ALF 28963 Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=DEGK08Qz6v0 5 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 http://i.imgur.com/Pzu715I.jpg 2 Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty worm 17830 Napisano 25 Czerwca 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 http://memy.pl/show/big/uploads/Post/150502/14983203610773.jpg 14 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 3 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Kanał discord (taki nowoczesny irc) naszego forum: https://discord.gg/vf2qDU Link poprowadzi bezpośrednio do kanału. Użyteczna aplikacja, dostępna również przez www. Zapraszamy! 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 Kanał discord (taki nowoczesny irc) naszego forum: Genialna apka, polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
skapskiadi 870 Napisano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 25 Czerwca 2017 Popularne posty Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 12 Cytuj Link to post Share on other sites
fortunately102 124 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 niestety, ale poziom ksztalcenia w Polsce jest tak niski, malo tego rzeklbym ze w wielu przypadkach to pranie mozgu dzieci od malego (brak kreatywnego myslenia, uczenie sie "pod klucz", brak zyciowego podejscia aby pomoc mlodym ludziom odnalezc sie w doroslym zyciu, nauczenie zupelnie oderwane od rzeczywistosci np. uczenie ze nie ma bezpieczniejszej inwestycji niz obligacje panstwa itd.). Nauczycielami sa bardzo czesto osoby, ktorym nie wyszlo w zyciu zawodowym, dlatego ucza dzieci. Sa teoretykami, a nie praktykami. Dlatego tez zawod jest tak silnie zdominowany przez kobiety, poniewaz mozna im placic mniej. (nie zebym to pochwalal ) "Jobs dominated by women pay less on average than those with higher proportions of men, and studies have shown that these careers tend to enjoy less prestige as well" https://www.nytimes.com/2014/09/07/sunday-review/why-dont-more-men-go-into-teaching.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Podpisuje się pod tym Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 ale poziom ksztalcenia w Polsce jest tak niski, malo tego rzeklbym ze w wielu przypadkach to pranie mozgu dzieci od malego Rozumiem, że masz na to weryfikowalne dane, które zebrałeś siedząc na Antypodach? Tak się składa, że poziom kształcenia jest w Polsce dość wysoki, a w porównaniu do innych krajów unijnych nie mamy się kompletnie czego wstydzić. Problemów jest kilka - likwidacja szkolnictwa zawodowego i parcie na studia, przez co ludzie, którzy kiedyś byliby na przykład świetnymi hydraulikami, mają obecnie licencjat z zarządzania pochodzący z zaocznych studiów na prywatnej uczelni w Pcimiu Dolnym i latami ślęczą w pośredniakach. Przeświadczenie, że każdy może wszystko osiągnąć to kolejny mit, niestety za to odpowiedzialni są głównie rodzice - gdy chodziłem do podstawówki osobników, mówiąc bez ogródek, tępych, lokowało się w szkołach specjalnych. Z pożytkiem dla nich i dla reszty, bo jedno takie dziecko potrafi rozwalić całą klasę. Obecnie, aby umieścić ucznia w takiej placówce wymagana jest zgoda rodziców, a takowi praktycznie nigdy nie godzą się na to, by Brajanek do niej trafił. Mamy więc plagę dzieciaków specjalnej troski, przepuszczanych z klasy do klasy praktycznie do matury, która to z kolei jest kolejnym problemem, bo wymóg 30% aby zdać jakiś przedmiot to kosmiczna wręcz kpina. Kiedyś trzeba było mieć 60% na dwójkę, obecnie taki wynik to powód do dumy. Dlatego tez zawod jest tak silnie zdominowany przez kobiety, poniewaz mozna im placic mniej. To zdanie akurat świadczy o skrajnej ignorancji w temacie, bo akurat pensje nauczycieli w szkołach publicznych, notabene skandalicznie niskie, nie są regulowane rynkowo, a odgórnie i zależą od posiadanego stopnia zawodowego i stażu pracy. Nauczycielami sa bardzo czesto osoby, ktorym nie wyszlo w zyciu zawodowym, dlatego ucza dzieci. Największa głupota na sam koniec. Nauczycielami najczęściej są osoby, które....doskonale wiedziały, że chcą uczyć już około dwudziestki, dlatego wybrały takie, a nie inne studia, ukończyły odpowiednie kursy pedagogiczne i ich życie zawodowe to właśnie praca w szkole. Jeśli uważasz, że do tej pracy idzie ktoś, komu na przykład nie szła gra na giełdzie, albo nie został wielkim kompozytorem to gratuluję wiedzy o świecie. Pozazdrościć. To, że obecnie mamy w kraju dość leciwą kadrę, bo miejsca pracy są blokowane przez związkowców, którzy zasłaniają się przeżytkiem, jakim jest Karta Nauczyciela, to inna bajka, a o tym, że program często nie ma związku z rzeczywistością pisałem już wcześniej. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) niestety, ale poziom ksztalcenia w Polsce jest tak niski Spytaj Brytyjczyka o godzinę, podając mu zegarek z numeracją rzymską. Albo powie, żebyś s...padał na drzewo, albo odpowie, że nie wie. Sam przez jakiś czas uważałem, że poziom nauczania w Polsce jest stosunkowo niski, ale człowiek zaczął częściej rozmawiać z ludźmi zza granicy, czy to znajomi, czy obcy. I uwierz mi, że załamałem się jak chłop miał wyraźny problem z dokładnym podaniem czegoś tak oczywistego jak data wybuchu 2WŚ. To co my uważamy, albo co chociażby ja uważam za wiedzę elementarną jaką powinien znać każdy, często jest właśnie tym progiem nie do przeskoczenia dla innych ludzi spoza Polski. Tutaj Cię zaskoczę - przeciętny Jimmy z Wlk Brytanii w szkole średniej uczy się tego co nasze brzdące w połowie gimnazjum. Niestety nie mówię tego tylko zakładając, że tak jest. Byłem, widziałem, załamałem się. e// To ja tak od siebie jeszcze dodam link (nie wygasa, pernamentny) pozwalający na dołączenie do serwera na Discordzie. >> https://discord.gg/ZfWFK3w Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Fanbooj 9 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 http://memnews.pl/img/29863/wg-ekspertki-men-nalezy-zweryfikowac-zycie-prywatne-nauczycieli/ 7 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Link poprowadzi bezpośrednio do kanału. Coś szybko te zaproszenia, linki stają się martwe. Twój padł. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Mój błąd - zaproszenie było ważne 24h. Fanbooj już podał dobre linki w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Wiem, pisałem z nim i podpiąłem temat. Teraz jeszcze z TS'em będę załatwiał jakąś reklamę na główną. Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 U nas kształcenie z wiedzy ogólnej jest dobre . Gorzej już z specjalistami . Niestety osoby w ministerstwach pojęcia o rynku pracy nie mają . Bo co oczekiwać od urzędnika , który siedzi na 4 literach od 7 do 15 pijąc kawę vide Urzędy Bezrobocia . Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Przeświadczenie, że każdy może wszystko osiągnąć to kolejny mit, niestety za to odpowiedzialni są głównie rodzice - gdy chodziłem do podstawówki osobników, mówiąc bez ogródek, tępych, lokowało się w szkołach specjalnych. Z pożytkiem dla nich i dla reszty, bo jedno takie dziecko potrafi rozwalić całą klasę. Obecnie, aby umieścić ucznia w takiej placówce wymagana jest zgoda rodziców, a takowi praktycznie nigdy nie godzą się na to, by Brajanek do niej trafił. Mamy więc plagę dzieciaków specjalnej troski, przepuszczanych z klasy do klasy praktycznie do matury, która to z kolei jest kolejnym problemem, bo wymóg 30% aby zdać jakiś przedmiot to kosmiczna wręcz kpina. Kiedyś trzeba było mieć 60% na dwójkę, obecnie taki wynik to powód do dumy. Zaleciało Korwinem Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Czym by nie zalatywało, święte słowa. Oczywiście nie jest to obraz kompletny, bo i nauczyciele bywają nader często patologiczni, albo klasy równane są do jednego prymusa bo takiego co już umie się wygodnie uczy... ale jak najbardziej, zdawalność za poziom 30% to kpina, a wszechobecne parcie na maturę i studia również. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Przynajmniej obsługę w CC masz na poziomie, sami magistrowie i licencjaci. Cytuj Link to post Share on other sites
skapskiadi 870 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 https://www.facebook.com/KryminalnaPL/videos/829249210556591/?hc_ref=NEWSFEED 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts