Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

A jak stawiasz GTX660 kontra 7850 ? Jakie Twoje zdanie jest... bo przeglądałem porównanie GTX470 i HD7850 obu po OC i HD7850 jest wydajniejszy ogółem o jakieś max 15% :>  I weź pod uwagę to że on ma proca AMD i narzut sterownika NVIDII te robi swoje. W dodatku nie ma 1680x1050 tylko FullHD co na starcie obniża framerate względem naszej rozdziałki o jakieś 5-8fps ;)

Edytowane przez henus7

W Crysisie 3 te karty to jest trochę jak niebo a ziemia :P Na 660tce jest płynnie a tam gdzie spada to spada też na 660Ti, GTX670 :D Wgl to gra ma niesamowity narzut na proca i i3 , czy phenom II(nie wspominając o słabszych procach) w miejscach fizycznych wypadają blado.

Sprzedaję platformę i przeglądając testy zastanawiam się czy zamiast kupować od razu i5 nie zostać bez platformy i dozbierać na i7...

Edytowane przez Rafcio1874

Przy i7 jak będziesz nagrywał filmiki to nie będzie takich spadków a i karta dostanie skrzydeł. Ja polecam nagrywać w MSIAfterburner bo nagrywa bardzo dobrze... a jeśli sprzęt wyrabia to ustawiasz 50-60 fps i w tylu leci z nagrywaniem.

Przy i7 jak będziesz nagrywał filmiki to nie będzie takich spadków a i karta dostanie skrzydeł. Ja polecam nagrywać w MSIAfterburner bo nagrywa bardzo dobrze... a jeśli sprzęt wyrabia to ustawiasz 50-60 fps i w tylu leci z nagrywaniem.

Heniu widzę że masz nową  grafę :-)

Tak, na radkach ostro zjeżdza w 1 misji, szczególnie na samym początku jak dostajesz pistolet i wbiegasz na pierwszy most i tu wydajność karty nie ma znaczenia  :) Grałem na HD7850 oraz CF z HD7870  :P

Edytowane przez Rafcio1874

Mam pytanko

Kupiłem klucz do crysisa 3 niestety gra jest w angielskiej wersji językowej. Czy już ktoś taką spolszczał za pomocą plików np dostępnych z polskiej wersji na torrentach czy w inny sposób? 

Chętnie spolszczył bym swoją wersję ale nie wiem jak 

no właśnie całe spolszczenie, zresztą wszystkie języki zawarte są w folderze Localization i tam wrzuciłem pliki polish_xml.pak oraz polish.pak 

Niestety w menu nigdzie nie mogę doszukać się opcji zmiany języka :(

A gdy zmienię nazwę plików polish.pak na english.pak gra nie ładuje tekstur i dialogów 

Zastanawiam się czy oficjalne polskie pliki by pomogły 

Może ma ktoś jakiś pomysł lub sam coś już próbował i się udało?

nie zmieniałem zaraz spróbuje 

Panie i Panowie działa! :) 

Trzeba w pliku system.cfg w katalogu głównym gry dodać w linijce z językami polish i zmienić wartość english na polish

wygląda to tak:

; crysis3
sys_game_folder=c3
sys_user_folder=Crysis3
sys_languages=english,french,spanish,german,turkish,italian,czech,chineset,polish
g_language=polish

W rejestrze nic nie trzeba jednak grzebać 
Edytowane przez elvismt

Wy też na multi macie tyle błędów i niedoróbek typu znikające postacie na powtórkach, czasem biegające modele z rozłożonymi rękoma, czasem chwilowe wyraźne spadki FPS po zabiciu gracza  

Gra się dużo gorzej niż w wersji beta 

prawda są z tym problemy, strasznie w****iające jest to, są też błędy po uderzeniu z powietrza często nie da się strzelać i jest trup

a to też jest denerwujące, no nic dałem za grę 50zł i chyba adekwatnie bo za więcej bił bym się w pierś, a  tak to poczekam może załatają kilka dziur i błędów 

Witam

Drodzy forumowicze nie mogę przstawić rozdzielczości tekstur z wysokich na bardzo wysokie. Gdy to robię i uruchamiam ponownie grę to dalej mam wysokie.

Czy ktoś miał taki problem lub wie jak go rozwiązać? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Gra zaktualizowana (wersja pliku exe 1.2.0.0), sterowniki najnowsze, świeży system Win 8 (po formacie).

Sprzęt:

- i3770k

- gtx 680

- 16 gb

Edytowane przez Sławo

Panowie czy ktoś podczas grania w Crysis 3 spotkał się z błędem o takim kodzie "cryengine error dxgi_error_device_removed"?

Wczoraj podczas rozgrywki testowałem wydajność mojej karty na różnych profilach OC w MSI AB i kiedy podniosłem napięcie na karcie w celu uzyskania lepszych taktować niemalże od razu wyskakiwał mi ten błąd. Na stockowym napięciu karty nic takiego się nie pokazywało. Wiecie coś więcej o tym błędzie i co tak naprawdę go powoduje? Dodam że sterowniki 13.3 beta.