drachenfeles 5499 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 tak jak były dawniej terenówki i szosowe zabawki wyglądające na terenówki tak mamy SUV'y i samochody drogowe o nadwoziu SUV'a, a potem się entuzjaści takich autek dziwią, że się że ich cacko zagrzebało w podmokłej trawie, no ale ma to 4x4 tylko w nazwie, bo "pod maską" leży jakiś śmieszny haldex na jedną oś czy inny wiskotyczny kastrat Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Czyli do SUV-a trzeba mieć jeszcze -naście kompletów opon w zależności od tego, w jaki teren się wybieramy? Jedziemy nad jezioro, lewarek, szybka wymiana kół, i heja, wracamy do domu, wymiana kół i można jechać na zakupy . Mam wrzucić zdjęcia Peugeota 2008 z Dakaru albo Citroena C-Elysee z WTCC i udowaniać, jaki jest wyścigowy? Nie znam ani jednej osoby, której podobają się terenówki. Znam kilku właścicieli, którzy jeżdżą nimi na polowania lub taplają się w błocie, wnętrza tych samochodów wyglądają jak pole uprawne na przedwiośniu i po prostu tych samochodów używają zgodnie z przeznaczeniem. Żaden mi jeszcze nie powiedział, że jego samochód jest ładny. Co zresztą ciężko powiedzieć o Pajero albo Ładzie Niva. Widocznie masz mało znajomych... z autami... terenowymi. Rozumiem że ładne są tylko klasyczne sedany i coupe? Naciąganie własnej opinii na ogół jest jest trochę jak sondy uliczne... Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Mało mam znajomych z terenówkami - nie mieszkam w Bieszczadach . Wiesz, generalnie każdy ma swój gust jeśli chodzi o kobiety, ale jakoś tak wychodzi, że wszelkie konkursy i plebiscyty wygrywają te szczupłe . Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3764 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mi tam Q7 się podoba, lubię dużo miejsca, ale musiałbym całe życie zbierać na nią a mi na cmentarzu za znicz nie potrzebna. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Mi tam Q7 się podoba, lubię dużo miejsca, ale musiałbym całe życie zbierać na nią a mi na cmentarzu za znicz nie potrzebna. Mam dwóch kolegów, którzy kupili Q7 - jeden nówkę z salonu, drugi roczne albo póltoraroczne ABT. Obaj dokończyli leasingi, jeden przesiadł się na A7, drugi na A8 . Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3764 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Widocznie za cienki silnik w czołgu.Dlatego osobowy mam nadal bo co by to nie było musi w okolicach 4000 obr na trasie mieć 200 na blacie, wtedy git. A taka grandvitara ledwo 160 wyrabia itp. Może wyda się wam głupie ale najwygoniej mi się jeździ nowym Fordem Transitem, tylko silnik za mało elastyczny, żeby mi tam dali 112 z vito i git. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Bo są SUV'y, które w terenie by się osrały (vide X5, Q5, Macan) i jest Range Rover: https://youtu.be/9EQXismGViE Jak widać ma szosowe opony a ciśnie ładnie po górkach, kamieniach i piachu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Range to klasa sama w sobie. Marzy mi się taka fura, choćby taka z 2004... Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Discovery sobie dobrze w terenie też radzi. Q7 to nie terenówka, ale przyjemnie się tym jeździ. Śmigałem kiedyś takim, bardzo wygodne auto, chociaż jak na swoje bycze rozmiary ma śmiesznie mały bagażnik (okropnie płaski)... A tak to nic specjalnego w sumie, na pewno jednak ładniejsze było od tego szrotu, co teraz jest sprzedawane z emblematem Q7... Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Bo są SUV'y, które w terenie by się osrały (vide X5, Q5, Macan) i jest Range Rover ...i jest Panda 4x4 za ułamek ceny RR . Chociaż jazda tym na autostradzie jest już nieco stresująca (niby kilka cm różnicy w prześwicie, a podatność na boczny wiatr i zachowanie w zakrętach zupełnie inne), a RR można cisnąć (i liczyć kasę ulatującą rurą wydechową ) bez obaw. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Jest i Dacia. Wysłane z Nexusa 6 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Również. W terenie radzi sobie nadspodziewanie dobrze. Podobnie jak Łada Niva. Tylko głupio pod supermarketem wygląda. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Kto by się przejmował opinią ludzi, których nawet nie zna Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) W Polsce? Większość . Gdyby było inaczej, to w Polsce roiłoby się od nowych Hyundai, a nie używanych Audi . Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez radosuaf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 http://www.tvn24.pl/dolny-slask-wyprzedzal-na-trzeciego-uniknal-czolowki,635254,s.html Kolejny debil... Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 O Dacii słyszałem rozbieżne opinie i w ogóle nie wiem co myśleć. Chociaż przesilanie się na właściwości terenowe dzisiaj jest tylko dla zapalonych fanow offroadu... Tymi Range'ami natomiast w teren to sie zapuszcza pewnie z 5% użytkowników. Lepiej podywagować nad tym, które auto lepiej wjeżdża na krawężniki Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 takie co co jest antytezą germańskiej gleby, czy wieśn... sportowego tuningu generalnie siedzi wysoko, ma koła 17+ i balon na 55+ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Lepiej podywagować nad tym, które auto lepiej wjeżdża na krawężniki Ja bym wolał, żeby producenci zamiast skupiać się nad wymyślaniem coraz bzdurniejszych nadwozi (czy ktoś pobije X6?) zrobili wreszcie porządną hybrydę, którą mógłbym jeździć do miasta na elektryku, a w trasy zasuwał pełną parą na benzynie, a która by nie wyglądała i nie prowadziła się jak Prius . A najlepszy samochód do podjeżdżania pod krawężniki to.. służbowy. Każdy da radę . Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez radosuaf 2 Cytuj Link to post Share on other sites
keczu 476 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 W Polsce? Większość . Gdyby było inaczej, to w Polsce roiłoby się od nowych Hyundai, a nie używanych Audi Dokladnie tak. Im dalej na wschod europy tym wieksze zacofanie pod tym wzgledem. Nie wszyscy , ale spora czesc. Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) ..czy ktoś pobije X6?..Z wyglądu mercedes gleNie wiem kto to coś wypuścił na drogi Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez radam5 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3764 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 He he https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160413/23804bf38867843f965cb8dbad412a08.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ja bym wolał, żeby producenci zamiast skupiać się nad wymyślaniem coraz bzdurniejszych nadwozi (czy ktoś pobije X6?) zrobili wreszcie porządną hybrydę, którą mógłbym jeździć do miasta na elektryku, a w trasy zasuwał pełną parą na benzynie, a która by nie wyglądała i nie prowadziła się jak Prius . A najlepszy samochód do podjeżdżania pod krawężniki to.. służbowy. Każdy da radę . X6 nie jest durnym nadwoziem.. To znaczy na początku też tak uważałem, ale jak widać spodobał się na rynku, nie można mieć na to oczu zamkniętych. Nawet ja się do niego przyzwyczaiłem... Dla mnie bardziej abstrakyjne są już nadwozia pokroju wcześniejszego clubmana czy niedawno pokazanego Cactusa Mehari... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Według mnie już lepszy, od tych hybryd SUV z coupe, byłby liftback na wzór A6 allroad - czyli takie A5 lub A7 allroad. Miałoby to większy sens na drogach, autostradzie, gdzie głownie tam czymś takim się ciśnie. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 cls shootingbrake cross country, to by był ogień Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Od 5 lat takim oto poczciwym golfikiem się poruszam http://i65.tinypic.com/wwckyr.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts