Yuman 12 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Mało jest opinii odnośnie ddr2.pl, a mają tam naprawdę niskie ceny, w porównaniu do morele.net, proline.pl, już nie wspominając o ultradrogim komputroniku... (kiedyś był to mój ulubiony i bardzo tani sklep). Cytuj Link to post Share on other sites
belineaenter 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Prosze przykład mój: http://forum.benchmark.pl/topic/39605-oszukany-przez-proline-co-robic/ PROLINE Serwis: najlepiej wziąść u nich złożenie mamy wtedy gwarancje że to co kupujemy działa, dodatkowo jeśli coś padnie i nie wiemy co to do 6miesięcy diagnoza gratis, Jeżeli bieżemy coś bez złożenia u nich należy dokładnie obejżeć sprzęt, czy są plomby producenta, czy zawartość jest 100% to co powinno być w zestawie od producenta. Jeżeli nam się coś popsuje i chcemy dociekać swoich praw radze dobrze się przygotować ewentualnie zkontaktować z kierownikiem serwisu. Dodatkowo proszę się uzbroić w cierpliwość i wyrozumiałość, dodatkowo dociekać swoich praw. Cytuj Link to post Share on other sites
Zingeer 1 Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Proline.pl - przeważnie odbiór osobisty w Katowicach. Obsługa jest przyjemna i nie miałem nigdy z nimi problemu. Odnośnie gwarancji raz wyskoczyły mi Bad Sektory w dysku, po opisaniu problemów serwisantowi wymienili mi padline od razu na nową, musiałem tylko zaczekać aż doślą nowe dyski. Techplanet.pl - głównie odbiór osobisty w Katowicach. Nie ma z nimi problemu jeżeli chodzi o kontakt. Kupowałem u nich szczególnie w ostatnim okresie czasu pare rzeczy do komputera. Aktualnie oddałem płyte główną do serwisu bo od początku sprawiała problemy (samoczynne uruchamianie) i przyjęli bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
The_White 12 Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Komputronik.pl - Polecam, posiadam stamtąd RAM, Kartę graf, Myszkę, podkładkę.. jakieś gry... Miła obsługa, dobry kontakt, czas oczekiwania na zamówienie = 1 dzień Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 http://chlodzenie-komputera.pl/ - Zdecydowanie najlepszy sklep w jakim kupowałem!! Bardzo dobre ceny, bardzo szybka wysyłka i miły Kontakt! Polecam robić tam zakupy, profesionalne podejscie do klienta! Ci co nie znaja sie na sprzecie ( chłodzeniu ) to bardzo miły Pan na GG wszystko wytłumaczy co i jak! Sam miałem okazje rozmawiać poprzez komunikator i e-mail! POLECAM!! Cytuj Link to post Share on other sites
gustol 0 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 witam Mam dylemat odnosnie Techplanet.pl chciałem u nich zamówic złożenie zestawu za ok 3400zł i odbiór osobisty w Katowicach. Jako że mieszkam 40 km od Katowic to poprosiłem o możliwość uruchomienia, ew. przetestowania komputera na miejscu czy wszystko działa, jest podłączone i zgodne z zamówieniem. Zaproponowałem nawet, że moge za to dodatkowo zapłacić. Odpisali mi "Witam Każdy komputer który jest u nas montowany jest przetestowany różnymi programami oraz jest na nim uruchamiany system linux. Jednak bezpośrednio przy odbiorze nie będzie możliwości przeprowadzenia dodatkowych testów." To w takiej sytuacji ja kupuje komputer wierząc im na słowo że jest wszystko ok i na miejscu a jak uruchomie w domu i bedzie cos nie tak to jazda znowu 40 km do sklepu i z powrotem. Jaki w tym sens?. Co im szkodzi podłączyć komputer w sklepie i sprawdzić, zajmie to najwyżej 15 -20 min a ja dodatkowo bym dopłacił? Jak dla mnie logiki tu brak i trzeba bedzię szukac innego sklepu bo za 3400zł na "słowo" nie kupuję. Nie robił bym problemu ale czytałem opinnie iż w tego typu sklepach czesto zdarza sie im albo źle podłączyc albo pomylić części. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Gdyby kazdemu pozwalali na cos takiego to bylyby ogromne kolejki, zrozum problem ze strony logistycznej Ja bym jednak zaryzykowal, niech Ci to po prostu wysla kurierem, zawsze jak cos bedzie nie tak to bedziesz mogl dokonac zwrotu w ciagu 14 dni. Cytuj Link to post Share on other sites
o2vip 48 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) agito.pl -Sklep godny pochwały kupowałem u nich części na kwotę 2.500zł towar dostępny od ręki a tego którego nie mają wszystko jest podawane za ile dni będzie robiłem tam dwa razy zakupy wszystko w porządku sklep naprawdę profesjonalnie podchodzi do klienta. Komputronik.pl -Sklep również godny polecenia robiłem 3 razy zakupy i zawsze wszystko zgodnie z opisem i na czas kupowałem kartę graficzną chłodzenie oraz Dac. Proline.pl-Bardzo dobry sklep posiadają towar który jest wystawiony na stronie szybka wysyłka za pobraniem polecam kupowałem u nich zasilacz enermax. RTV MAX -Nie polecam sklep nie rzetelny sprzedają towar sprowadzany z Rosji tutaj chodzi o sprzęt Audio gdzie oszukują klientów pisząc że sprzęt podchodzi od Polskiego dystrybutora później są problemy gdy coś się zepsuje na gwarancji autoryzowany serwis danej marki nie chce naprawiać sprzętu gdyż jak się okazuje nie pochodzi on od legalnego dystrybutora z Polski a z Rosji takiego sprzętu nie podejmują się oni naprawy z oryginalnych części. Edytowane 3 Lutego 2012 przez o2vip Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Gdyby kazdemu pozwalali na cos takiego to bylyby ogromne kolejki, zrozum problem ze strony logistycznej Ile razy tam byłem, to byłem jedynym klientem - ktoś akurat wychodził i mnie obsługiwali Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Moze miales fart? Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 W przyszłym tygodniu muszę odebrać mobo z gwarancji, więc zobaczymy jak będzie tym razem Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Byłem z pięć razy w TP i było jak mówi majkel. Z drugiej strony niczego bym się jednak nie obawiał bo TP to bardzo dobry sklep - 100% zadowolenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Madzina 47 Napisano 3 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Jak już tak zachwalacie to dopowiem tylko Alsen.pl Robiłem tam parę razy zakupy i naprawdę jestem zadowolony co prawda tylko odbiór osobisty, ale sprzęt zawsze jest na następny dzień ! Obsługa sklepu jest super ! Edytowane 3 Lutego 2012 przez Madzina Cytuj Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 mam pytanie czy kupował ktoś kiedyś w tym sklepie http://elektrosam.pl/p/173/10040/gigabyte-geforce-gtx-560ti-1024mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-822-4000-ultra-durable--nvidia-geforce-karty-graficzne-podzespoly-komputerowe-komputery.html chciałbym się dowiedzieć o opinie Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Kup tutaj: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx560-ti-1gb-gv-n560ud-1gi-411014 Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Stary, cztery złoty to piwo! Chce go pozbawić tegoż wybornego trunku? Bierz w morelach. Tam wszystko jest OK. Sam tam kupuję. Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 6 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 W morele.net jest tragiczny chaos, zamawiałem tam Corsair 500r i i5 2500K, wysyłka pomimo tego, że na stronie widniała jako wysłana (dostałem nr. przewozowy i zostałem poinformowany drogą elektroniczną że wyszła z bazy) cały czas siedziała w siedzibie firmy...firma kurierska rozkładała ręce, sklep naciągnął mnie na 20-25 min. siedzenie na słuchawce...i po grubszym opier...(akurat trafiła się miła Pani:/) doszło do realizacji...historia ma swoje plusy, bo dostałem na gębę rabat tzn., mam powołać się na jedną korespondencję z pracownikiem firmy morele.net. Śmieszy mnie to, że po fakcie dostawałem od nich kupę e-mail'y/odpowiedzi i przeprsoiny esc.pl - godny polecenia, szybka realizacja, w razie czegoś telefon z firmy, łatwy kontakt i zero problemów z serwisem Wracając do morele, jestem zdziwiony że jest tak polecany, sklep jako tako specjalnie dobrych komentarzy na necie nie posiada..., ale rozumiem porozumienie z forum ;P. Biorę pod uwagę również fakt, że akurat ja miałem taki niefart więc można brać na mnie poprawkę Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Mój znajomy pracuje w sporej firmie. Jest informatykiem i zamawia sprzęt. Wiadomo jakie to są zamówienia (około 300 punktów w Polsce) po 30 płyt głównych. 60 monitorów, takie tam. Wszystko zamawia w Morelach i nigdy się nie zawiódł. Mało tego, on zamawia sprzęt na firmę, to i moje zamówienie idzie jedną przesyłką. Wiec to raczej tylko mógł być jednorazowy wypadek. Euro RTV AGD - Dzwoniłem z pytaniem czy mają jedną rzecz na stanie, powiedzieli, że mają i, o dziwo, mieli. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
iCudi 20 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Może tak, a może nie...a może klient mało płacący jest traktowany po macoszemu?. Pal licho żebym to był tylko ja, ale zanalizujcie opineo i off profil morele.net:P Edytowane 7 Lutego 2012 przez iCudi Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Proline.pl Kolejny udany zakup, tym razem Venomous X. Wpłata w niedzielę, w poniedziałek wysłali, a dzisiaj odebrałem. Bezproblemowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Hadziukowy 0 Napisano 7 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 agito.pl Bezkonkurencyjne ceny, dobry kontakt, szybka obsługa. Całe zamówienie zamkneło się w 24h przy zamówieniu pobraniowym. Cytuj Link to post Share on other sites
misi3k08 14 Napisano 9 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kolejny raz dokonałem zakupu w gdańskim net-s i ponownie jestem zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
philips 78 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 morele.net - mój drugi zakup, szybko i bez problemów komputronik - serwis, kontroler obrotów Scythe Kaze Master Pro przyjęty na gwarancję z uszkodzeniem mechanicznym + szwankujący wyświetlacz. Trwało to troszkę ponad miesiąc ale jednak dostałem nowy egzemplarz (pełen box) z nową gwarancją więc jestem jak najbardziej zadowolony z obsługi klienta Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) U mnie morele mają minus - w słuchawkach pękł mi pałąk i nie przyjęli ze względu na uszkodzenie mechaniczne, mimo iż ten model słynie z pękających pałąków. Zastanawiam się, czy nie skorzystać z niezgodności (nie minęło jeszcze pół roku, więc to oni musieliby udowodnić, że wada nie istniała w momencie zakupu), ale nie wiem, czy nie szkoda zachodu, żeby się z tym syfem męczyć. Po prostu więcej tam nie kupię. Edytowane 15 Lutego 2012 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) Saturion.pl W Saturione zrobiłem zakupy już po raz drugi. Wczoraj zamówiłem obudowę Fractala ARC Midi + Sigmę EVO, i dzisiaj wszystko doszło. Dziwią mnie pozytywnie ich ceny, bo są na prawdę bardzo dobre. Kontakt, szybkość realizacji zamówienia wzorowa. Polecam Edytowane 17 Lutego 2012 przez mst1622 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts