cooger 2075 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Jeśli słuchawki grają równo to karta ok. Reklamuj głośniki. Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Słuchawki grają w porządku niezależnie od poziomu głośności. No cóż, w takim razie reklamacja. Jakieś rady odnośnie reklamacji? Oddać na gwarancję, czy lepiej zwrócić sprzęt i kupić drugi raz? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 IMO zadzwoń do serwisu i zapytaj czy wymienią na nowe (i sprawdzone ). Jeśli tak to serwis a jak nie to zwrot. Serwis może załatwić to szybciej bo za zwrotem kasy to czasami można poczekać i dwa tygodnie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
djgromo 60 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Dzisiaj przyszły 58X Jubilee i moim zdaniem mają znacznie mniej trebli w porównaniu z 660s. Wywaliłem nawet pady spod grilla i normalnie mogę ich słuchać. 660s sprzedałem bo góra mnie bardzo męczyła. Mam też HD650 i w porównaniu z 58X są bardzo przymulone. Dobrze się używa 650 do słuchania czegoś przez długi czas bo nie męczą swoją barwą. 58X są bardziej żywe i mają znacznie lepszy low end. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 A jaką tanią kartę dźwiękową (pod PCI-E) warto dokupić właśnie do głośników Microlab FC330 i do słuchawek ISK HD9999? Przeznaczenie uniwersalne, czyli filmy, większość gatunków muzyki, gry. Zależy mi też na pozbyciu się szumów, jakie generuje interga. https://www.x-kom.pl/p/159929-karta-dzwiekowa-creative-sound-blaster-audigy-fx-pci-e.html https://proline.pl/asus-xonar-dgx-pci-e-5-1-audio-card-p924910 Któraś z tych się nada? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Raczej wyrzucone pieniądze. Lepiej jakiś Dac na usb. Jeśli nie przeszkadza Ci rozmieszczenie złącz to fx-audio x3. Albo szukaj używanego cube'a. Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 A dlaczego niby ma przeszkadzać rozmieszczenie złącz w fx-audio x3? Chodzi o to, że są z przodu i z tyłu? A czy w ogóle jest możliwość podłączenia do niego również mikrofonu (przez wejście oznaczone na dacu jako "phone"?)? Z góry przepraszam za głupie pytania, jeżeli takie zadaje, ale zupełnie się nie znam na kartach dźwiękowych. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 A dlaczego niby ma przeszkadzać rozmieszczenie złącz w fx-audio x3? Chodzi o to, że są z przodu i z tyłu? A czy w ogóle jest możliwość podłączenia do niego również mikrofonu (przez wejście oznaczone na dacu jako "phone"?)? Z góry przepraszam za głupie pytania, jeżeli takie zadaje, ale zupełnie się nie znam na kartach dźwiękowych. Tak, byli tacy (no dobra, jeden był - kombajn ) co na to marudzili. Phone to słuchawki. Typowe DACi USB nie mają możliwości podłączenia do nich mikrofonu bo nie mają ADC (wyjątkiem jest np. Audiotrak Cube). Mikrofon podłączasz do integry lub kupujesz mikrofon na USB. Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 (edytowane) Okej, dzięki za wytłumaczenie. Tak więc będę rozważał chyba kupno Audiotraka Prodigy Cube. Warto bawić się w używane, czy lepiej kupić nówkę? Jeszcze pytanie, jak ma się ta karta: https://proline.pl/asus-xonar-dx-xd-pci-e-7-1-audio-card-p917214 do Cube'a? Co będzie lepszym wyborem do uniwersalnych zastosowań (co do muzyki to mogę powiedzieć, że słucham 50/50 zarówno i rocka/metalu jak też dubstepu/chillstepu, także zależy mi na wyraźnym bass'ie). No chyba, że wystarczy fx-audio x3. Z mikrofonu (posiadam Zalmana ZM-MIC1) korzystam bardzo rzadko, ale wzmocnienie i wyeliminowanie szumów poprzez przetworzenie sygnału przez kartę by się przydało. Kupno mikrofonu pod USB to ~100zł, także dodając cenę fx-audio x3 robią się 3 stówki. A to już blisko ceny Cube'a. Jak widać jestem strasznie niezdecydowany, także mam nadzieję Cooger, że jakoś nakierujesz moje zapotrzebowanie na sprzęt. Ogólnie, dzięki za wszystkie propozycje Edytowane 19 Września 2018 przez manual Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Z używanymi jak z używanymi, to samo ryzyko co z innym sprzętem. Nie porównywałem tego Asusa z Cubem łeb w łeb więc nie wiem, pewne jest że sekcja wzmacniacza słuchawkowego lepsza w Cube. Co do mikrofonu to już sam musisz się zdecydować co dla Ciebie ma sens. Jeśli go używasz to Cube jest lepszym wyjściem niż X3. Cytuj Link to post Share on other sites
