Skocz do zawartości

Platformy VOD w Polsce - filmy i seriale, które warto zobaczyć

Którą platformę VOD odwiedzasz najczęściej?  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą platformę VOD odwiedzasz najczęściej?

Recommended Posts

4 minuty temu, marik81 napisał:

Płacenie kilku serwisom abonamentu co miesiąc

Jak już płacisz i masz tylko dla siebie, to wykupujesz na zmianę co miesiąc jakieś inne VOD.

Jak współdzielisz konta, to za około ~ 25zł miesięcznie masz 3 (Netflix, HBO max, Disney +), dodatkowo Prime od Amazona za 49zł rocznie jako bonus do darmowych przesyłek i jakichś tam gier. Canal + Online 10zł miesięcznie z voucherem... Na razie nie jest źle.

• Popieram 2

Dokładnie, póki jest możliwość współdzielenia konta i nie ma sztywnych, czasowych umów (tego by jeszcze brakowało) to nie ma tragedii. Co innego jak się płaci samemu wszystkie abonamenty to wtedy robi się ładna sumka, która już sporo przebija nawet najwyższe pakiety w kablówkach.

Co do samego SkyShowtime to ja akurat czekam bo stacje które wchodzą w jego skład mają często bardzo ciekawe filmy/seriale. Wszystko będzie zależało od ceny... :->

No i jest w końcu coś z TLoU. Kolejny serial po House of the Dragon w którym widać przewagę HBO nad Neflixem w kwestii ekranizacji. Nie starają się na siłę udziwniać i poprawiać czegoś co było dobre czy wręcz pisać własnej historii tylko robią z tego serial i wychodzi im to świetnie. Czekam!

• Lubię to 3
W dniu 24.08.2022 o 23:01, Arnold napisał:

40F66111-03F5-45DB-82F7-E428E86A83D9.thumb.jpeg.339c8829f6a45e05c94ab5acbf8ede30.jpeg

Tak to wyglądało godzine temu po nowym zalogowaniu sie przez TV.

Nie działa dalej i tylko na TV/ Samsung z systemem Tizen rcznikowo 2018/2019 model. Mógł sie TV tak dziwnie zawiesić, że tylko Disney+ nie działa?. Jeśli zadziała to tu możecie dowiedzieć się gdzie obejrzeć after 4 i to bez limitów.

Dodam, że wczesniej wszedłem w menadzer aplikacji wyczyściłem dla Disneya dane i tzw smieci aplikacji. Chyba, ze aplikacje reinstalować.

197739A7-245E-4B18-9538-04B650E0A797.jpeg

A7753E72-8D6B-4A13-BB4F-DF9DD8E13F88.jpeg

A283ACAB-2020-49D4-9355-A8D126B24406.jpeg

Miałem ten sam problem i też na Samsungu. Spróbuj zaktualizować bo inaczej nie ma szans by zadziałało.

Jeśli to robiłeś to jak poprzednicy koniecznie zmień rozdzielczość w ustawieniach platformy VOD. 

Edytowane przez smokkks
Godzinę temu, smokkks napisał:

Miałem ten sam problem i też na Samsungu. Spróbuj zaktualizować bo inaczej nie ma szans by zadziałało.

Jeśli to robiłeś to jak poprzednicy koniecznie zmień rozdzielczość w ustawieniach platformy VOD. 

Dzieki, ale okazało się co innego. Jak Samsung jest podłączony kablem do routera i po jakiejś awarii prądu TV Samsung włączy się szybciej niż router i da sygnał do internetu to Samsung wywala komunikat brak dostepu do sieci i nawet jak go złapie to aplikacja Disney+ świruje. Jak wyłącze z pradu i włącze to działa. Co prawda wgrał sobie sam najnowsza wersje TIZENa 1401 i na razie wszystko lata cacy.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
W dniu 3.09.2022 o 10:13, zbiku90 napisał:

Ktoś widział nowego LotRa? Ja jako fan książek (Silmarillion omawiałem na ustnej maturze z polskiego) jestem póki co mocno zawiedziony po 2 odcinkach. W sumie to nie miałem wysokich oczekiwań i nie czekałem zbytnio ale niesmak pozostał. No cóż, może się później rozkręci. Chyba lepiej jakby akcję umiejscowili w Czwartej Erze po wydarzeniach z oryginalnej trylogii z zupełnie nowymi postaciami.

Drugi sezon podobno ma bardziej trzymać się treści zawartej w książkach, tak obiecują twórcy ale co z tego wyjdzie. Po obejrzeniu całego pierwszego sezonu jestem pozytywnie zaskoczony, mimo wszystko.

• Popieram 1
7 minut temu, ALF napisał:

jestem pozytywnie zaskoczony, mimo wszystko.

Ja również, ale po obejrzeniu pierwszego odcinka Rodu Smoka jestem pod większym. Amazon jest strasznie "grzeczny" z tymi swoimi serialami, na HBO przemoc, krew, flaki, cycki od tak, na dzień dobry i jak widać po popularności seriali HBO,  to się sprzedaje jak świeże bułeczki.

• Lubię to 1
  • Popieram 1
9 godzin temu, drVanSteiner napisał:

czym się różni teaser od trailera

Cytat

Materiał, z którego składa się trailer, tworzą sceny znajdujące się w finalnej wersji filmu, serialu czy gry. Dlatego też zwiastun montuje się dopiero po zakończeniu prac nad produkcją. Natomiast teaser powstaje znacznie wcześniej – jeszcze przed końcem zdjęć na planie i ostatecznym montażem.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Dałem czas do końca miesiąca reszcie czy chcą bym im profile przeniósł i robię out, bo płatność mi schodzi jakoś w połowie.

Nie mam zamiaru płacić więcej za gorszą jakość, po prostu. Dalej ten podstawowy plan to są grosze ale jak mają mnie walić na 480 czy tam 720p to niech spie*dalają.