lukyeti 2221 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Widzę, że doba Nowaja ma co najmniej 36 godzin 3:54 post na forum 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Southbound Bardzo mocno taki sobie, nawet jak na mało znaną antologię horrorów. Ani to straszne, ani widowiskowe, ani zbytnio oryginalne. Najlepszą częścią tego filmu jest chyba plakat The Girl on the Train Do bólu przewidywalny - od połowy wiedzieliśmy, jak się skończy. W przypadku thrillera coś takiego jest grzechem śmiertelnym. Bardzo duże rozczarowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Secrets and Lies Świeżo odkryty serial jestem po pierwszym sezonie i moim zdaniem jeden z lepszych kryminałów jakie oglądałem, praktycznie nieprzewidywalny, można mieć swoje podejrzenia ale potem potrafią tak obrócić akcję że nie jesteśmy pewni co do typowanej osoby. Trzyma w napięciu nie jest smętny. Im więcej bym pisał tym więcej spoilerów Jest tam pewna detektyw która swoim wyglądem po prostu odstrasza, że ma się potem wrażenie iż wyskoczy nam z lodówki ale jest niezła, dociekliwa do bólu. 9/10 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Deepwater Horizon - dobry film katastroficzny, świetne efekty i realistyka zdarzenia. Mocne 7/10. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) The Exorcist 2016 - krótko pisząc: wymiata... i ten demon - flashback - jakby G-man z Half Life. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez d i l Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Rogue One - trochę lepiej niż The Force Awakens ale znów, w kółko to samo, kolejny pseudo podchodzący remake. Tyle książek naprawdę ciekawych a oni dalej klepią... Jako film akcji ujdzie tyle o ile. Ocena 6/10 to i tak na wyrost. Mocno średnie kino z pięknymi efektami w stylu Baya. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Szarik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś73 8917 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Jeżeli do tego tematu można doczepić anime, to polecam JoJo Bizarre Adventures. Jestem mniej więcej w 1/3 drugiego sezonu (Stardust Crusaders) i mogę śmiało powiedzieć, że bawię się świetnie. I mówię to z perspektywy osoby, która anime, a raczej specyficzności tychże produkcji, nie trawi Filmik z drugiej części pierwszego sezonu. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Fanbooj Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Zapowiada się miodnie. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Zmarł Rene z 'Allo 'Allo Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 W sobotę zaliczyliśmy podwójny seans. Nocturnal animals. Drugi film Toma Forda. Prawdziwa uczta dla oczu- praca kamery, kadry, ludzie, ubrania, wnętrza, budynki. Jeśli ktoś zwraca uwagę na takie rzeczy- dawno nie widziałem tak pięknego filmu. Świetna gra aktorska zarówno Adams jak i Gyllenhaala. Historia prosta i skupiająca się na uczuciach (fair warning). Film porywa, dusi klimatem i męczy poczuciem beznadziei mimo oszczędnej akcji. Trzeba mu jednak dać szansę i pozwolić wprowadzić się w odpowiedni nastrój (pewnie wiele straci przy seansie z domowej kanapy). 7 z dużym plusem. Arrival. Tak, dopiero teraz nadrobiłem. To będzie klasyka kina SF naszych czasów. Rewelacja, pozycja obowiązkowa dla każdego fana gatunku. Logiczna, dobrze poskładana i świetnie przedstawiona fabuła, dobra gra aktorska, fantastyczni kosmici, piękne zdjęcia- oglądać i nie marudzić. 8/10 Ponadto: Rogue one- podobał mi się bardziej niż przebudzenie mocy (które też lubię). Popcornowe arcydzieło, bardzo dobra historia ze świata SW. SW zmienia się troszkę w dostarczaną nam co roku widowiskową paszę i mnie to nawet pasuje (na skali irytacji- 0/10 jar-jarów). Nowy sezon Sherlocka. Po IMHO strasznie kiepskiej abominable bride jest lepiej. Niestety poziom scenariuszy w tej serii nadal jest wyraźnie gorszy niż w S1 i S2 (bo S3 uznaję już za mocny spadek formy). 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Zmarł Rene z 'Allo 'Allo Smutna wiadomość. Niech spoczywa w spokoju. Nie przepadam za serialami ale 'Allo 'Allo zalicza się do wyjątków w moim przypadku, obejrzałem większość. Kultowa seria. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Arrival W Kinach czy już jest na BD? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Andrew Arrival na Blu-ray będzie dostępny od 14 lutego 2017. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Labirynt Jestem pod naprawdę sporym wrażeniem. Polecam. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 jest lepiej To prawda, ale mimo wszystko żaden z odcinków tego sezonu nie zrobił na mnie większego wrażenia. To oczywiście cholernie wysoki standard, ale pierwsze serie postawiły poprzeczkę zdecydowanie wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 @UP Dokładnie. Mimo sporych oczekiwań wyszło tylko przyzwoicie, daleko tu do zachwytu jaki wywołały we mnie pierwsze dwie serie. Z biegiem czasu elementary wyrósł na dostarczającego mi najwięcej frajdy sherlocka. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 elementary wyrósł na dostarczającego mi najwięcej frajdy sherlocka. http://media2.giphy.com/media/IoQBWXhpwsd0c/giphy.gif 3 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 elementary wyrósł na dostarczającego mi najwięcej frajdy sherlocka. Obecny sezon (5) jest chyba najgorszy z dotychczasowych a to już 10 odcinków za nami... Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Rogue One - trochę lepiej niż The Force Awakens ale znów, w kółko to samo, kolejny pseudo podchodzący remake. Tyle książek naprawdę ciekawych a oni dalej klepią... Jako film akcji ujdzie tyle o ile. Ocena 6/10 to i tak na wyrost. Mocno średnie kino z pięknymi efektami w stylu Baya. Właśnie to mnie też zastanawia. Z chęcią np. zobaczyłbym film o genezie Vaapad. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Przeczytaj "Punkt przełomu" - jedna z najlepszych książek SW, głównym bohaterem jest Windu. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Obecny sezon (5) jest chyba najgorszy To raczej kwestia kiepskiej postaci "starego znajomego" Watson. Każdy sezon ma jakąś taką postać, niektóre udane (stary Holmes), niektóre mniej (brat). Same sprawy w odcinkach 10, 11 i 12 trzymają ogólny poziom. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Serio, nawet tutaj będzie dubbing.... Wszędzie gdzie słyszę Banaszyka mam wrażenie że mówi do mnie Roche albo Joel Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Arrival. Tak, dopiero teraz nadrobiłem. To będzie klasyka kina SF naszych czasów. Rewelacja, pozycja obowiązkowa dla każdego fana gatunku. Napalałem się bardzo na ten film ale dopiero wczoraj obejrzałem i zgadzam się w pełnej rozciągłości. Co prawda film opiera się na odgórnym założeniu że zmysły obcych działają na podobnych zasadach do naszych zmysłów co bardzo upraszcza sprawę ale i tak świetne kino z naprawdę dobrym dylematem moralnym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts