy to walka na odległość... Pozostałych klas nie lubię. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Praktycznie w nic już nie grywam. Patrząc na to, jak niedopracowany chłam ostatnio wypuszczają odechciewa się grać. Mam dokładnie tak samo. Zastanawiam się nad kupnem BF1, ale wydaje mi się, że to będzie kasa zmarnowana bo po prostu mi się nie chce grać ostatnimi czasy. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 nie chce grać ostatnimi czasy. To raczej nie jest problem gier a Twój. Starzejecie się Panowie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 nie jest problem gier Jest i to wielki, przecież ostatnio wychodzi sam niedopracowany chłam. Niedopracowane gnioty, pierwsze z brzegu - Mafia 3; Dishonored 2. Właściwie teraz wszystko co wychodzi jest skopane na dzień dobry. Starzejecie się Panowie. Coś w tym jest. Kryzys wieku średniego Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Mafia 3; Dishonored 2 Pomijam oczywiste rzeczy. Wam nie podoba się dobra gra jaką jest BF (moim zdaniem dobra) Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Ja też mało gram coraz mniej, BF lubię najbardziej ze wszystkich gier. Nawet jak kupie jakąś to i tak jej nie skończę a do bf zawsze wracam. W tygodniu sobie planuję że w piątek posiedzę pogram bo przecież lubię, wczoraj odpaliłem zagrałem rundkę i koniec pilot w rękę i leże na tv Ale to jak Jacek pisze że większość gier jakie wychodzą jest mierna. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Wam nie podoba się dobra gra jaką jest BF Gra jako taka jest fajna, mapy mi się podobają (prawie wszystkie), ale cholernie brakuje mi motywacji w postaci mnogości dodatków, które można by odblokować... Teraz to trochę tak, jakby grać po raz setny w Wisia 3 w końcu się znudzi, bo nie odblokujesz już niczego fajnego a świat gry znasz na pamięć odpaliłem zagrałem rundkę i koniec pilot w rękę i leże na tv Mam dokładnie tak samo Zagram z godzinkę, zaczyna się nudzić i ląduję z pilotem przed TV Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Panowie a czy Was też doświadcza błąd DX? Mam gtx770 i zawiesza się gra po 1-3 rundach. Czy na np gtx1060 macie problemy z grą? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 U mnie na 780 wszystko było OK aż do ostatniego sterownika (z poprawką). Na najnowszych sterach gra działa, ale już po skończonej rundzie na planszy z najlepszymi graczami zaczyna rwać a bywało, że nie pokazało kto dostał pakiety ponieważ się zawiesiło... Są również problemy z ALT-TAB, po wyjściu i ponownym wejściu zamiast gry jest czarny ekran. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 ięc ciężko byłoby przejmować flagi, nie ta klasa. Oj zdziwiłbyś się Jacku Właśnie kampienie snajperem w jednym miejscu i "wyhaczanie kaczuszek" to najnudniejsza rzecz chyba w tej grze. Od jakiegoś czasu grywam jako bardzo mobilny snajper (ostatnio na HC) i są o wiele większe emocje niż standardowo. Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Na HC jest jakiś bonus exp? Nie grałem jeszcze.. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18778 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 bardzo mobilny snajper Nie mogę biegać, nogi mnie bolą "wyhaczanie kaczuszek" W jednej ręce mysz a w drugiej dobry trunek + e-fajeczka Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 W jednej ręce mysz a w drugiej dobry trunek + e-fajeczka No chyba, że tak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts