Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

@UP: Jak najbardziej pasuje do klimatu serialu! Tytułowy kawałek jest ekstra.

Macie może jeszcze jakies inne warte polecenia seriale?

Black Sails, Hannibal, HoC, Better call Saul (dla fanów BB), Orange is the new black, Ray Donovan, The Leftovers.

Ja zacząłem oglądać ostatnio Sons of Anarchy. Jestem po pierwszym sezonie, IMO bardzo ciekawa pozycja.

Ja jestem w połowie 6-tego sezonu. Dobry serial.  ;)

W ogóle oglądałem ostatnio "Chappie". Film sam w sobie ok, dobrze się bawiłem, chociaż Dystrykt 9 (również reżyserii Neilla Blomkampa) bardziej mi się podobał.  :)

http://www.filmweb.pl/film/Chappie-2015-612189

• Popieram 1

http://www.imdb.com/title/tt3235888/

It Follows.

Idiotyczny pomysł, który został całkiem nieźle zrobiony od strony "aktorsko-technicznej". To przykre, bo sporo filmów na podstawie dużo lepszych scenariuszy jest realizowanych za psie pieniądze, podczas gdy na przenoszoną drogą płciową klątwę wydano kilka milionów USD. 

• Popieram 1

http://www.imdb.com/title/tt2963254/

Salem

Całkiem niezły serial, który jednak do tej pory oglądałem przeważnie dopiero, gdy nadgoniłem pozostałe zaległości. Od dzisiaj zmienia się to za sprawą jednej sceny:

Mary: I suppose you want the glory of catching the witch yourself?

Wainwright: Not at all. It is not my sense of justice that is aroused, it is my curiosity. See, I would know how such a thing is possible.

Mary: You desire my confession?

Wainwright: Open your eyes, woman. It is me, Wainwright. I am not a puritan. Indeed, I'm not even a Christian. No, my religion is science. And I am more convinced than ever that what the Church calls magic and witchcraft is but undiscovered science. I told you once that I had never met a woman like you, one who would peer into the abyss with me. But now I know you have peered longer and deeper than I.

Mary: And what is it you want from me?

Wainwright: I want in.

......................

Wainwright: And this orrery, like some celestial clockwork, tracks the comet overhead? Only the great Edmond Halley has even speculated that comets are not singular occurrences, that they cyclically return. And yet you witches have known for centuries. Such knowledge, such power, and yet you hamstring your own great achievements. You are scientists years beyond the rest of us. Why do you hide?

Mary: Because they kill us if we do not.

Wainwright: I understand now. Like Socrates, like Galileo, like Bruno, you are martyrs of truth. And finally you are fighting back, waging war against the puritans. And wiping out your enemies. Well, I will tell you, your enemies are my enemies.

• Popieram 1

"Pięćdziesiąt twarzy Greya"

W zasadzie to film zaczęła oglądać moja żona, a ja rzucałem kątem oka w ekran, jak siedziałem przy kompie.

Szperanie w necie mi się znudziło, więc dołączyłem do żony i mniej więcej drugą połowę filmu zarzuciłem już normalnie, leżąc przed telewizorem.

Moje wrażenia z filmu są takie, że jest on o facecie, w/g którego "punishment" to czułe pieszczoty, a "Szklana pułapka 5" zyskała w moich oczach.

Zmarnowałem przy nim cenne minuty mojego życia!

• Popieram 3

Od kilku dni Netflix atakuje mi maila popędzając do obejrzenia nowego dziecka rodzeństwa "łaczałskich"- Sense 8. Dałem więc wczoraj szansę 3 odcinkom. Jeden trwa prawie godzinę i miałem już niestety spory problem żeby wysiedzieć przez cały pilot. Średnio wciągająca fabuła, nieciekawi bohaterowie, przeciętna gra aktorska. Trzeba więc uciekać się do scen typu seks lesbijski ze strap-onem który po wszyskim ląduje na podłodze ociekając... macie obraz... Tanie chwyty plus sztuczna równowaga w postaci równie uroczej parki gejów (tu bez zbliżeń na narzędzia). Wytrzymałem jednak do końca odcinka gdzie rozpoczęła się jakaś akcja i pozostałem w fabularnym chaosie jeszcze przez dwa odcinki. Pewnie z braku laku obadam jeszcze kilka bo na netflix wleciała od razu cała seria ale póki co nie ciągnie mnie do tego zbyt mocno. Nie odbiłem się od tego tak jak od boleśnie słabego marco polo ale i tak nie polecam.

• Popieram 1

Po Jupiter Ascending nie spodziewałem się, że Sense8 będzie jakimś cudem, ale i tak miałem zamiar obczaić go w najbliższym czasie. Dzięki za ostrzeżenie, zaoszczędziłeś mi kilka godzin :D

http://www.imdb.com/title/tt3263614/

Widział to ktoś może ? Opis mnie poskładał.

Zaczęli kręcić :D

11406875_853101821394219_800796769386960

• Popieram 5