drVanSteiner 12589 Napisano 5 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Cd. zakupów remontowych. Płytki z glazury i z gresu, matowe i błyszczące, jasne i ciemne, gładkie i z wzorem... masakra, jakby jednych nie można Do tego 6x derzawi (3 do pokoi i 3 do łazienek) + ościeżnice.Zamawianie zajęło mi 4 godziny . A musiałem w sklepie, bo załatwiałem też transport. Niby tylko 10m2, a wyszło ponad 1,5 tony gruzu i wiórów 4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nexy95 134 Napisano 5 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 (edytowane) W końcu, jest i on - RX 6700XT Nitro+ OC od Sapphire, piękny, cichy i zimny. Niestety cewki dają o sobie znać, więc zobaczę jak będzie mi się z tym żyło i czy nie pójdzie zwrot - gdyby nie to to karta byłaby idealna. Siada mi x2 razy lepiej niż poprzedni RTX 3060Ti Ghost OC od Gainwarda. Będę musiał ogarnąć grzebienie, bo trudno okiełznać sztywne przedłużki od Phanteksa. Edytowane 8 Listopada 2022 przez nexy95 6 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 5 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 4 minuty temu, nexy95 napisał: RX 6700XT Nitro+ Gdzie i za ile jak mogę zapytać? Cytuj Link to post Share on other sites
nexy95 134 Napisano 5 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 @MiK używka 1800zł z allegro, karta ze stycznia tego roku. Po sprzedaży 3060Ti wymiana wyszła mnie praktycznie 1:1, karta pochodzi z niemiec (faktura na 15 sztuk ) ale kupiłem od firmy, mam paragon i 1 rok rękojmi także mi to lata na razie, a i tak plan na 2023 to 5800x3d + rx 7900xtx. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty coco01 14022 Napisano 5 Listopada 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 5 godzin temu, jakub1t napisał: Przypomniało mi się - raz auto przeglądu mi przejść nie chciało bo miałem nówki reflektory ksenonowe , ale bez spryskiwaczy A mi tydzień temu nie chciał podbić przeglądu bo miałem światła dzienne w jednym miejscu z postojówkami Spoiler Tak mam wykonane dzienne A fabrycznie w tym miejscu są postojówki i drogowe Na drugiej skp nie było problemu, ale za to nie spodobała się absencja kontrolki "check engine" po przekręceniu na zapłon Wyciągnąłem przy diagnoście przekaźnik i kolega zadowolony Żeby nie było offtopu, to sobie kupiłem kategorię C Spoiler i wódeczkę 3 5 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 15 godzin temu, coco01 napisał: Żeby nie było offtopu, to sobie kupiłem kategorię C Gdzie i za ile? Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2736 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, Arnold napisał: Gdzie i za ile? W biedrze dawali jak robiłeś zakupy na kartę dużej rodziny za min 199zl 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 1 minutę temu, raiders napisał: W biedrze dawali jak robiłeś zakupy na kartę dużej rodziny za min 199zl To legalne? Czy jak coś to idziesz na siedzenie?? Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty leto87 2282 Napisano 6 Listopada 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Polowałem na ten mikroskop długo.. 4 aukcje przegrałem, dzisiaj się udało, w dobrej cenie. 9 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 W dniu 5.11.2022 o 16:53, jakub1t napisał: Czesław jak by był Niemcem to nawet by to mógł na legalu zrobić w peżocie Mógłby gdyby auto znalazło się na liście zgodności (czyt. dostało papier z TUVu). To nie jest tak, że w DE można wszystko i wszędzie pakować. Dana żarówka musi mieć okejke z danym reflektorem/pojazdem. W dniu 5.11.2022 o 16:53, jakub1t napisał: Spryskiwacz to akurat bzdura Nope, bród skutecznie potrafi spowodować oślepianie (głównie jesienią/zimą ze względu na panujące warunki). W dniu 4.11.2022 o 17:52, Andrew napisał: Próbowałem to załatwić ale ITS odpisuje teraz, że czekają na zmiany w polskim ustawodawstwie. Ok, wszystko możliwe, powyższe opierałem na wpisie krążącym w necie o użytkownikach Dacii, którzy przeszli taką drogę - wpis z tego roku więc w miare aktualny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty pendzel_3 4589 Napisano 7 Listopada 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Ponieważ ceny kart graficznych wróciły na powiedzmy, że akceptowalny poziom to w końcu zdołałem przekonać wewnętrznego Janusza, że potrzebuje tego GPU. 11 1 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty mabrothrax 5730 Napisano 7 Listopada 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Monitorek. 7 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty qszyq 12 Napisano 7 Listopada 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Dodatkowa przestrzeń robocza do GB3467WQSU-B1: 6 4 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 2 godziny temu, kubbak napisał: Mógłby gdyby auto znalazło się na liście zgodności (czyt. dostało papier z TUVu) Auto jest na liście zgodności , dlatego tak napisałem . 2 godziny temu, kubbak napisał: Nope, bród skutecznie potrafi spowodować oślepianie (głównie jesienią/zimą ze względu na panujące warunki). Miałem z 10 aut ze spryskiwaczami i aktualnie mam , na pewno coś one tam dają . Ale są bardzo dalekie od ideału . Jak sam nie przetrzesz to nie będą czyste . Zakupy do roweru dla córki 6 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 52 minuty temu, jakub1t napisał: Auto jest na liście zgodności , dlatego tak napisałem . Ok, mój błąd, nie dopatrzałem, że dawałeś liste z Philipsa. Na tej z Osrama nie ma żeżota. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 2 godziny temu, mabrothrax napisał: Monitorek. Daj znać czy nie będzie problemów, ja z moim G9 Neo mam ciągle jakieś przygody pod kątem softwarowym, nie wspominając że ostatni firmware to wyszedl chyba w lutym i porzucili temat 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Halny 793 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Dawno nic nie wrzucałem a trochę się pokupowało, wrzucam jakieś pierdoły z ostatnich dni Wycieraczki do auta, bo jak nowe auto to i coś odświeżyć trzeba + dodatkowo naklejka antystatyczna pod rejestrator: Przed chwilą trochę poszalałem i jakąś chemie dokupiłem na ostatnie chwile przed zimą, jakiś tam prosty wosk + osuszacz, bo szyby mi parują jak deszcz spadnie, w ogóle ciekawa sprawa bo wymieniłem kabinówkę, zrobiłem pełną inspekcje auta po myjni/deszczu i wszędzie sucho, szyby wymyte kilka razy na błysk, a i tak zaczynają parować, może to mi pomoże. Ostatnio jeszcze kupiłem sobie płyn do mycia felg w auchanie + wosk na mokro z plaka żeby nabłyszczyć po myjni na szybko I jakieś tam baterie do pada do X'a, ale to już nie wrzucam bo mi się nie chce 3 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 20 godzin temu, GreQonE napisał: Daj znać czy nie będzie problemów, ja z moim G9 Neo mam ciągle jakieś przygody pod kątem softwarowym, nie wspominając że ostatni firmware to wyszedl chyba w lutym i porzucili temat Jedyny problem jaki z nim miałem był taki, że z jakiegoś powodu nie mogłem ustawić jasności ani nawet trybu pracy - pomogło włączenie i wyłączenie HDR w windowsie. Oprócz tego, wszystko jak najbardziej spoko, na pewno upgrade pod każdym względem z mojego starego MSI. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 W dniu 7.11.2022 o 08:33, pendzel_3 napisał: Ponieważ ceny kart graficznych wróciły na powiedzmy, że akceptowalny poziom to w końcu zdołałem przekonać wewnętrznego Janusza, że potrzebuje tego GPU. Spoiler Śliczna ta karta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2768 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Srebrna a skromna 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) 12 minut temu, joker5513 napisał: Srebrna a skromna Jedyne do czego mogę się przyczepić to brak trybu pasywnego, nie wiem dlaczego się na to nie zdecydowali temperatury w idle raczej by na to spokojnie pozwalały. Coby offtopu całkowitego nie robić... Frytkownica beztłuszczowa siałomaj. Edytowane 8 Listopada 2022 przez pendzel_3 5 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2768 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 24 minuty temu, pendzel_3 napisał: Frytkownica beztłuszczowa Brzmi jak oksymoron Deep fry rulez!!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Godzinę temu, joker5513 napisał: Brzmi jak oksymoron Nie tyle o te frytki chodzi co o to że można tam wrzucić cokolwiek jak do piekarnika, mam takiego MasterCook'a bydlaka który robi >300stopni to pizza z kamienia wychodzi sztos ale raz, że to się powoli nagrzewa a dwa, że jest to nieekonomiczne jak chcesz upiec coś małego, kilka udek na obiad itp, 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts