Nowaj 61941 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem.Nie byłem przecież socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było. Niedługo po wojnie 1914-1918 w Europie powstały pierwsze państwa faszystowskie W tych państwachsłońce wschodziło i zachodziło o normalnej porze opromieniającdachy domostw i wzgórz zieloną spadzistość W oborachłagodnie ryczało bydło Matki o świciebudziły dzieci całując je w czoło Ojcowie wracając z pracyze znużeniem radosnym w kościach wdychalidym domowego ogniska zaś po obiedziezasypiali w fotelu bądź też majsterkowali wytrwale bądź teżmuzykowali z zapałem Dziecibawiły się w klipę w klasy i w chowanego Małymdziewczynkom rosły piersi i dziewczynki z dnia na dzieńzamieniały się w duże dziewczyny wypełnione szeptemszmerem jak drzewa w lesie chichotem nagłym na któregodźwięk chłopcom zasychało w gardle W letnie wieczoryna firankach podświetlonych od wewnątrz schodziły się cienierozchodziły i znów schodziły miłośnie Zaś zimąkochankowie łowili ustami parę z ust w ośnieżonych ogrodachI jeszcze można wspomnieć o kotach wyginających się w kabłąk o wróblachwzlatujących nad jezdnią o staruszkach na przyzbie o kwiatachciętych i doniczkowych o pielęgniarkachpodających chorym termometr o ludziach z miotłązamiatających ulice O drewnierozsychającym się bruździe w polu wilgotnej wietrzew zaroślach I jeszcze możnawiele wymienić zjawisk świadczących żeAlbowiem nie było znaków na niebie komet żałobnychwody w krew zamienionej krzaków płonących albowiemżycie biegło zwyczajnie więc naprawdę w państwach tychwielu było ludzi zwyczajnych i ludzi dobrych i takich którzynie wiedzieli o niczym i którymnie przychodziło na myśl i którzynie czuli się współwinowajcami i którzynie mieli z tym nic wspólnego i którzy nawetnie czytali gazet lub też czytali niedbale zajęcimyślami o tym że trzeba naprawićprzeciekający dach oddaćbuty do szewca oświadczyć się wypić89 kufel piwa wymieszać farby zapalić świeczkę i którzynaprawdę nie dostrzegali strachu w oczach sąsiada niesłyszeli drżenia w głosie pytającego o drogę niedostrzegali różnicy nie słyszeligłosu w sobie albo skorodomyślali się czegoś nie mogli nic zrobić i pocieszali sięmówiąc My przynajmniejnie robimy nic złego żyjemy jak żyliśmy zawsze Co było prawdąA jednak były topaństwa faszystowskie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
von Everec 17 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ludzi było dużo zważywszy na to, że są wakacje a poza tym wszystko działo się bardzo szybko. Ludzie nie mieli przygotowanych wcześniej drukowanych transparentów tylko na kartkach/tekturze czy innym materiale napisane mazakami i to głownie młodzi! Na demonstracji w południe w Warszawie było kilkanaście tysięcy osób. Nie wierzyłbym Błaszczakowi w te 4,5k ludzi. Na demonstracji pod SN wieczorem w Warszawie wg mnie było więcej osób. W Krakowie i Poznaniu było bardzo dużo ludzi. W innych miastach nie wiem. Widać, że jest nadzieja w narodzie. Oczywiście propagandziści rządowi będą chcieli obrzydzić, poniżyć, ośmieszyć ale to zwykłe chwasty. Z ciekawości zapytam. Jakim zawodem się trudnisz na co dzień? Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Miło, gdy słyszę dziś w TV, że PiS wycofuje się z podwyżki cen paliwa ale nie jestem aż taki naiwny, żeby wierzyć, że wycofa się z innych kontrowersyjnych zmian. Do wyborów jeszcze 2 lata z hakiem - i wiem jedno: ten czas wielu ludziom będzie się niemiłosiernie dłużył. Słyszę,że opozycja się jednoczy - nieprawda, jedynie kilka partii ale nie Kukiz, Razem, SLD. Owszem, gdyby cała opozycja wystawiła jedną listę, wygraliby, tyle tylko,że po wygranych wyborach zaczęli by się kłócić o najlepsze stołki, bo każde ugrupowanie chciałoby być na szczycie a to nierealne. Czekam na stanowisko Tuska - bo o dziwo jakoś ucichł... Wyzwaniem w przyszłości dla Polski jest stworzenie takiego prawa,które zabezpieczy przed wprowadzaniem pseudo-demokratycznych zmian we wszystkich ustawach przez demokratycznie wybrany rząd.Inaczej będzie takim sam dym jak obecnie. Cytuj Link to post Share on other sites