manual 3 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Ok, dzięki za wskazówki. Zastanowię się i wybiorę pomiędzy X3 a Cubem. Zawsze będzie też możliwość podłączenia do laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 czy obracanie "gałki" w sprzęcie jest dla was ważne? Dla mnie akurat tak i znalazłem taką o to perełke na jutube. https://www.youtube.com/user/KnobFeel 2 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Tyle słuchawek a ja katuje focale listen z conduktor te słuchawy są miazga zdecydowanie za mało wycenione Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6347 Napisano 22 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2018 No pięknie... Podobno remonty miałeś, a teraz cała ściana zaje...ana przez słuchawki Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Września 2018 Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Już panele akustyczne wiszą to parę słuchawek w tą czy w tamtą ruznica nie robi haha. Trochę tandeta ale zrobiłem to w dosłownie 20minut mam plan na fajniejsze rozwiązanie niestety czasu brak Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 A co tam pochwalę się Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Oooo mało było eksponatów? A ja się pochwalę, że udało mi się zareklamować Fostexy w Massdropie! Pękła śrubka mocująca jeden z 'kubełków'do pałąka i to tak niefortunnie że nieszło jej wykręcić. Okazało się przy okazji, że element jest nie do kupienia bo coś zmienili w modelu pod Massdropa a nawet gdyby to śrubka z nakrętką to 45USD i dostępne wyłącznie w stanach I tu muszę Massdropa pochwalić bo oddali kasę mimo, że upłynęły ponad 2 lata od dostawy. Pokryli też koszt odsyłki. Jestem w plecy o VAT oczywiście, ale lepiej tak niż nie mieć co z tym zrobić albo kombinować. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 No trochę mało jeszcze t1 v2 muszę upolować i będę przeszczesliwy. Trzeba było przysłać do mnie wywiercił bym śrubę i nagwintował od nowa na normalny gwint Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 A skąd ja mam wiedzieć, że masz możliwość takiej precyzyjnej obróbki? Ja tam na taką skalę nie schodzę, ale jakby ktoś potrzebował coś większego ze stali to mogę pomóc jakby co Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 To na przyszłość Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Na przyszłość kupiłem ISK HD9999. Kombinuję jak zrobić luksusową wersję. Chętnie bym kupił wtyk pasujący do gniazda w tych słuchawkach żeby zrobić ładniejszy kabelek ale nie wiem jak go znaleźć. W sumie mogę użyć tego co jest bo jest rozkładalny ale nie lubię psuć oryginałów Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Chinole maja wszystko pokaż jak to wygląda Ja musze zrobić nowy do focali na tym oryginalnym można by auto odpalać. Ja musze zrobić nowy do focali na tym oryginalnym można by auto odpalać. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 W sumie... nie było trudno: https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Mini-3PIN-4PIN-Female-plug-Mini-XLR-Audio-Microphone-connector/32904283991.html Teraz tylko coś markowego poszukać Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Mini xlr ostatnio na alegro kupowałem z neutrica Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Ja wolę amphenole. Przy okazji jakiś zakupów zamówię. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts