Skocz do zawartości

Windows 10 Temat zbiorczy. Wrażenia, wątpliwości porady

Recommended Posts

Pierwszy raz  to możesz zrobić update z 7 na 10. Potem możesz na tym kluczu stawiać dziesiątkę od nowa. Klucz będzie ważny i dla siódemki ale używać możesz tylko jednego systemu....

Edytowane przez jarrino
  • Popieram 1

Mieliście może coś takiego na Win10, że użycie pamięci dochodziło do niemalże 100%? U mnie od jakiegoś czasu tak się dzieje i do końca nie wiem w czym jest problem, żaden proces nie zużywa tak chorych ilości a mimo to ogólnie nie spada poniżej 98%. Nie występuje to stale ale dość często i to głównie w pulpicie ewentualnie jak mam odpalonego Chrome.  

Podobno jest to jakiś ogólny problem związany z wyciekiem pamięci występujący po którejś aktualizacji. 

Mieliście może coś takiego na Win10, że użycie pamięci dochodziło do niemalże 100%? U mnie od jakiegoś czasu tak się dzieje i do końca nie wiem w czym jest problem, żaden proces nie zużywa tak chorych ilości a mimo to ogólnie nie spada poniżej 98%. Nie występuje to stale ale dość często i to głównie w pulpicie ewentualnie jak mam odpalonego Chrome.  

Podobno jest to jakiś ogólny problem związany z wyciekiem pamięci występujący po którejś aktualizacji. 

Sprawdz na Process Explorerze working bytes i private bytes

Ja zyskalem boosta w FPSach w grach. Ale problemy nadal sa ostanio cos sie aktualizowalo PC uruchamia sie ponownie i co 2s wlaczal sie i wylaczal odciecie pradu pomoglo dopiero, tak samo boje sie teraz wogole restartowac pc czy wylaczac wiec chodzi caly czas bo przy restarcie to znowu problem z INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE, osttanio tez neta wywalalo i nie wiem czy to wina Windowsa cyz cos na sieci ale akurat jak restartowalem modemo-router cisco to net na chwile byl i znowu nie bylo i ciagle komunikat o braku jakiegos protokolu sieciowego.

• 2 tygodnie później...

Windows 10 z aktualizacji ma jakiś limit instalacji / konfiguracji podzespołów?

Za każdym razem muszę instalować Windows 7 i go aktualizować do Windows 10, czy tylko za 1 razem i przy kolejnych instalacjach od razu będę mógł instalować Windows 10?

Ja coraz częściej myślę o przesiadce na Linuxa... po prostu ten Windows 10 odpycha mnie strasznie...

Znalezienie ustawień czegokolwiek to porażka na całej linii, aktualizacje instalują się i nie mogą się zainstalować... uruchamiam kompa już chyba z 10 raz i dalej krzyczy, że są aktualizacje do zainstalowania... nie wspomnę już o szacie graficznej, która jest prosta, mało wyrazista i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna !! Kompletnie nie mogę się w nim odnaleźć...

Ja coraz częściej myślę o przesiadce na Linuxa... po prostu ten Windows 10 odpycha mnie strasznie...

Ja miałem to samo, ale Linux mnie w ogóle nie interesuje (a miałem swego czasu OpenSUSE in Ubuntu na kompie); wróciłem do W7 i znowu jest dobrze :).

Przesada  :)

Jak dla mnie Windows10 jest idealny (no prawie, rzeczy idealnych tak naprawdę nie ma), wszystko działa gładko i tak samo szybko (o ile nie szybciej) jak na 7.

Konwersja trwała nie więcej niż 10 minut, praktycznie jej nie zauważyłem.

Nie wspominając już o tym że mam całkiem nowy system za free,no niby 7 kosztowała ale przez ten czas amortyzacja była już wielokrotna bo komputerów używam do pracy.

• Popieram 2

Witam,

jak zmienic ściezke instalacji aplikacji/gier w sklepie windows ? Wstalem rano i ustawilem download Forzy przychodze z pracy a tu zonk, bo mam system na SSD i zabraklo miejsca, i teraz bede musial od nowa pobierac ale chcialbym ustawic na hdd... 

Niestety nie dziala, mam błąd przy zapisie nowej sciezki przy zmianie w rejestrze.

Ok juz wiem, banalnie proste, wystarczy wejsc w ustawienia -> system -> pamięć i zmienic "nowe aplikacje będa zapisywane w" :D 

Przesada  :)

Jak dla mnie Windows10 jest idealny (no prawie, rzeczy idealnych tak naprawdę nie ma), wszystko działa gładko i tak samo szybko (o ile nie szybciej) jak na 7.

Takie to nadeszły czasy, że jak coś nie jest gorsze, ale jest nowsze, to już jest super :(.