von Everec 17 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Czekam na stanowisko Tuska - bo o dziwo jakoś ucichł... Może dlatego ucichł, że osłaniał plecy swojemu synowi i jego kolegom w Amber Gold i OLT Express? Może dlatego, że przez 8 lat nic z sądami nie zrobił? (wliczam w ten okres także pseudopremier Kopacz, bo dobrze wiemy, że ona nawet przejść po dywanie w Berlinie samodzielnie we właściwym kierunku nie potrafiła)? Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Grzechy lat rządów PO są dla wielu w dużej mierze niewybaczalne i ja też jako ich były fan jestem rozczarowany. Niestety, nie ma władzy nieskazitelnej bo raczej być nie może. Na świecie w wielu krajach ludzie protestują i to na znacznie większą skalę niż u nas. Do klasyki przeszły słowa:" Lepiej już było". Możemy wybierać między złem a mniejszym złem. Czy PiS ciągnie nas w PRL, być może ale ja do dziś słyszę głosy nawet we własnej rodzinie, że PRL był dobry bo była godna praca, tanie kredyty mieszkaniowe, można było zwrócić się do I sekretarza KC z problemem, który pomagał załatwić, kolonie za bezcen dla dzieci i tak dalej. Ludzie się przyzwyczają do tej Polski jaką mamy bo nie mają właściwie wyjścia aż do jesieni 2019. Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Wyzwaniem w przyszłości dla Polski jest stworzenie takiego prawa,które zabezpieczy przed wprowadzaniem pseudo-demokratycznych zmian we wszystkich ustawach przez demokratycznie wybrany rząd.Inaczej będzie takim sam dym jak obecnie. Przecież takie prawo było i jest. Trybunał Konstytucyjny po coś został powołany, a do jego kompetencji należy: 3) orzekanie o zgodności z Konstytucją celów lub działalności partii politycznych (art. 188 pkt 4 Konstytucji); Ale co z tego. Kiedy wprowadzali tam swoich to nie było wystarczającego krzyku i buntu ze strony obywateli. Chyba tylko groźba śmierci w męczarniach i obłożenia karami potomstwa do 10 pokolenia dawałoby dużą skuteczność. Edytowane 17 Lipca 2017 przez Reyqer Cytuj Link to post Share on other sites
von Everec 17 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Grzechy lat rządów PO są dla wielu w dużej mierze niewybaczalne i ja też jako ich były fan jestem rozczarowany. Niestety, nie ma władzy nieskazitelnej bo raczej być nie może. Na świecie w wielu krajach ludzie protestują i to na znacznie większą skalę niż u nas. Do klasyki przeszły słowa:" Lepiej już było". Możemy wybierać między złem a mniejszym złem. Czy PiS ciągnie nas w PRL, być może ale ja do dziś słyszę głosy nawet we własnej rodzinie, że PRL był dobry bo była godna praca, tanie kredyty mieszkaniowe, można było zwrócić się do I sekretarza KC z problemem, który pomagał załatwić, kolonie za bezcen dla dzieci i tak dalej. Ludzie się przyzwyczają do tej Polski jaką mamy bo nie mają właściwie wyjścia aż do jesieni 2019. Tylko, że ludzie słuchają bredni na TVN po jednej stronie, a Republice po drugiej. A wystarczy tylko spojrzeć na suche statystyki. Przykład? Deficyt budżetowy - na PiS spadła krytyka jak sku** i jeden syn, że przewidział 59 mld zadłużenia w projekcie budżetu. Tymczasem po połowie roku deficyt wyniósł 200 mln czyli ~1/150 przewidywanej kwoty deficytu. Inny przykład? Zadłużenie LOT'u - dwa lata temu 250 mln strat rocznie, w ubiegłym roku ponad 200 mln na plusie. Żeby nie było, ja nie twierdzę, że każde działanie obecnej władzy jest dobre ale trzeba trzymać się suchych faktów, które działają na ich korzyść. To jest podstawowa różnica między twierdzeniami "opozycji bez programu", a podejmowanymi próbami zmian. Przecież takie prawo było i jest. Trybunał Konstytucyjny po coś został powołany, a do jego kompetencji należy: Ale co z tego. Kiedy wprowadzali tam swoich to nie było wystarczającego krzyku i buntu ze strony obywateli. Chyba tylko groźba śmierci w męczarniach i obłożenia karami potomstwa do 10 pokolenia dawałoby dużą skuteczność. No nawet nie żartuj. Wystarczy znać odrobinę historii ew. poczytać jakikolwiek podręcznik do prawa konstytucyjnego, żeby wiedzieć, że Trybunał Konstytucyjny został powołany do życia jako swoista "furtka" dla zabezpieczenia interesów ludzi z poprzedniego ustroju. Ten organ nie miał, nie ma i nie będzie miał nic wspólnego z ochroną prawa. W latach '90 do swoich celów używały go partie, które były następcami PZPR, później SLD - które również zalicza się do tej grupy, a następnie Platforma. Teraz przyszła pora na PiS - z tym, że "opozycja" robi wokół tego wielki raban. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Dlatego trzeba wierzyć i ufać informacjom,że w protestach pod sejmem brała udział niewielka grupka ok. 23 osób a pod SN równie nieduża ok.18 osób. Trzeba również zrozumieć,że większość ok.99% sędziów czynnych jest jak najbardziej przekonana do proponowanych zmian,a protestująca grupka to starzy,komunistyczni sędziowie (oprócz Piotrowicza). A opłata paliwowa ? Jak ktoś wie i jest przekonany,że to co robi jest słuszne i konieczne,to się z tego nie wycofuje po paru dniach. Ja proponuję jeszcze wytropić rodzinę tego,który w 1410 -tym donosił krzyżakom i zabrać im renty.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Syn Tuska nie pracował w Amber Gold tylko w OLT jako doradca. Zarabiał uwaga około 7000zł brutto. Do dzisiaj nie mają kompletnie nic na niego ani na ojca a cała ta komisja to teatrzyk. Porównywanie wydatków bez zamknięcia okresu rozliczeniowego jest śmieszne. Podobnie zrobili w zeszłym roku. Niby wszystko fajnie a grudzień BUM i ogromny deficyt. Po prostu przenieśli wydatki na ostatni miesiąc. W dodatku zaksięgowali sobie na plus coś za co do dzisiaj nie dostali kasy. Sprzedali pasmo LTE za kilka miliardów bo nie mogli domknąć budżetu. Jak chcą to mogą wstrzymać różne publiczne inwestycje które są dla nas byle tylko pokazać, że coś tam się poskleja. Cały czas słyszycie o nowych podatkach. W takim radzie gdzie są te wielkie nadwyżki? To tylko zwykła kreatywna księgowość. Ja tylko wycinki przeczytałem z wpisu tego gościa bo uważam, że nie warto tego czytać ani odpowiadać. Zmieniając temat. Opozycja i nie tylko oni ale także UE musi widzieć, że ludzie się sprzeciwiają zmianie ustroju na autorytarny i innym komunistycznym działaniom PiSu. Wczorajsze protesty pod sądami zorganizowali ludzie. Politycy stali razem z nimi. A głos mieli przedstawiciele prawa. Zgromadziło się na prawdę dużo ludzi. Takich rzeczy PiS boi się najbardziej. Bo to może pójść jak lawina. Dlatego trzeba chodzić na takie protesty i starać się uświadamiać innych co złego dzieje się w kraju. Może jakaś nowa opozycja wylęgnie się z tłumu. Może Tusk wróci i poskleja coś sensownego. Opcji jest wiele. Na pewno nie wolno się poddawać i tracić nadziei bo na tym głownie zależy PiSowi. Żeby ludzie myśleli, że nie mają wyboru. A tu fotki. Był gdzieś dobrej jakości filmik z drona po południu w Warszawie ale nie mogę znaleźć. Poznań http://bi.gazeta.pl/im/64/14/15/z22104676V,Lancuch-swiatla---milczacy-protest-w-obronie-nieza.jpg http://bi.gazeta.pl/im/8c/14/15/z22102924Q.jpg http://bi.gazeta.pl/im/64/14/15/z22104676V,Lancuch-swiatla---milczacy-protest-w-obronie-nieza.jpg Edytowane 17 Lipca 2017 przez Adfsfd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Wczorajsze protesty pod sądami zorganizowali ludzie. Politycy stali razem z nimi. A głos mieli przedstawiciele prawa. Mnie najbardziej wzruszyła obecność na protestach ludzi, którzy teoretycznie powinni mieć to wszystko w d.... ze względu na status społeczny, zdrowie i podeszły wiek a mimo to chciało się tam im stać. Mam na myśli nie tylko pana prof. Strzembosza ale także panią Wandę Traczyk-Stawską - powstańca warszawskiego. Jeśli takie osoby protestują, które wiele zła w swoim życiu widziały w tym okrutną wojnę, to znaczy,że nie jest to błaha sprawa. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Gwarantuję wam,że niedługo usłyszymy,że pani Wanda Traczyk-Stawska brała udział w powstaniu przez przypadek a później ją komuna "skrzywiła" mentalnie i ze względu na wiek,nie wiedziała co to za zgromadzenie...(myślę,że mi wybaczy). 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Tylko, że ludzie słuchają bredni na TVN po jednej stronie, a Republice po drugiej. Dokładnie. A sprawa zrobiła się poważna i IMO to pora by niektóre media antyrządowe przestały traktować ludzi jak idiotów. Tymczasem niektóre zamiast tłumaczyć dogłębną analizą cytując ustawę wesoło podśmiechując walczą obrazkami i wierszami satyrycznymi. A tu już nie ma nawet czego manipulować bo kwestia wyboru sędziów SN broni się sama w swoim absurdzie. Edytowane 17 Lipca 2017 przez Xarix 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Dlatego każdy ma swój rozum i powinien widzieć co jest jawnym kłamtswem. Nie ważne z której strony ono wypływa. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Powinien słowem klucz. Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 A wystarczy tylko spojrzeć na suche statystyki. Przykład? Deficyt budżetowy - na PiS spadła krytyka jak sku** i jeden syn, że przewidział 59 mld zadłużenia w projekcie budżetu. Tymczasem po połowie roku deficyt wyniósł 200 mln czyli ~1/150 przewidywanej kwoty deficytu. Inny przykład? Zadłużenie LOT'u - dwa lata temu 250 mln strat rocznie, w ubiegłym roku ponad 200 mln na plusie. Leszek płacze jak to czyta. O budżecie nawet już nie napiszę bo to czujemy wszyscy a poczujemy jeszcze mocniej za jakiś czas, opłata paliwowa, opłata mocowa, podwyżki ubezpieczeń, podwyżki cen kredytów, podwyżki cen usług finansowych ogólnie, wody, gazu, prądu itd. Nie dociera do ludzi, że pieniądze się nie pojawiły magicznie w budżecie tylko pochodzą od nas. Jak PiS rozdaje nasze pieniądze ludziom to rozdaje nasze nie swoje. LOT - gdzie tu zacząć. Firma trup finansowana z budżetu państwa pełniąca funkcję fajnej posady dla przyjaciół i rodziny królika. Prezesi przychodzący na 3 miesiące i zwalniani z odprawą 1,5kk. Dwa lata temu 200 milionów strat bo kupiono nowe samoloty, potem zabrakło kasy to się wzięło z budżetu państwa raz a potem jeszcze raz. Potem się okazało, że dziura rośnie to się przerzuciło zadłużenie na jedyną działającą dobrze państwową linię lotniczą ale taką, której los nikogo nie obchodzi, tak pożegnaliśmy się z EURO LOT. Teraz LOT przeją cały majątek EURO a długi przejęło państwo, czyli my. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Opłaty paliwowej nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Nic nie będzie.... Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Jak u Kononowicza. Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Kradzione z neta wulg. 1. Rzuć tak absurdalny projekt, żeby wszyscy się nim zainteresowali (paliwa), a przy okazji taki, na którym naprawdę ci zależy (sądy). 2. Jakiś Twój poseł, kompletny noname z mlekiem zamiast wąsa ma wyjść na mównicę i jak ostatni sprawiedliwy krzyknąć: "Prezesie, NIE! Bo osiem ostatnich lat, Polska i Polacy". Ostatni sprawiedliwy, ale jednak tylko tu - w PiS. 3. O działaniu sądów wszyscy wszystko wiedzą i cieszą się mniej więcej taką samą opinią jak politycy. Można zaczynać zabawę. 4. Opozycja z nadzieją: "tym razem uda się obalić Kaczafiego, wszyscy wkurwieni na maksa za te paliwa! A my musimy zachować "nasze" sądy!". 5. Ludzie wychodzą i protestują. Krzyk, płacz, pucz "mury ruuuuną runą ruuuuną", hehe Kijowski. 6. Kaczafi na pewno nie wpuści do Sejmu Rzeplińskiego bo zakaz, będzie dym! 7. Psss... Kaczafi wpuszcza, przepustki podbite. 8. Kaczafi ogłasza, że paliw nie będzie. 9. Kaczafi dobry Pan... i przy okazji wypromował młodego, nieznanego posła ZA DARMO we wszystkich tefałenach. Tak dobrze o nim mówili, jakby był z PO. 10. Ludzie się rozchodzą bo z sądami nie bardzo wiedzą o co chodzi, a na paliwa nie będzie podwyżki. 11. Pod SN stoi ostatni bastion sprawiedliwości: Grzegorz Schetyna z świecą jak na roraty. 12. Rzuć zapowiedź, że we wtorek rząd przedstawi złagodzone stanowisko w sprawie reformy sądownictwa... bo jesteś łaskawy Pan... i posłuchałeś ostatniego sprawiedliwego, którego chwali nawet TVN - posła PiS. 13. Ludzie właśnie ogarnęli, że już nie ma przeciwko czemu protestować. 14. Właśnie wygasiłeś pucz. 15. Rządzisz sobie dalej. 16. Nazywasz się Jarosław Kaczyński. 17. Posłanka PO składa zapytanie do marszałka w sprawie wpuszczania psów do Sejmu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) ha ha ha ale śmieszne... jakaś żałosna copypasta pisowskiego trolla. Z jednej strony niby uderzająca we wszystkich a tak na prawdę uderza w opozycje i kreuje kaczora na dobrego stratega. Uświadomię cię, że nawet żul spod sklepu poradziłby sobie taką strategią łamiąc prawo jak PiS. Zmieniając ustawy o sądach powszechnych, KRS i Sądzie Najwyższym PiS zlikwidował niezależność sądowniczą w Polsce. Teraz oni będą wydawać wyroki. Ty pewnie tego nie ogarniesz. Edytowane 18 Lipca 2017 przez Adfsfd Cytuj Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Ty pewnie tego nie ogarniesz. Po co od razu wycieczki osobiste? Ja nie wyraziłem żadnej opinii. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Ty pewnie tego nie ogarniesz. Czy ja niewyraźnie mówiłem, czy Ty czegoś tu nie ogarniasz? Jak nie umiesz się wypowiadać po ludzku, to polecam znaleźć sobie inną tubę do rozdmuchiwania swoich frustracji, a nie używać do tego naszego forum. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 kreuje kaczora na dobrego stratega Przy całej mojej ogromnej niechęci do tego człowieka, który jest zwyczajnym bandytą, sterującym z tylnego siedzenia grupą przestępczą, to akurat talentu do rozgrywania polskiego piekiełka odmówić mu nie można. Władzy oddawać nie zamierzają, to pewne, ale gdyby zdarzył się cud, to w świetle prawa jest on szeregowym posłem i na dobrą sprawę można mu naskoczyć. Fakt, że "premier" i "prezydent" 40-milionowego państwa są marionetkami w rękach typa, który nie ma prawa jazdy/konta w banku, a Internet mu drukują, świadczy najlepiej o kondycji naszej sceny politycznej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
von Everec 17 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Przy całej mojej ogromnej niechęci do tego człowieka, który jest zwyczajnym bandytą, sterującym z tylnego siedzenia grupą przestępczą, to akurat talentu do rozgrywania polskiego piekiełka odmówić mu nie można. Władzy oddawać nie zamierzają, to pewne, ale gdyby zdarzył się cud, to w świetle prawa jest on szeregowym posłem i na dobrą sprawę można mu naskoczyć. Fakt, że "premier" i "prezydent" 40-milionowego państwa są marionetkami w rękach typa, który nie ma prawa jazdy/konta w banku, a Internet mu drukują, świadczy najlepiej o kondycji naszej sceny politycznej. Abstrahując od ostatniego Twojego zdania, które jest rzeczywiście niezbitym dowodem na to, że nie może być dobrym strategiem i wiedzieć gdzie zagrać, żeby inni tańczyli jak chce.... Właśnie na tym polega polityka, żeby forsować swoją wizję państwa, a jeżeli używasz środków zgodnych z prawem, to nie ma mowy o "grupie przestępczej". Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Łamanie Konstytucji i zmienianie ustroju państwa z demokracji liberalnej na dyktaturę, nie mając do tego wymaganego mandatu, nie jest przestrzeganiem prawa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts