drVanSteiner 12591 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 emidas24.pl (Electric Midas) - co prawda tylko pasta MX-2, ale w dobrej cenie, szybko i bezproblemowo. aac.com.pl - nie polecam (kiedyś polecałem, ale już nie). Realizacja trwała 2 tygodnie, otrzymałem nie kompletne zamówienie (nie wszystko mi przysłali) pomimo płatności za wszytko przy składaniu zamówienia. nie dostarczyli też żadnego rachunku. Brak jakiegokolwiek kontaktu, na maile nie odpisują, telefony wyłączone ("abonent jest czasowo niedostępny"). Na allegro konto zawieszone. Wygląda na to, że się skończyli. A najgorsze, że kupowałem u nich różne rzeczy, na które mam gwarancję i nie wiem kto ją ewentualnie (odpukać) zrealizuje. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 kto ją ewentualnie (odpukać) zrealizuje. Producent. Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 RAM.net.pl Zamówienie złożyłem i opłaciłem 02.12 ~17:00, 03.12 sklep zaksięgował wpłatę, a 05.12 wysłał. Czas realizacji zamówienia to około 3 dni. Całkiem nieźle jak na sklep z nie najlepszą opinią. Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Morele.netZdecydowanie polecam - procesor zamówiony we wtorek przed godziną 14.00, a doszedł do mnie w środę o 9.15.Oczywiście było to możliwe tylko dzięki przesyłce za pobraniem.Kurtmedia.plRównież polecam. Zamawiałem myszkę w nocy z wtorku na środę i doszła w piątek z samego rana. W komentarzu do zakupu dodałem, że proszę o kontakt w razie problemów z wysyłką w dniu następnym (środa) i naprawdę pofatygowali się i zadzwonili z pytaniem, czy nie mam nic przeciwko, jeżeli wysyłka nastąpi w czwartek. Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Komputronik.pl - jakiś miesiąc temu kupiłem dysk zewnętrzny z tej firmy, dysk się zepsuł teraz jest problem z oddaniem sprzętu na gwarancję. Tragiczny kontakt, telefoniczne załatwienie sprawy nie wchodzi w grę. Po prostu okropny sklep. Ciągam się z tym już tym kilka dni i żadne e-maile ani kontakt przez telefon nie skutkują. NIE POLECAM - OMIJAĆ ! - Nick na allegro Seagate należy do firmy Komputronik. Saturion.pl - szybko sprawnie bez problemowo ! ! ! Dostałem kiedyś uszkodzony dysk, a dokładnie kabel od zasilacza był przerwany (nie z winy sklepu) - bez problemowy zwrot pieniędzy szybka i miła obsługa. X-kom.pl - przyjemna i szybka firma ZERO problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 morele.net wczoraj rano o 10 towar zamówiony,dzisiaj rano o 10 kurier u mnie.Sam byłem zdziwiony,odkąd kupuję u Nich za pobraniem bardzo sprawnie to idzie. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mediaarena.pl kupowałem ostatnio u Nich klawiaturę. Świetny sklep, szybko uwinęli się z zamówieniem. Polecam ! morele.net w zeszły tydzień zamawiałem u Nich głośniki dla brata, bez zastrzeżeń. Głośniki na drugi dzień był do odbioru w punkcie. Polecam! Cytuj Link to post Share on other sites
miedzianek 7 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) esc.pl Mila obsluga, dobry kontakt,nie ma problemu z wyjasnieniem niektorych kwestii,sprawy zalatwiaja szybko i pozytywnie. Zabraklo im towaru-napisali maila z info o opoznieniu. Zaplacilem-nastepnego dnia mam towar. Nie ma problemu ze zwrotami:) Edytowane 18 Stycznia 2014 przez miedzianek Cytuj Link to post Share on other sites
Casti 40 Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) esc.pl - Niestety, ja jak poprzednik nie miałem tyle szczęścia. O ile nie ma co się przyczepić do wysyłki, bo była natychmiastowa to sposób obsługi pozostawia wiele do życzenia. Nie odbierają telefonów, na GG odpisują po godzinie, na maila nikt Mi nie odpisał od tygodnia. Ale to jest nic, przyszła do mnie płyta główna która przy pierwszym podłączeniu się spaliła, nie wiadomo z jakich przyczyn. Serwis? Jaki serwis, o ile on w ogóle funkcjonuje. Wykonałem w sumie 38 prób połączenia się z serwisem nadaremnie. Mimo, że zgłosiłem usterkę tego samego dnia i tak potraktowali Mnie jak osobę, która kupiła płytę rok temu. Czekam już od 10 stycznia na jakąkolwiek decyzję, i co? I nic. Zostałem tylko uraczony informacją, że pin jest ruszony delikatnie. Specjalnie wysyłałem im zdjęcia przed wysyłką tych pinów i jakoś nic nie było. Na prośbę o pokazanie mi tego pingu na zdjęciu które im wysłałem, dostałem jakiś przedziwnym tekst, że potrzeba do tego lupy, światła o natężeniu 232 nm(żart oczywiście, ale zdanie wypowiedziane przez technika można tak ująć). Generalnie, jeżeli sprawa się nie rozwiąże to czeka Mnie sąd... Niestety, sklep z polecenia a takie rozgoryczenie... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Casti Cytuj Link to post Share on other sites
sshadowek 127 Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 X-KOM - Zamawiałem u nich tableta, który doszedł błyskawicznie, dobrze spakowany. Po pół roku odmówił posłuszeństwa jednak, w formie rekompensaty dostałem bona o wartości tabletu i wykorzystałem go na laptopa, który również przyszedł natychmiast, dobrze spakowany. Wszystko w porządku, kontakt mailowy jak i telefoniczny bezproblemowy. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 eneralnie, jeżeli sprawa się nie rozwiąże to czeka Mnie sąd... Niestety, sklep z polecenia a takie rozgoryczenie... Nie jestes pierwszym i ostatnim ktorego probuja tak zrobic, zobacz moja opinie o esc kilka/nascie postow wczesniej Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Komputronik.pl - zasilacz zamówiłem we wtorek o 20:30. W moim domu był już w czwartek przed 12:00. Pochwalić również mogę punkt sprzedaży w Gdyni. Cytuj Link to post Share on other sites
Siwersus 664 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Agito.pl - Monitor DELL 23.8" P2414H, zamówiony w 21 stycznia, a dotarło do mnie 22 ale bez podstawy, niestety musieli mi zwrócić kasę bo nie mieli już na stanie tego monitora, zaś następny dzień mieli dostawę w tym owy monitorek i zamówiłem ponownie (w piątek) w niższej cenie(50 zł piechotą nie chodzi ). I dziś dotarł monitor, i na szczęście już z podstawą. Ale zirytowałem się trochę przy oczekiwaniu na konsultanta(5-15min) gdy do nich dzwoniłem, ale typ był w miarę treściwy także nie mogę narzekać. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Siwersus Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Salurion.pl - Nigdy nie miałem z nimi problemów, ale jak zamówiłem u nich 780-tkę to dali ciała na całej linii. Brak odpowiedzi na maile, anulowanie zamówienia po tygodniu. Agito.pl - Karta zamówiona w czwartek była u mnie już w piątek, mimo informacji na stonie, że wysyłka będzie w ciągu 48, a nie 24 godzin. Rewelacja. Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 1 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Net-s.pl - praktycznie zawsze u nich kupuje, nigdy nie mialem zadnego problemu Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Morele.net Ekspresowa realizacja zamówienia , bardzo dobry kontakt ( oraz dodatkowy rabat na zamówienie ) , bardzo dobre zapakowanie przesyłki GORĄCO POLECAM ! MediaExpert.pl Błyskawiczna realizacja zamówienia , rewelacyjny kontakt , znakomite zapakowanie przesyłki GORĄCO POLECAM ! Edytowane 19 Lutego 2014 przez adam9871 Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 karen.pl -> zdarza mi się kupić u nich coś przez allegro. Zawsze wszystko terminowe, ceny konkurencyjne, ogólnie okej sklep. Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Kontrast.pl- polecam. Kupowałem u nich prawie całego kompa i zero problemów. Niestety nie maja najtaniej. modding.bit-tech.pl - polecam. Bardzo dobry kontakt. Zawsze znajdzie się mały rabat. Super jakość wykonania. Cytuj Link to post Share on other sites
blitzer 3 Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) komputronik.pl - 24.02.14 r. złożone zamówienie, 26.02.14 r. zamówienie odebrane w sklepie stacjonarnym. Dla mnie ok. Edytowane 3 Marca 2014 przez blitzer Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Morele.net Zamówienie 1 - dysk zamówiony wieczorem, następnego dnia w południe e-mail, że towar gotowy do odbiór w netpunkcie w Toruniu. Jadę i dowiaduję się, że dysku nie ma - Pani się pomyliła z numerami zamówień (ktoś przede mną zamówił identyczny dysk). Telefon do konsultanta (10min czekania i melodyjka) - opisuję sytuację i proszę o zwrot kosztów dojazdu. Wieczorem e-mail w tej samej sprawie. Następnego dnia towar odebrałem z 30 złotowym rabatem. Ok, ich wina i stanęli na wysokości zadania, do interesu nie dołożyłem, a nawet na czteropak zostało - a Pani z netpunktu w Toruniu twierdziła stanowczo