leto87 2293 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Trzaskowskiego słuchałem po francusku, może ustawka, nie wiem, ale brzmiał jakby się tam urodził. Łatwość nauki języków, moim zdaniem świadczy o błyskotliwości człowieka, o predysposycjach bardzo przydatnych do pełnienia funkcji głowy państwa, managerskich. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Nie chce mu nic odbierać, ale znam osoby bardzo błyskotliwe, które mają problemy z nauką języka a pracują np. w Volkswagenie, jako projektanci itp. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3761 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 (edytowane) Mi w robotyce, automatyce, elektryce, mechatronice też francuski nie potrzebny. Mało tego wolę swoją inna wiedzę, czyli techniczną.Każdy lubi / nadaje się do czegoś innego. Ważne by odkryć do czego nim będzie za późno. Ale fakt że nie mogę robić solidnie i uczciwie bo liczy się ostatecznie projekt oszczędnościowy księgowych, i muszę się dostosować chociaż sam bym sobie tak w życiu nie zrobił bo to tylko pozorna oszczędność Od zawsze śmieszą mnie przetargi, wiadomo że wygra lipa z tandetą. Edytowane 15 Lipca 2020 przez AudiAWX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Przed laty gdy Tusk nie znał j. angielskiego, dziennikarka tygodnika "NIE" podająca się za Angielkę lub Amerykankę (nie pamiętam dokładnie) zadała mu pytanie: "Do you speak english?" , odpowiedział: "Yes, I don't english speak". Cały Tusk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 jako projektanci itp. Praca kreatywna to co innego.. W każdym razie Trzaskowski ma znakomite cv, i gdyby była rozmowa kwalifikacyjna po angielsku, sądzę że byłoby pozamiatane. Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Duda zawsze dobrze mówił po angielsku. Tu jest pewnie zaskoczony pytaniami i w "lekkim" stresie, że nawet sekretarz generalny ONZ dzwoni i pyta go o kwestie LGBT. Na większość pytań nie wie jak odpowiedzieć, np. na te o likwidowanie pomników armii czerwonej. Część pytań kuriozalna, ale nawet to nie naprowadziło go na trop, że chyba coś nie tak. Tak czy siak, dla mnie to większa kompromitacja służb, a nie samego Dudy. Kamiński i jego służby pewnie zajęte taśmową produkcją haków na opozycję. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 (edytowane) Praca kreatywna to co innego.. W każdym razie Trzaskowski ma znakomite cv, i gdyby była rozmowa kwalifikacyjna po angielsku, sądzę że byłoby pozamiatane. Zarówno jeden jak i drugi się chwalili CV a co, do czego to i tak wyszłoby jak zawsze. A błyskotliwi w sejmie to są wszyscy, do brania kasy i kłócenia się. Jedni i drudzy (jakby im zależało na kraju) mogliby się dogadać i współpracować, iść na ustępstwa. Edytowane 15 Lipca 2020 przez Gryphus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Duda zawsze dobrze mówił po angielsku. Tu jest pewnie zaskoczony pytaniami i w "lekkim" stresie, że nawet sekretarz generalny ONZ dzwoni i pyta go o kwestie LGBT. Na większość pytań nie wie jak odpowiedzieć, np. na te o likwidowanie pomników armii czerwonej. Część pytań kuriozalna, ale nawet to nie naprowadziło go na trop, że chyba coś nie tak. Tak czy siak, dla mnie to większa kompromitacja służb, a nie samego Dudy. Kamiński i jego służby pewnie zajęte taśmową produkcją haków na opozycję. No to go zaskoczyli, któryś tam raz. Generalnie wydaje się być zaskoczony w każdym aspekcie idąc Twoim tokiem rozumowania. #AudiAWX Co do języków i inżynierów - tak, ważniejsze żebyś znał matematykę niż francuski ale z drugie strony nie jesteś prezydentem a on musi jeździć i rozmawiać i wygląda na to, że też dzwonić i rozmawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 15 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2020 Bo Duda razem z Tuskiem kończyli luksusową Pasha London School od English Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Nie wiedziałem że jest po filologii angielskiej, w takim razie jego level powinien zdaje się być lepszy. Może ukończył bo miał ukończyć. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 No Tusk mówi po angielsku Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 No Tusk mówi po angielsku no teraz może i mówi ale Tych memów już jest tyle że w necie pozostanie to na wieki. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 No Tusk mówi po angielsku No kutfa, on nie umie w angielski. Jak jadę gdzieś i rozmawiam po angielsku "ja chcieć jechać pociąg, gdzie pociąg" to ok, większość ludzi znających angielski pomoże. Ale ja mogę być sekretarką, spawaczem, urzędnikiem czy emerytem. Jak jestem Prezydentem, Premierem, Posłem itp. Niewiele umiał przy 2 kadencji jako premier ,nawet jak do eurokołchozu wchodził, posilał się tłumaczem często. Duda w podobnym czasie urzędowania lepiej się wypowiadał . Tyle ten typ wstydu przyniósł, że szkoda gadać ale ze dużo sprzedali, to stał się ulubieńcem Makreli. Ile fajnych państwowych spółek poszło za jego kadencji ,to drugi temat ale wejście w struktury EU tez ma swoja cenę, za darmo tu nic nie dadzą.Jednak najgorsze były wrogie przejęcia, później dziwna ,spora część upadłość przemysłu cukrowego, a to tylko jeden konkretny przykład (mieliśmy dobrze funkcjonujący sektor przemysłu do czasu przejęcia). Młodzi nic na ten temat nie wiedzą ,największe media milczą, oprócz publicznej TV .Dramat będzie jak znów zaczną głosować na tę bandę oszustów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Ale tragedia to i teraz jest. Sejm ma się zająć karaniem za obchodzenie i zabawę w halloween ! To ci się podoba ? Nie wiem już kto jest bardziej chory , po czy pis...A kradną równo.... Edytowane 16 Lipca 2020 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Niewiele umiał przy 2 kadencji jako premier ,nawet jak do eurokołchozu wchodził, posilał się tłumaczem często. Duda w podobnym czasie urzędowania lepiej się wypowiadał . Tyle ten typ wstydu przyniósł, że szkoda gadać ale ze dużo sprzedali, to stał się ulubieńcem Makreli. Ile fajnych państwowych spółek poszło za jego kadencji ,to drugi temat ale wejście w struktury EU tez ma swoja cenę, za darmo tu nic nie dadzą.Jednak najgorsze były wrogie przejęcia, później dziwna ,spora część upadłość przemysłu cukrowego, a to tylko jeden konkretny przykład (mieliśmy dobrze funkcjonujący sektor przemysłu do czasu przejęcia). Młodzi nic na ten temat nie wiedzą ,największe media milczą, oprócz publicznej TV .Dramat będzie jak znów zaczną głosować na tę bandę oszustów. Jak był premierem to nie posilał się tłumaczem często tylko zawsze. Jak został "prezydentem EU" to poszedł się uczyć i się nauczył. Dawaj jakieś konkrety z tymi spółkami. Bo ja z kolei znam państwowe firmy sprzedane kapitałowi obcemu bo leżały odłogiem albo nie miały kasy na funkcjonowanie. Nawet dochodowy biznes, którym nie umiesz zarządzać jest kijowy. Teraz pod "obcym zarządem" spółka działa, doi kasę ale też ma zarządzanie "obce" i "obcy kapitał inwestycyjny" ją poodnosił. Patrz na kopalnie, zostały państwowe, niby można na nich zarobić a służą za pomoc społeczną dla górników a węgiel, który wydobywają leży a my kupujemy ruski, chiński kuwa australijski bo taniej.....To ja wole żeby je sprzedali i żeby ktoś tym zarządzał tak, żeby było rentowne a nie, że wszyscy musimy się składać na górników. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Ale tragedia to i teraz jest. Sejm ma się zająć karaniem za obchodzenie i zabawę w halloween ! @@@jarrino, ..uj wie czy to nie jakaś prowokacja, projekt obywatelski trafił do sejmu bo spełniał wymogi więc trzeba go przegłosować, ale szczerze wątpię żeby to była rączka pisu.Albo jakieś obłąkane mohery albo to wręcz opozycja opłaca takie gówniane akcje, aby media miały o czym pisać. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Każdy niech obchodzi, co chce, ale jedno dwie rzeczy mnie wkurw...: 1. Jeśli polskie święto/słowiańskie to zaściankowość 2. Co do Halloween: jak wróciłem z pracy w ubiegłym roku to miałem całe drzwi obrzucone jajami oraz klamkę obsmarowaną i kartkę: To za brak cukierka. Byłbym za tym, aby nauczyciele oprócz wpajania takich "świąt" mogli też wspomnieć o szacunku dla innych, wiem zaraz się odezwą, że to rodzice powinni -> fakt, ale sam słyszałem jak nauczycielka angielskiego twierdziła, że ludzie muszą dać cukierka a jeśli nie to należy się psikus. My mieliśmy swój odpowiednik -> Dziady. Edytowane 16 Lipca 2020 przez Gryphus Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Z tym hallowen projekt obywatelski później dziwna ,spora część upadłość przemysłu cukrowego, a to tylko jeden konkretny przykład (mieliśmy dobrze funkcjonujący sektor przemysłu do czasu przejęcia). Młodzi nic na ten temat nie wiedzą ,największe media milczą, oprócz publicznej TV .Dramat będzie jak znów zaczną głosować na tę bandę oszustów. Tych firm i spółek była masa, sam Lotos o którego tak pieją ostatnio i robią wszystko żeby nie doszło do przejęcia przez Orlen, ledwo przędł i pewnie został by sprzedany za marne grosze. Robili wszystko aby nas uzależnić od innych. Chcieli żebyśmy dalej pracowali za 1k miesięcznie. Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 @@@jarrino, ..uj wie czy to nie jakaś prowokacja, projekt obywatelski trafił do sejmu bo spełniał wymogi więc trzeba go przegłosować, ale szczerze wątpię żeby to była rączka pisu. Albo jakieś obłąkane mohery albo to wręcz opozycja opłaca takie gówniane akcje, aby media miały o czym pisać. Rączka PiSu może nie ,ale Rydzyka na pewno .Kościół od lat głosi ze Halloween to święto szatana itp itd ... A pis na to pójdzie raz ze Jarek wierny katolik ,dwa bez rydzyka Pis traci spory elektorat moherowych beretów ... Ale jak idziemy tym torem to za oglądanie horrorów też powini karać bo to też wyznawanie szatana ... Trudno "wybraliśmy " długopis 2.0 to teraz trzeba się będzie bujać min 3 lata z tym całym gównem ,a do tego czasu to długopis podpisze takie ustawy ze pierdnąć w miejscu publicznym nie będzie wolno bez pozwolenia PiSu . Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Wysil się i wpisz w google przeczytasz o projekcie obywatelskim zamiast siać herezje. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Kościół przejął bardzo wiele obyczajów i świąt pogańskich. Dlaczego Boże Narodzenie jest 25 grudnia? Przypadek? Nie, oczywiście, że nie. Było to święto pogańskie, nie pamiętam jakie już ale chyba coś z przesileniem zimowym a 24 grudnia czyli Wigilia w jaki dzień? W Święto Godowe (Szczodre Gody) u nas 24 grudnia a u Słowian wschodnich 6 stycznia. Z tym Lotosem to śmieszne, przejmie go Lotos, sprzeda 80% stacji. Nie lepiej mieć dwie duże spółki? Dla mnie PO i PiS są siebie warte. I to ciągłe marudzenie bo wygrywa PiS/PO ale jak mówić, żeby głosować na inne to ciągłe marudzenie: A bo oni i tak szans nie mieli. No pewnie z takim podejściem. Edytowane 16 Lipca 2020 przez Gryphus Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Chcieli żebyśmy dalej pracowali za 1k miesięcznie. Obecnie też sporo ludzi tak zarabia (czyli te 1500 - ale ile lat minęło, ile wszystko podrożało). Edytowane 16 Lipca 2020 przez Succubus Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Nie ważne na jakiej stacji w PL kupisz paliwa i tak są z Orlenu i Lotosu oni je sprzedają i to jest ważne, więc logo na stacji nie ma takiego znaczenia, chodzi o rynek światowy a tu musi być moc Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Wysil się i wpisz w google przeczytasz o projekcie obywatelskim zamiast siać herezje. jak ty wierzysz w projekty obywatelskie itp sprawy ... to naprawdę naiwny jesteś . Ten projekt powstał pod silnym naciskiem koscioła i biskupów . Niestety co nieco wiem w co obecnej władzy dzieje się na zapleczu ,ukłąd goni układ .Taśmy na PO to też nie przypadek a celowe i świadome działanie polityków PiS . Ale PiS też nie jest taki cacy jak to niektórzy usiłują przedstawić ... pis obecnie nakradł ,narozdzwał więcej niż dwa ostatnie rządy razem wzięte ,sami nie wiedzą jak z tego wyjść . Jak się mówi gó**o leci z góry na dół a to pisowskie wyleje sie w najbliższym czasie tylko zobaczymy czy w sposób kontrolowany czy nie . Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Obecnie też sporo ludzi tak zarabia (czyli te 1500 - ale ile lat minęło, ile wszystko podrożało). Jestem emerytem, wiesz ile wynosi najniższa emerytura? - spróbuj przeżyć, no dalej! To co zrobili rządzący? - dali 13 emeryturę. Ja i tysiące emerytów nie chcę tej jałmużny, tylko godne świadczenie po kilkudziesięciu latach pracy. Ale co robią ludzie w 60+ - głosują na pis! Wydaje mi się, że większość emerytów jest tak biedna, że wizja przynajmniej jednej 13 emerytury w ciągu kadencji rządu spowodowała, że można kupić ich głosy. Dlaczego nie dadzą 500+ dla emeryta? Bo biedny emeryt weźmie 1000+ na rok (a raczej na 4 lata) i efekt jest ten sam. Możecie pisać co chcecie - ale było, jest i będzie biednie. Obecnie i tak jedziemy na wstecznym. Przeżyłem już wiele rządów i rządzących - nie wierzę żadnemu jak wściekłemu psu, oraz nie wierzę w to, że dożyję tego dnia, że podchodząc do celnika gdzieś na lotnisku na świecie i kładąc polski passport będę dumny z orzełka na okładce tego dokumentu. Wiesz, lepiej, aby emeryci nie płacili podatku od emerytury i żadne 13 emerytury nie byłyby potrzebne. Mój Dziadek całe życie zapierdzielał, miał chore dzieci, nic mu się nie należało a o pomoc nie prosił, bo to dla niego wstyd i przeżył, ale do sedna, płacił te podatki i teraz jeszcze musi a tak miałby więcej niż dostaje w 13 emeryturze. To raz a dwa, że gdyby Suchocka (jeśli dobrze pamiętam) nie zabrała szkodliwego to miałby więcej miesięcznie. Ciężko pracował, a taki zakichany górnik (nie obrażam, mam w rodzinie i coś o tym wiem) parę lat i emeryturka. I nie piszcie mi, że ciężka praca, nie podoba się to niech zmienią. Mój kuzyn już na emeryturze, 12 tysi miesięcznie + dodatki i ciężko nie pracował. Żonka też, w biurze siedziała w spółce górniczej i szkodliwe miała i inne dodatki. Chodzi mi o równe traktowanie a nie ciągły relikt komuny a mianowicie grupy zawodowe, które mają masę przywilejów. Edytowane 16 Lipca 2020 przez Gryphus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts