Nowaj 61941 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 równie dobry jak poprzednie Obejrzałem 2 odcinki i jakoś mnie aż tak nie wciągnęło, pewnie w weekend dokończę. po pierwszych odcinkach, miałem zawias umysłowy Pierwszy odcinek trzeciego sezonu nadgryzałem trzy razy. Bezskutecznie. Wszyscy mówią, że później jest lepiej, ale chyba zbyt szybko nie dam rady się przemóc. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 W zeszły tydzień doczekałem się w końcu tego dnia w Twin Peaks na który czekałem od pierwszego odcinka, zostały mi jeszcze tylko 2 finałowe odcinki. Ogólnie nie jest źle, druga połowa serialu imo daje rade. Choć jak dla mnie do dawnego TP nie ma startu. Narcos 3 sezon Właśnie dopiero skończyłem finałowy odcinek i jest dobrze, myślałem że bez Escobara nie dadzą rady ale wyszło nieźle. Fakt sam Escobar był rewelacyjny i bracia Rodriguez nawet w połowie nie są tak dobrzy jak on ale oglądało się przyjemnie Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Choć jak dla mnie do dawnego TP nie ma startu. Też tak uważam. To nie te czasy, nie ten klimat. Ewidentny brak kawy i pączków Podchodziłem z rezerwą do kontynuacji, ale nie jest tak źle. Może po prostu inaczej. Cytuj Link to post Share on other sites
belanka 1 Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Mi się bardzo podobał film "W pogoni za szczęściem". Pięknie poprowadzona historia oparta na faktach. Wymieniłabym jeszcze "Chłopiec w pasiastej piżamie". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 "It" Weźmy sobie mikser do koktajli koniecznie taki z lat osiemdziesiątych, wrzućmy do niego następujące składniki: "A Nightmare on Elm Street", "Army of Darkness", "Evil Dead II", "Silent Hill", "The Ring", "The Shining" i "The Goonies". Mocno wymieszany daje nam duży kubek wypełniony po brzegi "It" czyli znakomity horror z elementami, komedii, przygody i dramatu utrzymany w klimatach klasycznych filmów z lat właśnie osiemdziesiątych. Świetna rola Billa Skarsgårda. Genialne efekty, charakteryzacja, praca kamery i udźwiękowienie. 9/10! “Want a balloon?” 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales Spodziewałem się kupy, a wyszło całkiem znośnie, dużo lepiej, niż w przypadku poprzedniej części. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 "Er ist wieder da" - taka niemiecka odpowiedź na Borata i wyszło po niemiecku... Jeden GENIALNY gag (popłakałem się ze śmiechu, a rzadko mi się zdarza) i reszta raczej nieciekawa. 5/10. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Spodziewałem się kupy, a wyszło całkiem znośnie, dużo lepiej, niż w przypadku poprzedniej części. Aż zwątpiłem, recenzenci mówią że kupa, komentarze też nieprzychylne. Czyli powiadasz że można zaryzykować obejrzenie i nie dostać raka? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Zauważalnie słabszy od trylogii, ale jak ktoś lubi całą serię to raczej obejdzie się bez chemii. Obejrzałem na jeden raz, a trwa ponad 2h. Narcos 3 sezon - równie dobry jak poprzednie. Wczoraj miałem dzień poimprezowy, więc wciągnąłem pozostałe 7 odcinków pod rząd - zdecydowanie daje radę, nawet nie odczułem braku Pablo. IT Najlepszym rimejkiem, a zarazem najlepszym serialem na świecie, pozostaje dla mnie BSG, a za najlepszy rimejk filmowy uznaję The Thing Carpentera. Nie sądzę, aby kiedykolwiek miało się tutaj coś zmienić, jednak nowa wersja IT dość gładko wskakuje na podium i raczej pozostanie tam dość długo. Oryginał to jeden z ważniejszych filmów mojego dzieciństwa i do dzisiaj uważałem majstrowanie przy nim niemal za świętokradztwo. I couldn't be more wrong. Absolutny must see, zwłaszcza, jeśli urodziłeś się w latach osiemdziesiątych. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 http://68.media.tumblr.com/623e5c1385cd84eceac55392e703b9a4/tumblr_ov4r0wFWsk1qbw2q1o1_1280.gif 7 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Lara Croft 2 Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Coś czuję że będzie klapa. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jak widzę ten skok ze skrzydła samolotu z podwiniętymi nogami, to już czysty Matrix https://youtu.be/mPyLF7NxZyY?t=157 Trzeba będzie bardzo przymknąć oko na takie rzeczy, ale cóż taki typ. have fun 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Cult of Chucky Siódma odsłona kultowej serii, która w przyszłym roku skończy okrągłe 30 lat, to powrót do weselszych klimatów, znanych choćby z Bride of Chucky czy Seed of Chucky. Dla fanów - pozycja obowiązkowa. Ade due damballa. Give me the power, I beg of you. Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Twórca świetnej Ex Machiny w filmie przypominającym mi trochę rewelacyjny Arrival. Jaram się jak choinka w kotłowni po świętach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
NelsonPL 8 Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Film,,STALKER'' Polecam--genialny klimat. Jeszcze polecam film ,,Oczy Matki'' mroczny--strasznie mroczny. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Alien: Covenant Kilka wyciętych scen z wydania BD, w tym rozszerzony początek, gdzie David wyjaśnia, dlaczego wybrał akurat ten, a nie inny, utwór Wagnera - zdecydowanie na plus. Niestety, to nadal kupa, a załoga statku to nadal debile. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
NelsonPL 8 Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Alien-Przymierze--jest świetny. Oglądałem. Na moim sprzęcie 5.1DTS efekty byłe nieziemskie. Uważam że to b.dobry film. 9/10 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 30 Września 2017 Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Co do najnowszego Aliena, to czekam na wersje "all in one" z usuniętymi scenami z dr Shaw, żeby była to nawet jakaś wersja fanowsaka składana w WMM. Największa bzdurą tych produkcji jest właśnie to kastrowanie ze scen, gdzie w przypadku tej części skracanie filmu przyjęło apogeum absurdu. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 30 Września 2017 Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Alien-Przymierze--jest świetny. Nie wysilaj się 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 30 Września 2017 Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Pierwsze opinie o Blade Runner 2049 http://www.metacritic.com/movie/blade-runner-2049/critic-reviews 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 1 Października 2017 Udostępnij Napisano 1 Października 2017 The Orville Kiedy miałeś już nie zaczynać kolejnych seriali, ale czytasz, że nowa produkcja Seth'a McFarlane'a wzbudza protesty środowisk religijnych... Po pierwszym odcinku jestem zdecydowanie na tak - dużo lepiej, niż liczyłem. Family Guy, raczej ze starszych sezonów, w połączeniu ze Star Trekiem, bardziej w klimacie Voyager'a niż TNG. Ogólna jakość wykonania, efekty i dbałość o detale na bardzo wysokim poziomie. Znam sporo "poważnych" seriali sc-fi, gdzie te elementy są na pierdylion razy gorszym levelu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kavova 0 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Fanom thrillerów polecam "Labirynt" z Hugh Jackmanem, na prawdę świetny film, poza tym (jeśli jeszcze ktoś nie widział) to "Wyspa tajemnic" i "Bękarty wojny". Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 (edytowane) Alien-Przymierze--jest świetny. Oglądałem. Na moim sprzęcie 5.1DTS efekty byłe nieziemskie. Uważam że to b.dobry film. 9/10 Tak ... Jeżeli ktoś wie gdzie można by obejrzeć ten miniserial byłbym bardzo wdzięczny. Od niechcenia zacząłem oglądać pilota i bardzo mi się podobał. Na torrentach nie widziałem. http://www.filmweb.pl/serial/Sekret-2016-770608 Edytowane 3 Października 2017 przez doman18 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 http://www.filmweb.pl/film/Wish+Upon-2017-783031 Fajny thriller w stylu "Oszukać przeznaczenie". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts