Skocz do zawartości

Temat o kartach graficznych NAVI 3 / RDNA3

Recommended Posts

2 minuty temu, wrobel_krk napisał:

To trzeba kupić za 6 miesięcy, niech reszta będzie beta - testerami. Pewnie też cena będzie lepsza i wiadomo jakie wersje mają "choroby wieku dziecięcego", bo jak np złe pady gdzieś będą to wyjdzie po 6 miechach nie na testach:)

Teraz i tak żadne ciekawe gry nie wychodzą. Można tyle poczekać.

7 minut temu, wrobel_krk napisał:

To trzeba kupić za 6 miesięcy, niech reszta będzie beta - testerami. Pewnie też cena będzie lepsza i wiadomo jakie wersje mają "choroby wieku dziecięcego", bo jak np złe pady gdzieś będą to wyjdzie po 6 miechach nie na testach:)

Zgoda. Po prostu chciałem zaznaczyć, że dość dobre argumenty podawał na podstawie testów, że sterowniki do Humongous Navi ( :P ) wydają się być problemem, i że 6950xt dostało mega kopa jak sterowniki nadążyły. 

• Popieram 2

FineWine indeed, tyle że ile na to wino trzeba czekać™? 

1 godzinę temu, gustine napisał:

Koles za tego gigabyte chce 3000 i wiecej nie zjedzie, moj seasonic 750w da z nim rade ? :D

Już chyba zszedł z ceny, nie? Było 3200?

Proponuję zatem potwierdzić u źródła, bo zazwyczaj jest tak, że gdy sklep pisze "3* lata gw" to w praktyce jest 2 sklepowej + 1 rok producenta (jak wspominałem wcześniej dla osoby, na którą zarejestrowany został produkt na stronie producenta). 

8 minut temu, Rebelmind napisał:

Proponuję zatem potwierdzić u źródła, bo zazwyczaj jest tak, że gdy sklep pisze "3* lata gw" to w praktyce jest 2 sklepowej + 1 rok producenta (jak wspominałem wcześniej dla osoby, na którą zarejestrowany został produkt na stronie producenta). 

W morelach  tak mam

Screenshot-20221213-134225926-1.jpg

• Lubię to 1
11 minut temu, Rebelmind napisał:

W moim Gigaszrocie w xką było napisane że 36 miesięcy gwarancja producenta + po zarejestrowaniu dodało kolejny rok. Razem 4 lata, ale tak ten 4 rok tylko dla pierwszego właściciela, więc ja już raczej nie skorzystam, karty wymieniam częściej :) 

• Lubię to 1
Gwarancja producenta 36 msc od daty zakupu + 1 po zarejestrowaniu karty.

Tak za wysoka zdecydowanie. Biorąc pod uwagę wydajność w RT niższą od 4080, pobór prądu , potencjalne uroki posiadania radeona (jaja ze sterownikami), cuda i dziwy które z karta dzieją się po OC, pobór prądu w idle.....

4k to maks co można by za to badziewie dać

@joker5513, bądź ty człowieku realistą! Najtańszy 6950XT nowy sklepowy (referent) jest za 4499,- PLN to jakże Nuffka miałaby być tańsza. Jednocześnie, jeśli referent 7900 XT byłby faktycznie za te 5200-5300 PLN (brutto) to na tle RDNA2 byłaby to całkiem sensowna oferta. 

Godzinę temu, Silver Arrow napisał:

Panowie w owocowym sklepie 5999 za 7900xtx, więc jednak ten rtx 4080 nie jest taki drogi ;)

6400 za 4080 od Janusza, któremu nie poszczęściło się z re-sellingiem to imho nie jest dobra cena za 4080. Niezależnie od wydajności, skok z ~3800 pln na 6000+ to oni sobie mogą wymarzyć w tabelkach w Excelu only, bo klient końcowy kijem takiej karty tknąć nie powinien (i nie tyka, o czym świadczą ogłoszenia Januszy)