Andrew 5940 Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Jeżeli mówimy o Altered Carbon, to podpisuję się pod tym Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Ja też zrobiłem pełnego Nowaja. Stawiam znak równości między AC i Westworldem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Same here. Mam nadzieję, że wyjdzie europejska edycja w 4K, bo Stranger Things idzie dostać jedynie Region A/1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 28 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Nawet nie wiem czy nie ma minimalnych podobieństw do Blade Runner'a w Altered Carbon 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Bomb City http://www.filmweb.pl/film/Bomb+City-2017-769874 Świetny film. Oparta na faktach historia o nietolerancji, marginalizacji i o kuriozalnym systemie sądowym w USA. Must see. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 The Shape of Water Wizualnie absolutna rewelacja, ale fabuła prosta jak konstrukcja cepa i pozbawiona jakiegokolwiek suspensu. Ładna bajka, nic więcej - podobnie jak w przypadku Crimson Peak - jestem rozczarowany. Ponad dekadę od premiery Labiryntu Fauna, nadal pozostaje on najlepszym dziełem del Toro, a ja powoli zaczynam mieć pewność, że tak już niestety zostanie, chociaż bardzo chciałbym się mylić. Oskary raczej się posypią. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Nicole Kidman wygląda nieziemsko, Reese przesadziła trochę z botoksem, a dla dodatkowej zachęty wspomnę, że Meryl Streep ma zagrać w drugim sezonie. Niezła historia i tylko 7 odcinków, ogląda się szybko i przyjemnie. Polecam! Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Terminator 2 zaliczony wczoraj w 4K i do tej pory nie mogę dojść do siebie po tym, co zobaczyłem. Jeśli ktoś zapyta mnie, czy warto było wydawać miliony monet na zestaw audio-video to puszczę mu u siebie 10 minut tego filmu, dodając w gratisie pieluchę. Całkowita miazga. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Cudowne kino akcji. Te efekty, te basy jak np Arnold jedzie na harley`u i otwiera sobie furtki shotgun`em. No i jak go kradnie i w tle leci bad to the bone. Takich filmów już nie robią dzisiaj i nie zrobią w przyszłości bo dzikie czasy nastały... ponoć kobiety nie można nawet klepnąć w tyłek. Wariactwo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Terminator 2 zaliczony wczoraj w 4K i do tej pory nie mogę dojść do siebie po tym, co zobaczyłem. Jeśli ktoś zapyta mnie, czy warto było wydawać miliony monet na zestaw audio-video to puszczę mu u siebie 10 minut tego filmu, dodając w gratisie pieluchę. Całkowita miazga. Podpisuję się pod tym w 100%. Chociaż oglądałem tylko w fhd to gołym okiem było widać więcej szczegółów i ogólnie lepszą rozdzielczość materiału filmowego względem wcześniejszego wydania https://www.youtube.com/watch?v=EJRpKF3eJXo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Server02 2 Napisano 7 Marca 2018 Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 polecam film "Jestem Legendą" oraz "W pogoni za szczęściem" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Jumanji: Welcome to the Jungle To uczucie, kiedy spodziewasz się kupy, a dostajesz całkiem zgrabny i zabawny lekki film przygodowy, który w żaden sposób nie urąga pierwowzorowi. Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 (edytowane) polecam film "Jestem Legendą" oraz "W pogoni za szczęściem" W pogoni za szczęściem lubię. Jestem Legendą nie do końca, miał potencjał na coś lepszego, ogólnie film bardzo mi przypomina The Last of Us, kto wie, może Naughty Dog zaczerpnęło pomysł na grę właśnie po obejrzeniu tego filmu Edytowane 8 Marca 2018 przez adi777 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Jestem Legendą to klapa, niewykorzystany potencjał, nic więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 8 Marca 2018 Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Jestem Legendą to klapa, niewykorzystany potencjał, nic więcej. Zgadzam się zdecydowanie, niewykorzystany potencjał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Marca 2018 Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 niewykorzystany potencjał Biorąc pod uwagę, że to trzecia adaptacja tej samej książki, potencjał jest raczej wykorzystany do bólu The Last Man on Earth z Vincent'em Price'm i The Omega Man z Charlton'em Heston'em - oba pierdylion razy lepsze od filmu z WS. Flatliners Kolejny niepotrzebny remake, który nie tylko nie wniósł do tematu niczego nowego, ale okazał się naprawdę dużo gorszy od oryginału, bo podlano go imponującą ilością politycznej poprawności. Jeśli ktoś lubi film Schumachera z 1990 roku - tę pozycję radzę omijać z daleka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 14 Marca 2018 Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Ricky Gervais: Humanity. Najnowszy standup jednego z najlepszych komików na świecie pojawił się wczoraj na netflixie. Oczywiście jest genialny jak zwykle. Rozczarowujące jest to że kilka większych żartów słyszałem już wcześniej w wywiadach- nie zmienia to jednak faktu że to nadal lekko ponad godzina bardzo dobrej komedii. Polecam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Marca 2018 Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Annihilation Minor spoiler ahead! Jest mi autentycznie przykro, bo spodziewałem się po tym filmie naprawdę dużo. Natalie Portman, z powodu swojego wkładu w SW, ma u mnie specjalną kategorię, a Alex Garland to na dobrą sprawę żywa legenda i jak do tej pory produkcje, które w dowolnym charakterze współtworzył, oceniałem bardzo wysoko. Anihilacja, w dużym skrócie, to uosobienie przerostu formy nad treścią. Film momentami śliczny wizualnie, ale nie oferujący zbyt wiele poza tym. Rozczarowanie tym większe, że zaczyna się całkiem nieźle, niestety mniej więcej od połowy traci tempo, by skończyć się finałem, który przypomina krzyżówkę wizuali po kwasie i wygaszacza ekranu z Windowsa. Może nie na trzeźwo wszedłby lepiej, jednak nie jestem tego do końca pewny. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 @up, Myślałem, że to ja czegoś w tym filmie nie zrozumiałem, więc wyszukałem w Google "o co chodzi w Annihilation". Spodziewałem się zaskoczenia niczym przy Donnie Darko, tymczasem... w tym filmie nie chodzi o nic. Dobre efekty i zaskakujące sceny (dosłownie kilka) zostały otoczone nudnymi i na siłę doklejonymi. Zupełnie, jakby reżyser przemyślał te kilka scen, a resztę dodał, by jednak był to film pełnometrażowy. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 (edytowane) Najlepszy był ten niedźwiedź krzyczący "Help me" . Tak jak Nowaj pisał, początek zapowiadał się ciekawie, potem klapa. Od siebie polecę bardzo fajny dramat SF, "Downsizing" http://www.filmweb.pl/film/Pomniejszenie-2017-503386 Edytowane 18 Marca 2018 przez sznib Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 30 Marca 2018 Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Spider-Man: Homecoming To dziwne uczucie, kiedy jednak daje się zrobić dobrego Spider-Man'a - pozbawionego zadęcia, wujka Bena i przepełnionego niemalże katolickim udręczeniem z powodu bycia sobą bohatera. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Święta upłynęły pod znakiem kina i netflixa więc nadrobiłem kilka zaległości które uciekły mi przez to że od roku jestem zamknięty w niemieckim obozie pracy. Black panther. Lubię kiedy filmy marvela nie traktują siebie zbyt poważnie. Film imponuje głównie wspaniałą mieszanką afrykańskich kultur obecną w genialnych kostiumach, dość dobrze odegranych afrykańskich akcentach czy języku wakandy. Choćby dlatego warto go obejrzeć. Sama historia, jak zwykle, do bólu przewidywalna ale przy odpowiednim nastawieniu nie przeszkadza w cieszeniu się popcornem. Pozytyw. Strażnicy galaktyki vol.2. Tak, dopiero teraz. Popcorn and chill. Nie jest tak dobrze jak w jedynce ale nadal można się dobrze bawić. Annihilation. Kwęk. Mogło być bardzo dobrze a wyszło strasznie biednie. W równym stopniu brakło budżetu, pomysłu i wykonania. W nowej erze telewizji to co kiedyś poszłoby "straight to video" kończy dziś jako "original by netflix". Dobrze wypada Portman ale to chyba nie powinno nikogo dziwić. Finał filmu może zostać użyty ponownie jako reklama opon. Będzie miał równie dużo sensu. The lady in the van. Jeden z tych ciepłych, genialnie odegranych tytułów które po prostu dobrze się ogląda. Moje życie jednak nic by nie straciło gdybym ten czas poświęcił na coś innego. The mechanism. Nowy serial netflixa luźno oparty na prawdziwych wydarzeniach ze świata Brazylijskiej polityki. Zaliczyliśmy pełnego Nowaja i smutno mi było że mamy tylko 8 odcinków. Jeśli podobał Ci się house of cards i narcos to właściwie nie ma się nad czym zastanawiać (mimo kilku elementów z rodziny "zabili go i uciekł"). 2 Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 https://www.imdb.com/title/tt5580036/?ref_=nv_sr_2 Jeden z najlepszych jakie widziałem w 2018. Hasła reklamowe nie kłamią, zrobiony podobnie jak Goodfellas. Aktorstwo pierwszej wody, momentami cholernie zabawny, świetny soundtrack. Sam miałem wątpliwości ale ostatecznie IMO pozycja musowa dla każdego kinomaniaka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Commuter http://www.filmweb.pl/film/Pasa%C5%BCer-2018-560109 Film akcji z Liamem Neesonem w roli głównej. Imo bardzo dobry, trzyma w napięciu do samego końca. Coco http://www.filmweb.pl/film/Coco-2017-752260 Jak ktoś lubi animacje - a must watch. Rewelacja. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Fifty Shades Freed Nie każdy lubi rozmawiać o kupie, jednak jakakolwiek dyskusja o tej serii to nic innego, jak stopniowanie smrodu fekaliów - jedynka śmierdziała, ale dało się wytrzymać bez wychodzenia z pomieszczenia, sequel wymagał już wietrzenia lokalu, finał trylogii oznacza konieczność wynajęcia fachowców od czyszczenia chemicznego. P.S. szukam miejsca na onkologii. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts