Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

6 minut temu, worm napisał:

ja już nie wiem, czy mam tam jakąś sąsiadkę w bloku :rotfl:

Dokładnie...był u mnie kiedyś kumpel na piwku, dla beki weszliśmy. No powiem że cringe pierwszoligowy, a mina mojej bezcenna. :hahaha:

na samym tylko osiedlu może z 50 ogłoszeń.:D

• Haha 3
  • 1 miesiąc temu...

Dobra a jakie dragi na śniadanie łykacie? przyznać się.

Mi ostatnio doszedł Milurit, bo lekarz stwierdził, że mam podwyższony kwas moczowy i trzeba coś z tym zrobić.

Ciekawe co na to moja wątroba którą jako tako udało mi się ogarnąć.. wyjdzie w badaniach pod koniec maja :->

c787SWk.png

Z lekami jest jak z twardymi narkotykami, jak raz zaczniesz brać to ciężko potem to rzucić :menda:

• Popieram 2
6 godzin temu, pendzel_3 napisał:

Ciekawe co na to moja wątroba którą jako tako udało mi się ogarnąć.. wyjdzie w badaniach pod koniec maja :->

Ja chodziłem do lekarza ze 4 lata w związku z wątrobą . Przez tyle czasu nic nie wskórali nawet leków nie dostałem niby wyniki podwyższone , a niewiedzą dlaczego  . Dałem sobie spokój . Od 4-5 lat nawet badań nie robiłem . Łyknę sobie tylko czasem esentiale jak jem coś tłustego . Jedyne co mi to dało to przestałem bać się igły :D , na gastroskopię już nigdy nie pójdę . Takich tortur to w życiu nie miałem  .

• Haha 3
2 minuty temu, jakub1t napisał:

na gastroskopię już nigdy nie pójdę . Takich tortur to w życiu nie miałem  .

To się robi ze znieczuleniem lub jak ktoś woli nazwać uśpieniem :P Budzisz się trochę nie dobrze, boli w gardle, ale przynajmniej nie ma tortur, po których ma się ochotę lekarza dorwać i się odwdzięczyć :P 

1 minutę temu, Arnold napisał:

To się robi ze znieczuleniem lub jak ktoś woli nazwać uśpieniem :P

Panie ja dostałem znieczulenie , mówię im  że to chyba nie działa . A oni dobra dobra i rura w gardło  . Coś tam może działało , ale nie na tyle dobrze abym nie czuł bólu  . Żona po mnie przyjechała bo w teorii miałem nie być w stanie auta prowadzić . Wsiadłem za kółko bez żadnego efektu ubocznego . 

• Popieram 1
2 minuty temu, jakub1t napisał:

Panie ja dostałem znieczulenie , mówię im  że to chyba nie działa . A oni dobra dobra i rura w gardło  . Coś tam może działało , ale nie na tyle dobrze abym nie czuł bólu  . Żona po mnie przyjechała bo w teorii miałem nie być w stanie auta prowadzić . Wsiadłem za kółko bez żadnego efektu ubocznego . 

Może miałeś znieczulenie ogólne, ze tylko miało aż tak nie bolec, a z narkozą. Ja bym bez narkozy zszedł tam, albo zboru zamordował lejkarza i wszystkich w okol jakbym nie wytrzymał, a jak by pchali na chama to by już siedzieli. 

Ja łykam małą dawkę Miluritu od lat, wada genetyczna. Niestety. Żadnych skutków ubocznych. Nasłuchałem się kiedyś od lekarki co się dzieje od wysokiego kwasu moczowego na dłuższą metę to aż się przestraszyłem.

Rano jestem jak stary diesel, odpalam dopiero po drugiej kawie. Proszków nie łykam. Wyniki krwi bardzo dobre. Ale po latach koszykówki i siedzącej pracy kręgosłup nieco dobity. Na szczęście codzienne ćwiczenia przynoszą efekty. Jest dobrze.

• Popieram 1

Moją córkę, 5 lat, zabrałem na zastrzyk parę dni temu. Krzyczała że się boi, płakała, 4 osoby musiały ją trzymać,za ręce, za nogi, za głowę, tak się wyrywała. Serce jej biło tak szybko jak nigdy.
Za parę tyg kolejna dawka..
Powinni znieczulenie jakieś dawać dla dzieci, bo to jest jakiś cyrk i średniowiecze.

• Smutne 1