że nic w tej sprawie nie można zrobić, a to że wysłała e-mail do niewłaściwej osoby to nie jej wina. Plus dla sklepu za kontakt i podejście do klienta oraz termin wysyłki. Zamówienie 2 - karta graficzna zamówiona w poniedziałek po południu w środę po 15tej gotowa do odbioru w netpunkcie w Toruniu. Plus dla sklepu termin realizacji. Niestety znowu kłopoty z Panią w netpunkcie. Na stronie morele czytamy http://www.morele.net/pokaz_pomoc/33/ że odbierając towar w netpunkcie mamy go obejrzeć czy nie posiada uszkodzeń mechanicznych, a Pani do mnie z tekstem, że jak zapłacę i odbiorę to mogę oglądać, a dopóki nie zapłacę to nie mogę (gdzie tu sens i logika). Po powrocie do domu e-mail w tej sprawie do morele, następnego dnia odpowiedź, że "Mam zapłacić, odebrać, wyjąć z pudełka i jak stwierdzę, że coś jest nie tak to zostawić od razu sprzęt do reklamacji w net punkcie" ???!!!! Wg mnie kpiny!!! Duży minus dla morele.net Zamówienie 3 - procesor, płyta, ram, chłodzenie, napęd i inne pierdoły zamówione w niedzielę po południu (termin odbioru w mailu wyznaczony na czwartek) w środę o 15tej mail, że produkt gotowy do odbioru. Plus za czas realizacji. Przychodzę do netpunktu Pani chowa się na zaplecze i wychodzi Pan. Towar wyjąłem z pudełek głównie płytę i chłodzenie. Ram widać przez przeźroczyste pudełko, procesora też nie wyciągałem. Napęd oem w woreczku więc wszystko widać i CO? Można? Można!!! Bez nerwów i utrudniania sobie życia na wzajem. Czy ktoś zamawia sprzęt w sklepie żeby go obejrzeć i podziękować??? 99,9% raczej nie! Jak sprzęt jest OK to płacę i zadowolony wracam do domu To chyba normalne że jak kładę na ladę tysiąc lub dwa to chcę zobaczyć co jest w kartonie, a nie wpłacić kasę otworzyć karton a tu zonk i usłyszeć to spiszemy reklamację i ani sprzętu ani kasy. Ponadto sami napisali na Swojej stronie że odbierając towar trzeba go obejrzeć Podsumowując: pewnie będę robił w tym sklepie zakupy dalej bo ceny są ok, realizacja zamówień szybka, kontakt też jest OK zarówno telefoniczny i mailowy, ale pewien niesmak pozostał. No cóż, nie można mieć w życiu wszystkiego Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Cooling.pl - jak zwykle szybka wysyłka i zero problemów. Salurion.pl - j.w., ale po wtopie, jaką zaliczyli, gdy zamówiłem u nich GPU, mam nauczkę, żeby kupować jedynie produkty mające status "dostępny". "Dostępny w 3 dni" oznacza u nich anulowanie zamówienia po tygodniu... Cytuj Link to post Share on other sites
kml700 92 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) http://www.agito.pl/ Kupowałem ostatnio 2 razy i jestem jak najbardziej zadowolony . Towar dobrze zapakowany . Szybka wysyłka . Polecam serdecznie . Edytowane 6 Marca 2014 przez kml700 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5522 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 morele.net wielokrotnie korzystałem z ich usług, nigdy nie było problemów. Bardzo dobry kontakt. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 procpu.pl - nie znałem tego sklepu ale zamawiałem u nich niedawno na okres przejściowy Zalmana ZM300. Na drugi dzień dostałem wiadomość informującą , że przesyłka została wysłana. Paczka było dobrze zapakowana. Wszystko w jak najlepszym porządku. Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) ram net.pl - tu uwaga ja wystawiam im pozytywa bo kupowałem tam ale już bardzo dawno jakąś elektronikę i było OK teraz jednak zbierają złe opinie. morele.net agito.pl - jeden raz anulowałem zamówienie bo nie mieli towaru który wystawiali i nie chciało mi się czekać ale to było dawno teraz jest OK OleOle - ten sklep to chyba ten sam co stacjonarny Euro net bo ten sam adres. x-com.pl e-fotojoker Crazyprice neo 24 awa24 elektro.pl mediaexpert.pl komputronik.pl - zamówienie odebrane w sklepie stacjonarnym (szybko) W tych sklepach kupiłem wiele produktów i zawsze była szybka wysyłka, dobry kontakt e-mail i monitorowanie wysyłki. Z gwarancji skorzystałem tylko z e-fotojoker gdzie kupiłem aparat Panasonic Lumix LX7 i właśnie czekam na rozwiązanie sprawy. Aparat do naprawy oddałem w punkcie stacjonarnym ale w sklepie internetowym kontakt i obsługa na wysokim poziomie. Edytowane 13 Marca 2014 przez dinokajman Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts