Skocz do zawartości

"Złote myśli" forum ;)

Recommended Posts

Logika

Jedna gra, na jedną konsolę.

Jeden system, na jeden komputer.

Ja tutaj widzę pewną tendencję którą obrała sobie firma i czy to się tobie podoba, czy nie - aby legalnie użytkować ich sprzęt trzeba się zgodzić na te warunki. Dziamganie o tym że MS jest złodziejem, a już w szczególności nieumiejętność zrozumienia że ten całkiem długi kawałek kodu to też czyjaś praca za którą należy się wynagrodzenie, robi z ciebie idiotę.

Proponowanie, aby nabyć ten software bez uiszczenia należności jest propagowaniem piractwa (kradzieży), więc może zamiast jednego z twoich komputerów można było kupić systemy na wszystkie pozostałe i użytkować je zgodnie z zamysłem twórców i dystrybutorów oprogramowania.

Jak mam oprogramowanie, to na użytek domowy powinienem mieć prawo zainstalować go na wszystkich moich komputerach, bo już zapłaciłem.

Też bym tak chciał i moim zdaniem powinno tak być, jeśli masz kilka pecetów i sam z nich korzystasz, to dlaczego masz płacić kilka razy.

No ale cóż, w świetle prawa jesteś złodziejem.

Jedna gra, na jedną konsolę.

Największa głupota...

Skoro kupiłem grę, to chcę z nią robić co mi się podoba, np. iść do kumpla z grą i odpalić ją na jego konsoli, albo odsprzedać skoro jest moją własnością.

Mam nadzieję, że MS nieźle się przejedzie na nowych konsolkach, niech tylko ktoś mi się waży kupić nowego xklocka!

Jak ktoś kupuje konsolę, to już się godzi na wselakie ograniczenia. Nie zmienia to faktu, że płacenie więcej, za coś mniej wydajnego, gdzie nie można odsprzedawać gier (albo można tylko raz), gdzie kinect może nas nagrywać, to jego wola.

Największa głupota...

Święte słowa.

A w świetle prawa, to może i jestem złodziejem, ale moralnie się tak nie czuję. Co innego, jakbym nie zapłacił za nawet jeden system.

Macie obaj racje, ale cóż to chcieć, przecież to amerykańska firma, a tam to co drugi żyd, a wieksze korporacje są przez nich trzymane, ktos hejta "kitajców", którzy mają łeb na karku, i w miarę idą na korzyść graczy, choć nie w każdym aspekcie, bo przecież to duża firma :D

Czyli jak masz jedną audice, to drugą możesz zaj**ać z salonu? Przecież już zapłaciłeś za samochód...

Ah ja uwielbiam te "trafne" przykłady %-)

Nieźle trzeba mieć we łbie, żeby mylić klonowanie z kradzieżą :P

Piractwo to nie kradzież egzemplarza w sklepie i powodowanie rzeczywistych strat (sklep kupił od dystrybutora, a nie sprzeda już), tylko klonowanie tworzące wyimaginowane straty, bo nie wszystko co ściągne z neta bym kupił w sklepie :> 

Żeby nie było offtopa :wariat: 

Oj ja chyba piszę ze sławnym Sidem  :)

Oj dobra zacząłeś wcześniej a potem stałeś się Sidem  ;)

W sensie że miałem stary awatar %-)

sid vicious żyje! :D

Swoją drogą z tym klonowanie, i gość który pisał o kupowaniu gry, z której bedzie można korzystać na wszystkich konsolach i PC-tach po jednym kupieniu. W pewnym sensie te gry to zupełnie inny produkt, często zmiany są tylko minimalne, a czasami inny jest prawie cały produkt, choć wygląda tak samo :D