Silver Fox 1687 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) Zrobiłem dziś czystą, zobaczymy co będzie ze sterami, na oficjalnej stronie narazie jest bida ze sterami do RVE. Edytowane 31 Lipca 2015 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
Gregu82 1857 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 opowiem o moich odczuciach.....Wczoraj podszedłem do instalki, poprzez sciągnięcie uaktualnienia. Ściąagło się, zainstalowałem i bum....nią mam internetu.....panika bo co zrobić bez internetu.....więc powróciłem do 8.1....ale okazało się że podczas instalki W10, popsuły mi się stery do ethernet, i na 8.1 tez sieciówka mi nie działała......po kilku próbach udało mi sie doinstalować manualnie karte sieciową.... Więc stwierdziłem że skoro tak łatwo poszło to może ten problem da się łatwo naprawić w win10, więc ponownie zabrałem się za instalke...... Zainstalowałem i znowu karta sieciowa wysiadła, więc próbowałem doinstalować driver z cd dostarczonego z płytą główną, ale to niestety sie nie udawało. więc pobrałem stery z maja 2015 do win10, ze strony intela, zainstalowałem i wszystko zadziałało. BitDefender tez nie działał, ale to tez udało się naprawić, bo dostarczyli update wczoraj na stronie oficialnej. I na tym skończyły sie moje problemy z systemem...... to co mi jest potrzebne to wszystko działa wyśmienicie.... tj. PS, Bat, LR, TS, Skype, Steam, Origin, i inne...... po 24h testów nie znalazłem nic innego co by mi nie działało... Tak więc ja z czysty sumieniem mogę polecieć system. p.s. do Windows 8.1 nie wracam. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Iobit dociaga dobre stery i jest free. http://www.iobit.com/en/driver-booster.php Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Bawię się od kilku godzin w W10 i ogólnie fajnie to wygląda, taki mix Win7 i Win8.1. Jedna rzecz z jaką jak do tej pory nie mogę się uporać to wyszukiwanie plików itd. W W8 było to świetnie zrobione bo wystarczyło kliknąć na start i wklepać nazwę pliku i już było wszystko na liście a tutaj wpisuje nazwę programu a ten szuka mi głównie po sieci. Trzeba ręcznie rozwijać appki i szukać programu... Jakieś porady? Cytuj Link to post Share on other sites
shogo23 0 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Mi dokladnie szuka jak w Win8.1 klikam start pisze nazwe apki i zara mi sie pojawia. Cytuj Link to post Share on other sites
Vister81 28 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Ludzie. Spory problem...Zacznę od tego, że Windows mi się zainstalował od początku po portugalsku. Co z tego, że system miałem całkowicie po "naszemu" Jakoś dobrnąłem do końca, spolszczyłem co się dało, pobrałem paczki aktualizacji i jebudu. Wita mnie nadal wiele rzeczy w języku portugalczyków. Przykład: http://i.imgur.com/Rnst5NT.png I tak w paru innych miejscach.Da quaq? Cytuj Link to post Share on other sites
Wallpy 820 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Mi wyszukiwanie działa tak samo jak w Win 8.1 Cytuj Link to post Share on other sites
shogo23 0 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Ja walczylem 2dni z aktualizacja potem instalacja na czysto ktora wkoncu ruszyla normalnie. Mam 8hdd i 2 napedy w tym dwie macierze wiec balem sie zeby mi wszystko nie trafilo ale wkoncu wszystko hula jak nalerzy "CHYBA" Czystainstalacja to podstawa oczywiscie pp meczarni z aktualizacja. Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Mam takie pytanko, czy wie ktoś czemi mi ten cały Windows 10 widzi tylko 12GB ramu a nie 16GB ? Cytuj Link to post Share on other sites
shogo23 0 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Mam 16 i tyle wlasnie widzi. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Chyba naprawiło się wyszukiwanie, po zmianie lokacji z USA na Polskę działa normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Mam 16 i tyle wlasnie widzi. To nie wiem u mnie widzi 12 GB. Którą masz wersje Home czy PRO ?? Cytuj Link to post Share on other sites
shogo23 0 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Pro Cytuj Link to post Share on other sites
Faflucy 41 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 To ja home i mam nadzieje że nie ograniczyli do 12 gb. To by było chore bo Windows 7 home obsługiwał 16GB Cytuj Link to post Share on other sites
Wallpy 820 Napisano 31 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 To ja home i mam nadzieje że nie ograniczyli do 12 gb. To by było chore bo Windows 7 home obsługiwał 16GB U mnie na Home jest normalnie 16gb Cytuj Link to post Share on other sites
gothic1210 45 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-vista/how-do-i-change-the-behavior-of-the-user-account-control-message Dałoby radę wprowadzić te zmiany przez rejestr w Windows 10? Chodzi mi głównie o " Zmienianie zachowania komunikatu Kontroli konta użytkownika dla administratorów w trybie Zatwierdzenie administratora" Myślicie, że gdybym znów włączył kontrolę konta na minimalnym poziomie (żeby działały aplikacje metro) + w jakiś cudowny sposób zmienił ten tryb zatwierdzania administratora (żeby nie musieć odpalać wszystkiego jako admin) to miałoby to prawo działać? EDIT: Niestety pudło. Znalazłem jak to ustawić w rejestrze, ale nie pomogło. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez gothic1210 Cytuj Link to post Share on other sites
shogo23 0 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Czy ktos moze zainstalowac quick time na w10? Cytuj Link to post Share on other sites
wars045 65 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) ktoś wie jak wyłączyć powiadomienie o tym żeby włączyć zaporę systemu windows? no i czemu pokazuje ze double commander nie ma uprawnień do kasowania plików Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez wars045 Cytuj Link to post Share on other sites
Ultimate99 12 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Windows 10 jest tak świetny, że aż nie da się w nim zmienić koloru obramówek okien, wielkości siatki ikon, odległości pomiędzy ikonami, a dodatkowo do zmiany koloru paska start nie ma pełnej palety RGB tylko kilkanaście wybranych przez M$ kolorów Jakaś porażka po prostu, zawiodłem się na tym jakże rewelacyjnym systemie No chyba, że jestem jakiś ślepy i nie potrafię znaleźć takich prostych ustawień? Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Ultimate99 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gothic1210 45 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Nie jesteś ślepy ;p Cytuj Link to post Share on other sites
korbacz 10 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 ak w paru innyc Musisz zaznaczyć w dzwięk >> region >> administracyjne >>> tu musisz mienić wszystko na PL i zaznaczyć kopiuj na nowe konto i ekran powitalny. Co do samego dźwięku, to jeszcze może być sprawa sterownika do karty dźwiękowej >> jeśli jest w innym języku, to dalsze spolszczanie Win10 i tak nie przyniesie Ci odpowiedniego rezultatu. dx12 w działaniu - wcale jakoś nie widać szału z tą wydajnością. https://www.youtube.com/watch?v=oMf3WCkWaEA Są jakieś demka dx12 oprócz tego jednego wbudowanego w 3dmark? Windows 10 jest tak świetny, że aż nie da się w nim zmienić koloru obramówek okien, wielkości siatki ikon, odległości pomiędzy ikonami, a dodatkowo do zmiany koloru paska start nie ma pełnej palety RGB tylko kilkanaście wybranych przez M$ kolorów Da się, ale nie można tego zrobić w normalny cywilizowany sposób, tylko trzeba edytować wpisy w rejestrze, albo posiłkować się 3th party software - lipa jak ... ! Cytuj Link to post Share on other sites
kiksor123 0 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Polecicie jakiegoś dobrego antywirusa na Windows 10, który działa poprawnie i nie wywala blue screenów ? Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez kiksor123 Cytuj Link to post Share on other sites
Ultimate99 12 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Jeśli w Windows 10 nie pojawią się tak banalne i proste ustawienia jak te, które wymieniłem wyżej to wracam na 7 Jakaś żenada po prostu, nie wiem czym ludzie się tak ekscytują w tym skastrowanym systemie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gregu82 1857 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Polecicie jakiegoś dobrego antywirusa na Windows 10, który działa poprawnie i nie wywala blue screenów ? ja używałem na 8.1 Bitdefender Total Security 2015, używm go teraz na Windows 10 i nic mi sie nie dzieję.... Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Ja używam Eset Smart Security 8. Działa bardzo dobrze. Raz mi bluescreena wyrzucił ale później się normalnie zainstalował i śmiga bez problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts