Popularne posty ODIN85 1007 Napisano 28 Maja Popularne posty Udostępnij Napisano 28 Maja 9 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja 2 godziny temu, Karister napisał: Szczerze mówiąc, to na pierwszy rzut oka myślałem, że jakieś dobre czekolady i bym sobie wszamał ale tu nagle na narożniku mililitry ;x 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty CrisPell 4845 Napisano 29 Maja Popularne posty Udostępnij Napisano 29 Maja Kupiłem sobie lego 12 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty ODIN85 1007 Napisano 29 Maja Popularne posty Udostępnij Napisano 29 Maja 13 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja Taki malutki kompresik żelowy (zimno/ciepło) o wymiarach 10 x 10 cm. https://zapodaj.net/plik-5Vsu9WKlZq Czasem zdarza mi się, że gdy ukradną mi krew do badań, na ręce robi mi się buła lub siniak. A ten kompres, bardzo fajnie się sprawdza (ojciec ma dwa, ale większe - 10 x 26 cm. One jednak są deko za wielkie). 2 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2736 Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja Te kompresy są ogólnie dobre na stłuczenia i inne tego typu urazy ,młody takich używa na treningach piłki nożnej .Świetna sprawa w upalne dni bo można szybko poczuć ulgę przykładając taki kompres do karku /czoła . Alternatywą tańszą są żelowe wkłady termo do lodówek , minus taki ze tylko chłodzą a ten kompres Flex można równiez podgrzewać i mamy ogrzewacz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Komputerek Intel N100 / 16GB /512GB m.2 sataWysłane z mojego Oneplus 11 5G przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Plecak bardzo pojemny z mnóstwem fajnych kieszonek, schowków itp. 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Nie wiem co mnie pokusiło, ale za ~120zł bezprzewodowy headset to chyba tanio Posłucham, protestuję i pewnie polecą dalej. TURTLE BEACH Stealth 600 Gen 2. 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Cepheus119 549 Napisano 2 Czerwca Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Czerwca Kufer centralny i do tego jakiś chiński motór 11 4 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2736 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca (edytowane) Może nie kupiłem ale wynająłem ... Kontener na gruz i w końcu remont łazienki stał się faktem . Bardzo owocne 2,5 dnia prac Edytowane 2 Czerwca przez raiders 6 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca W dniu 31.05.2024 o 16:42, raiders napisał: Te kompresy są ogólnie dobre na stłuczenia i inne tego typu urazy ,młody takich używa na treningach piłki nożnej .Świetna sprawa w upalne dni bo można szybko poczuć ulgę przykładając taki kompres do karku /czoła . Alternatywą tańszą są żelowe wkłady termo do lodówek , minus taki ze tylko chłodzą a ten kompres Flex można równiez podgrzewać i mamy ogrzewacz Teoretycznie, zgodnie z doniesieniami naukowymi przykładanie zimnego kompresu do karku to jedno z gorszych rzeczy co można zrobić jeśli chodzi o schłodzenie organizmu. W ten sposób oszukuje się mózg ze ciało jest faktycznie chłodniejsze niż powinno i mózg podkręca termostat jeszcze wyżej. Według źródeł naukowych powinno się chłodzić twarz, wnętrze dłoni i podeszwę stopy. Aczkolwiek racja uczucie jest jak najbardziej fajne. Natomiast najbardziej efektywne jest chłodzenie twarzy jak już. Ewentualnie w ciepłe dni właśnie stopy do lekko chłodnej wody. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca (edytowane) 15 godzin temu, Cepheus119 napisał: Teoretycznie, zgodnie z doniesieniami naukowymi przykładanie zimnego kompresu do karku to jedno z gorszych rzeczy co można zrobić jeśli chodzi o schłodzenie organizmu. W ten sposób oszukuje się mózg ze ciało jest faktycznie chłodniejsze niż powinno i mózg podkręca termostat jeszcze wyżej. Według źródeł naukowych powinno się chłodzić twarz, wnętrze dłoni i podeszwę stopy. Aczkolwiek racja uczucie jest jak najbardziej fajne. Natomiast najbardziej efektywne jest chłodzenie twarzy jak już. Ewentualnie w ciepłe dni właśnie stopy do lekko chłodnej wody. W sumie bardzo dobrze się stało, że neurochirurg zalecił ojcu zakup tych kompresów (głównie do okładania kolan). Kilka dni temu, jechał na rowerze (na szczęście niezbyt szybko) i zjechała mu noga z pedała i do czegoś dobił. Trochę kuleje, nogę ma opuchniętą. Dziś był u lekarza rodzinnego po receptę i lekarka powiedziała, że skoro chodzi, to wszystko jest oki. Mógłby iść na SOR, ale swoje by odsiedział. I chyba wiem, co dostanie na Dzień Ojca - pedały antypoślizgowe (z pinami). Mam takie w swoim rowerze (o czym wspominałem w tym temacie) i powiem, że to super sprawa. Noga naprawdę nie zjeżdża. Także polecam. Edytowane 3 Czerwca przez Kapitan Jawor Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Czerwca Udostępnij Napisano 3 Czerwca 7 godzin temu, Kapitan Jawor napisał: Mógłby iść na SOR, ale swoje by odsiedział. I chyba wiem, co dostanie na Dzień Ojca - pedały antypoślizgowe (z pinami). Mam takie w swoim rowerze (o czym wspominałem w tym temacie) i powiem, że to super sprawa. Noga naprawdę nie zjeżdża. ale jak zjedzie to kończysz na szyciu nogi na SORze Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Czyli, że odradzasz zakup takich pedałów? Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3639 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca 10 godzin temu, kubbak napisał: ale jak zjedzie to kończysz na szyciu nogi na SORze To są rytualne plemienne blizny, sam mam na łydzie ;p 1 minutę temu, Kapitan Jawor napisał: Czyli, że odradzasz zakup takich pedałów? Te pedały są świetne ale jeśli postanowisz o nich zapomnieć i zrobić coś dziwnego z nogami w czasie jazdy to się pięknie te piny wbijają w nogę. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2 godziny temu, ernorator napisał: To są rytualne plemienne blizny, sam mam na łydzie ;p Kto nie ma ten... 2 godziny temu, Kapitan Jawor napisał: Czyli, że odradzasz zakup takich pedałów? Nie tyle odradzam co trzeba być świadomym ich wad (i konsekwencji z tym związanych). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca za cholerę nie wiem dlaczego dodają mi się podwójnie zdjęcia 4 2 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca W dniu 2.06.2024 o 17:46, raiders napisał: Może nie kupiłem ale wynająłem To E36 wygląda jakby jakiś Cygan nim jeździł xD Ja sobie ebooka kupiłem: https://wydawnictwoagora.pl/kryminalna-historia-watykanu/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Wracając do Turtle Beach Stealth 600 gen2. Wykonanie to plastik, fanstastik, jak widzę plastikowy pałąk i te prowadnice to w serduszku boli. Nausznice materiałowe aczkolwiek mocno czuć 100% poliestru. Nie umywa się to choćby do weluru z nausznic HM5. Wygoda taka 5/10, może przy alkoholu to będzie z 6. Nausznice raczej małe, docisk do głowy dosyć konkretny, ale bez przesady. Niby to słuchawki zamknięte, ale sporo dźwięku przepuszczają. Dźwiękowo są dość wyrównane i można całkiem przyjemnie sobie nawet muzyki na nich posłuchać biorąc pod uwagę cenę. EQ ma kilka presetów, ale tylko pierwszy tj. signature ma sens, reszta karykatura lekka, ewentualnie może komuś jeszcze bas boost podejdzie. Brakuje nieco niskiego basu, co słuchawki starają się nadrabiać midbasem. Ogólnie naprawdę nie ma tragedii i raczej pozytywnie się zaskoczyłem. Edit: ktoś kiedyś poprawi ten błąd dodawania postów? Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Znowu nie mogę dodać zdjęcia https://i.postimg.cc/qqP2gWhj/IMG20240605092855.jpg (to jest kawa arabica) 5 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts