rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 W polskich sklepach nic o tym nie piszą, na wszystkich platformach jest ta sama zawartość. Więc to może jest uzależnione od regionu. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) https://d1wst0behutosd.cloudfront.net/videos/5266020.og2.mp4?Expires=1446466469&Signature=YbEL5BJuUUh6HjbjOLTttk4YVoYsGC0bWdIC0FcOAH44NhEt5bZSF-0BMdSMd5Pznl49oZ7Ev56DhFRuaUfuZQIsp3jzeQq7KOB6sd0tb80J31MyNBA3Vfh0Oox2QzXmX47igo2IoXl8Vwug6w6diIZKWRCe6Z4NNhLW59aMk3KJl~nojoykxd1pVtaY5mUBLX4zomTF5jHovg-SKJagzV29mMzSOeC3bYfvE3I2N3LOWtbkbnjvs0c~E1zu7HSFizt5hqs06AxM87uNz9iqs32T7-UC4yqEfTXMxsh5UYkcGhEGatvkfzNavKgrY4-RW40DdJTjZ~SQfsEzBSIz1w__&Key-Pair-Id=APKAJJ6WELAPEP47UKWQ Gameplay. Edytowane 2 Listopada 2015 przez mabrothrax 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 @@mabrothrax,Link nie działa <Error> <Code>AccessDenied</Code> <Message>Access denied</Message> </Error> Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Tutaj działające linki: https://vid.me/TUPT https://vid.me/CxsI https://vid.me/ebrR https://vid.me/Vw0n Edytowane 2 Listopada 2015 przez Antiax 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Usunęli zapewne. Kasują w miarę szybko te materiały. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Jak mogli tak to zepsuć... Cytuj Link to post Share on other sites
darkatraz 884 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 W sensie, że dialogi d... nie urywają? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Taa, pierwszy wygląda niczym jakby to były jakieś simsy xD Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Dialog daje wybór więc chyba spełnia swoje zadanie. IMHO nie jest źle z dialogami, większy problem to grafika która jakby zatrzymała się na 2010 roku. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 a co za różnica czy dialogi są pod 1, 2, 3, 4... czy są w stylu ME skoro do niczego nie prowadzą i niczego nie zmieniają, jest tak od lat w niemal każdej produkcji, nawet tych niby oldschoolowych trzeba poczekać na Torment, by uświadczyć dialogów, które mają wpływ na cokolwiek i nie służą tylko jako zapychacz/przerywnik Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Patrząc ma grafikę zastanawiam się jakim cudem ta gra ma takie wymagania Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 jest portem Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/subs/45615/header_586x192.jpg?t=1403125912 http://imgup.pl/di/RDBQ/11.jpg http://imgup.pl/di/KUAU/rsz-62.jpg Tak ostatnio przeglądałem dział i nie zauważyłem tematów poświęconych tym seriom. Dlatego postanowiłem założyć takowy I od razu mam pytanie do starych wyjadaczy klasycznych Falloutów. Gram sobie teraz w FO2, który jeszcze bardziej mi się podoba niż jedynka ale mam kilka wątpliwości. Jak się sprawdzają tutaj bronie energetyczne? W FO1 pamiętam że Turbo plasma rifle to była najlepsza giwera w całej grzej. Pytam bo z racji tego iż wybrałem trait Small Frame to nie do końca pasują mi ciężkie bronie pokroju Bozar. Small Guns podbiłem już ponad 100% i teraz pasuję powoli pakować punkty w drugą broń. Jeśli energetyczne się tutaj nie sprawdzają to trudno skupię się na ciężkich, zawsze to mogę obciążyć dodatkowo moich tragarzy Jeszcze jedno pytanie odnośnie towarzyszy, chcę się skupić max na 3 bo w jedynce dość często większa ilość przeszkadzała w małych pomieszczeniach lub przypadkowo obrywała. Na pewno wezmę Marcusa, Cassidy'ego i z trzecim mam problem, myślę zaciągnąć Skynet'a, wiem że dobry z niego naukowiec ale jak się sprawdza w walce? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 ak się sprawdzają tutaj bronie energetyczne? sprawdzają się, ale w dwójce byłem dużym fanem technologii gaussa, dla "lekkiej" postaci w sam raz, także ciśnij small guns, a na drugie możesz wziąć rzucanie wezmę Marcusa, Cassidy'ego i z trzecim mam problem, myślę zaciągnąć Skynet'a, wiem że dobry z niego naukowiec ale jak się sprawdza w walce? skynet to morderca, pod warunkiem, że dobrze "naprawiony" i na odpowiednio niskim poziomie, daj mu jakąś dobrą kamperę i power fist to przerobi wrogów w mielonkę Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Ja grając w F2, na dalszym etapie gry używałem Laser rifle. Najlepiej mi pasowała ze względu na swój duży zasięg - 45 i niewielkie zużycie ogniw. Strzelając w oko bardzo często kolesia wyłączałem pierwszym strzałem, zabijając go lub oślepiając. Ja jednak grając w tę grę najczęściej szedłem w opcję walki dystansowej z podniesionym poziomem crita dzięki finezji. Mój build najczęściej był podobny do tego tutaj Z tą różnicą, że ja więcej inwestowałem w ST, AG i PE kosztem LK. Najważniejsze statystyki w grze to AG, następnie INT. AG wpływa na ilość punktów akcji w walce (wiadomo im więcej, tym, lepiej) Za to int, determinuje kwestie dialogowe w grze i ilość zdobywanych z każdym poziomem postaci, punktów zdolności (SP) Kiedyś zrobiłem kolesia z INT 3, to się dogadać kretyn w najprostszych dialogach nie mógł, nie mówiąc już o ilości opcji dialogowych Co do kompanów to sobie nie rób założeń, zawsze możesz kolesia zostawić i wziąć nowego. W moim przypadku i tak poza Marcusem i Cassidym nikt nie odgrywał istotnej roli, inni często bardziej przeszkadzali niż pomagali włażąc na linię strzału lub podbiegając z pistoletem do mutanta uzbrojonego w działko gatlinga. Dużo lepiej nastawić się na samochód (jeśli jeszcze o tym nie wiesz, to można go zdobyć) jako przenośny kufer niż na kompanów jako tragarzy. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Skoro tak to będę cisnął w science bo podobno trzeba mieć ~130% żeby zdobyć cybernetyczny mózg. Co do broni to właśnie myślę pocisnąć w small guns, ten gauss PPK12 wygląda apetycznie Z drugą jeszcze pomyślę bo trochę kuszą mnie te energetyczne ale to też może być spory bagaż Ja grając w F2, na dalszym etapie gry używałem Laser rifle. Właśnie myślę o nim, ewentualnie Pulse Rifle tyle że ma on mniejszy zasięg ale za to większe obrażenia niż Laser rifle. Mój build najczęściej był podobny do tego tutaj Ja robię coś podobnego do tego http://koziol.info.pl/2011/12/fallout-2-uniwersalny-zolnierz-czyli-jak-stworzyc-prawdziwego-zabijake/i póki co gra się wybornie Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 IMO najtrudniejszy follower do zdobycia, ale jak ci się uda przetrwać sierrę i go naprawić jako niskopoziomowy żuczek to w późniejszym etapie gry robi się obłędny Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Dużo lepiej nastawić się na samochód (jeśli jeszcze o tym nie wiesz, to można go zdobyć) jako przenośny kufer niż na kompanów jako tragarzy. O autku wiem, właśnie będę niedługo stawiał go do życia bo znając moje zamiłowanie do zbieractwa długo bez niego nie pociągnę Sulik i Vic już obciążeni prawie na maxa Cytuj Link to post Share on other sites
Bo.o.t manager 13 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Gauss, bozar, i dobry mini gun dla Marcusa. Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 2 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Właśnie myślę o nim, ewentualnie Pulse Rifle tyle że ma on mniejszy zasięg ale za to większe obrażenia niż Laser rifle. To już kwestia indywidualnych preferencji, ja wolałem wyjść z pola rażenia przeciwników i punktować ich z daleka. Większość osób jednak woli maksymalną siłę rażenia na krótkim dystansie, często w trybie burst. Gra technicznie jest bardzo podobna do F1 i to co Ci się dobrze sprawdzało w pierwszej części najpewniej zaspokoi Twoje oczekiwania również w drugiej odsłonie serii. Piękne w tej grze jest właśnie to, że jest tak wiele sposobów na jej skończenie. Jej liniowość jest ograniczona do minimum i na tamte czasu gra była rewolucyjna w podejściu do rozgrywki. Pamiętam jak mój kolega podjął się wyzwania w postaci przejścia tej gry nie ginąc. Jak mu postać zginęła zaczynał od początku. Starał się maksymalnie wcielić w rolę bohatera, który jak w prawdziwym Świecie, bojąc się śmierci, stara się przetrwać za wszelką cenę. To wymuszało zupełnie inną taktykę, walkę traktował jako ostateczność. Nie prowokował potyczek i rozwijał takie zdolności jak outdoorsman, żeby móc unikać przypadkowych zdarzeń. Jakbyś nie wybrał, ta gra i tak zapewni Ci frajdę Edytowane 2 Listopada 2015 przez Cleaner_1980 Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Wyciekły screenshoty z wersji PC, ustawienia Ultra, GTX 970/i7 Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Wyciekły screenshoty z wersji PC, ustawienia Ultra, GTX 970/i7 Wspominał coś o FPS ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 pewnie konsolowe Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 1:00 zapomnieli o biednym psie https://vid.me/gePS 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 3 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Dziwnie się coś te mutasy zachowują, kołki straszne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts