k0chan 814 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) a w media expert po kilku minutach dostałem , ze juz kompletują zamówienie i na jutro kurierem, walić ten xkom w potylicę, płaciłem przelewem Edytowane 3 Grudnia 2020 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
Smoli 1 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Zamówienie w xkomie na ventusa 3x złożone o 15:03 a dzisiaj rano informacja na maila że planują wysłać 31.12.2020... Cytuj Link to post Share on other sites
WujkuNieBijKota 192 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Ja mam dalej, że w realizacji. Czyli jest nadzieja, że kartę dostanę jutro. Zauważyłem, że produkty zamawiane „na jutro”, ale kliknięte po 15:00 najczęściej są na pojutrze. Maile dostałem dwa - tak jak zwykle i trzeci dostanę jak spakują. Albo i nie! A płaciłem z góry. Choc x-kom jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Ja mam dalej, że w realizacji. Czyli jest nadzieja, że kartę dostanę jutro. Zauważyłem, że produkty zamawiane „na jutro”, ale kliknięte po 15:00 najczęściej są na pojutrze. Maile dostałem dwa - tak jak zwykle i trzeci dostanę jak spakują. Albo i nie! A płaciłem z góry. Choc x-kom jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.Wiara czyni cuda panie , miej wiarę to pograsz w cyberpunk a na ultra Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, WujkuNieBijKota napisał: Albo i nie! A płaciłem z góry. Choc x-kom jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. To będzie właśnie pierwszy raz, za miesiąc będziesz rzucał niewybrednymi słowami w stronę X-KOMu. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Artok Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 mi już f-re z media expert przysłali i że kompletują, to chyba przyjdzie na jutro 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 U mnie od wczoraj wisi że kompletują. Jak dzisiaj nie dostanę maila o tym że wysłali, to anuluję zamówienie i niech idą do diabła. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 hahaha z x-kom dostałem info , ze moje zamówienie będzie gotowe na 4 stycznia 2021r, ja pierdziu, a jak klikałem po 15 to było , ze dostępne i jeszcze ze na jutro jak w ciągu godziny kupię, co za żydowski sklep Cytuj Link to post Share on other sites
WujkuNieBijKota 192 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 2 minuty temu, k0chan napisał: hahaha z x-kom dostałem info , ze moje zamówienie będzie gotowe na 4 stycznia 2021r, ja pierdziu, a jak klikałem po 15 to było , ze dostępne i jeszcze ze na jutro jak w ciągu godziny kupię, co za żydowski sklep Standard. Jak się rzuciło pare tysięcy osób to nie ma co się dziwić, że tak to poszło. Czy to x-kom czy gdzie indziej. Cytuj Link to post Share on other sites
Marucins 87 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Nawet kilak 3090 znalazło się... https://fr.alternate.be/html/search.html?sort=AVAILABILITY&order=ASC&query=rtx+3090 a w polszy to najwyżej blok wodny możesz se kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 3 minuty temu, WujkuNieBijKota napisał: Standard. Jak się rzuciło pare tysięcy osób to nie ma co się dziwić, że tak to poszło. Czy to x-kom czy gdzie indziej. Żaden standard, tylko celowe działanie.... x-cum, ale nie tylko oni pogrywają sobie już nie pierwszy raz, kupujesz produkt z dostawą "na jutro" a okazuje się, że jutro nadejdzie za miesiąc lub dwa. Nie chwaląc się, znam się nieco na systemach sklepowych, na tyle aby wiedzieć, iż takie ustawienie systemu to działanie z premedytacją. Normalnie odbywa się to w bardzo prosty sposób. Jest towar na kartotece (fizycznie na stanie) > możesz kliknąć i zamówić. Nie ma towaru. Wyświetla się stan zerowy. Chcą nałapać jak najwięcej zamówień, a kiedy to się zrealizuje to już inna sprawa. I najlepiej żeby klient od razu musiał wpłacić $ bo to go zmotywuje do czekania. To nie jest zachowanie fair. Fair by było gdyby było jasno w opisie, że kart nie ma na stanie a to preorder. Szacowany czas jest nieznany a zamówienia będą realizowane zgodnie z numeracją. Taką informacje dostajecie owszem ale dopiero następnego dnia czy nawet później w lakonicznym mailu, jak to oni mają wtyki u producentów i się starają darowali by sobie, ale takimi mailami własnie starają się Was zatrzymać, żebyście nie anulowali zamówienia. Dlatego ja podobnie jak @Succubus już dawno postanowiłem ze nie biorę udziału w tym cyrku. CP sobie ogram na spokojnie po nowym roku, z resztą bez RT, to CP2077 pójdzie płynnie nawet na GPU pokroju 1060 6gb... nie sądzę aby był jakiś brzydki bez tego ficzera. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 w media expert jak zeszły od razu pojawiło sie , ze produkt chwilowo niedostępny, bez zadnych ściem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
WujkuNieBijKota 192 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 6 minut temu, pendzel_3 napisał: Żaden standard, tylko celowe działanie.... x-cum, ale nie tylko oni pogrywają sobie już nie pierwszy raz, kupujesz produkt z dostawą "na jutro" a okazuje się, że jutro nadejdzie za miesiąc lub dwa. Nie chwaląc się, znam się nieco na systemach sklepowych, na tyle aby wiedzieć, iż takie ustawienie systemu to działanie z premedytacją. Normalnie odbywa się to w bardzo prosty sposób. Jest towar na kartotece (fizycznie na stanie) > możesz kliknąć i zamówić. Nie ma towaru. Wyświetla się stan zerowy. Chcą nałapać jak najwięcej zamówień, a kiedy to się zrealizuje to już inna sprawa. I najlepiej żeby klient od razu musiał wpłacić $ bo to go zmotywuje do czekania. To nie jest zachowanie fair. Fair by było gdyby było jasno w opisie, że kart nie ma na stanie a to preorder. Szacowany czas jest nieznany a zamówienia będą realizowane zgodnie z numeracją. Taką informacje dostajecie owszem ale dopiero następnego dnia czy nawet później w lakonicznym mailu, jak to oni mają wtyki u producentów i się starają darowali by sobie, ale takimi mailami własnie starają się Was zatrzymać, żebyście nie anulowali zamówienia. Dlatego ja podobnie jak @Succubus już dawno postanowiłem ze nie biorę udziału w tym cyrku. CP sobie ogram na spokojnie po nowym roku, z resztą bez RT, to CP2077 pójdzie płynnie nawet na GPU pokroju 1060 6gb... nie sądzę aby był jakiś brzydki bez tego ficzera. Wiadomo, że budują sobie kolejkę, ostatnio w janusztroniku produkt z wysyłką 1-2 dni, a kumpel kupił i dostał info, że będą, ale niewiadomo kiedy. Zobaczymy, tak jak pisałem - wczoraj w salonie x-kom sprzedawca przestrzegał, że to „premiera na papierze”. Ja zaryzykowałem, żeby zamknąć build, który zacząłem dwa tygodnie temu po awarii płyty budować. Kupuje kartę dla wyglądu i ubolewam, że ni ma Founders Edition. Będzie to będzie, nie to nie. 970 STRIX rulez. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
WujkuNieBijKota 192 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) No, dostałem całkiem dobre info. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez WujkuNieBijKota Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 A u mnie nic Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 A ja dostałem maila, że trio nie jest dostępne czasowo i planują wysłać 08.12.2020. To są jaja - Każdemu piszą co innego Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 u mnie trio 4 stycznia dopiero , to nieźle bajkopisarzą chłopcy z xkomu Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Już się bałem że będzie trzeba czekać. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez BuNcOL5s Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Wiecie, ja zrobiłem za pobraniem, może dali mnie na początek kolejki żebym przypadkiem się nie rozmyślił bo nie mam wpłaconego siana A tak poważnie to nie wiem skąd oni biorą te daty. To naprawdę jest śmieszne, ale tylko dlatego, że tak naprawdę mi ta karta nie potrzebna (tak, właśnie dlatego zamówiłem dwie) bo jak ktoś został bez GPU i siedzi w domu na tyłku prze covida, to pewnie piana z pyska idzie Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Tak poza tematem można płacić kartą kurierowi ? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Zależy od kuriera. Z tego co pisali wyżej to UPS ktróry najczęściej wozi dla xkom nie ma terminali. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 34 minuty temu, BuNcOL5s napisał: Tak poza tematem można płacić kartą kurierowi ? Przygotuj gotówkę. Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Dzięki za info. Cytuj Link to post Share on other sites
_k4n3_ 1 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Ja właśnie z x-komu dostałem smsa, że Eagle czeka na mnie w salonie przez następne 5 dni. Jestem ciekaw co z Trio, na które składałem zamówienie ok 45 minut później. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez _k4n3_ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts