marqes997 4 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Przecież można to zrobić za pomocą MediaCreationTool http://puu.sh/jwjBq/f3468f414a.png http://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 Ciekawy wynalazek nie powiem ale pobieram od kąd wysłałeś mi info i jest dopiero 86 % Cytuj Link to post Share on other sites
korbacz 10 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Trochę już minęło od premiery Win10 i można krótko stwierdzić, czy przesiadka z poprzedniej wersji jest dla mnie udana. Odpowiem krótko TAK, choć nie do końca Win10 zapewnił w moim przypadku kompatybilność z kilkoma bardzo rzadkim aplikacjami (99% z was nie wie nawet o istnieniu takich programów, więc to nie problem). Poza tym bardzo irytowały i irytują mnie automatyczne uaktualnienie os, które na szczęście na siłę, ale można wyłączyć (sic!), oraz wiele pomniejszych spraw, które w Win8 można było też zrobić i do tego w prostszy sposób. Co jeszcze, a możne to, że powershell 5 to bardzo potężne narzędzie (choć w dużej swojej części dostępne również na win8 i oczywiście server). Cytuj Link to post Share on other sites
dudek079 66 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Zainstalowalem jakiś czas temu Windows 10, został zaktualizowany z Windows7. Od 2 dni mam problem z ikonami na pulpicie bo zmieniają sie miejscami. Ułoże je po swojemu po zresetowaniu komputera ikony sa poprzestawiane w inny sposób. dochodzi nawet do tego że korzystam z przeglądarki zamykam ja a inony znowu wyleciały w kosmos. Kolejnym problemem jest sytuacja w której otwieram folder i jest opcja widok gdzie można ustawić widok ikon. Ustawian na duże ikony, minimalizuję okno ponownie otwieram a tam widok przestawiony z dużych ikon na szczegóły. Mi wyczerpały się już wszystkie pomysly co może byc nie tak dlatego zdecydowałem się prosić was o pomoc za która z góry dziękuję. U mnie było to samo, a powodował to antywirus, po zmianie na AVG problem zniknął tylko trzeba postawić system na nowo Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez dudek079 Cytuj Link to post Share on other sites
marqes997 4 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 od jakiegoś czasu rano jak włączam komputer zauważam czasami napis resume from hibernation (o ile się nie mylę) problem jest taki, że zawsze wybieram opcję zasilanie zamknij nigdy nie wybieram opcji uśpij czy to jest normalne ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Przeglądnij bios(uefi) co tam się dzieje.... Cytuj Link to post Share on other sites
marqes997 4 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Przeglądnij bios(uefi) co tam się dzieje.... Co dokładnie mam tam sprawdzić ? btw. chyba zrobie szybciej tą czystą instalacje niż myślałem. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez marqes997 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Na wyłączenie hibernacji jest inna metoda działająca nawet chyba od XP. Uruchom cmd jako administrator i wpisz: powercfg -h off Potwierdzasz i nie dość, że zwalnia Ci się na dysku ładnych kilka GB to masz problem z głowy z hibernacją, której i tak 90% użytkowników nie używa. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez LuziQ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Jak zrobiłem aktualizacje z 8.1 do 10 i teraz chcę zainstalowac czysty system to instalatora odpalam z poziomu win 10 czy mogę botować od razu z pendriva. Tak żeby nie było problemu z aktywacją ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Możesz z pena a z aktywacją to być może będziesz musiał (niekoniecznie) skorzystać z telefonu do Microsoft.Piszę tak bo parę dni temu z nimi na ten temat rozmawiałem.Oni sami się gubią w informacjach..... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wallpy 820 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Jak zrobiłem aktualizacje z 8.1 do 10 i teraz chcę zainstalowac czysty system to instalatora odpalam z poziomu win 10 czy mogę botować od razu z pendriva. Tak żeby nie było problemu z aktywacją ? Ja bootowałem z pena, klucz pominąłem, System aktywował się sam gdy miałem dostęp do internetu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
poncjusz 8 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Potrzebuje pomocy. W komputerze mam 8Gb pamieci ram a dostepne jest 7.47 Gb ram, czy ktoś wie gdzie jest 0.5Gb. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez poncjusz Cytuj Link to post Share on other sites
Kroju 42 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam, mój problem z win 10 pojawił się podczas aktualizacji która się zwiesiła. Po restarcie pc otrzymałem komunikat ze aktualizacja została zainstalowana jednak teraz podczas wyłączania pc gaśnie monitor a komputer cały czas chodzi i jedyna metoda na jego wyłącznie to przytrzymanie przycisku power, dzieje się też tak przy zostawieniu pc na pewien czas, gaśnie monitor i nie można go później "wybudzić". Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Próbowałeś odinstalować tą ostatnią aktualizację? Cytuj Link to post Share on other sites
robhar1290 0 Napisano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 http://i.imgur.com/4m9nnVR.png Problem jest taki. Mam windowsa 10 Home. W nim nie ma możliwości dostania się do gpedit, gdyż go nie ma. A co, jeśli zainstalowałem gpedita osobno? Z internetu. Czy będzie on miał jakikolwiek wpływ na działanie systemu?Link: Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 witam jest taki problem z brakiem dźwięku Jakoś 2 tygodnie temu jak zainstalowałem win 10 zainstalowałem sterowniki od X-Fi Gamer i działało wczoraj małolat zrobił aktualizacje i od tamtej pory co restart jest brak dźwięku, pomaga jedynie usunięcie sterownika i zainstalowanie od nowa tylko jest to problematyczne co uruchomienie kompa.Próbowałem już patent z uśpieniem ale mnie działa. Prosze o pomoc jak zrobić by co uruchomienie kompa nie resetowało się do domyślnych ustawień Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Próbowałeś odinstalować aktualizację? Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 no właśnie nie bo nie wiem która to podobno były 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Jak z wczoraj to może dwie ostatnie...? Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 2 dni temu robił aktualizację.Jak dobrać się do tych aktualizacji Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Menu-ustawienia-aktualizacja i zabezpieczenia-opcje zaawansowane-wyświetl historię aktualizacji. Na górze jest napis -"odinstaluj aktualizacje" Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez jarrino 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 ok przetestuję i zdam relacje Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) a mi sie nie pobieraja aktualizacje, wisza na 56% @edit to pomoglo : https://rahuldpatel.wordpress.com/2008/12/02/clearing-windows-update-cache-upon-update-failure/ Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez gustine Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) działa dzięki jarrino Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez BattleCrit Cytuj Link to post Share on other sites
robhar1290 0 Napisano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) proszę o odpowiedz http://i.imgur.com/4m9nnVR.png Problem jest taki. Mam windowsa 10 Home. W nim nie ma możliwości dostania się do gpedit, gdyż go nie ma. A co, jeśli zainstalowałem gpedita osobno? Z internetu. Czy będzie on miał jakikolwiek wpływ na działanie systemu?Link: https://youtu.be/HXpGHAdUuxs Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez robhar1290 Cytuj Link to post Share on other sites
GoodDayPL 4 Napisano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Posiadam słuchawki Natec Genesis HX66 niestety nie moge zainstalować sterowników do nich ponieważ wyskakuje komunikat Don't Support This Platform! Tryb zgodności nic nie pomaga. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts