kokosnh 4162 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Nie skojarzyłem nawet że to odmiana "pułku" a nie "półki" i dlatego nie podkreśla. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Tu jest prawdziwy mistrz otuz ostatnio windows po ładowaniu wyrzycał niebieski ekara i tak bez przerwy naprawa przez obras iso nie pomagła. pomysłamez ze moze kondesator w monitorze nawalił albo bespiecznik podłączyłem monitor do laptopa palił sie cały czas i chodził bez żażutu wynajmuje stacjne i od miesiac komputer stoji w pokoju gdzie jak widze nie ma uziemienia w gniazdkach bo czułem czasami prąd przepływający po obudowie ale wczesnie na starej stacji gdzie rok mieszkałem tak samo było a komputer stoji na drewnianej desce 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Liczy się tylko co obce, co Polskie jest gorsze. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kasspero 992 Napisano 31 Marca 2018 Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 odświerzona wersja goodram iridium pro 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 31 Marca 2018 Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 @@Kasspero, poprawione Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 http://forum.benchmark.pl/topic/262400-sprzedasz-zestawu/ Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 nawet mnie zabolało Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 dziwie się jak chrześcijanie mogą w niego wierzyć, skoro wedłóg nich daje komuś życie pełne cierpienia. klikam zapłać a PayPal pobiera sobie potem pieniądze z kąta 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 do podstafki 775 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 Polecam Kruk szepty słychać po zmroku (...) powiedziałbym że lepszy nawet od watachy Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 15 Maja 2018 Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Bardziej śmieciowej konstrukcji chyba już nie można wy myśleć. @engelo tak jak kokosnh pisze plextor M8PeGN 256GB nic lepszego w tej cenie niema. Poprawiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Chyba szybciej cały TV palnie szlak 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Chałas generowany przez taką klimę 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 (edytowane) Edytowane 16 Lipca 2018 przez ernorator Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 18 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 19 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 (edytowane) Niby zabawne ale nie do końca. To jest właśnie dysleksja, dysortografia. W podobny sposób zaczęło się dla mnie, po tym jak napisałem w zeszycie "gszeło" kazali mi przyjść z rodzicami, na szczęście jakiś nauczyciel niedawno skończył studia i wysłali mnie na badania (moja nauczycielka 1-3 kończyła studia tuż po wojnie i twierdziła, że robię błędy bo piszę lewą ręką bo za jej czasów przywiązywano takim lewą rękę do krzesła żeby pisali prawą). Znam wszystkie zasady pisowni, słownik (kiedyś papierowy dziś smarfon) mam zawsze i sprawdzam kiedy tylko jest taka możliwość ale ja nie widzę błędów i ich nie słyszę. Czytając tekst gdzie było by napisane "ftoreg" przeczytał bym, zarejestrował wyraz i jego znaczenie ale błędu bym nie wyłapał dopóki nie czytałbym żeby znaleźć błędy. Edytowane 19 Lipca 2018 przez ernorator Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 20 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 To nie ma nic wspólnego z lewą ręką. Sam jestem leworęczny i każdy wie jak bardzo poprawnie piszę a zwłaszcza jak dobrze operuję przecinkami. Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 21 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2018 Bęndę raczej korzystał z monitora BenQ GW2270H ale może się zmienić. nie zapowiada się by nastepca ogarnęł taką rozdzielczość z przynajmniej 120 Hz odświerzaniem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Kupie kierownice DFP. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 znaleść Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 "Pomórzcie kobiecie wybrać nowy dysk SSD" Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 uzywany poltorej miesiaca 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Kontynuuję tutaj, bo może mi zabraknąć tekstu w statusowym ograniczeniu komentarzowym. Skupię się na kilku kluczowych punktach tego szalonego tekstu powyżej i przybliżę Wam trochę czym jest dysleksja i jej podobne, dojdziemy także do tego co problemy z ejakulacją mają do lunatykowania, a ostatecznie zobaczymy też komu faktycznie przydałby się Dawid z UNB. Otóż... grupa zaburzeń w nauczaniu, do której należy dysleksja (zaburzenia w nauce czytania), dyskalkulia (...liczenia), dysgrafia (...pisania), jest dość jasno sprecyzowaną grupą zaburzeń. Nie jest to żaden 'sposób myślenia', a sugerowanie przynależności do kategorii idiot-savant naszemu bohaterowi, dyskredytuje brak części savanta. Zazwyczaj zaburzenia w nauce to etykieta dla dość poważnych przypadków - są to osoby łapiące się do kategorii upośledzonych umysłowo, co się rozumie samo przez się. Jednocześnie mniejsze (w skali) zaburzenia w nauce, mogą dotyczyć całkiem normalnych, a nawet i ponadprzeciętnie inteligentnych osób. Nie chcę się tu produkować na kilka stron klawiaturopisu (chyba, że ktoś jest ciekaw) na wyjaśnienie tego czym dokładnie jest inteligencja, jak ją mierzymy i co się na nią składa, i dlaczego ktoś ponadprzeciętny może mieć dysleksję, ani nie chcę się produkować na dogłębny opis zaburzeń w nauczaniu, z podziałami, powiązanymi przypadłościami czy źródłami (no chyba, że...), bo to wszystko jest w DSM-IV czy ICD-10.Sprowadzając wątek do głównego nurtu - przyczyny leżące u podłożu wszystkich dys-x mogą być różne. Mogą być to problemy z koordynacją ręka-oko, mogą być to problemy ze wzrokiem, problemy ze słuchem, może być to głębokie upośledzenie umysłowe, i inne. Jeśli weźmiemy sobie pod lupę, człowieka który korzysta z internetu, zrobił de-lidding i OC i5 3570k oraz posiada kompetencje społeczne umożliwiające zamówienie pizzy z Dominos możemy w miarę bezpiecznie (choć zupełnie nieprofesjonalnie z perspektywy diagnostycznej) założyć, że nie mamy do czynienia z osobą głęboko upośledzoną. A więc, odrzucając źródło upośledzonego umysłu i organicznych (fizycznych) uszkodzeń mózgu, przyczyną dysleksji u naszego kolegi będzie coś z wachlarza lżejszego kalibru. W tym miejscu, chciałbym naświetlić, że wszystkie te przypadłości to nic innego jak trudności w nauce czytania / pisania / liczenia (...). Trudności jak wiemy, się przezwycięża - z takim czy owakim skutkiem, ale przykładając się do tego, okupując to godzinami na przestrzeni tygodni, miesięcy i lat mamy dobre perspektywy na coraz łagodniejsze uszczypliwości ze strony naszego dys-potworka.I tutaj meritum, dysortografia np., jest bardzo uciążliwym doświadczeniem - mówię tutaj z pierwszej ręki - za dzieciaka byłem w stanie napisać na stronie wyraz z ż, a na odwrocie ten sam z rz zupełnie nie będąc świadomym popełnionego błędu. Jednakże w pewnym momencie następuje oświecenie, bo przecież nie piszę bezmyślnie, myślę też całkiem niebezmyślnie więc świadomość zaczyna kodować w pamięci prawidłowe wzorce, albo chociaż zauważa odstępstwa - jedno ż, inne rz, a wyraz ten sam. Po pewnym czasie "wyczucie" pozwala określić która wersja jest poprawna, przecież już w książkach czy gdzieś indziej czytałem prawidłowe wersje tych wyrazów. Po ogromie ciężkiej pracy, wyrazy sprawiające mi problemy ograniczają się mniej-więcej do świeże (które nagminnie piszę przez rz), stowarzyszenie i jeszcze jakichś dwóch których aktualnie nie pamiętam. Jaki jest morał? To w wielu przypadkach da się wypracować - świadectwem temu ja sobie sam, jak i inne dzieciaki garbiące się nad swoimi własnymi zeszytami z którymi razem dłubałem ch, ó i rz-ty.Nie akceptuję więc, jako jednostka przynależna do społeczeństwa, która zsocjalizowała się chyba aż za dobrze, że ktoś sobie wytnie ze słowotoku interpunkcję "bo on nie widzi różnicy", a potem wetknie to pod ciepły kocyk z podpisem "bo to ten sam worek co asperger", "to inne myślenie"!To jest w znacznej mierze (bo pamiętamy skrajności) nic innego niż jakby ktoś miał problem ze skokiem w dal bo jego uda oddają za mało siły dynamicznej. To się ćwiczy i poprawia. Do upadłego. Bez wymówek. Sęk w tym, że skok w dal jest umiejętnością społecznie opcjonalną - a wysławianie się już nie. Natomiast jak ktoś mi rzuci, że autyzm, czy zespół aspergera jest z tego samego worka co dysleksja, to chciałbym aby ta osoba była równie świadoma, że problemy z zasypianiem albo przyśnienie koszmaru i przewlekła przedwczesna ejakulacja (czy problemy z erekcją) będą w ramach tej samej logiki (ICD-10), ze sobą spójne. No więc przyznać się, kto miał w życiu koszmary 9 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Niestety narazie nie mogę pozwolić sobie na kupno innego sprzętu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts