Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chyba wtopiłem 300zł w tego BFa :/

Po ukończeniu 10h z origin access miałem ochotę na więcej, na dużo więcej...

Kupiłem więc za jednym zamachem podstawkę i premium, myśląc, że szybko się nie znudzi (BF4 wciągnął na dość długo)

Ale po ~ 30h mam już dość tej gry.

Mam dziwne wrażenie, że po szumnych tytułach recenzji "BF1 najlepsza odsłona serii..." i po miesiącu od premiery zapał graczy do tego tytułu dość mocno opadł. Z tego co pamiętam, to w BF4 było o wiele więcej serwerów, graczy... Wszystkiego było więcej a BF1, cóż... Straszna lipa na dłuższa metę. 

Zawsze grałem solo (BF3, BF4...) nie lubię grywać w ekipie. Lubię robić to co chcę, kiedy chcę :D

Tutaj bardziej chodzi brak motywacji w postaci odblokowania coraz to nowego sprzętu...

Co tu dużo pisać, BF1 pod względem ilości, różnorodności sprzętu i możliwości odblokowywania jakichś fajnych dodatków, to kaszana.

Może się starzeję, ale bezsensowne bieganie i strzelanie do wszystkiego co się rusza jest bez sensu. Co innego jak sobie wyznaczałeś jakieś cele, zabijesz daną bronią tylu i tylu a odblokujesz i przetestujesz jakiś nowy dodatek do tej broni...

Pod tym względem czwórka była świetna.

Mam wrażenie, że jedynka jest trochę zrobiona na odpierd... jak większość obecnie wydawanych gier. Gracz i tak kupi, bo jest przyzwyczajony do danej serii, więc można go dymać aż do bólu  ;) 

• Popieram 1

Zawsze grałem solo

IMO taki model grania w jedynkę się nie sprawdza, gram czasem z chłopakami i bardzo dobrze się bawię, solo nie chce mi się grać (czasem dominacja ale jak mam mało czasu odpalam Black Ops 3) 

Grając drużyną z komunikacją głosową jest sporo zabawy i fajnych momentów, serio, spróbuj bo gra wygląda zupełnie inaczej drużynowo, bez "ekipy do grania" również bym już odpuścił. 

Grając drużyną z komunikacją głosową jest sporo zabawy i fajnych momentów, serio, spróbuj bo gra wygląda zupełnie inaczej drużynowo, bez "ekipy do grania" również bym już odpuścił.

Źle się wyraziłem w poprzedniej wypowiedzi. Zawsze dołączam do jakiejś drużyny przed rozpoczęciem gry, ale mam gdzieś bieganie za innymi i wykonywanie rozkazów jakiegoś ciołka o ile w ogóle ktoś te rozkazy wydaje, bo zazwyczaj ludzie to olewają.

Lubię grać po swojemu i robić to, co mi pasuje w danym momencie. Czasem jak się trafi jakiś ogarnięty zespół, to można na trzaskać sporo dodatkowych punktów, ale co z tego, jak to nadal bezsensowne bieganie i strzelanie do wszystkiego co się rusza, bez jakiegoś wyznaczonego z góry celu do osiągnięcia.

Zdobywanie samych punków i podbijanie rangi jest nudne. Nawet nie można sobie wybrać z pośród wszystkich medali do odblokowania, tylko gra z góry ustala co można w danym tygodniu odblokować, to jest jakaś kpina! Nie dość, że wszystko poobcinane do granic możliwości, to jeszcze to musieli upierdzielić przy samej du**e :/

Piszesz o wesołym popierdywaniu na TS, jakoś mało to przekonywujące dla mnie. Po za tym jak jeszcze czasem usiądę do BFa, to ze znajomych zazwyczaj nikt nie gra a w znajomych mam ludzi od groma jeszcze z czasów czwórki.

Jak już gram, to wolę się skupić na graniu a nie na pogaduszkach...

Dla mnie ten BF okazał się gó*****y i bardzo rozczarowujący.

Zapewne jak wyjdą DLC, to włączę, żeby ograć nowe mapy, ale bez wielkiego entuzjazmu.

Ja to przygodę z Battlefieldem zakończyłem w zasadzie na Bad Company 2.Kolejne części nie są złe ale nie trafia do mnie ten kompletnie produkt ze względu na;

-słabe albo przeciętne mapy, ze wskazaniem na te pierwsze.

-przeważenie chaos.

-kampiące wiadomo co.

-tryby gry.
-długie wczytywanie map.

-słaby naliczany system hitboxów.

Piszesz o wesołym popierdywaniu na TS

Piszę o komunikacji podczas gry zespołowej

wykonywanie rozkazów jakiegoś ciołka

Stąd, mam na myśli granie ze znajomymi np z forum. Nie jesteśmy ciołkami (przynajmniej tak mi się wydaje) 

Jacku, odpuszczam temat, przyzwyczaiłem się, że gdy jesteś "na nie" żaden argument Cię nie przekona, nie graj i tyle.

• Popieram 1

nie graj i tyle.

Praktycznie w nic już nie grywam. Patrząc na to, jak niedopracowany chłam ostatnio wypuszczają odechciewa się grać.

Ostatnia gra jaką ukończyłem, to Wiesiu 3 z wszystkimi DLC. Od tamtej pory tylko te ~ 30h w BF1.

Wszystkie gry zaczynają mnie bardzo szybko nudzić, wszędzie oklepane schematy bez żadnego powiewu świeżości, be czegoś nowego, wciągającego.

Gdyby się pojawił Portal 3, kolejny TES, to pewnie grałbym, ale obecne gry to jakiś ponury żart :( 

Nie jesteśmy ciołkami (przynajmniej tak mi się wydaje)

Nie pisałem o Was, tylko o jakichś przypadkowych kolesiach. Po za tym zazwyczaj grywam snajperem, więc ciężko byłoby przejmować flagi, nie ta klasa. Od zawsze grałem snajperem albo medykiem. W czwórce medyk miał broń, która pozwalała na bezpośrednie starcia, ale w jedynce obie klasy to walka na odległość... Pozostałych klas nie lubię.

• Popieram 2

Praktycznie w nic już nie grywam. Patrząc na to, jak niedopracowany chłam ostatnio wypuszczają odechciewa się grać.

Mam dokładnie tak samo. Zastanawiam się nad kupnem BF1, ale wydaje mi się, że to będzie kasa zmarnowana bo po prostu mi się nie chce grać ostatnimi czasy.

nie jest problem gier

Jest i to wielki, przecież ostatnio wychodzi sam niedopracowany chłam.

Niedopracowane gnioty, pierwsze z brzegu - Mafia 3; Dishonored 2. Właściwie teraz wszystko co wychodzi jest skopane na dzień dobry.

Starzejecie się Panowie.

Coś w tym jest. Kryzys wieku średniego :wariat:

Ja też mało gram coraz mniej, BF lubię  najbardziej ze wszystkich gier. Nawet jak kupie jakąś to i tak jej nie skończę a do bf zawsze wracam. W tygodniu sobie planuję że w piątek posiedzę pogram bo przecież lubię, wczoraj odpaliłem zagrałem rundkę i koniec pilot w rękę i leże na tv :D Ale to jak Jacek pisze że większość gier jakie wychodzą jest mierna.

Wam nie podoba się dobra gra jaką jest BF

Gra jako taka jest fajna, mapy mi się podobają (prawie wszystkie), ale cholernie brakuje mi motywacji w postaci mnogości dodatków, które można by odblokować...

Teraz to trochę tak, jakby grać po raz setny w Wisia 3 w końcu się znudzi, bo nie odblokujesz już niczego fajnego a świat gry znasz na pamięć :(

odpaliłem zagrałem rundkę i koniec pilot w rękę i leże na tv :D

Mam dokładnie tak samo :D

Zagram z godzinkę, zaczyna się nudzić i ląduję z pilotem przed TV :D

U mnie na 780 wszystko było OK aż do ostatniego sterownika (z poprawką).

Na najnowszych sterach gra działa, ale już po skończonej rundzie na planszy z najlepszymi graczami zaczyna rwać a bywało, że nie pokazało kto dostał pakiety ponieważ się zawiesiło... Są również problemy z ALT-TAB, po wyjściu i ponownym wejściu zamiast gry jest czarny ekran.

ięc ciężko byłoby przejmować flagi, nie ta klasa.

Oj zdziwiłbyś się Jacku :D

Właśnie kampienie snajperem w jednym miejscu i "wyhaczanie kaczuszek" to najnudniejsza rzecz chyba w tej grze. Od jakiegoś czasu grywam jako bardzo mobilny snajper (ostatnio na HC) i są o wiele większe emocje niż standardowo.