Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

Taki wiek panie, że raz śmiesznie raz strasznie. Ja muszę zrobić badanie krwi z wyznaczeniem parametru wskazującego na raka prostaty bo jestem po 40stce, a mój ojciec miał ten nowotwór. Przy okazji poproszę o zbadanie hormonów, żeby zobaczyć jak tam mój poziom teścia się trzyma (albo i nie trzyma).

• Popieram 1

No ja tylko skończyłem remont instalacji na roznicowki z bezpieczników 20A, a mój mały mając jakieś wtedy 4 lata chyba oś ciężarówki zabawki w gniazdko włożył.
Bosz jak ja się pierwszy raz w życiu cieszyłem że mam roznicowopradowe założone. Na 20A to by już był w piachu...
A wiecie szewc.... Wszystkim robiłem a mój dom czekał...

Swoją drogą to na razie nie czas na takie pytania ale zastanawia mnie co to za ładowarka, bo jak normalna firmowa to załamać się można...

Ja je miałem, tylko żona odkurzała i się zapomniała...
Najważniejsze że wszystko zgasło a mały przyszedł do kuchni i pokazuje mamie palce u rąk, nie mogła zrozumieć o co chodzi aż weszła do pokoju, zobaczyła oś od zabawki obok gniazdka i brak prądu.
Troszkę musiało go uszczypnąć w paluszki...

20 lat w elektroautomatyce, mam świra na zabezpieczenia, ale... Czynnik ludzki zawsze być...

11 godzin temu, AudiAWX napisał:

roznicowki

Różnicowa do podstawa, ostatnio robiłem na działce przyłącze i pierwsze co mi siedziało w głowie to właśnie to żeby to było ogarnięte poprawnie.

Sam jako dziecko pamiętam, że zrobiłem pewną akcję z 220V po której Ojciec przez dłuższy czas pozwolił mi się bawić tylko bateriami. :D

Tutaj nie ma żartów, dzieci są ciekawe świata i nie da się ich upilnować.

• Popieram 1

Pomoże ktoś ?
Potrzebuje jakiegoś dysku na zdjęcia i filmy rodzinne 1tb lub więcej w rozsądnej cenie i dobrej jakości. Jest tego tyle że nie wiem co wybrać a wiem że tu ludzie mają wiedzę na taki temat.

Z590 Aorus Master,I5-11600K,RTX 3070 Aorus Master, Patriot Viper 4 4x8Gb 3733 MHz,Fortron Aurum Pro 1000W,Samsung 980PRO 500 Gb,Corsair 480 Gb MP510

@up

Ludzie potrafią dorobić teorię do wszystkiego, lasce rozładowały się słuchawki, podłączyła kablowe, ktoś cyknął fotkę i już jest teoria.

Jak dla mnie kojarzy się to z komuną i stwierdzeniem "Dajcie mi człowieka, a znajdę na niego paragraf"

8 godzin temu, czestero napisał:

Nie czytałem artykułu ale coś w tym jest chyba jakaś moda. Córka pomimo że ma bezprzewodowe 2 pary, duże i małe ostatnio chciała właśnie zwykle małe przewodowe.

Może lubi muzykę i woli cos z lepszym dźwiękiem 

Jeszcze trochę wody musi upłynąć zanim bezprzewodowe dorównają jakości tym przewodowym. Ja bezprzewodowych używam najczęściej jako zestawu słuchawkowego, brak kabla jest tutaj nieoceniony. Jeśli jednak chcę posłuchać dobrej muzyki szybko przypominam sobie o mojej "przewodowej" kolekcji.

• Popieram 1

Ja odkąd mam duże nauszne słuchawki BT z ANC to nie wyobrażam sobie powrotu do kabla. Ale muzyki złucham tylko na spacerze z telefonu lub w aucie więc może się nie znam. 

Edit: ortografia

Edytowane przez joker5513