drachenfeles 5499 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 wyrzucić wagę, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć i trzymać dietę, a po pół roku zważyć się w markecie ot tak Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Mam 181 i 66kg. Czy wg Was jest to złe? Cytuj Link to post Share on other sites
Halny 793 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Ja mam 186 i 65kg i dla mnie to źle bo troche chudo , przydałoby się trochę więcej tak koło 68-70kg. Tak do tematu to co proponujecie na kaptury? mam hantle 1x8kg i 2x10kg , w łapie mam 29cm ale ładuje , na wakacje musi być conajmniej 35 i bd zajebioza ułożyłem sobie plan ćwiczeń na każdy dzień , czy jedeń dzień odpoczynku wystarczy (tj piątek)? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Shrugsy - dorzucić przy okazji dźwigania w Martwym, albo jako osobne ćwiczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 6cm w łapie w 2 miesiące? Nie podniecasz się za bardzo? Cytuj Link to post Share on other sites
OLsoneczek 22 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Halny nie dasz rady 35 do wakacji, nie ma takiej opcji chyba że na bombie.Jeżeli krótko ćwiczysz to powinieneś zając się Treningiem FBW (Full Body Workout) tzw. ogólno rozwojówka. Średnio mi sie widzi u ciebie trening 4x w tygodniu przy takim wzroście i wadze raczej nie nabierzesz masy. Najlepszy zestaw dla ciebie to raczej Poniedziałek-Klata Triceps Barki, Środa- Plecy Biceps, Piątek-Nogi. Sam trening nic nie da, musisz wrzucić jakąś dietę porządną z duża ilością kalorii. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) No i nie mówiąc już o 6-dniowym treningu - szaleństwo. Za dużo, za szybko. Dopnij michę i ćwicz sumiennie, bo tu faktycznie zalatuje hura-optymizmem @upNie pokiełbasiłeś czegoś czasem? Najpierw piszesz o FBW a potem opisujesz (marnego) splita Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
OLsoneczek 22 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 @up nie wiem ile ćwiczy więc napisałem Jeżeli krótko ćwiczy to polecam mu FBW, a jak już trochę cwiczy to powinien zacząć robić klasycznego splita którego osobiście uważam za najlepszy Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Co polecacie za ćwiczenia TYLKO na drążku? Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Poczytaj o treningu domatora kolego . Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Kiedy się najlepiej ważyć ? Zaraz po wstaniu i toalecie? racja Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Mam 181 i 66kg. Czy wg Was jest to złe? złe, nie złe na pewno nie męskie Tak do tematu to co proponujecie na kaptury? wspomniane shrugsy na pierwszy rzut, potem podciąganie sztangi do brody i na koniec unoszenie sztangielek bokiem, przy okazji sobie ramiona zrobisz, szczególnie boczny akton albo po shrugsach jedziesz wyciskopodrzut Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Bo ja wiem, czy nie męskie? Wszystko zależy od czasów. Dzisiaj jest moda na pakerków, ale jak się zobaczy filmy z lat 40-70, to nie było pakerów, a nikt nie mówił, że ci goście nie są męscy. Dzisiaj też mamy sporo szczupłych aktorów. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Pomijam czy męskie czy nie bo każdy ma inny obraz męskości i tutaj nie ma co generalizować. Pytanie tylko szczupłych czy wychudłych? 66kg przy 181cm to bardzo niska waga, sam ważę niewiele więcej (aktualnie koło 71kg przy 180cm) i wolałbym ważyć więcej, ale taka moja natura 5kg daje widoczna różnicę (widziałem u siebie na zdjęciach) Jak ćwiczyłem na siłowni to miałem koło 77-78kg, ale przy mojej przemianie materii miałem bardzo duży problem z przyrostem masy nawet przy odpowiednio dobranej i faktycznie trzymanej diecie. Po zarzuceniu ćwiczeń i diety waga sukcesywnie spadała do tego co mam teraz (zaczynałem ćwiczyć mając może 68-70kg?) Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja 4 lata temu ważyłem 69 ,dziś waga około 80 może trochę ponad . Pierwsze 2 lata to treningi karate ,następne 2 siłka - z małymi przerwami i początki krav magi . We wrześniu wracam na siłkę jak i na krav magę . Jeśli chcecie porad to wbijajcie na kfd - najlepsze forum o kulturystyce w PL . Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja ważę 65kg przy 175cm jestem załamany masy podbić nie mogę przy normalny domowym jedzeniu choćbym jadł i za 2ch, zaczynam poważnie myśleć o anabolikach maks wagi jaki osiągnąłem na jednym cyklu monohydratu jakiś czas temu to 73kg i po 2mc treningu 95kg na płaskiej raz jestem budowy szczupłej/wąskiej/sportowej (Ektomorfik) Możecie coś doradzić skutecznego na masę abym nie musiał ładować się w anaboliki(sterydy)?, chcę przybrać ok 10kg może być nawet z tłuszczem .Mam 25 lat. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez sowix71 Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Dieta + ogarnięty plan - ja rozumiem że domowe jedzenie nie pomaga ,jednak w domciu to człowiek je tak żeby się "zapchać" - jak myślisz o masie to 7 posiłków sobie ogarnij ,wrzuć w dietę jakieś białko+carbo ,ewentualnie garniera lub bulka . Ładnie na klatę ciśniesz jak po 2 miechach i przy tej wadze . Co do anabolików - nie zarabiasz na kulturystyce ,więc jaki jest sens truć się ... Wg mnie za wcześnie zalałeś się wodą ... Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez hitmanbz Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzięki Hitman tak zrobię, ostro ćwiczę teraz rzeźba/siła na lato ale jednak te 65kg wagi mnie przybija zupełnie jest mi z tym źle.. chciałbym właśnie wrócić chociaż do tych moich 73kg, no właśnie lepiej się nie truć to ostateczność gdy by mi masa nic nie szła. Dzięki i pozdrawiam. p.s JEŚLI KTOŚ CHCE I MOŻE PROSZĘ O SKUTECZNE SPRAWDZONE PORADY ZWIĘKSZENIA MASY RÓWNIEŻ NA PRIV. Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Tak już dla informacji nie ma czegoś takiego jak połączenie planu na siłę i rzeźbę - to całkiem inny zakres powtórzeń jak i obciążenia . Ile wody pijesz dziennie ? Często spożywasz alkohol ? Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 A jeśli białko czy dobre będzie na masę na początek takie z węglami (białkowo-węglowy gainer) jakiś w formie shake do picia? No to rzeźba cisnę skoro tak mówisz duża ilość powtórzeń w serii, nie piję alkoholu (abstynent) a wody spożywam - + teraz 1,5L mineralna plus napoje typu kawa, herbata + - 4 szklanki dziennie. Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja preferuje białko osobno i węgle osobno - nie w jednej odżywce . W dobrym gainerze max bd 30% białka . Co do węgli polecam Ci carbo olimpowskie Carbonox ,a co do białka http://sklep.kfd.pl/kfd-100-whey-protein-p-2451.html - tanie ,dobre białko od KFD ,a nie jakaś soja czy coś .Co do wody chociaż te 2,5l-3l dziennie . Cytuj Link to post Share on other sites
Halny 793 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 @BIGPUN powiedziałem ,że do wakacji a chciałem powiedzieć ,że w wakacje do sierpnia ale fakt nie da rady niestety. Czyli robić tak jak mówi OLsoneczek? Halny nie dasz rady 35 do wakacji, nie ma takiej opcji chyba że na bombie.Jeżeli krótko ćwiczysz to powinieneś zając się Treningiem FBW (Full Body Workout) tzw. ogólno rozwojówka. Średnio mi sie widzi u ciebie trening 4x w tygodniu przy takim wzroście i wadze raczej nie nabierzesz masy. Najlepszy zestaw dla ciebie to raczej Poniedziałek-Klata Triceps Barki, Środa- Plecy Biceps, Piątek-Nogi. Sam trening nic nie da, musisz wrzucić jakąś dietę porządną z duża ilością kalorii. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Aha dobra czyli białko i węgle osobno ok Wielkie dzięki pomogłeś mi jak trzeba. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) @BIGPUN powiedziałem ,że do wakacji a chciałem powiedzieć ,że w wakacje do sierpnia ale fakt nie da rady niestety. Czyli robić tak jak mówi OLsoneczek? Powiem szczerze dawno nie widziałem tak słabego planu treningowego . Teraz słowa wytłumaczenia : W poniedziałek zaczynasz od klatki ,podczas której robienia pracuje też triceps - założę się że jeszcze masz słabą technikę i barki też uruchomisz . Następnie katujesz triceps ,którzy już jest zjechany ,a na deser barki których na pewno w 100% nie poczujesz - a czas treningu to już ponad 2h. W środę natomiast zaczynamy od pleców ,gdzie ostro już skatowaliśmy nasze biceps - a na dokładkę znów katujemy bicepsy ,przez co dobijamy je . Piątek to same nogi ,niby okey ale czasu trochę zostaje w porównaniu do poniedziałku . Wg mnie ćwicz tak : Poniedziałek - zestaw dyskotekowy czyli klatka i biceps Środa - plecy i tric Piątek/Sobota - nogi i barki Jak bd miał problem w doborze ćwiczeń to pisz pw . Co do Twojego mentora OLsoneczka -pierw gada o FBW ,a następnie podaje plan typowego SPLIT-a . //Powiedz ile masz lat ,ile ćwiczysz na siłcę i ile ważysz to Ci coś pomogę - nie chce mi się szukać tych informacji we wcześniejszych postach . Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez hitmanbz Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Git porada też bym tak robił dobrze gada polać mu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts