ALF 28963 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) http://youtu.be/ZxqgOFV-9ag Moje ulubione trzy platformówki z Amigi, chętnie bym pograł w nie na tablecie w nowej odsłonie . Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Szarik_Komputerowiec Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Według mnie najlepsze platformy na Amisie to: http://youtu.be/nq-PPJAVOTE Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Gods było niezłe, pamiętam do dziś muzykę . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dudzio993 53 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Metal Gear SOlid 1 w jakiejś super oprawie pod warunkiem, że soundtracki zostaną <3 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Pamięta ktoś? niezłe ciary miałem na plecach jak w to kiedyś dawno temu grałem . Tak sobie myślę, jakby powstał taki naprawdę dobry remake, z nową oprawą audio/wideo, oficjalny i w klimacie. Wiem, że były inne wersje i mody do nowszych gier, jednak to nie to samo. BTW, gra z czasów kiedy to EA robiło porządne gry heh. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 pod warunkiem, że soundtracki zostaną Skoro ma by remake grafiki to i muzyki też, nie uważasz? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dla mnie muzyka może być odświeżona, ładnie wyszło im to w przypadku Monkey Island SE. Cytuj Link to post Share on other sites
Dudzio993 53 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Skoro ma by remake grafiki to i muzyki też, nie uważasz? Muzyka w tej grze jest jak najbardziej trafna, więc nie chciałbym odświeżenia prócz samej grafiki na PC MGS 1 ma i tak remake grafiki (Metal Gear Solid Twins Snake) Ale w wresji PC nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Dark Colony, fajny klimatyczny rts . Cytuj Link to post Share on other sites
asfasfds2332 24 Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 fajnie by było nfs:u i nfs:u2 ale tak żeby niezbyt różniły się w samej grze prince of persia piaski czasu - nie tylko grafa bo wtedy wszystko było mocno ograniczone gry z psx np crash bandicot Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Dziwne to EA jest, zamiast wydać nfs u3 i wskrzesić genialną serię to robi takie babole jak mw2. Chociaz z 2giej strony jakby mieli tak zbeszczescic legende nfsu2 tak jak to zrobili z Mw to niech lepiej nie robia Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 23 Maja 2013 Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 @Synergia, w sumie niby masz rację, ale przypomnę że EA tylko zleciło MW2, co nie zwalnia ich z odpowiedzialności za projekt, tak spier***** dobry tytuł jak NFS, chyba tego nigdy nie zrozumiem, skoro wszyscy chcą tego tuningu, to niech go dodadzą, i taki freeride po mieście, a nie jakieś badziewia z ładną grafiką. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ciekawe, czy remake tej gry dałoby się zrobić - i jak by to wyglądało dzisiaj...? http://youtu.be/ifhQmO9osQE Ten żółty ptaszek wymiata Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 @up tak jak call of duty Cytuj Link to post Share on other sites
asfasfds2332 24 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ciekawe, czy remake tej gry dałoby się zrobić - i jak by to wyglądało dzisiaj...? możesz sam spróbować pobierz construct 2 albo gamemaker 8 nie musisz umieć programować Cytuj Link to post Share on other sites
DoritosUK 1 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Ja tam chętnie bym zobaczył remake Total Overdose albo kontynuację. Gierka fajna tylko odpicować grafikę wraz z nowym silnikiem jak i fizyką a także dodać wybór fabuły z początku rozpoczęcia nowej gry w jaką chce się zagrać - Stara jaka była lub nowa i ciekawsza. Nie narzekał bym wtedy i zakupił taką gierkę Co do remaków to nasi rodacy remakują Postala II na silniku Unreal III a tutaj linczek-> http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/19/polacy-robia-remake-postal-2 Miałbym pytanie do tych którzy się znają w temacie otóż niech ktoś mi wytłumaczy jaką rolę robią wydawcy gier i twórcy gier bo słyszałem przypadki że wydawca nie chciał wydać gry bo coś tam chcieli żeby twórcy gry wykasowali z gry jak nie to jej nie wydadzą. Jak to jest w dzisiejszych czasach i o co w tym wszystkim chodzi ? Aha jeszcze jedno na koniec co to jest niezależna ekipa co tworzy gry ? Edytowane 1 Czerwca 2013 przez DoritosUK Cytuj Link to post Share on other sites
asfasfds2332 24 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Miałbym pytanie do tych którzy się znają w temacie otóż niech ktoś mi wytłumaczy jaką rolę robią wydawcy gier i twórcy gier bo słyszałem przypadki że wydawca nie chciał wydać gry bo coś tam chcieli żeby twórcy gry wykasowali z gry jak nie to jej nie wydadzą. Jak to jest w dzisiejszych czasach i o co w tym wszystkim chodzi ? w dzisiejszych czasach istnieje steam greenlight jeśli gra będzie fajna i ją tam dasz to steam ją wyda ogólnie dziś już wydawca nie jest aż tak potrzebny jeśli gra jest dobra to lepiej samemu zarządzać Aha jeszcze jedno na koniec co to jest niezależna ekipa co tworzy gry ? sami tworzą gre (przeważnie typu indie) i sami ją wydają np android market, itunes, steam, własna strona Cytuj Link to post Share on other sites
DoritosUK 1 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 sami tworzą gre (przeważnie typu indie) i sami ją wydają np android market, itunes, steam, własna strona No dobra ale powiedzmy czym takie studio niezależne się różni powiedzmy od Rockstar Games ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 czym takie studio niezależne się różni powiedzmy od Rockstar Games ? Możliwościami finansowymi, a co za tym idzie - mogą mieć lepszy sprzęt, lepszych programistów i grafików, kupić sobie gotowy silnik (engine), możliwość stworzenia gry na rozne platformy, więcej kasy na reklamę oraz na stoiska na targach komputerowych, wpływy na poczytnych portalach dla graczy etc. Tym (między innymi) właśnie. Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 W sumie mają też samą markę, co znaczy, że nawet jeśli gra będzie shitem, ktoś to i tak kupi Cytuj Link to post Share on other sites
DoritosUK 1 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Jacobx14 co z tego że mają markę jak gra może być totalną klapą i nikt tego nie kupi Jestem ciekaw ile taki Rockstar jest warty na dzień dzisiejszy jak by ktoś chciał wykupić ich markę Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Jacobx14 co z tego że mają markę jak gra może być totalną klapą i nikt tego nie kupi Ktoś tam, zwabiony jednak marką, kupi. Choćby dla recenzji - drugi zaś dla sprawdzenia, czy w recenzji była prawda. Tak więc jest większa szansa. Jestem ciekaw ile taki Rockstar jest warty na dzień dzisiejszy jak by ktoś chciał wykupić ich markę Jest wartaa tyle, ile kupujący zechce dać a sprzedający ile zaakceptuje. BTW- widzę, że chyba czekasz na GTA V, nieprawdaż? Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 DoritosUK, Igorrodz już napisał dlaczego nawet jeśli gra będzie shitem, to jeśli będzie z firmy pokroju Rockstara to ludzie to kupią. Ale podam ci przykład, mnóstwo osób kupiło Arcanie, nie jakoś mega wiele, ale i tak ludzie kupowali, bo to był rzekomy Gothic, co było bluźnierstwem, bo tak dobrą grę zepsuć to trzeba mieć talent -.- Co prawda JoWood i tak upadło, ale w sumie teraz ludzie w większości ściągają. Gdyby GTA V było shitem, to ludzie czekaliby jeszcze bardziej na VI, aby sprawdzić czy producent poprawi błędy, hehe, hajs się musi zgadzać Cytuj Link to post Share on other sites
asfasfds2332 24 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 można porównać to do nowych nfs nowe nfs przecież shity ale itak wszyscy je chcą Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 oj, NFS to jest nic, popatrz na Call of Duty Zawsze śmieje się z grubych amerykanów, krórym podoba się padanie co 10 sekund, na mapie wielkości domu jednorodzinnego, bez pojazdów, niczego. W sumie każda kolejna część to paczka map do poprzedniej, bo grafa jest na niskim poziomie, ale przynajmniej wszystkim płynnie działa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts