Szejk Jasim 11 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 znacie coś co przeciwdziała pompie? supli pompowych nie biore, jem raczej ok, może jakis anty pompowy supel ? albo jedzonko jakies? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie zaglebialem sie w ten temat, ale takich rzeczy chyba nie ma. Czemu chcesz zapobiec "pompie"? Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Pompa zawsze będzie, przecież to normalne że krew idzie do mięśnia. Cytuj Link to post Share on other sites
Szejk Jasim 11 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 jak to mówią "mądrego to i warto posłuchać" aż dziw bierze że bardziej dostadnie nikt tego nie ujął, aczkolwiek wiedziałem że taki odzew będzie tak więc nie chcę pompy bo mnie masakrycznie spowalnia, owszem trenuje siłowo-wytrzymałościowo, ale też szybkościowo i na tym bardzo mi zależy, pompa zabiera mi dynamike i szybkosc, ale co ja sie bede rozpisywał, znacie sposoby na to czy nie ? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 znacie sposoby na to czy nie Nie ma na to sposobu. Pompa to reakcja naturalna i nie można jej zatrzymać. Cytuj Link to post Share on other sites
Szejk Jasim 11 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 nie chce jej zatrzymac, tylko ograniczyc Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Możesz sztucznie "wytłumić" pompę robią cały czas takie same ćwiczenia. Mięśnie się przyzwyczają i po czasie nie będą już tak wchodzić. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Co myślicie o treningu: każdego dnia inna partia. Tzn. bez łączeń plecy+bic itd. Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ja nadal robie rzezbe i powolutku cos wchodzi a na brzuch co robicie bo ja dzisiaj wynalazłem szesciopak weidera i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja robie to co Greq mi podał i robie 6 razy w treningu czyli 2 razy w tygodniu partia,a brzuch wychodzi 4. I miche białka staram sie wcinac dosyc czesto. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A6W jest dobre jak masz <10% tkanki tłuszczowej. Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 właśnie jestem dosyc szczupły wiec powinno byc okej od miecha robiłem cos innego i lekki zarys brzucha jest ale nie czułem tego palenia, a dzisiaj zrobiłem tego weidera i czułem i to dosyc mocno Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 powodzenia po ok 25 dniach, tam najwięcej osób odpada Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Zobaczę co mi wyjdzie mowisz po 25 dniach moze dotrwam do 26 dnia nic zapal jest do wyrobienia rzezby Cytuj Link to post Share on other sites
Sirek 1 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A6W zrobilem cale, tylko z mniejsza intensywnoscia niz zalecana (ostatni dzien- max 30 min?). Mozna miesnie popalic, swoja droga efekty dobre. Krata w 2 gim tygodniu sie pokazala ;p Robil ktos fbw 5x5? Jaki progres (seria/1rep)? Ile czasu? Dzisiaj zaczalem 3ci tydzien Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Co myślicie o treningu: każdego dnia inna partia. Tzn. bez łączeń plecy+bic itd. Taki trening jest najbardziej efektywny. Zajedziesz na maksa jedną partię i przez noc się regenerujesz. Poza tym całe białko i węgle pójdą w jedną partię a nie 2 czy 3. Jeśli robisz nogi to pamiętaj żeby rozbić dwugłowy i czworogłowy - całe nogi to za dużo na jeden raz. Co do A6W - lipa niesamowita. Wszystkie systemy na brzuch, które można robić w domu są do kitu. Robiłem szóstkę, kilka ABS'ów i nic nie daje takich efektów jak ćwiczenie na siłowni z obciążeniem. Takie machanie jest dobre jak ktoś jedzie na wakacje i chce podtrzymać kratę... Nic poza tym Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ćwicząc mięśnie pleców ćwiczysz mięśnie dwugłowe ramion. Ćwicząc mięśnie klatki piersiowej ćwiczysz mięśnie trójgłowe ramion. I tak dalej. Nie da się tego ominąć. Treningi codzienne przeznaczone są dla osób z długoletnim stażem, i odpowiednimi możliwościami regeneracyjnymi, i przede wszystkim z kompletną dietą. Jest tyle książek, a nikt ich nie czyta. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ćwicząc mięśnie pleców ćwiczysz mięśnie dwugłowe ramion. Ćwicząc mięśnie klatki piersiowej ćwiczysz mięśnie trójgłowe ramion. I tak dalej Ledwie co nimi ruszasz a nie ćwiczysz... Treningi codzienne przeznaczone są dla osób z długoletnim stażem Po roku można spokojnie taki pakować (jeśli ktoś ćwiczy od razu z pełną wiedzą a nie, że nie ma o niczym pojęcia i z czasem uczy się na błędach itp). Cytuj Link to post Share on other sites
Szejk Jasim 11 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Możesz sztucznie "wytłumić" pompę robią cały czas takie same ćwiczenia. Mięśnie się przyzwyczają i po czasie nie będą już tak wchodzić. strzał w 10, problem że robie to od kilku lat i myslalem nad zmianami, no nic w takim razie nie da sie tego ominąć Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Przeszedlem na obwod oraz skonczylem Thermo Cuts. Przez 3 tygodnie dieta 1700 kcal (160g bialek, 160g wegli, 50g tluszczu) zeszlo miedzy 7-10 kg. Trening wytrzymalosc, (3-4 serie 30-50 powt.). Teraz mam miec 3 tygodnie przerwy od spalacza , i jakis nastepny zaaplikowac. Polecony mi zostal RX6, ale sklad mnie troche straszy. Moze ktos cos poleci? Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Moze ktos cos poleci? Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Może zwykła L-Karnityna ? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Polecam Super Cuts 3 + L-Karnityna Sam spalacz ma dużo L'ki ale nie za szkodzi dowalić jeszcze więcej. Nie wiem czy planujesz aeroby - jeśli nie to lepiej sprawdzi się coś na kofie np. Dymatize Dyma-burn Xtreme. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Może zwykła L-Karnityna ? Juz lykam Olimp xtremeshot 3000, ampulka przed treningiem Sam spalacz ma dużo L'ki ale nie za szkodzi dowalić jeszcze więcej. Nie wiem czy planujesz aeroby - jeśli nie to lepiej sprawdzi się coś na kofie np. Dymatize Dyma-burn Xtreme. Robie 1h10m kardio na kazdym treningu, co do karnityny to napisalem wyzej RX6 to ponoc najlepszy spalacz, ale nie wiem jak organizm zareagowalby na zawarta w nim amfetamine... Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Greq, przy L-karnitynie tak jak przy kreatynie. Więcej nie znaczy lepiej. L-karnityny 600-800 mg i to jest już dobra dawka, więcej idzie się je**ć. Tak samo kreta, miałem takie same wyniki biorąc 8 g dziennie (80kg masy) i biorąc połowę tego Podstawą jest dieta i trening. Za szybko masować i redukować też nie zdrowo. Bo masówka pójdzie w tłuszcz a po redukcji masa wróci. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 600-800 mg nic nie daje Najlepsze efekty mam po ok 5000mg Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts