sid vicious 16131 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jak owy nowy pół-mod zostanie na swoim stanowisku to będzie komedia. Ja się pod tym podpisuję. To nie pierwsza tego typu, marna prowokacja żeby nie powiedzieć atak. Poprzednią również skasowano a temat zamknięto. Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Gdzie znajdzie się coś niewygodnego, z zasadnymi pretensjami zaraz znikają posty/zamykany jest temat.Jeśli to jest zupełnie oderwany od tematu post wrzucony gdzie popadnie, to czemu go nie skasować? Jeśli macie wątpliwości do czegoś, załóżcie oddzielny temat i rzetelnie przedstawcie swoje argumenty. A najlepsze wyjście to napisać do mnie lub któregoś z moderatorów prywatną wiadomość. Dlaczego narzekanie i obrażanie w miejscu publicznym jest takie cool, fajne i w ogóle super, a takie samo wyrażenie swojego niezadowolenia bezpośrednio do osoby za to odpowiedzialnej to już nie to samo, bo nikt tego nie zobaczy? kubbak przedstawił naszą stronę. W pierwszym poście jest napisane "Nie mogę wymagać, ale mogę prosić moderatorów o rozdawanie ostrzeżeń za rażące błędy ortograficzne.", a tu nagle przychodzi raport za słowo "napewno". To jest rażący błąd? Szybko czytając można go w ogóle nie zauważyć. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 W pierwszym poście jest napisane "Nie mogę wymagać, ale mogę prosić moderatorów o rozdawanie ostrzeżeń za rażące błędy ortograficzne.", a tu nagle przychodzi raport za słowo "napewno". To jest rażący błąd? Szybko czytając można go w ogóle nie zauważyć. Wielokrotnie pisałem, że naszym celem nie jest szukanie dziury w całym i czepianie się literówek lub braku spacji, ale skoro panuje społeczne przyzwolenie na jechanie osób zwracających innym uwagę na pisownię, to nie ma co się dziwić, że zamiast poprawiać zaczną raportować. Czy jest to błąd rażący ? Dla mnie tak, jak każdy inny błąd ortograficzny. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jeśli to jest zupełnie oderwany od tematu post wrzucony gdzie popadnie, to czemu go nie skasować?Tak. To jest zrozumiałe i faktycznie tak być powinno - co innego jak tworzy się niewygodny dialog mający jakiś cel, i tylko z tego powodu dyskusje się kasuje/zamyka. O argumenty teraz ciężko, bo oba "wybryki" już nie istnieją i dlatego się krzywię. Odnośnie narzekania w miejscu publicznym, cóż... po to jest forum, aby na forum dyskutować a nie uciekać się do floodowania skrzynki jednego nicponia przez wielu niezadowolonych. A co do "napewno" - które jest wyłapywane nawet przez auto-korektę, jest zwykłym niechlujstwem. Skoro ktoś nie jest w stanie przywiązać na tyle uwagi do tego co pisze, jaka jest gwarancja, że polecając komuś dany sprzęt nie będzie równie nieroztropny i ktoś na tym nie straci? Poza tym, tak jak mówi Nowaj - błąd to błąd i ja osobiście byłbym zachwycony gdyby ktoś poprawiał moje braki przecinków. Tyle z mojej strony. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizmrox 68 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 dla mnie zdanie napisane w taki sposob bez przecinkow kropek i polskich znakow do tego napisane w formie belkotu jest praktycznie nieczytelne czy takie posty powinno sie zglaszac czy rowniez regulamin nie obejmuje takie patologii pomozcie plis!!~!~~! Ja jakoś szybko czytając zrozumiałem WSZYSTKO Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ok, rozumiem, ale ewentualne obrażanie moderatorów lub kogokolwiek innego na pewno w tym nie pomoże. Nowi moderatorzy mają prawa od może 4 dni? Wystarczy to na obeznanie się w nowych opcjach itp. Nie było mnie aktywnie na forum dość długi czas, teraz wracam z długoterminowym planem zmian, ale nie da się go wprowadzić bez waszej pomocy, a że nie mogę poświęcić na to całego tygodnia i całego dnia, to idzie to powoli. Poza tym nie myje i woskuje się nowego błotnika przed zamontowaniem go w samochodzie. Na wszystko przyjdzie czas, na beztroskie spamowanie tematami i nietrzymanie się zasad pisowni również Na koniec dodam jeszcze dwa fakty. Jedno, że mi ani moderatorom nikt nie płaci za czas poświęcany dla forum, więc wymaganie czegoś natychmiast jest trochę nie fair. A drugie, że jako administrator muszę stanąć i po waszej stronie i po stronie tych niedobrych spamerów i analfabetów, więc nie mogę też pozwolić na ich "wyrżnięcie w pień" (czytaj pobanowanie), bo to też będzie nie fair. PS. Można teraz używać avatarów w rozmiarach 120x120px, jeśli ktoś jeszcze nie widział Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ja jakoś szybko czytając zrozumiałem WSZYSTKO Jesteśmy z ciebie dumni. na beztroskie spamowanie tematami Oj z tym to by się przydało zrobić porządek. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Oj z tym to by się przydało zrobić porządek. W wolnej chwili machnę formularz do nowych tematów w Zestawach komputerowych. Wtedy będzie można łatwiej sortować zestawy pod kategorie i powinno to zmniejszyć ilość jednakowych wniosków. Prawdopodobnie machnę jeszcze krótkie porównanie 2500k vs 3570k - za i przeciw, bo to pytanie jest jak plaga. Co do kart graficznych, tam to chyba nie pomoże nic poza twardą moderacją żeby nie było setnego tematu o gtx670 vs 7970. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2012 W pierwszym poście jest napisane "Nie mogę wymagać, ale mogę prosić moderatorów o rozdawanie ostrzeżeń za rażące błędy ortograficzne.", a tu nagle przychodzi raport za słowo "napewno". To jest rażący błąd? Szybko czytając można go w ogóle nie zauważyć. A wiesz, że "napewno" i "wogóle" to najczęściej popełniane błędy w internecie? I przez takich gigantów, inni młodsi giganci utrwalają sobie błędną pisownię? Myślę, że warto na to zwrócić uwagę, właśnie dlatego, że są niezauważalne... A najlepsze wyjście to napisać do mnie lub któregoś z moderatorów prywatną wiadomość. Dlaczego narzekanie i obrażanie w miejscu publicznym jest takie cool, fajne i w ogóle super, a takie samo wyrażenie swojego niezadowolenia bezpośrednio do osoby za to odpowiedzialnej to już nie to samo, bo nikt tego nie zobaczy? Wysyłanie PW z mojej strony ponad miesiąc temu nic nie dało, może stąd ten nawyk - w końcu lud ma siłę przebicia (jak widać po ostatnich ruchach na forum). kubbak w mojej ocenie jest tutaj jedynym moderatorem, który sensownie i poważnie podszedł do tematu. Inni tak samo jak Kubuś i Anoizmrox pojawiają się w temacie, gdy trzeba popitolić lub postawić bezsensowny plusik, co mnie osobiście niesamowicie drażni. Ok, rozumiem, ale ewentualne obrażanie moderatorów lub kogokolwiek innego na pewno w tym nie pomoże. Nowi moderatorzy mają prawa od może 4 dni? Wystarczy to na obeznanie się w nowych opcjach itp. Ja osobiście nikogo nie obrażałem, a inni wyrażali tylko swoją opinię i mają do tego prawo nawet po 4 dniach. I chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wczorajszy atak Waszego kolegi wynikał z jego kiepskich umiejętności moderatorskich? Jako moderator tym bardziej nie powinien pisać takich głupot. Nie było mnie aktywnie na forum dość długi czas, teraz wracam z długoterminowym planem zmian, ale nie da się go wprowadzić bez waszej pomocy, a że nie mogę poświęcić na to całego tygodnia i całego dnia, to idzie to powoli. Poza tym nie myje i woskuje się nowego błotnika przed zamontowaniem go w samochodzie. Na wszystko przyjdzie czas, na beztroskie spamowanie tematami i nietrzymanie się zasad pisowni również Myślę, że nikt nie ma do Ciebie o to pretensji. Odwalasz kawał dobrej roboty. Na koniec dodam jeszcze dwa fakty. Jedno, że mi ani moderatorom nikt nie płaci za czas poświęcany dla forum, więc wymaganie czegoś natychmiast jest trochę nie fair. A drugie, że jako administrator muszę stanąć i po waszej stronie i po stronie tych niedobrych spamerów i analfabetów, więc nie mogę też pozwolić na ich "wyrżnięcie w pień" (czytaj pobanowanie), bo to też będzie nie fair. Ale z drugiej strony czy ktoś Was zmuszał do tej roboty? Póki co nie wymaga się od Was natychmiastowych działań, my próbujemy po prostu ustalić reguły gry. Bardzo ciężko interpretujecie punkt regulaminu mówiący od błędnej pisowni. Przykłady Waszych wypowiedzi wyżej... I proszę na litość boską nie odbierać tego jako atak, bo przez takie gadanie kipi od Was infantylnością, a przecież dorosłe i poważne z Was chłopaki. Pozdrawiam serdecznie! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 mst Nie wiem o co Ci chodzi z tym Kubuś i Anoizmrox, wstawiamy plusiki i co? Bo nie rozumiem każdy kto nie jest zaangażowany w tę akcję w ten sposób, że każdy najmniejszy błąd wytyka jest zły? Rozwiń swoją myśl o mnie to wtedy pogadamy Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) http://forum.benchma...dyfikacja-pc-d/ Miało być zgłaszane, to i zgłaszam. Jeśli za tego typu radosną twórczość ktoś nie dostanie chociażby upomnienia o poprawę, to chyba faktycznie walczymy z wiatrakami. Edytowane 13 Września 2012 przez Nowaj Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 juz poprawiłem ale to nie jest strona dla polonistow wiec wypad Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 (edytowane) http://forum.benchma...zenie-i5-3570k/ Nie można też przesadzać w drugą stronę. Upomniałem kolegę, przeprosił za błąd--> koniec tematu. Ale OP popełnił kardynalny błąd! Nie edytował posta. Tylko przeprosił. Dla kolegi dip79 to więc zbyt mało. Najprawdopodobniej OP powinien jeszcze obciąć sobie prawą dłoń... I śmieci taki w temacie racząc mnie swoją wątpliwą elokwencją. W związku z tym prośba do moda o wywalenie całej bezsensownej sprzeczki i poprawienie błędu. Tak w razie by się następny krzyżowiec przyplątał. Edytowane 13 Września 2012 przez Biafra1987 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Mój postulat: W związku z wszechobecnymi na tym portalu i forum makaronizmami, wnoszę o zmianę nazwy portalu na Bęczmark. A tak poważnie, dosyć już mam tej dyskusji i czepiania się każdego słówka i przecinka. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Nudzi mi się aż tak, że w międzyczasie zacząłem znowu grać w Diablo 3. Ktoś mi podsunął ten temat i przeczytałem go dosłownie od dechy do dechy. Moje wnioski: Co do ortografii itd. to jak najbardziej się zgadzam. Należy tego przestrzegać, ale nie do przesady. Jak to już było wcześniej napisane, powinny być zgłaszane i poprawiane/usuwane nazwy tematów/posty z błędami faktycznie rażącymi po gałach. Jak widzę niektóre nazwy tematów to mi ręce opadają np "komp 3000" - już pomijam fakt, że takich tematów jest multum, faktycznie na innych forach czasami nawet sam skrypt nie pozwala na opublikowanie tematu z taką nazwą. Inna sprawa. Temat rozciągnął się już na 13 stron i oczywiście znowu jest 60% off topu, 30% kłótni i pozostałe 10% tego co być powinno. Ludzie, przecież jest to forum IT, co chwila zakładane są nowe tematy. Idźcie tam brylować wiedzą, pomagać, uczyć a nie zaczynajcie kolejnej szarpaniny ! Na koniec ode mnie do wszystkich. Święty nie byłem nigdy. wielokrotnie czytaliście moje posty, przepełnione wulgaryzmami, wyzwiskami, chamstwem. Błędem moim było zbyt częste podchodzenie w sposób emocjonalny do tematu. Miałem też przez ostatni rok dość duże zawirowania w moim życiu osobistym. Z kim jestem w kontakcie prywatnie, ten wie, że nie było lekko. To się skończyło. Na obecną chwilę mam poczucie pewnej stabilizacji, co daje mi spokój na ciele i duszy. Zdecydowałem się pozostać na forum, jednak osoby, czytające moje posty dla zabawy i sensacji poczują się zawiedzione. Oficjalnie informuję, że zmieniam ton i nikt już nigdy nie usłyszy (przeczyta ) z mojej strony wyżej wymienionych form wypowiedzi a jakiekolwiek różnice zdań, będą się toczyć tylko i wyłącznie na stonowanym poziomie i wymianie argumentów merytorycznych z mojej strony, jakkolwiek nie zachowywałaby się ta druga strona. Tyle ode mnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Effendi zostawił zalogowanego benchmarka u znajomego 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Spam usunięty na wasze życzenie, niech ktoś tylko wyjedzie z usuwaniem niewygodnej treści to banik PS brawo Effendi, tak trzymaj Cytuj Link to post Share on other sites
Gość nasciturus Napisano 13 Września 2012 Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Usuwanie niewygodnych... yyyyym nieważne Nie myśleliście w gronie moderatorów/administratora nad doprecyzowaniem regulaminu i utworzenia jakiegoś działu pt. kosz, śmietnik etc. gdzie trafiałyby tematy/posty niezgodne z regulaminem? Do TheSpeeda kierować się z tą prośbą i gotowymi pomysłami czy tylko samą propozycją? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ps3 to model z dyskiem 320b w zestawie całe okablowanie dwa pady z nakłatkami na spusty Cytuj Link to post Share on other sites
mattax 25 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ja, np. często nie używam polskich znaków, ale to wynik pośpiechu gdyż nie zawsze mam czas pisać i poprawiać, ale z tematem się zgodzę czasem nawet jak bardzo chce nie potrafię zrozumieć co autor miał na myśli pijając ortografie. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 pijając ortografieJa też bardzo chce, ale nie rozumiem co autor ma na myśli. pomijając? pijąc? pojmując? piejąc? Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2012 No Panowie to chyba najlepsze miejsce na ten post, biorąc pod uwagę jak dobrze nam się współpracowało w dobrej sprawie. Jak niedawno wspominałem wylatuję na obczyznę i to już jutro. Londyn z narzeczoną na czele wzywa. Na miejscu na pewno mam dostęp do internetu, będę miał również laptopa i ipada, no ale zdecydowanie rzadziej będę tu zaglądał. W związku z tym przybijam ortograficzną piątkę wszystkim Wam, którzy próbowali doprowadzić to forum do normalności, a przede wszystkim - sid'owi, Nowaj'owi, Biafra1987 i JH - w zasadzie tylko ze względu na Wasze posty i wypowiedzi tutaj zaglądałem. Zaglądać będę dalej, ale na pewno wiele mnie ominie. Raczej nikt tęsknić nie będzie, ale uznałem że Wam warto napisać: czołem drużyna! Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Plusik "na Anoizmroxa" klikam. Pozdrowienia od wygnańca z większym stażem! Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Czołem o/ Plusik na szczęście. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts