Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Są też ludzie którzy zarabiają 1540zł i co to zmienia oni są docelowymi klientami więc takie przeliczania nie mają sensu. Może obracam się w dziwnym towarzystwie ale nikt kogo znam nie kupiłby auta na które musiałby odkładać przez 30mc cała pensje ewentualnie ponad połowa pensji szłaby na rate, a gdzie koszty serwisowania po gwarancji czy paliwo... Przy swoich poprzednich wpisach założyłem, że ktoś kto decyduje się na zakup nowego samochodu nie zadłuża się u rodziny, providentów, lichwiarzy i jest to przemyślany zakup na który go stać. Więc w takim przypadku według mnie 9k przy 80-90k to nie jest dużo jak za taki wzrost komfortu jaki oferuje skrzynia DSG.

Edytowane przez Kubuś73

Widzę wszyscy w nówki idą :)  ja wolę coś używanego w tym samym budżecie. Odnośnie DSG to każdy ma inne preferencje , ja np nawet bez dopłaty bym wolał manual . Jedyna przewaga dsg dla mnie to jazda w korku i spokojna jazda. (Żeby nie było to miałem automaty i jeździłem wieloma dsg) . Kwestia finansowa to nie tylko dopłata przy zakupie , ale i droższy serwis . Kolejna sprawa odsprzedaż auta z dsg . Ludzie dla bezpieczeństwa swojego portfela wybierają manuale , dsg niestety się sypią , a naprawy nie są super tanie (przebiegi tak z 150tkm + )    

Kwestia finansowa to nie tylko dopłata przy zakupie , ale i droższy serwis . Kolejna sprawa odsprzedaż auta z dsg . Ludzie dla bezpieczeństwa swojego portfela wybierają manuale , dsg niestety się sypią , a naprawy nie są super tanie (przebiegi tak z 150tkm + )    

Przy używanych autach i przebiegu rzędu właśnie tych 150 tyś automat to samobójstwo dla portfela. Dlatego preferuję manual.

Więc w takim przypadku według mnie 9k przy 80-90k to nie jest dużo jak za taki wzrost komfortu jaki oferuje skrzynia DSG.

Tak samo można powiedzieć o m.in. automatycznej klimatyzacji, mocniejszym silniku, podgrzewanych fotelach i dopłacać w nieskończoność.

• Popieram 1

i dopłacać w nieskończoność.

No niezbyt bo z czasem dodasz wszystkie dostępne opcje. Brak w automatycznej klimy w 2018? bądźmy poważni. Porównywanie podgrzewanych siedzień z których skorzystasz kilka dni w roku przy naszym klimacie do skrzyni która poprawi komfort każdego dnia w roku troche średnie porównanie.

Szybki rachunek sumienia:

1) Kupuje auto zawsze o wartości rocznej pensji.

2) Najważniejsza klima, i min 150 koni,

3) Automatyczna skrzynia tylko jeśli bylaby z BMW 7 biegowa, raz że mnie nie stać na BMW, a dwa że nie lubię BMW w całości, i trzy w Skodzie, Audi czy Volvo jej nie montują...

Nie no umówmy się.. z tą skrzynią u mnie to zwyczajnie "danie du*y". Koszt 8k(nawet tego nie sprawdzałem) nie jest duży przy kwocie ogólnej auta. Tym bardziej, że auto przeciągam przez firmę(vat 26) ale nie ma złego, auto nowe oby się sprawowało bezawaryjnie przez te 4 lata. 

• Popieram 1

Coronado Cherry od California Scents

Kupiłem zapach tej marki Żonie, tyle, że guma balonowa. Dam znać czy jest okej jak przyjdzie.

Zamówiłem dziś 1L aktywnej piany i pianownicę reczną, w poniedziałek nakładam powłokę na auto. Piana będzie dodatkiem na myjni przy BP. 

BMW

Nie ma jej też w 1, 2AT/2GT, 3/3GT, X1 i wiele innych

Kubie chyba chodzi o to, że kupujący auto w 2018 nie dołoży klimatyzacji automatycznej do konfiguracji.

Chłopaki polecacie jakiś zapach do autka ? Coś co się utrzymuje i jest warte swojej ceny.

Senso deluxe. Mam w busie i sporcie. Jest delikatny ale długo się utrzymuje. W Solarisie już 3 miesiąc i została połowa żelu w kielichu.

• Popieram 1