Synergia 1598 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 @leto Co to za zielony groszek wcinasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ogólnie to jeśli chodzi o trening to się nie wypowiem, bo raz, że się nie znam, a dwa póki co nie trenuje na wolnych ciezarach - jak juz to na maszynach. Co do diety. Innego lnianego i tak nie używam - tylko bez żadnej obróbki. Diety kolekcjonuje od siebie i znajomych o podobnej budowie i sam trochę eksperymentuje - póki co idzie ładnie w dół wiec się nie martwię. Jeszcze jest kwestia taka, że co dietetyk to ma różne metody i chyba nie ma jednej słusznej szkoły. Pod względem wygody obecna dieta mi się podoba, bo nie trzeba zbyt długo stać w kuchni. Zobaczę za jakiś czas jak będzie wyglądała moja redukcja. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 jak juz to na maszynach No to ja już kompletnie nie wiem po co ten/taki trening, bo jedyne co go ratowało to nauka ćwiczeń złożonych na wolnych ciężarach.Przysiad na suwnicy smitha wymusza nienaturalny tor ruchu ciężaru. Natomiast jak robisz wiosło, martwy czy wyciskanie na maszynach to już wolę nie pytać.Prośba ode mnie, robiąc te dyrdymały bądź bardzo ostrożny z ciężarami żeby sobie przypadkiem krzywdy nie zrobić (kolejność ćwiczeń to raz, maszyny to zło*, dwa), bo mnie aż wszystko boli na samą myśl. (I te shrugsy mógłbyś sobie przerzucić na koniec treningu, przed lub po barkach bokiem, wyjaśnione powyżej)*maszyny mają różne przeciążenia, często znacznie odmienne na przestrzeni pełnego ruchu, wymuszają różne tory ruchu od ćwiczeń z wolnymi ciężarami i ogólnie nie wszystkie maszyny są zdrowe czy nawet bezpieczne dla ich użytkownika. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Co to za zielony groszek wcinasz ? Zielona soczewica. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Zielona soczewica, ser feta, 3 jajka.Bulka z serem. Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Swoja droga to nie za duzo bialka? Poza bulka kazdy z produktow je zawieral. Nawet soczewica ma go chyba kolo 20%. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 sid Teraz to maszyny używam na nogi i więcej nie - póki co priorytetem są aeroby. Treningiem siłowym zacznę się martwić za kilka kilogramów Z wolnych ciężarów to trochę w domu z hantlami kilka ćwiczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Moja soczewica miala 6,2%, bulka tez ma bialko. Ze zboża najprawdopodobniej robi sie wiekszosc BCAA na rynku. Ryszard Recko tak chyba mowil.. Jem nieregularnie, raz wiecej raz mniej.. Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ryż z kurczakiem i warzywami ugotowany. Jest dobry, ale trochę za dużo oliwy wlałem Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Przysiad na suwnicy smitha wymusza nienaturalny tor ruchu ciężaru. Natomiast jak robisz wiosło, martwy czy wyciskanie na maszynach to już wolę nie pytać. Bzdura. Mam znajomego co bawi się zawodowo w kulturystyke z sukcesami zresztą i robi nogi między innymi na suwnicy smitha. Akurat nogi to też jego najmocniejsza i najlepiej rozbudowana partia. Nie umiesz sobie wyobrazić wyciskania na SS ? ( bary/klata)..... nawet nie komentuje..... Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Mam znajomego co bawi się zawodowo Nie mam nic do dodania. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Ryż z kurczakiem i warzywami ugotowany. Jest dobry, ale trochę za dużo oliwy wlałem No i widzisz, a tak się ryżu bałeś Oliwy to tak z łyżeczkę do herbaty, bo to +-5g jest A co do ćwiczeń na maszynach. Trener na siłowni, do której chodzę to jest wyrobiony ostro, szerszy 2 razy ode mnie, a też co widzę, to robi większość na maszynach - więc raczej to takie zło wcielone nie jest. Edytowane 13 Czerwca 2014 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Nie mam nic do dodania. Wcale mnie to nie dziwi. Jeszcze nie słyszałem byś miał sensowny kontrargument. Podałem przykład znajomego bo sam akurat robie zwykłe przysiady a pod względem wyglądu mu do pięt nie dorastam i podejrzewam, ze nikt z tego forum przez długie lata nie będzie. Takie są fakty a czy w to wierzysz to mi zwisa.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Trener na siłowni, do której chodzę to jest wyrobiony ostro, szerszy 2 razy ode mnie, a też co widzę, to robi większość na maszynach - więc raczej to takie zło wcielone nie jest. Po pierwsze, nie wiesz, czy wyrobił się ostro właśnie na maszynach, po drugie, on ma doświadczenie i sobie krzywdy nie zrobi - Ty dopiero zaczynasz. To dwa różne światy. Nie porównuj się do takich osób, bo osoby z dużym stażem trenują inaczej.Ja tylko mówię, żebyś uważał bo wystarczy odrobina brawury i można się zepsuć, zwłaszcza jeśli ma się kiepsko dobrany trening, albo źle wykonuje się jakieś ćwiczenie (generalizuję). Jeszcze nie słyszałem byś miał sensowny kontrargument I nie usłyszysz, bo nie mam zamiaru tracić czasu na edukowanie kałmuków bez zielonego pojęcia o czymkolwiek. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 I nie usłyszysz, Powiedz mi coś czego nie wiem. Ty jesteś specjalistą w każdej dziedzinie z tego co obserwuje na forum tylko niestety jedynei w teorii. Dobra koncze bo doszlismy do punktu nr 2 z niebieskiej listy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Moja soczewica miala 6,2%, bulka tez ma bialko. Ze zboża najprawdopodobniej robi sie wiekszosc BCAA na rynku. Ryszard Recko tak chyba mowil.. Na mojej zielonej jest napisane 21g/100g Ciekawe ktore opakowanie mowi prawde, bo watpie by rosliny az tak sie miedzy soba roznily Edytowane 13 Czerwca 2014 przez verul Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Moja z puszki, moze wyprana ze skladnikow odzywczych. Ty masz taka w paczce? ile ja trzeba gotowac? edit, a faktycznie, po nasiaknieciu woda, to bialka jest proporcjonalnie mniej w produkcie.. Na mojej zielonej jest napisane 21g/100g Ciekawe ktore opakowanie mowi prawde, bo watpie by rosliny az tak sie miedzy soba roznily Edytowane 13 Czerwca 2014 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Siemanko ! Chcę kupić sobie liny takie grube na które się można wspinać (oko 4-5m) gdzie można coś takiego znaleźć? Przymierzam się do zakupu sprzętu do robienia wytrzymałości tzw. crossfity i muszę zakupić sobie do tego potrzebny sprzęt bo moja siłownia jest słabo wyposażona do tego typu zabaw Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Na allecośtam widziałem takie za parę stówek - wpisz crossfit. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 tak też widziałem te liny ale cena mnie nie bardzo pociąga chodzi mi o coś takiego nawet grubsze może być : http://www.powerman.wroc.pl/depot/88-320.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
-1944- 23 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Może lina jutowa http://bkpoland.pl/Oferta/Liny_Jutowe/294-Lina_Jutowa.html ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 o dokładnie wielkie dzięki Właśnie patrzę na jedną walkę z MP w K1 i muszę powiedzieć że całkiem dobrze walczyli Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 https://www.facebook.com/photo.php?v=886882601328335&set=vb.443229005693699&type=2&theater Filmik od Lazara. Z przesłaniem Cytuj Link to post Share on other sites
polish95 80 Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Siemka panowie, wyłapałem po znajomości za 30zł kilogram białka Trec Nutrition Whey Pump X-treme i 54 tabletki creatyny ( firma olimp). Z tego co przeczytałem w dziennej porcji to białko zawiera 7,5g kreatyny, czy wystarczy jak będę brał białko w dni treningowe (pon sr pt) a kretyne w dni nie treninngowe? 54 tabletki rozłożyłbym na 3 tabletki na czczo + 3 po obiedzie w okolicach godziny skończonego treningu. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 (edytowane) Witam ! To znów ja, powoli zaczynam masowanie cel to oko 69kg żeby do zawodów nie zrzucać jak głupi tej masy zależy mi na czystej masie mięśniowej i obwodach, wiadomo jak zrzucę do zawodów to pewnie spadnie. Dla ciekawych moja dieta (aktualnie reverse) : http://images64.fotosik.pl/1100/829604cde269278cgen.png Treningi Poniedziałek : -siłownia oko godziny 9-10: ~Klata, biceps + brzuch -bieganie oko godziny 18:00 Wtorek : -Bieganie godzina 9-10 rano.(rozruch po przebudzeniu) -Muay Thai 18~19:20 Środa: -Siłownia; ~plecy + barki +tricpes+brzuch -bieganie oko godziny 18:00 (bardziej rozbieganie) Czwartek: -bieganie oko godziny 9 rano (8km wolnym tempem) -Interwał 15x1min i 30 sekund przerwy (oko godziny 18:00) Piątek : -Siłownia oko godziny 10:00: ~Nogi + brzuch -Muay Thai godzina 18~19:20 Sobota : -Rozbieganie (8km) 9:00 -Co 2 tygodnie godzinna sesja w saunie od 16 do 17 -Basen od 11 do zamknięcia Niedziela : -Interwał 15x1min 30 sekund przerwy -Basen od 14 do zamknięcia Mam nadzieję że wytrwam w takim planie bo stosowany jest do 15 sierpnia później zobaczymy czy ulegnie zmianie czy też zostanie. jakieś poprawki to chętnie wysłucham i zmienię Edytowane 21 Czerwca 2014 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.