Skocz do zawartości

Recommended Posts

15 minut temu, human_2010 napisał:

Ktoś się orientuje jak ASUS odnosi się do kart kupionych w Niemczech? (oficjalny sklep asusa). Czy przyjmą w serwisie w Polsce?

Sprawdź informacje, czy karta ma wystawioną międzynarodową gwarancję Asusa - jeśli tak, to powinni przyjąć w PL (ale robią to wskazane centra serwisowe a nie, że każdy sklep Asusa przyjmie).

Natomiast co do zasady każdy towar kupiony na terenie UE (jest w tej sprawie dyrektywa UE, więc szczegóły mogą się różnić odrobinę między krajami) masz prawo reklamować przez 2 lata, ale trzeba go odesłać do sklepu gdzie się kupiło. Inna sprawa, że w dzisiejszych czasach to nie jest raczej wielkie wyzwanie. 

Przykładowo, mi się jakiś czas temu zepsuł sprzęt Jabra i odsyłałem go do Wlk. Brytanii - nie było z tym żadnego problemu (korzystałem z gwarancji producenta), za tydzień dostałem nowy.

Nawrzucałem X-komowi w mailu odnośnie tego że czekam już 3 miesiąc na strixa. Po 6 dniach (!) odpisali standardowy bełkot (po raz kolejny) o globalnych problemach sratatata.... Dostałem "orientacyjny i nie sugeruj się pan nim" termin dostępności na uwaga uwaga 29.01.2021 :) Dotychczas szanowałem ten sklep ...

• Że co, proszę? 1
  • Haha 3

Joker to nie wina sklepu , oni nie produkują karty przecież . Tylko kupują i czekają na towar a kiedy dostaną to nie wiedzą , przecież google piszczy że te karty są słabe dostępne .
Jedynie czego nie lubię X-kom to że ...... mnie z kodem do gry , nie dostanę .

Edytowane przez adivxv
Wulgaryzmy
  • Lubię to 2
  • Haha 1
  • Popieram 1

To trzeba było nie przyjmować miliona zamówień jeżeli nie chcą ich realizować. Dodatkowo "zmianą regulaminu" wymuszają ich opłacenie z góry (nawet tych z odbiorem osobistym w salonie). 

Gówniarstwo i brak szacunku dla swoich długoletnich klientów.

• Popieram 1

Widział ktoś może unboxing/faktyczne zdjęcie/test RTXa 3060ti ventus 3x od msi? Bo jeśli chodzi o msi to znajduję tylko materiały gaming trio oraz ventusa 2x i zacząłem wierzyć w to że faktycznie zamówiłem(Oczywiście w xkomie ( ͡° ʖ̯ ͡°)) kartę która nawet nie opuściła fabryki...

• Haha 1
38 minut temu, joker5513 napisał:

To trzeba było nie przyjmować miliona zamówień jeżeli nie chcą ich realizować. Dodatkowo "zmianą regulaminu" wymuszają ich opłacenie z góry (nawet tych z odbiorem osobistym w salonie). 

To opłacenie zapewne wynika, z tego że muszą dzwonić do klientów i pytać czy nadal są zainteresowani kartami, zamiast od razu wysyłać (chociaż ja przy 3070 dopiero opłacałem gdy karta była gotowa do wysyłki, więc od kiedy taka zmiana w regulaminie?). Z drugiej strony weź pod uwagę, że gdyby nie było sklepu który przyjmuje zamówienia "na zapas" to osoby bez botów, skryptów monitorujących zmiany na stronie, nie zrobiłyby zamówienia. Nie każdy ma czas na odświeżanie strony

Edytowane przez human_2010
Godzinę temu, joker5513 napisał:

nikt cie nie zmusza do oplacenia z gory MALO TEGO ja ostatnio zmienilem z platnosci z gory na platnosc za odebraniem i mi zwrocili kase w 48h i moja kolejka zostala zachowana

xkom ma swoje wady ale akurat sytuacja z rtx3080 to nie ich wina

1 godzinę temu, joker5513 napisał:

Nawrzucałem X-komowi w mailu odnośnie tego że czekam już 3 miesiąc na strixa. Po 6 dniach (!) odpisali standardowy bełkot (po raz kolejny) o globalnych problemach sratatata.... Dostałem "orientacyjny i nie sugeruj się pan nim" termin dostępności na uwaga uwaga 29.01.2021 :) Dotychczas szanowałem ten sklep ...

No i co, wyzwałeś pewnie jakąś młodą dziewczynę obsługującą maile, a ona nie ma żadnego wpływu na to co "góra" zarządzi czyli szefuncio z wąsem.

1 godzinę temu, joker5513 napisał:

@joker5513.... to nic nie da. @korzychxp ma rację. A oni i tak Ci nic innego nie odpiszą, jak standardowy bełkot. Tak są szkoleni. Chociaż prywatnie też pewnie by Cię zmieszali z błotem. Na co Ty czekasz? Na Asusa 3090 jak mój?

Dzień dobry,

Na wstępie przepraszam za późną odpowiedź.

Ze względu za mocną nieregularność dostaw nowych kart graficznych nie jesteśmy w stanie nawet w przybliżeniu określić pozostałego czasu do realizacji zamówienia. Nieustannie staramy się o jak największe ilości tych kart by jak najszybciej zrealizować oczekujące zamówienia. Jedyne co możemy zrobić w tej sytuacji to prosić Pana o cierpliwość i zrozumienie.   

W przypadku dodatkowych pytań, służymy pomocą.   

Bardzo sympatyczna wiadomość z x-kom  :/ 

• Haha 1

Nie ich wina? Błagam was. Nie przyjmuje się zamówień na towar co do którego nie ma się żadnej wiedzy kiedy będzie dostępny - proste. 

Gdyby jak np proshop podawali informację ile kart jest zamówionych przez klientów, ile zamówień zrealizowanych, a ile kart w drodze, to człowiek by chociaż miał jakieś rozeznanie przed zamówieniem czy pakować się w ten bajzel i czego się spodziewać. A oni nawet nie chcą napisać ile osób jest przed tobą w kolejce i w dalszym ciągu zbierają zamówienia na kolejne karty, chociaż nawet nie wiedzą czy w ciągu pół roku będą w stanie je zrealizować. 

Ja w pełni świadomie zamówiłem u nich dwie 3060ti wiedząc, że poczekam czas nieokreślony. Ale ktoś nierozeznany w kwestiach sprzętowych dostał by pewnie piany gdyby zamówił np na prezent kartę, przy której w statusie widnieje "produkt dostępny, zamów w ciągu godziny a otrzymasz jutro" po czym następnego dnia info, że nie wcześniej jak za tydzień. A za tydzień, że nie wcześniej jak w styczniu. Bo ja zamówiłem xtrio 20 minut po kubbaku i mam info, ze 08.12 wysyłka, a on chociaż zamawiał wcześniej ma info, że 04.01.2021 xD

Edytowane przez wojciechu15
4 minuty temu, wojciechu15 napisał:

Nie ich wina? Błagam was. Nie przyjmuje się zamówień na towar co do którego nie ma się żadnej wiedzy kiedy będzie dostępny - proste. 

(...)

Ale każdy sklep praktycznie tak robi. Amazon tak samo. I co z tego? Swojego Strixa zamówiłem dzień przed premierą (było info na stronie, że dziś kupuję, za 3 dni mam w domu). A z dniem niby przyjścia karty do domu, info, że nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. No...ale się starają, żeby zamówienie zrealizować. Zapytałem raz, zapytałem drugi i na lanie wody odpowiedziałem im tak samo - "po co oferujecie coś, czego nie jesteście w stanie zrealizować". I już odpowiedzi się nie doczekałem. Na pociechę dostałem 5 (słownie pięć) euro jako bonus do przyszłych zamówień. Śmiech na sali. Zacząłem szukać sam na własną rękę, i tym sposobem jakoś dorwałem. Teraz widzę nawet z 3060 Ti jest taka sama sytuacja. To można mieć tylko pretensje do nvidii, że wypuszcza na rynek coś, co istnieje tylko wirtualnie. Jak te obrazki w shopach.

1 godzinę temu, Lexus404 napisał:

nikt cie nie zmusza do oplacenia z gory MALO TEGO ja ostatnio zmienilem z platnosci z gory na platnosc za odebraniem i mi zwrocili kase w 48h i moja kolejka zostala zachowana

xkom ma swoje wady ale akurat sytuacja z rtx3080 to nie ich wina

Nie po raz pierwszy piszesz głupoty nie weryfikując stanu faktycznego. Jak zamknęli galerie handlowe od razu był mail od xkom w którym pisali że jedyną opcją nie mrożenia 4,3k zł jest wybór wysyłki pobraniowej kurierem (o "wygodzie" takiej przesyłki nie warto nawet wspominać. Gdy otworzyli galerie chciałem z powrotem  odbiór w salonie to teraz ni  stąd ni  zowąd wymaga to już przedpłaty. Fajne traktowanie długoletniego klienta który łącznie już dobre kilkadziesiąt k zł wydał w ich sklepie. A jeżeli jednego klienta traktują jak ciebie a losowego drugiego jak mnie to tylko pokazuje jaki stopień frajerstwa i bałaganu w swoim korpo mają.

Banda frajerów i wyłudzaczy nie swoich pieniędzy.

Godzinę temu, marko22 napisał:

@joker5513.... to nic nie da. @korzychxp ma rację. A oni i tak Ci nic innego nie odpiszą, jak standardowy bełkot. Tak są szkoleni. Chociaż prywatnie też pewnie by Cię zmieszali z błotem. Na co Ty czekasz? Na Asusa 3090 jak mój?

Za co mieli by mieć do mnie pretensje? Za to że PO 3 MIESIACACH chciałbym już wreszcie swojego 3080 Strix?

26 minut temu, wojciechu15 napisał:

Bo ja zamówiłem xtrio 20 minut po kubbaku i mam info, ze 08.12 wysyłka, a on chociaż zamawiał wcześniej ma info, że 04.01.2021 xD

Kubakk już swoją kartę dostał wcześniej ale dostał wadliwą i zgłaszał RMA - teraz czeka na dostawę nr 2

Edytowane przez joker5513
  • Haha 1

Mylisz temat. Dostał 3080 i to ją odesłał. A później zamówiliśmy po 2 sztuki 3060ti zaraz po premierze, przy czym ja zamówiłem najpierw Ventusa 3x a później trio, a on zrobił odwrotnie - dlatego śmieszne jest, że skoro zamówił trio przede mną to dostał info, że dostanie je miesiąc później niż wynika z maila którego ja dostałem. 

14 minut temu, joker5513 napisał:

(...)

Za co mieli by mieć do mnie pretensje? Za to że PO 3 MIESIACACH chciałbym już wreszcie swojego 3080 Strix?

(...)

Prywatnie za Twoje nawrzucanie im w mailu. Ja też się wk....jak czekałem. Ale to i tak nic nie pomoże. Kart jest jak na lekarstwo. Posiedź na niemieckiem forum i może coś dorwiesz. Ja tak złapałem swojego Strixa. Chcesz link, to Ci podam na PW. Będziesz miał problem z zamówieniem na niemiecki adres - pomogę.

Nie będę się kłócił ale rozmawiałem z nim na PW niedawno i na 3080 dalej czeka.

4 minuty temu, marko22 napisał:

Prywatnie za Twoje nawrzucanie im w mailu. Ja też się wk....jak czekałem. Ale to i tak nic nie pomoże. Kart jest jak na lekarstwo. Posiedź na niemieckiem forum i może coś dorwiesz. Ja tak złapałem swojego Strixa. Chcesz link, to Ci podam na PW. Będziesz miał problem z zamówieniem na niemiecki adres - pomogę.

Nie mówię niestety (albo i stety) w języku nacji panów więc raczej nic z tego nie będzie.

Edytowane przez joker5513