jarrino 3912 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Pierwszy raz to możesz zrobić update z 7 na 10. Potem możesz na tym kluczu stawiać dziesiątkę od nowa. Klucz będzie ważny i dla siódemki ale używać możesz tylko jednego systemu.... Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez jarrino 1 Cytuj Link to post Share on other sites
twojambasador 0 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Update nie da rady bo windows update szuka aktualizacji i znaleźć nie może (po reinstalacji jest to samo). Chcę aktywować W10 tylko po to aby mieć na niego licencje. Potem dalej zamierzam korzystać z W7 (tylko gry). Lepiej tworzyć obraz przez tego media toola czy pobrać iso od ms (1511)? Cytuj Link to post Share on other sites
dario83 33 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Ja polecam przez media tool. Mi wszystko śmigało a tworzyłem pendrive już kilka razy. Cytuj Link to post Share on other sites
Dyma_ 51 Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 jak w win10 (i w ogóle w windowsie ;p ) edytować pozycje na liście kiedy kliknę prawym przyciskiem myszy na plik/folder? Powskakiwało mi tam sporo gówna i chciałbym sie tego pozbyć. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Mieliście może coś takiego na Win10, że użycie pamięci dochodziło do niemalże 100%? U mnie od jakiegoś czasu tak się dzieje i do końca nie wiem w czym jest problem, żaden proces nie zużywa tak chorych ilości a mimo to ogólnie nie spada poniżej 98%. Nie występuje to stale ale dość często i to głównie w pulpicie ewentualnie jak mam odpalonego Chrome. Podobno jest to jakiś ogólny problem związany z wyciekiem pamięci występujący po którejś aktualizacji. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Miałem tak na wersji testowej. Od czasu zainstalowania systemu na czysto problem nie występuje Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Mieliście może coś takiego na Win10, że użycie pamięci dochodziło do niemalże 100%? U mnie od jakiegoś czasu tak się dzieje i do końca nie wiem w czym jest problem, żaden proces nie zużywa tak chorych ilości a mimo to ogólnie nie spada poniżej 98%. Nie występuje to stale ale dość często i to głównie w pulpicie ewentualnie jak mam odpalonego Chrome. Podobno jest to jakiś ogólny problem związany z wyciekiem pamięci występujący po którejś aktualizacji. Sprawdz na Process Explorerze working bytes i private bytes Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Właśnie to był pierwszy program którym sprawdzałem ale nie ma tam takich wartości z których uzbierałoby się łącznie blisko 16GB. Jest kilka pozycji pożerających po ~120-116MB a tak to cała masa pomniejszych po kilka/kilkadziesiąt MB. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pyton19 0 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Jak myślicie opłaca sie przechodzić na win 10 przy konfiguracji i3 4160 i gtx 960 patrząc pod kątem gier? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Tak... Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Nie . Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Ja zyskalem boosta w FPSach w grach. Ale problemy nadal sa ostanio cos sie aktualizowalo PC uruchamia sie ponownie i co 2s wlaczal sie i wylaczal odciecie pradu pomoglo dopiero, tak samo boje sie teraz wogole restartowac pc czy wylaczac wiec chodzi caly czas bo przy restarcie to znowu problem z INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE, osttanio tez neta wywalalo i nie wiem czy to wina Windowsa cyz cos na sieci ale akurat jak restartowalem modemo-router cisco to net na chwile byl i znowu nie bylo i ciagle komunikat o braku jakiegos protokolu sieciowego. Cytuj Link to post Share on other sites
ciasny wiesiek 0 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Jak ustawić ekran logowania na win 10? mam dwóch użytkowników ale z automatu wchodzi na moje konto i żeby brat wszedł na swojego musi wylogować się z mojego użytkownika i dopiero wejdzie na swojego Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Chyba znalazłem sposób na znikającą pamięć. Zastosowałem się do porad z tego filmiku i problem póki co zniknął Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Windows 10 z aktualizacji ma jakiś limit instalacji / konfiguracji podzespołów? Za każdym razem muszę instalować Windows 7 i go aktualizować do Windows 10, czy tylko za 1 razem i przy kolejnych instalacjach od razu będę mógł instalować Windows 10? Cytuj Link to post Share on other sites
dario83 33 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Możesz zainstalować Windows 10 używając klucza Windows 7. Nie trzeba robić aktualizacji. Wystarczy że użyjesz najnowszej kompilacji instalatora Windows 10. Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Mam problem z windows store,chciałem ściągnąć Forza 6 Apex ale cały czas wywala mi błąd 0x80242021,pobieranie się w ogóle nie rozpoczyna.Udało się go komuś naprawić? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ja coraz częściej myślę o przesiadce na Linuxa... po prostu ten Windows 10 odpycha mnie strasznie... Znalezienie ustawień czegokolwiek to porażka na całej linii, aktualizacje instalują się i nie mogą się zainstalować... uruchamiam kompa już chyba z 10 raz i dalej krzyczy, że są aktualizacje do zainstalowania... nie wspomnę już o szacie graficznej, która jest prosta, mało wyrazista i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna !! Kompletnie nie mogę się w nim odnaleźć... Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Ja coraz częściej myślę o przesiadce na Linuxa... po prostu ten Windows 10 odpycha mnie strasznie... Ja miałem to samo, ale Linux mnie w ogóle nie interesuje (a miałem swego czasu OpenSUSE in Ubuntu na kompie); wróciłem do W7 i znowu jest dobrze . Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Też mi nie leży ten windows,w w7 jakoś łatwiej rozwiązać problemy.Windows store to straszna porażka mało co tam można sobie ustawić. Cytuj Link to post Share on other sites
Mst74 154 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Przesada Jak dla mnie Windows10 jest idealny (no prawie, rzeczy idealnych tak naprawdę nie ma), wszystko działa gładko i tak samo szybko (o ile nie szybciej) jak na 7. Konwersja trwała nie więcej niż 10 minut, praktycznie jej nie zauważyłem. Nie wspominając już o tym że mam całkiem nowy system za free,no niby 7 kosztowała ale przez ten czas amortyzacja była już wielokrotna bo komputerów używam do pracy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Witam, jak zmienic ściezke instalacji aplikacji/gier w sklepie windows ? Wstalem rano i ustawilem download Forzy przychodze z pracy a tu zonk, bo mam system na SSD i zabraklo miejsca, i teraz bede musial od nowa pobierac ale chcialbym ustawic na hdd... Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Co prawda poradnik dla win 8.1, ale powinien zadziałać z 10 http://tech-online.pl/sciezka-instalacji-windows-apps-zmiana/ Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Niestety nie dziala, mam błąd przy zapisie nowej sciezki przy zmianie w rejestrze. Ok juz wiem, banalnie proste, wystarczy wejsc w ustawienia -> system -> pamięć i zmienic "nowe aplikacje będa zapisywane w" Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Przesada Jak dla mnie Windows10 jest idealny (no prawie, rzeczy idealnych tak naprawdę nie ma), wszystko działa gładko i tak samo szybko (o ile nie szybciej) jak na 7. Takie to nadeszły czasy, że jak coś nie jest gorsze, ale jest nowsze, to już jest super . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts