dodo 20732 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Ciekawe kiedy wyjdą karty które w 3440 x1440 będą śmigły na luzie w 144Hz Już są takie karty, to w dużej mierze zależy przecież od samej gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Dandys87 2 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 (edytowane) EVGA wprowadza kolejki na karty z mailami z indywidualnym linkiem do koszyka z kartą. Na razie tylko Ameryczka ale może być dobra opcja jak wyjdzie na Europe, bezpośrednio od EVGA będzie zapewne szybciej niż z naszych sklepów. https://forums.evga.com/New-EVGAcom-Notification-Checkout-Process-m3108092.aspx. Tak powinno wyglądać "powiadom mnie" na stronie nvidii a nie wiadomości godzinę po wykupieniu całych zapasów. Edytowane 6 Października 2020 przez Dandys87 2 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 6 Października 2020 Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Już wkrótce oferta allegro z linkiem by móc zakupić kartę. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Dziękujemy za przesłanie e-maila do działu obsługi klienta Amazon.nl. Muszę prosić o cierpliwość jeszcze przez chwilę, ponieważ nasz hurtownik nie może wysłać tytułu „Grafische kaart ROG-STRIX-RTX3090-O24G-gaming”. z zamówienia (....) w tej chwili. Już pracujemy nad jak najszybszym przywróceniem tego artykułu do magazynu. Taaaa.... Ciężko pracują. Zapytałem, czy jakaś kolejka istnieje. Pieprzenie... Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 MSI sprzedaje swoje karty na ebay w wyższych cenach... https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/j6i8v1/msi_is_scalping_their_own_3080s_on_ebay_links/ Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 MSI sprzedaje swoje karty na ebay w wyższych cenach... https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/j6i8v1/msi_is_scalping_their_own_3080s_on_ebay_links/ Każdy chcę zarobić Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 MSI sprzedaje swoje karty na ebay w wyższych cenach... https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/j6i8v1/msi_is_scalping_their_own_3080s_on_ebay_links/ Jeszcze gorsza januszeria niż proline... EVGA wprowadza kolejki na karty z mailami z indywidualnym linkiem do koszyka z kartą Oby sprawdziło się to w US i wprowadzili to też na inne regiony (EU). Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Ile ludzi tyle opinii True Ale wielkie dzięki, że nagrywasz w 21:9 W końcu nie mam czarnych pasów Control warto pograć czy bez szału ?Ciekawe kiedy wyjdą karty które w 3440 x1440 będą śmigły na luzie w 144Hz Mi gra się bardzo podobała a z RT wygląda świetnie. Ale podobno sporo ludzi twierdzi, że to przeciętniak. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Jednak nie trzeba 750W dla RTX3080, co było do przewidzenia 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Jeszcze gorsza januszeria niż proline.. GN juz robi inwestigejszon. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 jeżeli to prawda to niezłe jaja Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 True Ale wielkie dzięki, że nagrywasz w 21:9 W końcu nie mam czarnych pasów Mi gra się bardzo podobała a z RT wygląda świetnie. Ale podobno sporo ludzi twierdzi, że to przeciętniak. Nie ma problemu Sam cały czas korzystam z 21:9 więc nie wyobrażam sobie powrotu do 16:9, niemniej większość materiałów wrzucam w 16:9. Gamepleye w 3440x1440p to inna sprawa. Co do "Control" - dla mnie osobiście świetny tytuł. Tylko jestem jedną z tych osób które uwielbiają poznawać historię, wszelkie smaczki związane z fabułą, tajemnice etc. Wszystkie nagrania, dokumenty badam. Do tego podoba mi się system walki i przekazy jakie w tej grze mają miejsce odnośnie zjawisk paranormalnych (a, siedzę od ponad 20 lat w tematach odtajnianych dokumentów odnośnie energetyki, technologii etc.) więc dla mnie cudo. No i klimat gry + graficznie z Ray Tracingiem rewelacja. Zazwyczaj opinie ludzi na temat wartościowych gier w których nie wystarczy małpie łupanie w klawiaturę są takie, że te gry to przeciętniaki. Dlaczego? Bo takie opinie piszą zazwyczaj (nie chce generalizować) ludzie którzy z szukaniem jakiejkolwiek głębi i poznaniem nieco świata produkcji, nie mają niczego wspólnego więc coś co jest ponad przeciętne, a zarazem wymagające nieszablonowego myślenia i podejścia - przerasta typowych narzekaczy. Tak to widzę 3 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 jeżeli to prawda to niezłe jaja MSI to za duży gracz, żeby takie rzeczy odwalał, jakaś firma z nimi współpracująca sprzedawała karty 2 x mrsp Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Oglądaliście? MSI wydała nawet oświadczenie w tej sprawie, tak to prawda. Cytuj Link to post Share on other sites
shady1991 4 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 (edytowane) Aorusy z gigabyte były w media expert przez sekundy za 5200 zł Edytowane 7 Października 2020 przez shady1991 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2020 (edytowane) Aurusy z gigabyte były w media expert przez sekundy za 5200 zł Aorusa nawet jakby był po 5,20 zł; 3m kijem nie warto dotykać. Edytowane 7 Października 2020 przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
shady1991 4 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Aorusa nawet jakby był po 5,20 zł; 3m kijem nie warto dotykać. Informacyjnie wstawilem bo maila dostałem z dostępnością Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 No Marcin to mega pozytywny i rzeczowy gość Jest już info od Marcina, w sprawie plomb na ASUS'ach: "Cześć Panowie, wracam z konkretnym info, bo udało się dotrzeć do kogo trzeba i już wiem skąd te rozbieżności W przypadku Turingów zasada plomby nadal obowiązuje - czyli karta ze zdjętą plombą nadal będzie przyjmowana na serwis. W przypadku Amperów taka odpowiedź serwisu wynika ze zbyt małej ilości danych w tej chwili, stąd obecnie jest to odmowa. To znaczy, że serwis obecnie nie może stwierdzić, czy wodowanie karty i założenie fabrycznego chłodzenia od nowa nie wpłynie trwale na jej użyteczność. Temat w przypadku Amperów jest zbyt świeży i nie było jeszcze reklamowanych kart z takim tematem żeby mogli jednoznacznie zadeklarować, że i tutaj nie będzie problemów z plombami. Oczywiście nie jest to już decyzja ostateczna i może się zmienić na plus, np. za 2-3 miesiące, o czym obiecali poinformować po zbadaniu sprawy:)" 3 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Jest już info od Marcina, w sprawie plomb na ASUS'ach: "Cześć Panowie, wracam z konkretnym info, bo udało się dotrzeć do kogo trzeba i już wiem skąd te rozbieżności W przypadku Turingów zasada plomby nadal obowiązuje - czyli karta ze zdjętą plombą nadal będzie przyjmowana na serwis. W przypadku Amperów taka odpowiedź serwisu wynika ze zbyt małej ilości danych w tej chwili, stąd obecnie jest to odmowa. To znaczy, że serwis obecnie nie może stwierdzić, czy wodowanie karty i założenie fabrycznego chłodzenia od nowa nie wpłynie trwale na jej użyteczność. Temat w przypadku Amperów jest zbyt świeży i nie było jeszcze reklamowanych kart z takim tematem żeby mogli jednoznacznie zadeklarować, że i tutaj nie będzie problemów z plombami. Oczywiście nie jest to już decyzja ostateczna i może się zmienić na plus, np. za 2-3 miesiące, o czym obiecali poinformować po zbadaniu sprawy:)" No to niezłe tam zawirowania mają 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Revenant 1170 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 To ja dziękuje za takiego Asusa... jak ktoś zazwyczaj kupuje GPU w okresie 2mc od premiery to kupuje wtedy kota w worku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 "W przypadku Amperów taka odpowiedź serwisu wynika ze zbyt małej ilości danych w tej chwili, stąd obecnie jest to odmowa. To znaczy, że serwis obecnie nie może stwierdzić, czy wodowanie karty i założenie fabrycznego chłodzenia od nowa nie wpłynie trwale na jej użyteczność. " . Nieco to absurdalne no chyba, że tak są karty zrobione, że ściągnięcie fabrycznego chłodzenia równoznaczne jest z urwaniem jakiegoś kondzioła w co naturalnie szczerze wątpię Także dziwna sytuacja szczerze przyznam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 (edytowane) To z mojej perspektywy wodowanie ASUS'a odpada, jak na razie tyle informacji zebrałem: 1. ASUS - na dzień dzisiejszy nie pozwala, bloki są od EKWB 2. ZOTAC - nie daję plomb, ale już są bloki od EKWB, konstrukcja PCB podobna do referenta ale ciupkę jest dłuższa 3. GIGABYTE - nie daję plomb, ale oficjalnie nie pozwalają na rozbiórkę (kiedyś pisałem do nich), nie ma jeszcze bloków. 4. EVGA - pełna swoboda, ale ceny z kosmosu są z polskiej dystrybucji, i nie widziałem jeszcze bloków. 5. KFA2 - chyba też nie ma plomb, referencyjna konstrukcja ma już bloki od EKWB / Bykski 6. MSI - twardo z plombami i nie pozwalają ruszyć, na ich smoka z blokiem trzeba będzie pewnie czekać z ~pół-roku 7. PALIT - brak danych o plombie, referencyjna konstrukcja ma już bloki od EKWB / Bykski 8. GALAX - brak danych o plombie, referencyjna konstrukcja ma już bloki od EKWB / Bykski 9. GAINWARD - brak danych o plombie, referencyjna konstrukcja ma już bloki od EKWB / Bykski 10. ASROCK - chyba nie robi geforsów chyba na ZOTAC'a padnie :l, przy najmniej będzie GW 5 lat Edytowane 7 Października 2020 przez mutissj 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wyliczając mniej więcej informacje ile sztuk rzucono na dane kraje i jeżeli to prawda że było ich tylko 22 tyś To nie zdziwiłbym się jeżeli popyt przekraczałby 100x tego co zostało wysłane do sklepu. Mniej więcej pewnie 2ML+ Ludzi zamówiło i czeka w kolejce plus ewentualni niezdecydowani. Więc jeżeli Nividia zdołała dostarczyć taką małą ilość plus w natarciu jeszcze modele 3070 i 3060 i zapewne na te obie karty zapotrzebowanie będzie jeszcze większe. To nie wyrobią się do drugiego kwartału 2021r w takim przypadku. Niech jeszcze znowu zaczniemy bawić się w zamykanie granic i lockdowny to dostaniemy produkt na wiosnę 2022 xD Z jednej strony wielka szansa dla AMD jeżeli zaprezentują coś nawet lekko przebijającego RTX 2080 TI w dogodnej cenie mogą sporo zyskać. Takie moje kalkulacje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Miazga jak to lata 3 Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Moja biedna 2080Ti Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts