7ym0n 41 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Jak to wygląda obłędnie Oby tylko była dobra dostępność... Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Ale radiator Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Napisałem na ten temat dosyć obszernie w temacie o Amperkach. Tutaj trochę mniej rozwlekle się wypowiem - przestańcie zaglądać ludziom do portfeli. Tak naprawdę to śmieszne jest ciągłe komentowanie ile to ktoś przepłacił, a nie to, że ktoś mając pieniądze wydał je na coś co chciał mieć, szczególnie jeżeli to temat hobbystyczny. Są zegarki za 50zł i są zegarki za 50 000zł. Śmieszni są ludzie komentujący na każdym kroku, jacy to są zaradni, bo nie kupiliby drogiego zegarka, bo godzinę można sprawdzić na tanim, a nie ktoś kto zarobił i kupił, bo mógł. Żyjcie własnym życiem i dajcie żyć innym jak im się podoba. A jak macie ból zadka, bo ktoś kupił a wam szkoda siana, to sory, ale na to trzeba kupić maść. PS: Ja też chciałem kupić, a nie kupiłem, bo dla mnie obecne ceny tam gdzie kary są dostępne są za wysokie, ale daleki jestem od oceniania kogokolwiek kto stwierdził, ze jemu wisi czy wyda na kartę 3000, czy 4000. Jeżeli nie nakradł, to szacunek, że go na to stać. Czy ja piszę że zaglądam komuś do portfela. Szczerze to gów** mnie obchodzą inni. Tak samo jak ich obchodzi mój los. Janusze biznesu dla mnie to pasożyty z moralnego punktu widzenia. Gonitwa i wyścig szczurów. Najbardziej będą ci poszkodowani co rzeczywiście potrzebują takich kart do pracy. Janusz kupo 10 sztuk z bota w 30 sklepach. Zwykły szarak co potrzebuje gry do grania jakoś sobie poradzi Cytuj Link to post Share on other sites
Carius 12 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Ciekawe jakie to ma wymiary, bo wygląda jak "zmień ten rezerwuar na mniejszy, przenieś go wyżej i olej dziwnie wygięte węże" Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 anusze bo żyją z handlu i chcą zarobić sprzedając coś po cenie rynkowej mając 5 sztuk na stanie? Januszowe to jest takie myślenie. Nie wpadłeś na to, że może by woleli sprzedać w tym czasie 300 kart zarabiając na każdej 300zł zamiast 5 i mieć na każdej 1200? A RTX 3080 po ile sprzedają ? Po 5000-6000zł. To jest cena rynkowa ? Plus 20 zł za usługę "szybkiego pakowania". Mam nadzieję, że ich X-kom czy Morele z rynku wykoszą. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Czy ja piszę że zaglądam komuś do portfela. Szczerze to gów** mnie obchodzą inni. Tak samo jak ich obchodzi mój los. Janusze biznesu dla mnie to pasożyty z moralnego punktu widzenia. Gonitwa i wyścig szczurów. Najbardziej będą ci poszkodowani co rzeczywiście potrzebują takich kart do pracy. Janusz kupo 10 sztuk z bota w 30 sklepach. Zwykły szarak co potrzebuje gry do grania jakoś sobie poradzi Zaraz zaraz, ale rozmawiamy o sklepie co sprzedaje po rynkowej cenie, czy o chłopach z allegro? Bo coś mi się wydaje że ktoś tu zmienia temat jak mu ktoś wytłumaczy że nie miał racji... Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Ale to będzie bydle. A no bydle, design wbrew pozorom też nie najgorszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Presidente 177 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Jak ktoś kupił kartę za x kasy to jest to cena rynkowa właśnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 X-kom mi dzisiaj wysyła, więc ta pierwsza data była prawdziwa Same here Cytuj Link to post Share on other sites
Lexus404 121 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 X-kom mi dzisiaj wysyła, więc ta pierwsza data była prawdziwa a moja na szczescie okazala sie nieprawdziwa i nie musze czekac do 02.12.2020 Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 ten test ma gdzies 10-15% lepsze wyniki niz wszyscy. Dziwne Cytuj Link to post Share on other sites
Lexus404 121 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 @up wiele zalezy od platformy testowej a mianowicie cpu i taktowania ramu Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Zauważ, że testują gry głównie współpracujące z amd, jak asassyny i inne vulkanopodobne xP Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Szczerze gdyby AMD coś miał w rodzaju DLSS bym już zamówił RX 6800 XT Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Szczerze gdyby AMD coś miał w rodzaju DLSS bym już zamówił RX 6800 XT Mają, ale jeszcze nie włączone (DirectML) Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Przy czym Big Navi nie mają hardwarowego odpowiednika rdzeni Tensor w kartach Turing (2 generacja Tensor) i Ampere (3 generacja Tensor). Także brak jednostek wykonawczych niezbyt dobrze wróży w tej kwestii. Edytowane 19 Listopada 2020 przez EH_Gosu Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 20 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pobawiłem się wczoraj trochę, karta w grach działa bez problemów, 144hz, freesync, wszystko jak należy. Taktowania jak z pudełka. Chłodzenie jak można się domyślić nie jest najlepsze ale i daje radę. Oprogramowania jeszcze nie do końca umie czytać temperatury z gpu i czasem dziwne rzeczy się dzieją. Nic jeszcze nie widzi temp gddr6, vrm żadnego, Odpalony valley dla obciążenie, temp. gpu 55, hot spot 67 a wentylatory na chłodzeniu rozkręcone mocno, podejrzewam, że walczyły z temp pamięci. Tech Jezus pokazywał, że referent średnio sobie radzi z chłodzeniem memo. Tu z nietkniętym gpu, tylko oc cpu https://www.3dmark.com/spy/15401267 Tu podniosłem gddr o 100mhz i rdzeń też się podniósł https://www.3dmark.com/spy/15394495 SMT - nie działa Znaczy nawet nie wiem bo jak włączam to się pc nie bootuje. Staje na vga i tylko crl cmos pomaga. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wczoraj przeglądałem ponownie testy i zwróciłem uwagę na Hardware Unboxed, który zarówno w testach RX 6800XT vs 3080 jak i RX 6800 vs 3070 pominął całkowicie temat RT tak jak by chciał zatuszować słabą wydajność nowych kart AMD Jego tłumaczenie dlaczego to zrobił jest niestety żałosne. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Nie wiem jak oglądałeś ale mijasz się z prawdą w kwestii RT, były wykresy z RT i tu i tu, co prawda do 2 gier SOTR i DIRT5. Łatwo dało się przeoczyć Potwierdzam że temat RT po łebkach i nic o DSLL, tłumaczenie że nie mieli czasu i w filmie było że to jest zoptymalizowane pod RTX wg mnie bardzo słabe Gamers Nexus lepiej ogarneli temat. Edytowane 20 Listopada 2020 przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 bo taka jest prawda, kilka gier obecnie z tymi ficzerami z czego może 1-2 warte uwagi, reszta to krapiszony , że i bez rt tego nie chce się ruszać 5 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) Tak też uważam ale testerzy powinni chociaż wspomnieć o DLSS;) Dopiero co wyszły karty gdzie RT zaczną mieć znaczenie ale GPU się nie zmienia tak często, więcej się gier będzie pojawiać bo NVIDIA będzie promować RT, nie każdy jest taki obeznany jak większość tu na forum:) Edytowane 20 Listopada 2020 przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
Carius 12 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Gamers Nexus ładnie rozebrał kartę i te rozwiązania z termopadem na rdzeniu i masą termopadów pomiędzy kolejnymi elementami karty trochę słabe. Trzeba czekać na autorskie modele, bo nawet głupia wymiana na pastę wiąże się z kombinacjami z podkładkami itp. Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 bo taka jest prawda, kilka gier obecnie z tymi ficzerami z czego może 1-2 warte uwagi, reszta to krapiszony , że i bez rt tego nie chce się ruszać Może i tak, ale podobno w CP2077 implementacja jest już bardzo dobra (na podstawie tych 15h recenzji co wyszły wczoraj). Oby tak było. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Czy monitory z Gsync obsługują też Freesync? Bo jak nie to to by była kolejna bariera do przesiadki na Big Navi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts