drachenfeles 5499 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 wisieć/trzymać to sobie można w nieskończoność, łapa ma pracować, masz się podciągać, wiosłować, dźwigać itd Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Nie polecam, plecy mi jebły i mam problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 czym można zastąpić Face pull bo nie mam wyciągu ? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia. Cytuj Link to post Share on other sites
polish95 80 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Siema, siema! Pytanie mam :-) Jak widać w końcu wiosna nas przywitała i zacząłem sobie biegać! W sumie to od wczoraj, chodzę też regularnie na siłownie w Poniedziałek, Środę, Czwartek oraz Piątek... I Zastanawiam się w jakie dni najlepiej biegać? Czy wystarczy jak początkowo po pół h w Pn, Śro, Pt będę sobie biegał? Czwartek odpada bo robię nogi i nie wyobrażam sobie, żebym miał biegać xd, myślałem też by biegać w dni wolne od siłowni, ale chyba musi być czas na regeneracje, więc lepiej chyba w dni siłowni, co? Diety żadnej nie utrzymuje jem tyle ile trzeba Jeśli to ważne mam 185 cm wzrostu i ważę ~89kg. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez polish95 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Lepiej zacznij stosować dietę. Dieta w tym sporcie jest najważniejsza. Cytuj Link to post Share on other sites
baker 41 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Właśnie pokosiłem się o oficjalne ważenie - 83 kg, a jeszcze po wakacjach było 79 Przy wzroście ok. 175 cm to straszna ****nia, ale cóż. Za dzieciaka byłem straszny grubas (163 cm - 95 kg), potem się wziąłem za siebie i w 1.5 r. spadłem do 74 kg, od tamtej pory ( jakieś 3/4 lata) raz sobie schudnę, raz przytyję i tak jakoś leci. Ale w tym roku trzeba się za siebie ostro wziąć, zrzucić co niepotrzebne i nabrać trochę siły. Dzięki za rady Sid, na pewno będę się do nich stosował, dietę jakąś sobie ułożę pod siebie. No i bym zapomniał, do tego wszystkiego dołożę sporo roweru, albo stacjonarka co sobie stoi w pokoju i się kurzy, albo na dwór i w plener. To się pochwalę. Minęły 2 miesiące. Ważyłem się co jakieś 2 tygodnie. Na mojej wadze ostatecznie wyszło 77.5 kg (na tej samej w lutym wyszło mi 83), natomiast na komisji wojskowej jak mnie ważono to wyszło 74. Ciul wie która waga kłamie, tak czy siak pozostaje mi teraz tylko i wyłacznie siłownia. Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Czy bieganie po 40 minut da jakieś znacząco większe rezultaty niż bieganie po 25-30 minut? Bo po tyle średnio biegałem zawsze, ale do wakacji coraz mniej czasu, a kaloryfer trzeba uwydatnić Ważę 70kg, 182cm wzrostu. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ważę 70kg, 182cm wzrostu. I nie ma kaloryfera? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Chyba kratka wentylacyjna, a nie kaloryfer. Toż to szczypior przy takiej wadze/wzroście Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) też kiedyś miałem taką wagę, w wieku 17 lat więc może młodzieżówka po prostu i jeszcze zmężnieje.... Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez sid vicious ort. ;) Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 A no pewnie, sporo też zależy od bf/ciężaru kośćca, ale patrząc po sobie (podobny wzrost) to 70kg było za mało aby nabrać masy pod kaloryfer.No ale jak ma zaparcie na biegi i będzie dobrze jeść - to wszystko się uda Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Czy bieganie po 40 minut da jakieś znacząco większe rezultaty niż bieganie po 25-30 minut? Bo po tyle średnio biegałem zawsze, ale do wakacji coraz mniej czasu, a kaloryfer trzeba uwydatnić Ważę 70kg, 182cm wzrostu. chcesz kaloryfer mieć bardzo proszę http://www.madbarz.com/all-routines.html Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 70kg było za mało aby nabrać masy pod kaloryfer. pewnie, że za mało, ja mam teraz 92 kilo masy przy 1,8m i na boilerze mam za mało mięsa, żeby skutecznie zmienić go w kaloryfer, zresztą nie taki mam teraz cel, się później zobaczy Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 No kaloryfera nie ma niestety, ale uparcie do tego dążę Ogólnie rozwijam się cały, mam rozpisany plan, na siłowni jestem co drugi dzień, dlatego rosnę w siłę. A lat mam niespełna 16, więc nie wykształciłem się do końca. A biegać już sporo biegałem. Gdy ponad rok temu odłożyło mi się trochę fatu, zacząłem biegać. Z 72kg spadłem do 64,5. Teraz to odrabiam, ale tłuszcz się tak nie odkłada. Stąd te 70kg Póki co, jedyne ćwiczenia na brzuch jakie wykonuje to brzuszki na ławce skośnej z obciążeniem 10kg za głową. Serii robię 4 po 20 powtórzeń. Mało ambitnie, ale jestem ograniczony przez sprzęt. Potrzebuję drążka, żeby przy jego pomocy wykonywać ABS II. A bieganie przyda się nie tylko na kaloryfer Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Wejdz na tą stronkę co ci podałem bardzo fajna na brzuch znajdziesz sporo ćwiczen od beginer do hard itp.itd/ Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Kontuzja lewego barku. Zaczęło się, kiedy zachciało mi się spróbować tego głupawego crossfitu, a wczoraj odnowiło się przy... przysiadach ze sztangielką. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Polecam gorące kompiele i masaż tego kontuzjowanego miejsca , mi pomogło z tricepsem w lewej ręce.Rozwaliłem go na robieniu muscle-up Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Kontuzja lewego barku. powodzenia, u mnie 2 lata z okładem się to ciągnęło (nawroty) jak wyżej ciepło dobre (nie pozwolić na zmarznięcie/przewianie 24/7), borowina wszelkie tego typu okłady wskazane wewnętrznie jakiś preparat na siarczanie glukozaminy z chondroityną i czymś przeciwzapalnym no i oszczędzać barki, ruch do minimum, potem długo-długo nic tylko regenerujące ćwiczonka bez obciążenia Cytuj Link to post Share on other sites
baker 41 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Zapoda ktoś jakiś link do strony, gdzie będę miał ładnie rozpisane ćwiczenia na klate możliwe do wykonania w zaciszu domowym? Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 poszukaj an sfd.pl kfd.pl Zapoda ktoś jakiś link do strony, gdzie będę miał ładnie rozpisane ćwiczenia na klate możliwe do wykonania w zaciszu domowym? Saiya-jin Proponuje zażywać jeszcze Fleksa na wzmocnienie stawów Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 fleks to właśnie glukozamina z chondroityną plus kilkunastoma innymi dodatkami, ale da się to samo osiągnąć znacznie taniej, wystarczy popatrzeć na skład i dawkę Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Siarczan Glukozaminy i Chondroityny daja mizerne skutki, raczej polecilbym MSM Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Słyszałem, że glukozamina rozkłada się do cukrów i nic nie daje. Po prostu nie będę trenował siłowo przez jakiś czas (ewentualnie plecy, bicki i brzuch), a zacznę męczyć ostro cardio. Pogoda się poprawiła, więc można śmigać na rowerze. Zwaliłem na razie 10 kg smalcu, ale zostało jeszcze co najmniej drugie tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Słyszałem, że glukozamina rozkłada się do cukrów i nic nie daje. ja też słyszałem, ale brałem i mam odmienne zdanie, cudów nie należy oczekiwać, ale mnie pomaga, no i po paru latach mogę śmiało wykluczyć placebo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts