sowix71 1203 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Jeśli Tobie twój tatuaż się podoba to nawet jeśli byłby brzydki i "głupi" według innych a może i na prawdę taki jest nie za ładny itd. to nie ważne jeśli go lubisz i się z nim dobrze czujesz to jest najważniejsze takie jest moje zdanie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A o tym czy ktoś sobie wydziarał kotka ze zdjęcia czy sówkę nie będe się wypowiadać Kornela, Ty masz różyczki. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Skeep, nie chodzi mi o tematykę tatuażu tylko o to, że nie wtrącam się w to co ktoś sobie wytatuował. To dość prywatna sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Ludzie lubią oceniać, szczególnie krytycznie jeśli coś nie pasuje do ich standardów. Nie ma się co przejmować. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 *bać jak Karol z Kalisza który sobie pociął twarz i się uśmiecha od ucha do ucha Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Ludzie lubią oceniać, szczególnie krytycznie jeśli coś nie pasuje do ich standardów. Nie ma się co przejmować. A to nie jest tak że jak coś samemu umieszczasz na forum publicznym to zgadzasz się także na te nieprzychylne opinie? Jak chcesz zachować coś dla siebie i automatycznie odciąć się od krytyki innych to chowasz tatuaż pod ubraniem i nie wrzucasz zdjęć na forum czy facebooka. Podobnie jak z pisaniem książek do szuflady. Sam ostatnio zacząłem się poważniej nad tatuażem zastanawiać. Jak nie uznam tego pomysłu za głupi do ~końca roku to pewnie dam się pokłóć Lat już mi trochę na kark wskoczyło, a pomysł nie upadł po chwili to może coś z tego będzie Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Jeżeli ktoś robi tatuaż żeby wyglądać ładniej, dekoruje ciało, to rozumiem może się to podobać.. Jeżeli jednak ktoś robi tatuaż żeby spełnić swoje zapotrzebowanie na sztuke, tego nie rozumiem. Przynajmniej ja w dziarach nie widzę żadnej ekspresji, emocji, duszy artysty ani głębszego przesłania. Praktycznie zawsze pokazują to co mają pokazywać.. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Wrażliwość na sztukę szeroko pojętą czy przekaz w czymś tam ukryty to akurat chyba sprawa indywidualna, to czego Ty nie dostrzegasz może dostrzec ktoś inny, to, że czegoś nie rozumiesz nie oznacza, że nie rozumieją tego wszyscy. @newsky A czy ja napisałem, że to coś złego lub karygodnego? Ocenia każdy, według własnych kryteriów, więc nie ma się co tym przejmować. To tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Chodzi mi o to, że tatuaże są zazwyczaj naturalistyczne. Są też bardziej zwariowane, ale ich estetyka jest mocno dyskusyjna. A sztuka poszła dalece do przodu, impresjonizm, awangarda, modernizm. Takie dzieła osiągają najwyższe ceny, nie bez powodu. Silnie działają na psychikę człowieka, już poprzez samą formę, walor. Oczywiście wiele osób się ze mną nie zgodzi..W każdym razie ja jako osoba która się fascynuje sztuką, nie mogę się przekonać do dziar.. Pomijając już te wartości artystyczne, kobietę faktycznie może upiększać tattoo, ale faceta.. Z mojej perspektywy ciężko mi sie wypowiedzieć.. Dziewczynom bez wątpienia podobają sie wydziarani, niegrzeczni chłopcy.. Jeżeli miałbym sobie cos narysować na skórze to tylko dlatego zeby bardziej pasować do otaczającego świata, Bo patrząc na polityke, wartości społeczne, internety.. Czasami sie człowiek zastanawia co tu jeszcze robi. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Jeżeli miałbym sobie cos narysować na skórze to tylko dlatego zeby bardziej pasować do otaczającego świata, Książkowa definicja pozerstwa. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 @up: paradoksalnie dziary, dawno temu, w swoim zamierzeniu miały wyróżniać ludzi, którzy je noszą... Jakoś nie kupuję całej otoczki o wartościach artystycznych, oddziaływaniu sztuki na psychikę i tym podobnych gadkach pasujących co najwyżej od facetów w rurkach, obcisłych sweterkach i designerskich okuarach z zerówkami. Nie wiem, być może trzeba być osobą bardziej wrażliwą lub po prostu znać się na temacie. Koniec końców tatuaż albo się podoba i jest dobrze wykonany albo nie, kwestia tak indywidualna, że nie sposób dyskutować o wyższości dziary X nad dziarą Y (z wyjątkiem przypadków totalnej baledry). @Leto: Rich Piana jest fajnie wydziarany i na jednym z filmików opowiada, że większość tatuaży planował w ten sposób, żeby podkreślały i uwydatniały sylwetkę, np. biegły po linach zarysowywania się mięśni. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Września 2015 Udostępnij Napisano 15 Września 2015 tatuaż albo się podoba i jest dobrze wykonany albo nie, kwestia tak indywidualna, że nie sposób dyskutować o wyższości dziary X nad dziarą Y Amen. Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Jestem zachwycona tym jak wszystko pięknie się zagoiło. Żadnych problemów czy komplikacji. Czytałam wcześniej (jeszcze przed pierwszą sesją) o różnych powikłaniach i się trochę bałam czy u mnie wszystko będzie ok. Ale prawidłowa pielęgnacja i praca tatuatora załatwiła wszystko A tymczasem... Jeszcze tylko tydzień i sesja numer 3. Cytuj Link to post Share on other sites
Benny5 1 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 jeżeli nie mają powierzchni 1 m kwadratowego to są OK Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Właśnie najlepiej to wygląda chwile po zrobieniu, nie świruj tylko wrzucaj normalną fotkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 30 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Pochwal się Tomku Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Macie może jakieś stronki z szablonami? Ogólnie szukam coś w stylu kobiety z zegarem na przedramię Cytuj Link to post Share on other sites
TaRuda 1279 Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 @up Dobry tatuator powinien to z Tobą obgadać i sam Ci coś zaproponować. Chyba, że chcesz skopiować coś cudzego 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Ogólnie szukam coś w stylu kobiety z zegarem na przedramię Czyli wstępny zarys tego co chciałbyś wytatuować już masz. Teraz z tym planem przejdź się do studia. Wytłumacz tatuatorowi jaki masz projekt i wspólnie ustalicie końcowy wzór. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 @TaRuda Niczego nie chce kopiować chcem przejrzeć jakieś prace by mieć zarys swojej wizji.Za parę dni przejdę się i zrobię rozeznanie Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Brat ma dwa,również sobie chyba zrobię,koszta nie duże bo chyba ze 3 paczki płacił w salonie. https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/04/c3e0123d785c41b681d051d1c8aa3259.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 @up: Zaimki osobowe w języku angielskim pisze się wielką literą... to wprawdzie detal, ale jak już sobie dziarać jakąś maksymę, to wypadałoby unikać błędów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Zrezygnuj. proszę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty mabrothrax 5730 Napisano 5 Października 2015 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Na mojej prywatnej liście słabych dziar ten typ tatuaży jest na tym samym miejscu co tribale nad damskimi tyłkami. 12 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Więc w sumie zrezygnuje,kasa będzie na coś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts