isgorath 7 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Jeżeli chodzi o słodycze na redukcji to mi tyłek ratowała galaretka od kfd, pełna micha a kalorii prawie brak. Polecam też niskokaloryczne sosy od kfd(szczególnie smak karmelowy), co prawda nie są to sosy 0 kcal, ale smakują o niebo lepiej niż konkurencja, a przerobiłem sporo różnych sosów od kilku producentów. Często też wchodziły lody, w szczególności sorbety, które mają tylko 50-80kcal na 100g Kiedyś zrobiłem taką nutelle i mogę szczerzę polecić: Edytowane 29 Marca 2017 przez isgorath Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Sosy z kfd mistrzostwo, miałem już chyba wszystkie sosy z różnych firm i praktycznie wszystkie to dziadostwo. Jedynie z kfd na razie dobrze mi siadł. Twaróg, sos kfd, daktyle, migdały, cynamon i jest sztos. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 To muszę spróbować, bo kupowałem z guiltfree i są okropne, jedyne pancake w miare. A inaczej swojego placka nie zjem bo się nie da Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Z Myprotein też są smaczne, tzn na chwilę obecną testowałem jedynie toffi. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Wafelkowy jak najbardziej jest igła. Dzisiaj przyszły kolejne sosy innej firmy. Ale pewnie kondony, zostanę przy kfd Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Z czym wcinacie te sosy jak to jest na słodko? Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Jak już pisałem, ja z twarogiem i dodatkami i jest ogień. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Używałem czekoladowego i BBQ Walden Farms - poleciały do kosza. Cytuj Link to post Share on other sites
isgorath 7 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Do twarogów, omletów, wafli ryżowych, z owocami. BBQ do mięs Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 BBQ do mięs Nie używałem BBQ do twarogu, nie. Cytuj Link to post Share on other sites
isgorath 7 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Nie używałem BBQ do twarogu, nie. Chodziło mi o to, że słodkie sosy dodaje do twarogów itp, a sos bbq do wszelkiego rodzaju mięs Fajny przepis na deser, na 1 osobę robiłem w proporcjach: 100ml mleka, 20g żelatyny, 400g jogurtu i 30g białka http://i.imgur.com/CC8XCsl.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Fajny przepis Powiem Wam, że tego mi brakuje. Mam spory problem z trzymaniem czystego jedzenia bo jest nudne (po tygodniu czy dwóch się poddaję) i muszę się zabrać za szukanie innowacji. Nie mogę patrzeć na piersi z kurczaka/indyka z ryżem/kasza i warzywami Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Nie mogę patrzeć na piersi z kurczaka/indyka z ryżem/kasza i warzywami Bo nie można się ograniczać , dla mnie to głupota, jedzenie ma sprawiać przyjemność, oczywiście będąc na redukcji już takiej konkretnej to na pewno trzeba się ograniczać, ale na takiej jak ja jestem teraz to naprawdę dobrze dobrane makro i jesz co chcesz, sam bym nie wytrzymał na ostrej diecie , nikt z nas na zawody nie jeździ (?) więc z dystansem podchodzić do tego trzeba i żeby sprawiało przyjemność a nie katowanie się Sosy z WF czekoladowy i truskawkowy jeszcze ujdzie (na tle innych) , chociaż posłodzą mi twaróg ale już BBQ ssie... Cytuj Link to post Share on other sites
isgorath 7 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Powiem Wam, że tego mi brakuje. Mam spory problem z trzymaniem czystego jedzenia bo jest nudne (po tygodniu czy dwóch się poddaję) i muszę się zabrać za szukanie innowacji. Nie mogę patrzeć na piersi z kurczaka/indyka z ryżem/kasza i warzywami Może Ci się przyda https://www.youtube.com/channel/UCzsQmkq1_e7KtKYpVvl8Opw/ https://www.youtube.com/channel/UCwVDvFKQxaLAGgPGWWp1q7Q https://www.youtube.com/channel/UC0fZ4eh1_6youBZT5mblOGw 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dobrane makro Tzn? się przyda Pewnie, dziękuję! Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Tzn? Dobrane pod siebie, w moim wypadku postawiłem na dużo białka i tłuszczu ( po prostu lubię tłuste mięso itp) , czasem jak mam ochotę na słodkie to zmieniam tłuszcz z węglami żeby wyjść z kaloryką na ~zero. Dodatkowo ostre ładowanie kalorii raz na tydzień, i to nie jednym kawałkiem ciastka tylko ogień po całości, jak się do wszystkiego z głową podchodzi i zna swój organizm i jakieś tam podstawy żywienia to można kombinować na różne sposoby i dobrze na tym wychodzić. Dlatego ja osobiście na chwilę obecną daleki jestem od stosowania diet ,,kurczak z ryżem i brokuły,, ale pewnie więcej osób takie coś właśnie preferuje co oczywiście będzie przynosić efekty tylko jaka to przyjemność ciągle to samo na talerzu mieć ? Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 jaka to przyjemność ciągle to samo na talerzu mieć ? To jest powodem moich faili. Nie wiem jak ja to kiedyś robiłem, teraz nie daje rady, próbowałem parę razy i ciągle się odbijam i wracam do poprzedniej wagi, nawyków. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Ja sosu używam do placka z rana bo inaczej się tego zjeść nie da Kupiłem bananowy od Real Pharm i jest świetny. W dzień nietreningowy jak wrzucam więcej tłuszczu to placka z rana jem z masłem orzechowym Jeśli chodzi o żarcie to ja wole rutyne z okazjonalnym cheatem. Inaczej się irytuje i zaczynam robić głupoty. Cytuj Link to post Share on other sites
wompierz 9 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Jakieś porady dla nowicjusza? Od dzisiaj znowu jestem singlem i w ramach spędzania nadmiaru wolnego czasu wybieram się na siłownie. Sporo pływałem i biegałem, ale to było kilka lat temu. Przede wszystkim chcę schudnąć jakieś 8 kg, poprawić ramiona i klatkę. Jaki trening byłby najlepszy? I czy jest sens pakowania się w jakieś odżywki? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Zamiast odżywek ogarnij kuchnie. Jeśli chodzi o trening to imo święta trójca - przysiady, martwy ciąg, wyciskanie na ławce płaskiej do tego dodatki, typu coś tam na biceps, triceps, łydki, podciąganie się, wyciskopodrzut - tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Najlepiej FBW 5x5 . Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Popieram przedmówców (przedpiszców). FBW lub Push/Pull jak najbardziej, najlepiej 3 - 4 razy w tyg. Na początek 3 powinno w zupełności wystarczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Zamiast odżywek ogarnij kuchnie. Jeśli chodzi o trening to imo święta trójca - przysiady, martwy ciąg, wyciskanie na ławce płaskiej Do tego wyciskanie żołnierskie i w ramach rozprężenia podciąganie podchwytem oraz pompki na poręczach. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Clen, tren i mefka to na sam początek, a potem można coś mocniejszego zarzucić. Cytuj Link to post Share on other sites
isgorath 7 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Jakieś porady dla nowicjusza? Jeżeli chodzi o trening - https://www.youtube.com/watch?v=dlu_nv-0tdI Co do diety, to zależnie od celu musisz ogarnąć ile kalorii masz jeść w ciągu dnia. Pomogą w tym kalkulatory dostępne w internecie. Z supli na początek możesz dorzucić jakieś witaminy i minerały, omega 3 i wit. d3(może być z k2). Jeżeli masz problem z wyrobieniem zapotrzebowania z jedzenia, możesz dorzucić odżywkę białkową albo gainera. Jak masz jakieś pytania to śmiało wal Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts