Skocz do zawartości

Recommended Posts

jak to mówią "mądrego to i warto posłuchać" :rotfl::rotfl::rotfl:

aż dziw bierze że bardziej dostadnie nikt tego nie ujął, aczkolwiek wiedziałem że taki odzew będzie ;)

tak więc nie chcę pompy bo mnie masakrycznie spowalnia, owszem trenuje siłowo-wytrzymałościowo, ale też szybkościowo i na tym bardzo mi zależy, pompa zabiera mi dynamike i szybkosc, ale co ja sie bede rozpisywał, znacie sposoby na to czy nie ? :ups:

Ja nadal robie rzezbe i powolutku cos wchodzi a na brzuch co robicie bo ja dzisiaj wynalazłem szesciopak weidera i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja robie to co Greq mi podał i robie 6 razy w treningu czyli 2 razy w tygodniu partia,a brzuch wychodzi 4. I miche białka staram sie wcinac dosyc czesto.

A6W zrobilem cale, tylko z mniejsza intensywnoscia niz zalecana (ostatni dzien- max 30 min?). Mozna miesnie popalic, swoja droga efekty dobre. Krata w 2 gim tygodniu sie pokazala ;p

Robil ktos fbw 5x5? Jaki progres (seria/1rep)? Ile czasu? Dzisiaj zaczalem 3ci tydzien :P

Co myślicie o treningu: każdego dnia inna partia. Tzn. bez łączeń plecy+bic itd.

Taki trening jest najbardziej efektywny. Zajedziesz na maksa jedną partię i przez noc się regenerujesz. Poza tym całe białko i węgle pójdą w jedną partię a nie 2 czy 3. Jeśli robisz nogi to pamiętaj żeby rozbić dwugłowy i czworogłowy - całe nogi to za dużo na jeden raz.

Co do A6W - lipa niesamowita. Wszystkie systemy na brzuch, które można robić w domu są do kitu. Robiłem szóstkę, kilka ABS'ów i nic nie daje takich efektów jak ćwiczenie na siłowni z obciążeniem. Takie machanie jest dobre jak ktoś jedzie na wakacje i chce podtrzymać kratę... Nic poza tym :)

Ćwicząc mięśnie pleców ćwiczysz mięśnie dwugłowe ramion. Ćwicząc mięśnie klatki piersiowej ćwiczysz mięśnie trójgłowe ramion. I tak dalej. Nie da się tego ominąć. Treningi codzienne przeznaczone są dla osób z długoletnim stażem, i odpowiednimi możliwościami regeneracyjnymi, i przede wszystkim z kompletną dietą.

Jest tyle książek, a nikt ich nie czyta.

Ćwicząc mięśnie pleców ćwiczysz mięśnie dwugłowe ramion. Ćwicząc mięśnie klatki piersiowej ćwiczysz mięśnie trójgłowe ramion. I tak dalej

Ledwie co nimi ruszasz a nie ćwiczysz...

Treningi codzienne przeznaczone są dla osób z długoletnim stażem

Po roku można spokojnie taki pakować (jeśli ktoś ćwiczy od razu z pełną wiedzą a nie, że nie ma o niczym pojęcia i z czasem uczy się na błędach itp).

Możesz sztucznie "wytłumić" pompę robią cały czas takie same ćwiczenia. Mięśnie się przyzwyczają i po czasie nie będą już tak wchodzić.

strzał w 10, problem że robie to od kilku lat i myslalem nad zmianami, no nic w takim razie nie da sie tego ominąć

Przeszedlem na obwod oraz skonczylem Thermo Cuts.

Przez 3 tygodnie dieta 1700 kcal (160g bialek, 160g wegli, 50g tluszczu) zeszlo miedzy 7-10 kg.

Trening wytrzymalosc, (3-4 serie 30-50 powt.).

Teraz mam miec 3 tygodnie przerwy od spalacza , i jakis nastepny zaaplikowac.

Polecony mi zostal RX6, ale sklad mnie troche straszy.

Moze ktos cos poleci?

Może zwykła L-Karnityna ?

Juz lykam Olimp xtremeshot 3000, ampulka przed treningiem

Sam spalacz ma dużo L'ki ale nie za szkodzi dowalić jeszcze więcej. Nie wiem czy planujesz aeroby - jeśli nie to lepiej sprawdzi się coś na kofie np. Dymatize Dyma-burn Xtreme.

Robie 1h10m kardio na kazdym treningu, co do karnityny to napisalem wyzej :)

RX6 to ponoc najlepszy spalacz, ale nie wiem jak organizm zareagowalby na zawarta w nim amfetamine...

Greq, przy L-karnitynie tak jak przy kreatynie. Więcej nie znaczy lepiej. L-karnityny 600-800 mg i to jest już dobra dawka, więcej idzie się je**ć. Tak samo kreta, miałem takie same wyniki biorąc 8 g dziennie (80kg masy) i biorąc połowę tego :) Podstawą jest dieta i trening. Za szybko masować i redukować też nie zdrowo. Bo masówka pójdzie w tłuszcz a po redukcji masa wróci.