Skocz do zawartości

[MULTI] Call of Duty - seria

Recommended Posts

no dobra po kilku godzinach grania powiem tak :

Najpierw multi ... hmmm dzieje się duzo i szybko non stop jakieś XP "rewanż" " 2 na raz" "perfekcyjna celność" "5 zabitych" "mistrz asyst" gralem na 5 serwerach na każdym byl mecz do 7500xp malo...szczególnie ze za zabicie dostajemy 100xp asysta 20xp jakas tam pierdółka 150 200xp zalezy co zrobiliśmy jak ktos grał duzo na Hardcorze w CoD4 będzie mial problemy na poczatku tutaj jeden strzał z AK 47 nie wykończy cała seria musi polecieć mam nadzieje że jak odblokuje tryb HC zancze czerpac z mulit 100% Fajnie wyglądają te hmm podpisy kolorowe bannery i stopnie minusyyy uuuu brak wyboru mapy serwera drużyn wchodzisz w lobby przydziela ci mape potem team od początku nie ma wszystkich trybów 3rd person chyba dopiero od 19 ??? nie pamiętam trochę bajer jest z automatycznym działkiem które można sobie postawić i kosiiii :) ogólnie gra ma mniejsze wymagania od CoD 5 :) DLA FANÓW ATI FPS NIE SPADA W DYMIE :) ehhehe aaa ta cała bajka że gracze są dopierani pod względem doświadczenia gdzie tam ja miałem 4LV a kolesie po 10-20 ale nie ma lagów chodzi płynnie.

Dobra teraz single Rio jest coś popsute ale po reinstalce i directx chodzi :) III WŚ robi wrażenie konflikt rusków i usa megaaa walka na platformie na morzu w " zamku " scena w kosmosie z trailera to taki króciutki bajer :D scena na lotnisku super waliłem ołów w ludzi jak głupi fajnei wygląda wychodzi kilku kozakow z winy i jebut. Miał być rozwiązany problem z mnożąca się liczbą wrogów gdzie tam wylatują jak króliki z dziupli cholera nawet nie wiem czasami skąd wpadam do pomieszczenia nagle po plecach dostaje. Powiem tak na moim sprzęcie chodzi luxus zero spadku fps i zwiech a dzieje sie dużo deszcz plonace drzewa tam cos lata tu cos spada tam krzyczą tu wybucha tam dom sie rozpada kosmos!!! Dobrze zrobiony silnik gra na 5 godz hmm może na Łatwy odpalcie od razu 3 poziom :D

Co do misji specjalnych zdążyłem 1 rozdział przejrzeć misje typu " Fala" czyli katujesz aby przetrwać bylo tam cos ze trzeba przebiec przez most który jest ostrzeliwany ogólnie spoko ale samemu nuda...

powiem tak grafika miodzio muzyka tez fabula czasami nie nadążałem tu jakas rakieta tu Ghost tam Soapa ratują tutaj Rio zaraz szukamy Rusków no można sie pogubić wystarczy jeden przerywnik ominąć a trochę jest lipa z pokazywaniem celow w trakcie gry nie raz sie motałem " gdzie ja mam do cholery isc ??? " no ale cos nie ma gier idealnych

STEAM

uhhh...szkoda gadać instalacja to koszmar zaczal mi ściągać 16 GB XD ahahha trzeba przerwać odpalić płytkę i leci a i gra wrzuca sie tam gdzie STEAM czyli do C:/ProgFile...STEAM można to zmienić denerwuje jednak to ze nie można odpalać serwerów przez Xfire :) ehh

Sorki za błędy i brak poprawnej polszczyzny pisałem szybko :)

Na co liczę na jakąś mega łatkę nawet niech waży 1GB ale niech przywrócą stare dobre serwery dedykowane...ta gra cierpi na tym strasznie taki chaos jest menu dziwne :) ehh

Na początku żałowałem wydanych pieniędzy w sumie mogłem kupić na t...śmignąć single i zapomnieć gra żywcem przeniesiona z konsol to co wyszło tam nie koniecznie musiało tu ( PC ) i taka jest prawda teraz jest WOW ale z czasem będzie :P;):D i zgrzytanie zębami jestem ciekaw jak rozwiążą sprawę z DLC na pewno będą jeżeli będą płatne hmm...10razy przemyśle czy nie wystawić gry na allegro...

Pozdrawiam Graczy :D i liczę że kiedyś się spotkamy na jakimś serwerze bo ciężko nam się będzie ustawić na wspólne granie... :D

Nie używaj słów wulgarnych.

No dobra single ukończony w 4:48 :D ostatnia misja kozak scena z mostu w CoD 4 się chowa na bank będzie kolejna część skończyło się jak w filmie brakowało tylko CDN fajne jest muzeum na końcu :D ale to już zostawię wam żebyście sobie sami popatrzyli ;) szkoda tylko Ghosta :P

PS

Dziś grałem z kolesiem na multi miał 56 LV jakiś wariat w 3dni tyle natłuc...

Pogubiłem się, spoiler, jeśli chcesz przeczytać zaznacz tekst:

1 misja to misja jakby rekrutacyjna - nawalnka w szkole, druga to dokopanie rosjanom wraz z Sope'm. Kolejna to Makarov i lotnisko. Nasepnie jest Rio i favela gdzie szukamy producenta broni i.... właśnie kogo szukamy? Po za tym mMakarov to rosjanin walczący w imię Zachajeva czy tak?

Jest... :D

Ale zapomniałem że net jedzie na oparach i tak do 24 tego miesiąca. Zalogowałem się na konto Steam i po chwili ukazał się piękny widok :D:) się instaluje...

Idzie jak burza :P;) w tempie 6.4KB/s więc z obliczeń wynika że jeszcze tylko sześć dni i jakieś drobne godzinki. Pełnia szczęścia i uzębienie wbite w blat biurka, więc czekajcie na mnie chłopaki :D:D:D

Akcja jest bardzo dynamiczna zmienia się z minuty na minutę, a fabuła jest nawet niezła chodź zawiła.

Miły kąsek:

Serwis Game Informer serwujący w Stanach Zjednoczonych magazyn traktujący o grach opublikował wczoraj na swojej stronie internetowej okładkę czerwcowego wydania miesięcznika. Głównym motywem oprawy czasopisma jest oczywiście Modern Warfare 2, czyli kontynuacja Call of Duty 4. Przedstawiony na niej bohater zdradza kolejne dane odnośnie produkcji studia Infinity Ward.

Dwa dni temu informowaliśmy o rzekomej okładce do powstającej gry (Okładka Call of Duty Modern Warfare 2). Przedstawiony plakat przez fourzerotwo, członka załogi IW, ukazał postać wyłaniającą się z żarzących zgliszczy. Niemniej zaprezentowana sylwetka żołnierza była cała czarna, przez co nie zdradzała zbyt wielu szczegółów. Snuto jednak domysły, że przeżył on atak nuklearny z pierwszej części i najprawdopodobniej tak właśnie wyglądać będzie rozwiązanie tej sprawy, bowiem właśnie takie domysły nasuwa oprawa szóstego tegorocznego wydania Game Informer. Amerykański chojrak z okładki jest cały okryty brudem, jego ubranie jest postrzępione, na twarz ma naciągniętą chustę w celu inhalacji promieniotwórczych zanieczyszczeń, ogólnie przeszedł on przez piekło.

Okładka Game Informer czerwiec 2009

Zatem pewne jest, że bohater to ocalały z ataku nuklearnego przeprowadzonego na Bliskim Wschodzie w Call of Duty 4: Modern Warfare. Nie pamiętacie, kto uczestniczył w misji rozbrojenia tego ładunku? Była to ekipa 1st Force Recon, w skład której wchodzili porucznik Vasquez, sierżant Paul Jackson i kliku innych amerykańskich Marines. Najpierw wysłani oni zostali na poszukiwania Al-Asada, ale udało się im tylko zabezpieczyć stację telewizyjną. Następnie poinformowani zostali przez dowództwo o pobliskiej broni atomowej i ich nowym zadaniem była jej neutralizacja. Niestety bomba została zdetonowana. Śmigłowiec, którym uciekała załoga znajdował się zbyt blisko wybuchu i runął na ziemię. Wszyscy oprócz Paula Jacksona (jednego z bohaterów) zginęli na miejscu, a on sam ostatkiem sił zdołał wyczołgać się z wraku maszyny, po czym słuch po nim zaginął. Armia przyjęła, że sierżant również nie przeżył tej katastrofy.

Zobacz ostatnie chwile Paula Jacksona

Właśnie w tym momencie wkracza Modern Warfare 2. Najprawdopodobniej postać z okładki to Właśnie Jackson, który jakimś cudem ocalał. Na potwierdzenie tych informacji trzeba jednak poczekać, zapewne do momentu, kiedy 10 stron materiału o CoD:MW2 zawartych w czerwcowym wydaniu magazynu Game Informer zostanie opublikowanych w sieci, bądź do 24 maja - daty premiery pełnego trailera gry. Jego demo dostępnej jest tutaj.

Eee czy ja dobrze rozumiem fabułę? :

1. Misja rekrutacyjna - nawalanka w szkole

2. Odbijamy od rosjan ACS, który od Amerykanów "pożyczyli"

3. Wcielamy się w rolę grupy Makarova, Rosjanina, który mści się za Zahajeva

4. Porywamy producenta broni i ścigamy .... - właśnie kogo ścigamy?

5. Brobnimy USA do ruscy grzebali w ACS i wykrywacze wrogich wojsk nie działają poprawnie - mamy niezły nalot z Rosji

Aby zobaczyć tekst zaznacz go.

PYTANIE do tych co grali:czy pójdzie na v.high na moim kompie?

Core2duo E7500 2.93Ghz

Calibre GTS 250 512 MB DDR3 256 BIT

2X1GB RAM DDR2 1066Mhz OCZ Reaper

Zasilacz 500W

ASUS P5Q SE PLUS

Proszę o odpowiedź ponieważ niewiem czy opłaca mi się kupować.

niezdecydowani na Call of Duty: Modern Warfare 2 moge tylko poinformowac że gra w singla zarówno jak i w multi wymiata,tak samo jak CS jest kultową grą tak i Call of Duty,nie bać sie rozgrywki w sieci jest wszystko w porządku i na miejscu a frajda murowana.Gra bardzo dobrze zoptymalizowana z resztą jak i wcześniejsze części.

w TESCO za 105zł

w MEDIA MARKT 120zł

w EMPIK 120zł

Multi a próbowałeś tego?

STEAM

uhhh...szkoda gadać instalacja to koszmar zaczal mi ściągać 16 GB XD ahahha trzeba przerwać odpalić płytkę i leci a i gra wrzuca sie tam gdzie STEAM czyli do C:/ProgFile...STEAM można to zmienić denerwuje jednak to ze nie można odpalać serwerów przez Xfire :) ehh