Outlaw666 588 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 A co sądzicie o ścieżce dźwiękowej Sons? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 @UP: Jak najbardziej pasuje do klimatu serialu! Tytułowy kawałek jest ekstra. Macie może jeszcze jakies inne warte polecenia seriale? Black Sails, Hannibal, HoC, Better call Saul (dla fanów BB), Orange is the new black, Ray Donovan, The Leftovers. Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Poleci ktoś jakiś film/serial w tematyce wojennej lub post-apo? Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Ja zacząłem oglądać ostatnio Sons of Anarchy. Jestem po pierwszym sezonie, IMO bardzo ciekawa pozycja. Ja jestem w połowie 6-tego sezonu. Dobry serial. W ogóle oglądałem ostatnio "Chappie". Film sam w sobie ok, dobrze się bawiłem, chociaż Dystrykt 9 (również reżyserii Neilla Blomkampa) bardziej mi się podobał. http://www.filmweb.pl/film/Chappie-2015-612189 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Jutro początek 3. sezonu Hannibala (na AXN także). https://www.youtube.com/watch?v=9pNXLmDdrL0 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Świetnie Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Po obejrzeniu Mad Max zacytuję 100 razy lepszy niż pierwowzór sprzed 3 dekad. 2h minęło bardzo szybko. Warto zwrócić uwagę, chociaż to tylko i wyłącznie rozwałka. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez KIciulek Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 http://www.imdb.com/title/tt3235888/ It Follows. Idiotyczny pomysł, który został całkiem nieźle zrobiony od strony "aktorsko-technicznej". To przykre, bo sporo filmów na podstawie dużo lepszych scenariuszy jest realizowanych za psie pieniądze, podczas gdy na przenoszoną drogą płciową klątwę wydano kilka milionów USD. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Ten film to totalne łajno,do tej pory moja wypomina mi oglądanie tego w kinie.Cytując:"Lepiej trzeba było iść na Kopciuszka" Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ja jak zwykle spóźniony z w filmami, ale co tam. Interstellar - film był dla mnie bardzo przyjemny, muzyka IMO świetna. W filmie było to co lubię czyli SCI-FI i spokojna akcja. Od siebie polecam. http://www.imdb.com/title/tt0816692/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 http://www.impawards.com/2015/posters/chappie_ver6.jpg wczoraj zaliczylem Chapieggo bardzo fajny film dla fanow tego gatunku polecam 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Obejrzałem Mad Maxa i mocno się rozczarowałem. Całkowicie wypaczyli klimat pierwowzoru, z trudem udało mi się dotrwać do końca seansu, Bane jako Max, słabo to wyszło. Da się oglądać ale to nie jest to takie 5/10 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Surowa ocena. Mi zaś się podobał a jestem przecież starym fanem jedynki i dwójki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Obejrzałem Mad Maxa i mocno się rozczarowałem Niestety ja też, ale może zbyt poważnie podszedłem do tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 http://www.imdb.com/title/tt2963254/ Salem Całkiem niezły serial, który jednak do tej pory oglądałem przeważnie dopiero, gdy nadgoniłem pozostałe zaległości. Od dzisiaj zmienia się to za sprawą jednej sceny: Mary: I suppose you want the glory of catching the witch yourself?Wainwright: Not at all. It is not my sense of justice that is aroused, it is my curiosity. See, I would know how such a thing is possible.Mary: You desire my confession?Wainwright: Open your eyes, woman. It is me, Wainwright. I am not a puritan. Indeed, I'm not even a Christian. No, my religion is science. And I am more convinced than ever that what the Church calls magic and witchcraft is but undiscovered science. I told you once that I had never met a woman like you, one who would peer into the abyss with me. But now I know you have peered longer and deeper than I.Mary: And what is it you want from me?Wainwright: I want in. ...................... Wainwright: And this orrery, like some celestial clockwork, tracks the comet overhead? Only the great Edmond Halley has even speculated that comets are not singular occurrences, that they cyclically return. And yet you witches have known for centuries. Such knowledge, such power, and yet you hamstring your own great achievements. You are scientists years beyond the rest of us. Why do you hide? Mary: Because they kill us if we do not. Wainwright: I understand now. Like Socrates, like Galileo, like Bruno, you are martyrs of truth. And finally you are fighting back, waging war against the puritans. And wiping out your enemies. Well, I will tell you, your enemies are my enemies. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 "Pięćdziesiąt twarzy Greya" W zasadzie to film zaczęła oglądać moja żona, a ja rzucałem kątem oka w ekran, jak siedziałem przy kompie. Szperanie w necie mi się znudziło, więc dołączyłem do żony i mniej więcej drugą połowę filmu zarzuciłem już normalnie, leżąc przed telewizorem. Moje wrażenia z filmu są takie, że jest on o facecie, w/g którego "punishment" to czułe pieszczoty, a "Szklana pułapka 5" zyskała w moich oczach. Zmarnowałem przy nim cenne minuty mojego życia! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Ja właśnie oglądam Wojnę Polsko Ruską,zryty konkretnie ale teksty niezłe. Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jutro wybieram się do kina i zastanawiam się co wybrać, Avengers czy San Andreas? Skłaniam się raczej ku pierwszemu, ale może ktoś już oglądał i coś podpowie? Cytuj Link to post Share on other sites
Gorionn 30 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jeśli nie jesteś wielkim fanem Johnsona, to Avengers. Cytuj Link to post Share on other sites
lamparcicho 315 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 http://www.imdb.com/title/tt4158110/ Zapowiada się dobry serial, polecam! Cytuj Link to post Share on other sites
Gorionn 30 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Pilot bardzo obiecujący, jednak wiele zależy od tego, jak go poprowadzą dalej. Czy skupią się na wojnie z korpo, czy może rozwiną temat techniczny/hakerski. Najlepiej jakby im się udało to fajnie połączyć, bo potencjał jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 San Andreas A już miałem nadzieję, że to coś na podstawie GTA. Murzyn jako główna postać nawet by się zgadzał. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Od kilku dni Netflix atakuje mi maila popędzając do obejrzenia nowego dziecka rodzeństwa "łaczałskich"- Sense 8. Dałem więc wczoraj szansę 3 odcinkom. Jeden trwa prawie godzinę i miałem już niestety spory problem żeby wysiedzieć przez cały pilot. Średnio wciągająca fabuła, nieciekawi bohaterowie, przeciętna gra aktorska. Trzeba więc uciekać się do scen typu seks lesbijski ze strap-onem który po wszyskim ląduje na podłodze ociekając... macie obraz... Tanie chwyty plus sztuczna równowaga w postaci równie uroczej parki gejów (tu bez zbliżeń na narzędzia). Wytrzymałem jednak do końca odcinka gdzie rozpoczęła się jakaś akcja i pozostałem w fabularnym chaosie jeszcze przez dwa odcinki. Pewnie z braku laku obadam jeszcze kilka bo na netflix wleciała od razu cała seria ale póki co nie ciągnie mnie do tego zbyt mocno. Nie odbiłem się od tego tak jak od boleśnie słabego marco polo ale i tak nie polecam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Po Jupiter Ascending nie spodziewałem się, że Sense8 będzie jakimś cudem, ale i tak miałem zamiar obczaić go w najbliższym czasie. Dzięki za ostrzeżenie, zaoszczędziłeś mi kilka godzin http://www.imdb.com/title/tt3263614/ Widział to ktoś może ? Opis mnie poskładał. Zaczęli kręcić 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts