Johny3 3216 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Prosta zasada - nie mam czasu myć auta/nie chce mi się whatever - nie myję, albo jadę na automatyczną i spłukuję brud samą wodą. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Wojciech, przykro mi, ale dalej wolę użyć odpowiedniej chemii do usunięcia. Poza tym powodzenia w "moczeniu robaków" na zderzaku. No i osoby które nie chcą mieć uszkodzonego lakieru po zimie czy też poobijanego przodu od "kamyków spod kół innych pojazdów" decydują się na powłokę, albo oklejanie. Dbanie o auto jest jak cztery litery I o to chodzi Johny, jak nie mam czasu to wolę nie ruszać, jak robić tak aby zrobić więcej szkód. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Jasne, każdy robi jak uważa. To, że można chemią to jest oczywiste, ja zaproponowałem patent bez chemii ktòry stosuje przy motocyklu. Jeżeli chodzi o samochòd to szczerze mòwiąc nie bawię się w takie rzeczy, bo mi akurat wszystko jedno czy te kilka kropek na froncie zostanie po myciu auta, czy nie, bo i tak po pierwszym wyjeździe od mycia (czyli kolejnego dnia) będą nowe. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Kudłaty widzę masz detailing w jednym palcu . Ja mam problem z owadami na przodzie auta . Czym to potraktować aby łatwiej schodziły przy myciu ? Jak dobrze pamiętam to jesteś z okolic Otwocka, jak chcesz to mogę oddać Ci prawie całą butle alergini o którym wspomina kudłaty. Mam kilka różnych specyfików i tego praktycznie nie używam. Ewentualnie podjechać do Józefowa do kaisera i coś dopasują . U mnie dziś dzień z fusso, w połączeniu z Black hole od pb ładnie ogarnęło mój 20 letni lakier. Co prawda nie zeszkliło lakieru jak zestaw Black hole i natys wax paste, ale za to może poleży dłużej Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez PatrykT 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 A co on taki poobijany Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Ooo, pany dobry spec od Saab 9-3 2.0T B207 w okolicach podlaskie, mazowieckie itp. Wypadanie zapłonu losowe i kopci. Oleju nie brać, wtryski zmieniłem na zielone z niebieskich dalej kicha. Zawór ciśnienia paliwa na listwie nowy, pompa paliwa nowa. Nie rozumiem trochę układu EGR... Zamówiłem nowe elektrozawory turbo i EGR bo nie zgadzają się numery z katalogiem. Ale mam dość, trzeba kogoś co rozumie te ulepy, tym bardziej że jest też błąd zaworka turbo że do plusa zwarcie, ale mi to coś nie pasi bo jest w układzie z zaworem EGR. Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Ooo, pany dobry spec od Saab 9-3 2.0T B207 w okolicach podlaskie, mazowieckie itp. Wypadanie zapłonu losowe i kopci. Oleju nie brać, wtryski zmieniłem na zielone z niebieskich dalej kicha. Zawór ciśnienia paliwa na listwie nowy, pompa paliwa nowa. Nie rozumiem trochę układu EGR... Zamówiłem nowe elektrozawory turbo i EGR bo nie zgadzają się numery z katalogiem. Ale mam dość, trzeba kogoś co rozumie te ulepy, tym bardziej że jest też błąd zaworka turbo że do plusa zwarcie, ale mi to coś nie pasi bo jest w układzie z zaworem EGR. Jak mazowieckie to chyba tylko Coobcio? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 He he, chyba nie stać mnie na tego pana. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 U mnie Jak ja to nazywam felgi "toporki" Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Jak dobrze pamiętam to jesteś z okolic Otwocka, jak chcesz to mogę oddać Ci prawie całą butle alergini o którym wspomina kudłaty. Mam kilka różnych specyfików i tego praktycznie nie używam. Ewentualnie podjechać do Józefowa do kaisera i coś dopasują . Chętnie odkupię , ale skrzynkę masz chyba zapchaną bo nic nie da się wysłać . No ja z Karczewa dokładnie jestem , sabika ostatnio widzę z raz w tygodniu Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 A co on taki poobijany Żona zaczęła jeździć Jak mazowieckie to chyba tylko Coobcio? On to jest dobry w dowaleniu boosta i heja niech się dzieje co ma się dziać Chętnie odkupię , ale skrzynkę masz chyba zapchaną bo nic nie da się wysłać . No ja z Karczewa dokładnie jestem , sabika ostatnio widzę z raz w tygodniu już ogarnięte Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 A u tego pana w Pułtusku ktoś był? https://www.saabtuning.pl/kontakt/ Cytuj Link to post Share on other sites
QubaKpl 1842 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 On to jest dobry w dowaleniu boosta i heja niech się dzieje co ma się dziać też odniosłem takie wrażenie... Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Do sklepu wchodzę tak.https://cloud.tapatalk.com/s/5e9cb48fd42c9/tupat8.mp4 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 U mnie dziś dzień z fusso A co tam jeszcze pod wiatą stoi? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 @up, nic nadzwyczajnego ct200h i Gs 450h 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Gdzie tam "nic nadzwyczajnego" - fajne auta Wracając do odnawiania zniszczonego lakieru: 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Macie jakieś propozycje co by tu zrobić z odpryskiem lakieru (~5x2mm)? Zaprawka czy jest coś lepszego? Malowania całych drzwi wolałbym uniknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Jeżeli odprysk nie jest do samej blachy i podkład się trzyma, to spróbowałbym to zaprawką potraktować. Do do zakładu by zrobili bazę w tym kolorze i do tego bezbarwny na koniec. Nałożysz to pędzelkiem i jak dobrze pójdzie to śladu nawet nie będzie. Jeżeli blacha to lekko przeszlifować papierem o małej gradacji np. 1000 do tego grunt. Epoksyd się nada. i reszta jak wyżej. Pamiętać tylko o oczyszczeniu i odtłuszczeniu powierzchni przed nakładaniem czegokolwiek. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Andrew Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Głęboka ta dziura ? Szpachla zmieszana z farbą powinna załatwić sprawę . Osobiście tak nie robiłem , ale mam zamiar wypróbować na długiej rysie tą metodę . Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Szpachla zmieszana z farbą powinna załatwić sprawę . Gdzie szpachla chłopie... to odprysk a nie wżer. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Pewnie, że zaprawka. Mały ubytek w dodatku tylko wierzchniej części lakieru. Kuba, tylko zaprawka może kosztować nawet i 25zł za parę mililitrów (albo i więcej jak masz perłę i metalik), więc bardziej się opłaca podjechać gdzie dorabiają lakier i albo po kodzie (przeważnie na tabliczce znamionowej w komorze silnika jest), albo odkręcić np klapkę od wlewu i zostawić w firmie, aby Ci komputerowo dopasowali kolor (oczywiście samą bazę). Za podobne pieniądze będziesz miał 100ml bazy. Kup sobie też odpowiedni pędzelek. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Nie warto tego tak zostawiać bo ruda chwila moment zapuka do drzwi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Jak jest ocynk, to nie zapuka. E: A i Kuba - jak byś robił, to najpierw umyć i dobrze odtłuścić przed zaprawką, Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 No ale chyba kubbak nie chciałby się przekonywać na temat tego czy jest czy go niema 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts